HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2014 Pazar - 15:25

Anadolu Birliği İzmirli muhtarlarla buluştu: 'Akil' vurgusu

İzmir'de çözüm sürecine katkı koymak amacıyla Anadolu Birliği, "Muhtarlarla kardeşlik buluşması" gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, muhtarları süreçte 'akil insan' olarak gördüklerini belirtirken, Güneydoğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran muhtarların akil insanlarla birlikte çözüm sürecine destek olmaları için hükümet'e öneride bulunduklarını, ancak kabul edilmediğini söyledi.

Anadolu Birliği İzmirli muhtarlarla buluştu:  Akil  vurgusu

İZMİR - Anadolu Birliği, İzmir'de "Muhtarlarla kardeşlik buluşması" adıyla kentteki bin 293 muhtarı kahvaltıya davet etti. Toplatıya Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, kaymakamlar ve yaklaşık 500 muhtar katıldı. Doğu ve Güneydoğu illeri hemşehri derneklerinin örgütlü olduğu Anadolu Birliği'nin Genel Başkanı Ferhan Ademhan, barış çağrısı yaparak, şöyle konuştu: "İki yıla yakın bir süredir yürütülen barış sürecinde şehit cenazelerinin gelmemesi bizi sevnidirdi. Yaklaşık 1.5 ay önce ülkemizin dört bir yanında yaşanan şiddet olayları hepimizi kaygılandırdı. Ülkemizi yöneten siyasi aktörlerin ortaya koyduğu barış iradesi sayesinde gergin havanın yerini diyaloğa bırakması bizi mutlu etti. Ülkemizin birliği ve barışı için uyanık olmalıyız. Ülkemizde son dönemde yaşanan sorunlara bakarsak muhtarla büyük iş düşüyor. Toplumsal sorunların ilk muhatabı, halkın kapısını çaldığı ilk seçilmiş kişi muhtarlar. Muhtarlara her zamankinden daha fazla duyarlı ve dikkatli olmak düşüyor. Ege'den Türkiye'ye haykırıyoruz. Barıştan başka seçeneğimiz yok."

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_11/2014_11_23/1c2cbf402e5239633689d1dad310021c.jpg

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, "Türkiye'de milli birlik ve kardeşliğimizin başarıya ulaşmasının teminatı, kılcal damarlarına kadar akil insan olarak kabul ettiğimiz muhtarlarımızın işin içinde olmaları ve bölgenin ekonomik istikrara kavuşmuş olmasıdır. Biz Ekonomi Bakanlığı olarak bu konuda iki şey yapıyoruz, bizim bölge teşviklerimiz var. Dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar o bölgeye ekonomik teşvikler veriyoruz. İşleyiş için özel çaba gösteriyoruz. Biz sadece Ankara'da oturarak ekonomiyi yönetmeye çalışmıyoruz. 81 vilayeti Ankara'ya getirmeden her kentimizde Bakanımız ve üst düzey arkadaşlarla beraber o kente gidip ekonomi zirveleri yapıyoruz. Bu tür süreçler, bu tür iddialı projeler sadece siyasetçiler, kamu yönetimleriyle, muhtarlarla, belediye başkanlarımızla, il ve ilçe teşkilatları ile yürütülecek iş değildir. Toplumda herkese büyük iş düşmektedir. İş adamlarına da iş düşmektedir. Bizim bölgemizde kendilerine düşen bu işi fazlasıyla yapmaktalar. Siyasi aktörlerimizin en geniş yelpazeleri belli bir çaba içinde olacak ama en büyük çabayı da muhtarlarımız ve iş adamlarımız gösterecek" diye konuştu.

"TEŞVİK REJİMİMİZDE ÖNCELİKLİ YATIRIMLAR VAR"
Yıldırım, doğu illerine daha yüksek seviyede verilen bölge teşviklerinin haklı olarak eleştirildiğini belirterek, "Bir takım çalışmaları yapıyoruz ama teşvik rejimimizde öncelikli yatırımlar var. Stratejik yatırımlar var, büyük yatırımlar var. İzmir'in bölgesel farklılıklara takılmadan öncelikli, stratejik ve büyük yatırımlara odaklamasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. İş adamlarının OSB'lerde boşluk olduğunu ve teşvik rejiminin kullanılması gerektiğini söylüyorlar. Bu konu üzerinde de çalışıyoruz" dedi.

"MUHTARLARDAN GÖRÜŞ ALINMADI"
Güneydoğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran da çözüm sürecinde muhtarlardan görüş alınmamasına sitem etti. Barış süreci, kardeşlik süreci başlarken Hükümet'in ön yoklamalar yaptığını, bu yoklamalarda sporculardan, magazincilerden, sanatçılardan bütün çevrelerden görüş aldığını ancak muhtarlardan görüş almadığını kaydeden Şeran, muhtarların akil insanlarla birlikte çözüm sürecine destek olmaları için öneride bulunduklarını, ancak kabul edilmediğini söyledi. Kendilerine söz verilmese de pes etmediklerini dile getiren Şeran, "Konfederasyon yönetimi ile karar alarak 'aktif çalışacağız, sürece destek vereceğiz' dedik. Bizler özellikle halk olarak birbirimizle kenetlenmeliyiz. Dilimizden, kalemimizden, klavyemizden barış dilini hiç düşürmememiz lazım. Allah korusun bir taş bir taşla çarpışırsa düşünmek bile istemiyorum. Türkiye bir an önce provokasyonlara fırsat vermeden iç barışı sağlamalı ki Ortadoğu'da daha güçlü ülke haline gelsin. Muhtarlara büyük görevler düşüyor. Türkiye'de barışın yolu halkların kardeşliği ve güçlü bir demokrasiden geçer" dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_11/2014_11_23/5931665f1b12734f53f7fbc3e2146acb.jpg

"MUHTARLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"
İzmir Valisi Mustafa Toprak da muhtarların çözüm süreci ve İzmir'e göçle gelenlerle daha önce yerleşmiş halk arasındaki ilişkilerde muhtarların önemine vurgu yaptı. İzmir gibi birçok kentin yoğun göçe maruz kalmasının sonucunda uyum ve toplumsal sorunlarının yaşandığını ifade eden Toprak, "Tüm bu sebepler karşısında İzmir halkı bir ve beraber olarak kenetlenmiş ve kente uyum noktasında başarabilmiştir. Göçle gelenlerle ve daha önce gelenler arasındaki diyaloglarına gelişmesine yönelik faaliyetlerini önemsiyoruz. Hepimizin canı, ciğeri, kalbi, gözü olan muhtarlara büyük sorumluluklar düşmektedir. Mahallelerimiz muhtarlarla birlikte önemli toplumsal yapı taşları olmuştur."(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Kasım 2014 Pazar 15:57

muhtarlar doğru düzgün hiçbir işe yaramıyorlar. özellikle büyükşehirlerde muhtarlıklar kalkmalı. maaş için millet birbirini öldürdü :))

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 dil bilen Suriyeli öğretmenin günlüğü 15 TL
Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli öğretmen Alan ...
Kule vincin tepesinde hayat kavgası!
Sosyal paylaşım sitesinde grup oluşturan kule vinç operatörleri, yaşadıkları ...
İstanbul'da büyük yıkım: Yenikapı sil baştan!
Yenileme alanı ilan edilen Yenikapı’da, Marmaray İstasyonu ile sahil yolu ...
 
İzmir'deki mum fabrikasında korkutan yangın!
Menemen’de mum imalatı yapılan kimya fabrikasında yangın çıktı. Fabrikayı ...
Atanamayan öğretmenler İzlanda'yı geçti!
Sayıları her geçen yıl artan atanamayan öğretmen sayısının 320 bin nüfuslu ...
Pistten uçak döndüren çocuk operasyonu!
Ayrı çiftin çocuk savaşı hâkim Şerafettin Şanver’in jet operasyonuyla ...
 
Edirne Valisi Şahin'den 'sinagog'ta 'U' dönüşü
Edirne'deki tarihi sinagog tartışmalarının merkezindeki isim Edirne Valisi ...
Türk Musevi Cemaati’nden sinagog açıklaması
Türkiye Hahambaşılığı tarafından Edirne Valisi'nin sözleri üzerine yapılan ...
Flaş! Kızılyıldız taraftarı cinayeti için özel ekip
İstanbul’da Galatasaray LİV Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva