HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2014 Salı - 10:19

Alsancak’ta gürültüye geçit yok: Ceza yağmuru

Konak Belediyesi, Alsancak’ta gürültü kirliliğine sebep olan 14 işletmeye ceza kesti. Yönetmelikte belirtilen ses sınırının çok üzerinde müzik yayını yapan 11 işletmeye 21 bin 115 lira para cezası kesilirken, daha önce ceza kesilmesine rağmen gürültü yapmaya devam eden üç işletme 42 bin 230 lira para cezasının yanı sıra üç gün süreyle kapatıldı.

Alsancak’ta gürültüye geçit yok: Ceza yağmuru

İzmir’in gözde eğlence merkezlerine ev sahipliği yapan Alsancak’ta Konak Belediyesi’nce gürültünün önlenmesi adına yürütülen denetimler sıklaştırıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve ona bağlı sokaklardaki barlarda ses denetimi yapan Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yönetmelikte belirtilen sınırları aşan 14 işletmeye ceza kesti. Tüm uyarılara rağmen gürültüye son vermeyen 11 mekana 21 bin 115 lira para cezası uygulanırken, daha önce ceza alan 3 işletmeye bu kez 42 bin 230 bin lira para cezası ve üç günlük mekan kapatma cezası verildi. Kapatma cezası alan işletmeler Konak Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlendi.
 
MEKAN SAHİPLERİ UYARILDI
Alsancak’ta gürültüyü önlemek adına çalışmalar yapan Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda bölgede faaliyet gösteren eğlence mekanlarının sahipleriyle toplantı yapmıştı. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şemi Albat ile İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt ve bölge muhtarları katılmıştı. İlki mayıs ayında yapılan toplantının ikincisinde de eğlence mekanlarına gürültüyü önlemeleri için müziğin sesini yasal seviyeye çekmeleri yönünde uyarılarda bulunuldu.



10 GÜN SÜRE VERİLMİŞTİ
Özellikle eğlencenin yoğun olduğu cuma ve cumartesi günleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve ona bağlı sokaklarda faaliyet gösteren eğlence mekanlarında yüksek düzeyde müzik yayını yapılmasından ötürü vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, gürültünün yasal seviyeye çekilmesi için işletmelere 10 günlük süre vermişti. Gürültüyü önleme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Pekdaş, kurallara uymayanlara yasa gereği yüklü miktarda para cezası verileceğini, gürültü yapmaya devam eden işletmelere ise ruhsat iptaline kadar giden cezalar uygulanacağını söylemişti.
 
YERİNDE DENETİM YAPTI
Toplantının ardından geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni gezen Başkan Pekdaş, Gazi Kadınlar Sokağı başta olmak üzere, eğlence mekanlarının yoğunlukta olduğu sokaklarda incelemelerde bulundu. Aşırı gürültü yapan mekanlarda Pekdaş’ın talimatı üzerine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ölçümler yapıldı. Denetimler sonucu tüm uyarılara rağmen yönetmelikte belirtilen ses sınırının çok üzerinde müzik yayını yapan 14 işletmeye cezai işlem uygulandı. 11 işletmeye 21 bin 115 lira para cezası kesilirken, daha önce de gürültü cezası almış 3 işletmeye bu kez 42 bin 230 lira para cezası ve üç gün kapatma cezası verildi. Kapatma cezası alan işletmeler Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından mühürlendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALSANCAKLI 24 Eylül 2014 Çarşamba 10:05

KEŞKE BAŞKAN CUMARTESİ GECE 24 DE KIBRIS ŞEHİTLERİNDE YÜRÜSÜDE SEYYAR SATICILARI GÖRSE MANGALINI KAPAN GELİYOR HER YER ÇÖP.. HATTA MUZAFFER İZGU SOKAK BAŞINDA MAKYAJ MALZEMECİNİN DUVARINA BAKSIN GENEL AYDINLATMADAN ELEKTRİK CEKİP DUVARA PRİZ MONTELEMİŞLER. BEDAVA KAÇAK ELELKTRİK ..

Yorumu oyla      11      5  
konaklı 24 Eylül 2014 Çarşamba 09:33

kimse kebab kokusundan bahsetmiyor, şaşırıyorum... 3 ay önce gece yürüyemiyoduk dumandan. şimdi sadece sokak müzikalcileri ve sanatcıları var. biraz insaflı olun derim. gürültü sorunu çözülür. çöp toplanıyor. alt yapı işlerine büyükşehir bakar.

Yorumu oyla      13      5  
23 Eylül 2014 Salı 23:41

Bucadaki cafe barları denetleyen ceza yazan bir belediye görmeniz imkansız.. o mekanlar yüzünden insanlar evini satma noktasına geldi..gürültü çevre kirliği ne ararsanız var. .Buca öğretmen evlerinden bahsediyorum!!

Yorumu oyla      11      7  
alsancaklı 23 Eylül 2014 Salı 18:41

gül sokak korsan otoparkçıların elinde daracık sokaklar sağlı sollu parktan geçilmiyor. defalarca yazdık belediyeden tık yok. başkanın gücü sadece vergi verenlere geçiyor sanırım. alsancak tartanı mumla arıyor.

Yorumu oyla      16      5  
izkent 23 Eylül 2014 Salı 16:25

Sokak köpeği desen o da Konak sorumluluğunda değil, çöp büyükşehirin, yol ulaşım ulaştırma bakanlığının vs yani Konak belediyesi sadece gürültüye mi bakacak.

Yorumu oyla      15      5  
sd 23 Eylül 2014 Salı 15:42

yağmur suyu ile ilgili konular izsunun sorumluluğundadır, konak belediyesinin değil...

Yorumu oyla      12      10  
izkent 23 Eylül 2014 Salı 13:43

Bizim belediye başkanları okul müfettişi ruhlu, ceza yaz denetle tamam ama hizmet o yok işte. Ona bakarsan Alsancak sokakları bir yağmurda göl oluyor, çözüm yok.

Yorumu oyla      20      7  
Esen Yücel 23 Eylül 2014 Salı 12:23

Sema başkanı kutluyorum. Darısı Buca'ya inşallah o günleri de göreceğiz . Yakındır !

Yorumu oyla      17      9  
mert 23 Eylül 2014 Salı 11:21

alsancakı denetleyeceğine , konakta altyapı sorunuyla ilgilensin . yenişehir/gıda çarşısı her yağmurda perişan oluyor

Yorumu oyla      24      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi’nden Kurban Bayramı’na özel broşür
Çiğli Belediyesi Kurban Bayramı’na günler kala, kurbanlıkların kesimi ...
Karşıyaka Kurban Bayramı’na hazır
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki satış ve kesim alanları ile ...
Bornova’da '5 yıldızlı' kurban satış alanı
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te kurduğu kurban satış ve kesim alanı ...
 
Flaş! Kocaoğlu’ndan bomba açıklamalar: 6 aydır arıyorum…
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Meclis Toplantısı'nda ...
Uğurlu'dan Aquapark selfiesi
Kemalpaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ...
Karabağlar Alzheimer'ı unutmadı
Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği ...
 
Büyükşehir’de ahilik buluşması: Başkan’dan önemli mesajlar
27. Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ve sanatkar temsilcileriyle bir araya ...
Karşıyaka'dan 10 bin öğrenciye diş temizlik seti
Eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte öğrencilere yönelik bilgilendirme ...
Konak’ta DİSK zirvesi: Pekdaş’tan ‘taşeronla mücadeleye’ tam destek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yapılacak dev miting öncesi DİSK’e ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva