HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2014 Pazartesi - 10:53

Akpınar net konuştu: “Mezardan babam çıksa…”

Yerel seçimlerin ardından Karşıyaka’da belediye başkanlığı koltuğuna oturan Hüseyin Mutlu Akpınar belediyede bir yandan kadro operasyonu yaparken diğer yandan araya ‘hatırlı’ kişileri sokmaya çalışanlara yanıt verdi. Akpınar, “Babamın mezardan çıkıp geleceğini bilsem yine yapmam. Kimse bana zorla iş yaptıramaz” dedi.

Akpınar net konuştu: “Mezardan babam çıksa…”

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin ardından yüzde 70’in üzerinde bir oy oranı ile başkanlık koltuğuna oturan Akpınar, Radyo Pause’de yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programına katıldı.  Akpınar, kadro değişikliği, çöp, kentsel dönüşüm ve belediyecilik anlayışı başta olmak üzere birçok konuda değerlendirme yaptı.

Belediyenin yönetim kadrolarında değişiklik yaptığını belirten Akpınar, sürecin devam edeceğini söyledi. Yeni başkan ile birlikte anlayış ve yönetim şeklinin de değişmesinin normal olduğunu belirten Akpınar, değişim yaparken parti içinde ve üst makamlarda bulunan ‘hatırlı’ kişilerden kendisine gelecek önerilere kapalı olduğunu söyledi. Akpınar, “Bana bu zamana kadar hiç kimse böyle bir telkinde bulunmadı. Demek ki bana nasıl davranış sergileyeceğim konusunda güveniyorlar. Hakkı olan herkese zaten hakkını veririm. Ama hakkı değilse ve yeteneksizse hiç kimse bana zorla bir şey yaptıramaz. Bu güne kadar siyasette bir noktaya duruş ile geldim. O duruşumdan da hiçbir zaman taviz vermem. Benim ‘belediye başkanı olayım, deri koltuklarda oturayım’ diye bir derdim yok. Derdim, flamalı makam araçlarında gezmek de değildi. Halka hizmet etmek için bu yola çıktım. Yaptığım belki farklı olabilir. İnsanlar bunu aykırı olarak algılayabilirler. Doğru ney ise onu yapacağım. Bir insanın ahlaki duruşunda, yaşamında bozukluk varsa yeteneksizse onun için kim beni ararsa arasın bana onunla ilgili bir şey yaptıramaz. Hatta çok iddialı bir şey söylüyorum. Mezardan babamın kalkıp geleceğini bilsem yine de yapmam” dedi. 

Çalışmayan personele de mesaj gönderen Akpınar, “Benim belediye başkanı olduğum yerde bankamatik memuru, işçisi olamaz. Müdürler toplantısında da ‘çalışan müdürlüklerin sorumluluğundadır’ dedim. Herkes çalışacak. Kim olursa olsun gelecek ve işinin başında olacak. Kimse alın teri dökmeden maaş alamaz. Eğer öyle insan varsa, ‘yaparım’ diyen olursa iş akdini hemen feshederim” açıklamasında bulundu.



GÖZ BOYAMAK İÇİN BORÇLANMAM

Başkan Akpınar, belediyenin şirketi Kent-A.Ş ve şirketin işlettiği tesislerle ilgili de değerlendirme yaptı. Akpınar, “Belediyenin tesisleri ve şirketi ile ilgili düzenleme yapacağız. Zaten yönetim kademesinde bir düzenlemeye gittik. Başından beri söylediğim tek şey var. Orada insanlar ekmek yiyor. Bizim çalışanla derdimiz olmaz. Yetenekli, işini yapanla değil beceriksiz ve maaş almak için gelen varsa onlar bizim çalışanımız olamaz. Vatandaşın vergilerini kullanıyoruz.  Sosyal tesislerimizi disiplinli şekilde halka açacağız. Belediyenin mali durumu Türkiye’nin mali durumu nasılsa öyle. Ben şikayet etmek için değil bunları çözmek için geldim. Aday olurken de neyle karşılaşacağımı kısmen biliyor , kısmen de bilmiyordum. Gördüğüm duruma şaşırmadım. Ben planlı bir adamım. Beklentilerimi hiçbir zaman yüksek tutup da şaşırmam. Her şeye hazırlıklıyım. Benim A ve B planlarım vardı. Yakınmam yok. Tabi ki sıkıntılarımız var. Bunlar olacaktır, doğaldır. Çözülmeyecek sorun değildir. Maddi olarak biz de sorun yaşıyoruz. En kısa sürede toparlarız. Karşıyaka belediyesinin borcu var onları ödemek için geldim ve ödeyeceğim. Zaten normal yaşamda da borçlu olmayı seven bir adam değilim. Borçlanacaksınız elbette ama bunun karşılığı olmalı. Durup dururken bu kente yaşayan çocukları borçlu doğması için siyaset yapmam, yapmadım. Göz boyayacak işler için borçlanmam” diye konuştu.



KOCAOĞLU ÇEVRECİ BİR İNSAN

Başkan Akpınar, geçen dönem Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun karşı karşıya gelmesine neden olan Yamanlar’a yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Akpınar, “Henüz kesinleşmiş değil. Biz bilime inanıyoruz. Bilimsel olarak bu bölgede yapılması planlanan tesisin olabilirliğini biz de uygulayacağız. Burada yanlış anlaşılma var. Bölgeye çöp depolama alanı yapılmayacak. Buraya fabrika kurulması planlanıyor. Bu tesis çevre duyarlılığı hassasiyeti ile yapılacak. Avrupa’nın birçok ülkesinde yanından geçtiğiniz zaman fark etmeyeceğiniz tesisler var. Şehir merkezlerinde bu tesisler faaliyet gösteriyor. Bunu doğru anlamak ve anlatmak lazım. Büyükşehir belediye başkanımız da herkes kadar çevreci bir insan.  O da bu kentte 10 yıldan beri belediye başkanlığı yapıyor. Üç dönem üst üste belediye başkanlığı yaparak Cumhuriyet tarihine geçen bir isim olacak. Sayın Aziz Kocaoğlu da bu kente is değil iz bırakmak, iyi anılmak istiyor. 50 yıl sonra bu kentte yaşayan insanların Aziz Kocaoğlu ismini saygıyla anmasını istiyor. Yatırımları yaparken hassasiyet gösteriyor. Muhakkak bu proje bir yere yapılacak. Yamanlar’da çöp depolama alanı olmayacak. Eğer yasal izinler verilirse tesis yapılır, uygun değildir denilirse başka yere yapılır. Yurttaşı kimse yanlış yönlendirmesin. Ne AKP ne de MHP yönlendirmesin. Bu kentte hepimiz yaşıyoruz. Yaşayan herkes yapılan işlerin rahatından ve rahatsızlığından etkileniyor. Bu tesis yapılmalıdır. Gerekiyorsa şehrin göbeğine yani Konak Meydanı’na bile yapılmalıdır. Ne olacak yani? Göme göme, üst üste çıka çıka çöp dağları mı olacak? Hatta bir tane değil iki, üç tane bölgesel tesisler yapılmalıdır. Bilimde farklı raporlar olmaz. Büyükşehir çalışma yapıyor. Biz destekliyoruz. Oradaki bilim adamına güvenme diğerine güven olmaz. Tesis çevreyi katletmeyecekse, doğaya zarar vermeyecekse bilim insanları raporu vereceklerdir. Kaldı ki ben çevreci bir insanım. Adaylık süresi boyunca da ‘bina değil, ağaç diken bir belediye başkanı olacağım’ dedim. Ağaç diken, çevreyi seven bir belediye başkanı zaten doğal katliamına izin vermez” diye konuştu. Başkan Akpınar, yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile uyumlu çalışacaklarını söyledi.

ÖLDÜĞÜMDE KEMİKLERİM SIZLAMASIN İSTERİM
Kentsel dönüşüm konusunda da konuşan Akpınar, “Karşıyaka’da kentsel yenilemenin bir an önce başlaması gerekiyor. Daracık sokaklar, yarı açık cezaevi gibi binalardan kurtulmamız lazım.  Güneş, sosyal donatı alanları olmayan yerde kimse yaşamak istemez. Özellikle Alaybey, İnönü, Cumhuriyet, Örnekköy ve Latife Hanım Mahallelerinde kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Yeni alanların oluşturulması gerekiyor. Örnekköy gibi bir yerde iki araç yan yana geçebilmelidir. Belediye olarak görevimizi, sorumluluğumuzu biliyoruz. Geçmişte 50 yıl önce yapılan binalar nedeniyle ranta kurban edilen kent var. Denize paralel yüksek binalar yapıldı. Biz, katliam gibi duran yapıların karşısında bulunacağız. Biz bu kentin çocukları için belediye başkanlığı yapıyoruz. Öldüğümde kemiklerimin sızlamasını istemem. Kentsel dönüşümde ortaya çıkan rant birilerine değil orada yaşayan vatandaşların olacaktır. Yerinde kentsel dönüşüm bizim en önemli ilkemizdir” dedi.



BAKANLIKLARIN UYGULAMASINDAN RAHATSIZIM

Otopark ve ulaşım sorununun tüm İzmir’de olduğu gibi Karşıyaka’da da olduğunu anlatan Akpınar, “Vatandaşlarımız otoparkları kullanmıyor. Kahve içerken, yemek yerken aracının yanında olmasını istiyor. Büyükşehir Belediyesi ile ilçemizde otopark projelerimiz olacak. Tek başına ilçe belediyesi olarak her şeyi düzenlemiyoruz. Trafik düzenlemesi kurumların koordinasyonu ile yapılacak bir şeydir” dedi. İmar düzenlemeleri ve yeni planlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akpınar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son dönemde Karşıyaka başta olmak üzere birçok yerde bize bile sormadan planlar yaptı. Arazileri imara açtı, konut hakkı verdi. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz. Bu durumdan rahatsızım. Ayrıca Karşıyaka’ya Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı tarafından marina projesi yapıldı. Nikah Sarayı ile İskele arasına yapılacak olan Marina’nın yeri doğru değildir. Mavişehir bölgesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz.  Yine özellikle Alaybey askeri tersanenin de bulunduğu yerden kaldırılması gerekiyor. İktidar partisi de bizimle aynı fikirde” diye konuştu.

İŞGALİYEYE İZİN VERMEYECEĞİZ
Başkan Akpınar, ilçede yaşanan işgaliye sorununu da çözeceklerini ifade etti. Esnaf ile vatandaş arasında sorun çıkmaması gerektiğini belirten Akpınar, belediye olarak gelen şikayetlere müdahale edeceklerini belirtti. Akpınar, Karşıyaka’nın en işlek bölgesi çarşı için de ‘yönetmelik’ hazırladıklarını açıkladı. Akpınar, “Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğim. Karşıyaka’da herkesin konforlu ve keyifli yaşaması için çalışacağız. Vatandaş bize hizmet et diye oy verdi. Esnafın zaten durumunu da biliyoruz. Karşılıklı anlayış olmalıdır. Esnaf ile belediye masanın aynı tarafındadır. Biz iki olgu vatandaşa hizmet için varız. Esnaf kardeşim vatandaşa hizmet anlayışı ile çalışıyorsa kurallara uyacaktır. Kimsenin evine ekmek götürmesini engellemeyeceğiz. Bunu yaparken vatandaşın rahat alışveriş yapmasını, yolda rahat yürümesini sağlayacağız. Aslında esnaf arkadaşlarımız da ortaya çıkan görüntülerden rahatsızlar. Bir vatandaş metrodan indiğinde kapıda üç tane midye arabası ile karşılaşmayacak. Orada midyeciler, satıcılar duramayacak. Karşıyaka’da belediye başkanı olduklarında nasıl davranırlarsa ben de öyle davranıyorum. Ben de kaldırımda yürüdüm, su faturasında kuyruklarda bekledim. Belediye başkanı oldum diye her yol bana açılmış değildir. Metronun girişinde ayrıca ayakkabı boyacıları var. Onlara da düzen getireceğiz. Yine kentin meydanında dolmuş duraklarının kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi ile çalışıyoruz.  Hayatta üst geçit, tünel yaparak, yolları alta alarak, uzay çatılı yerler yaparak insanlar mutlu olmuyor. İnsanların yaşamını, kaderini paylaşacaksınız. Bir yerde ihtiyaç olmadığı halde amfi tiyatro yapmak işe yaramaz” dedi.

BAŞARININ SIRRINI AÇIKLADI
Başkan Akpınar, ilçede kendisini yüzde 70 rekor oyla başkanlığa taşıyan Karşıyakalılara teşekkür ederken başarının sırrını da açıkladı. Akpınar, “Karşıyaka’da çok güzel bir seçim süreci yaşadık. Hiç kimseye ‘sen neden şuradasın, buradasın’ demedik. İnsana insan olduğu için baktık. Nereli olduğuna, doğduğu yere bakmadık. Dünya’nın en tehlikeli işi mikro milliyetçilik yapmaktır.  Hemşeriler kentlerde gelenek ve göreneklerini yaşatırlar ama farklılıkları da zenginlik olarak görmelidir. Karşıyaka’da yüzde 71 oy oranı ile seçimi kazandık ama yüzde 100’ün oy attığını düşünüyorum. Hizmet verirken ayrım yapamayız. Karşılaştığım herkesin bana oy attığını düşünüyorum. Bizim başarımız tesadüf değildir. Ayrıca 2009 yerel seçimlerini yöneten ekip bu seçimde Karşıyaka’da aktif görev aldı. Eski il başkanlarımızdan Rıfat Nalbantoğlu başta olmak üzere birçok isim çok önemli çalışmalar yaptılar. Seçimde ‘ben’ değil ‘biz’ dedik. Ekibin çalışmasını ben alana yansıttım. Başarının sırrı diyalog, sevgi, uyum ve çalışmadır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eda 4 Aralık 2014 Perşembe 20:41

Negüzel negüzel değilmi, Evmiz varken kentsel dönüşüm yüzünden evsiz kaldık...Dul annem ve yetim çocukları...Ne güzel değilmi?

Yorumu oyla      11      5  
İbo 24 Kasım 2014 Pazartesi 20:41

Başarılar diliyoruz. Cumhuriyet mahallesinin imarı yıllardır ihmal edildi.Gelip giden oyu alınca,Mahallemizi Unuttu..Sizin, Umudumuz olacağınıza güvenmek istiyoruz. Amacımız;İnsanca eşit,adil hizmet alarak yaşamak. Siyasiler ellerini vicdanlarına koyarak ,dürüstlük ilkesiyle hizmet etmeli... Sözleriniz şimdilik çok iyi duyuluyor...

Yorumu oyla      11      5  
muallapsk 24 Nisan 2014 Perşembe 17:41

Çalışmalarınızı dikkatle izliyoruz sayın Akpınar.Başladığınız hız ve kararlılıkla gidebilirseniz eğer, biriken sorunlar zaman içinde çözüme ulaşacaktır umuyoruz.Yolunuz açık,şansınız bol olsun.

Yorumu oyla      11      5  
hayati avcı 22 Nisan 2014 Salı 10:56

inşallah cevat bey gibi tribünlere oynamazsın başkanım.cumhuriyet mahallesi sakinleri imar bekliyor.

Yorumu oyla      13      5  
Şarlo 22 Nisan 2014 Salı 10:38

Sakın geç kalma.... gözler yolda bekleyenlerin hepsi eski Karşıyakalı.Eskiye özlem duyanlar.

Yorumu oyla      11      5  
22 Nisan 2014 Salı 00:03

hem nalına hem mıhına vuruyor

Yorumu oyla      14      5  
mutlu 21 Nisan 2014 Pazartesi 23:46

Başkan yeter artık seçildiğinden beri yeter babanı kullanıp reklam yaptın.Babası mezarda olan başka başkan yokmu?birtek senin mi var?bırak rahat uyusun adam.

Yorumu oyla      18      7  
21 Nisan 2014 Pazartesi 23:23

borcun nekadar olduğunu bilen varmı başkan açıklasada Karşıyakalı ögrense

Yorumu oyla      15      7  
Haldun Gülalp 21 Nisan 2014 Pazartesi 22:26

Ayinesi iştir kişinin. Görelim. Başkanlar seçildiklerinde ağız ishali oluyor sanki.Karşıyaka kişiye değil partiye oy verdi. Bunu unutma. O oylara layık olmaya çalış.

Yorumu oyla      20      5  
Aydın Ergenekon 21 Nisan 2014 Pazartesi 19:57

Tebrikler başkanım,inşallah bu söylediklerinizi yerine getirirsiniz.Metro girişindeki midyeci tesbitleriniz çok yerinde Karşıyakamıza hiç yakışmıyor.Sahil deki seyyarlar konusundada gerekli adımların atılması ümidi ile başarılar dilerim.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca eski başkanı Ercan Tatı’nın annesi vefat etti
Buca Eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın annesi Gülser Tatı, geçirdiği ...
Pekdaş ilk nikahını kıydı: Kaç çocuk yapacağınıza...
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye başkanı seçildikten sonra ...
Başkan Arslan'dan pazarlara yerinde inceleme
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, cumartesi ve pazar günleri kurulan ...
 
Bisikletçilere Başkan Uyar ve Urla dopingi!
Türkiye ve yurtdışından çok sayıda bisiklet sever, İzmir ve çevresindeki ...
İzmir Büyükşehir’e Moody’s övgüsü
Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından Moody’s, son değerlendirmesinde ...
Doğal Yaşam'da bahar bereketi: 6 minik yavru
İlkbaharla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda peş peşe doğumlar yaşanmaya ...
 
Agora'nın Roma Tüneli sezona hazır!
İzmir'in Agora semtinde, geçen yıllarda bir evin altında bulunan 2 bin ...
Başkan sahaya indi: Karşıyaka’yı spor kenti yapacağız
Spora ve sporcuya verdiği önemi her fırsatta dile getiren Karşıyaka Belediye ...
Başkan Şenol 'o fotoğraftakiler'e sordu: Tapular nerede?
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yerel seçimlerden önce krizin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva