HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Eylül 2013 Salı - 15:17

Aliağa'yı canlandıracak proje tamamlandı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi tarafından geçen yıl yapımına başlanan Çok Amaçlı Sosyal Kompleks Projesi tamamlandı. Belediyenin, yapı ömrünü tamamlayan Belediye Düğün Salonu yerine inşa ettiği “Çok Amaçlı Sosyal Kompleks” kentte sosyal yaşamı canlandıracak.

Aliağa yı canlandıracak proje tamamlandı

İZMİR - Aliağa Belediyesi’nin prestij projelerinden olan tesisin temeli geçtiğimiz yıl Kasım ayında atıldı. 10 ayda tamamlanan tesiste şimdi çevre düzenleme çalışmaları başlayacak. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Aliağamızın sosyal yaşamına canlılık katacak, kentimizin prestiji olacak bir tesisi tamamladık. Son olarak doğalgaz, elektrik gibi tesisat çalışmalarıyla çevre düzenlemeleri kaldı. Aliağamıza hayırlı olsun” dedi.
 
ALİAĞA’NIN BULUŞMA NOKTASI ÇOK AMAÇLI SOSYAL KOMPLEKS OLACAK
Kentte yaşayan yurttaşların düğün salonu, sinema salonu bowling salonu gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Kompleksin inşaat ve mühendislik işleri tamamlandı. Aliağa Belediyesi’nin Son teknoloji yapı sistemlerine uygun şekilde tasarladığı Çok Amaçlı Sosyal Kompleks’te olası kaza, deprem, yangın gibi durumlara karşı önlemler alındı. Her kata Sprink Yangın Söndürme sistemi döşendi. Sistem için binanın dışında su deposu yapılıyor. 
 
ENGELLİLERE UYGUN SİNEMA SALONU
Projede bulunan, Vatandaşlara sosyal bir aktivite imkânı sunacak olan 200 kişilik 3 Boyutlu sinema salonu engelli vatandaşların kullanımına uygun tasarlandı. Sinema Salonunun tüm düzenleme çalışmaları tamamlandı, Bowling Salonu’na bowling makineleri yerleştirildi. İç ve dış tasarımı tamamlanan mekân Aliağa’da uzun yıllar mutluluğun ve eğlencenin yeni adresi olacak.
 
YEMEKLİ DÜĞÜNLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Aliağa Belediyesi Çok amaçlı Sosyal Kompleks’in zemin katında Düğün Salonu ile birlikte yaklaşık 1500 kişilik yemek ve ikram hazırlanacak Mutfak yer alıyor. Mutfak, Soğuk hava deposu, fırın, ocak, bulaşık makinesi, kuru erzak deposu ve bulaşıkhane bulunan mutfak yemekli düğün yapmak isteyen konuklara hizmet verecek. İnşaa çalışmaları tamamlanan dev yapı peyzaj düzenleme çalışmaları ile renklendirilecek.
 
ALİAĞA’DA SOSYAL YAŞAMI CANLANDIRACAK
Aliağa’nın sosyal yaşamını canlandıracak olan Çok Amaçlı Sosyal Kompleks, 4 Bin 630 metrekare kullanım alanı sahip. İçinde Bin 500 kişilik düğün salonunun yanı sıra 200 kişilik 3D sinema salonu, Restoran, Teras Cafe, Bowling ve çocuk oyun alanı gibi hobi geliştirme mekânlarına ev sahipliği yapacak. Tesiste, Sinema ve Bowling makinaları monte edildi. Yangın Spring sistemi için su deposu yapılıyor. Doğalgaz, elektrik ve su tesisat bağlantı çalışmaları süren tesis, çevre düzenlemesiyle hizmete hazır hale gelecek.
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, kente uzun yıllar hizmet verecek tesisler kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Hızla büyüyen Aliağa’nın sosyal yaşamının ihtiyaç duyduğu bütün eksiklikleri bu tesisle gidereceğiz. Söz verdiğimiz gibi bu tesisi de süresinden önce bitirdik. Burası, gençlerimiz, çocuklarımız başta olmak üzere 7’den 70’e herkes için birçok ihtiyacı karşılayacak, Aliağa hayatını canlandıracak bir tesis. Aliağamıza hayırlı olsun” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali şanlı 11 Eylül 2013 Çarşamba 11:26

helal olsun bir bornovalı olarak özendim resmen bizde sadece hayali projeler üretiliyor. tebrikler başkana bizim bir tane böyle projemiz yok, hep kağıt üzerinde kalıyor projelerimiz bizde icraat üretebilecek belediye başkanı istiyoruz bornovaya

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Büyükşehir davası yine ertelendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yargılandığı dava ...
Kürüm’e Balkan Kulübü rozeti
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, geçtiğimiz Mayıs ayında kuruluşunu ...
Urla’da okullar yeni döneme hazır
Eğitime büyük önem veren Urla Belediyesi bir yandan açtığı kurslarla öğrencilerin ...
 
Konak’ta coşkulu 9 Eylül kutlaması
Konak Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yılını ...
İzmir Vali Toprak'ın 9 Eylül tercihini de tartışıyor!
Büyük gerginliklere sahne olan geçen yılki kutlamalarda Vali Cahit Kıraç’ın ...
Durak’tan AK Parti’ye de Engin’e de hodri meydan!
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin açılış töreninde konuşan ...
 
Bornova kurtuluşu Candan Erçetin’le kutladı
Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu’nu Candan Erçetin konseriyle kutladı. ...
Çeşme yaz okullarında mezuniyet gururu
Gençlerin yaz aylarında da spordan kopmamaları için açılan Çeşme Belediyesi ...
Çiğli’de 18 yeni park yola çıkıyor
Fiziki yatırımlarını artıran Çiğli Belediyesi çeşitli mahallelerde yapılacak ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva