HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2015 Salı - 15:33

Akdoğan: HDP barajı geçemezse süper olur

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP'nin barajı geçememe ihtimaliyle ilgili konuştu: "Birileri diyor ki, 'Barajın altında kalırsak şöyle olur böyle olur.' Hiçbir şey de olmaz. Süper olur, çok güzel olur."

Akdoğan: HDP barajı geçemezse süper olur

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Malatya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Akdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Malatya, hep milletin adamlarına sahip çıktı, Turgut Özal'a da sahip çıktı, Recep Tayyip Erdoğan'a da sahip çıktı" diyerek,Özal'dan sonra Erdoğan dönemine kadar Türkiye'nin bir fetret dönemi yaşadığını vurguladı.
 
Akdoğan, bu sürede terörün tırmandığını, koalisyon partilerinin ülkeyi krizler ülkesi haline getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Erbakan Hoca çıktı, 'Refah-Yol iktidarıyla ülkeyi acaba ayağa kaldırabilir miyiz?' diye bir çaba ortaya koydu. Ona da tahammül edemediler, kısa sürede hükümet alaşağı edildi. Türkiye, kayıp yıllar yaşadı, 28 Şubat sürecini yaşadı. Herkes, her şeyini kaybetti. O süreçte vakıflar, dernekler kapatıldı. Önce raflardan kitaplar indi, sohbetler sustu, kitapları kapladılar, o gün o kitapları kaplayanlar, raflardan indirenler, sonra kendileri de her kılığa girdi. Ama bir de dik duranlar, mücadele edenler oldu, işte o süreçte mücadeleler verdik"
 
Akdoğan, bu meselelerin AK Parti sayesinde geride kaldığını dile getirdi.
 
Kürt meselesinde çok önemli mesafelerin alındığına işaret eden Akdoğan, "Kafamızı kuma gömemeyiz. Bizim insanlarımız hayatı kaybediyor. Her konuda çözümden yana adım attık" ifadesini kullandı.
 
Bu toplumun onurlu bir parçası olan insanlara, birlik ve bütünlük sağlanması için çalıştıklarını kaydeden Akdoğan, "Devlet artık vatandaşını kucaklıyor. Hizmet eden, yatırım yapan devlet ama zulmeden, baskı yapan tehdit eden, şantaj yapan örgüt. Bugün Kürtlere kim zulüm ediyor, Kürt'ün yolunu kim kesiyor? Kürtten kim haraç alıyor, Kürdün çocuğunu kim dağa kaldırıyor, kim oy kullanmaya giderken yolunu kesiyor? Bunların çok iyi görülmesi, anlaşılması gerekiyor" dedi.
 
"CHP ÜYE VERMEDİ"
"Üç fazlasını veririm beş fazlasını veririm" denilerek siyaset yapılamayacağını belirten Akdoğan, şöyle devam etti:
 
"Bunlar aslında ruh ikizi, yani aynı zihniyet. CHP zihniyetini Güneydoğu'da HDPambalajıyla Kürtlere satmaya çalışıyorlar. Bu anlayış ne kadar Türkiye toplumunun gerçekleriyle bağdaşıyor? Birileri diyor ki, 'Şöyle olur böyle olur'. Hiçbir şey olmaz, süper olur, çok güzel olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü AK Parti, bu süreci başlattı. Bunların Meclis'te bir tane vekilleri mi vardı? Bu süreci Tayyip Erdoğan, AK Parti başlattı. Ana sütun AK Parti'dir.
 
Çözüm sürecinde komisyon kurduk, CHP üye bile vermedi. Şimdi diyorlar ya, sorunun çözüm yeri Meclis olsun. Kardeşim Mecliste komisyon kurduk, sen üye vermedin ya, söyleyecek sözün yok. Hasbelkader birisi yarım cümle kursa diğerleri ayaklanıyor, itiraz ediyor. Şimdi bu anlayış herhangi bir şey çözebilir mi? Bu yüzden bu sürecin sahibi AK Parti'dir, inşallah sonuca da ulaştıracağız."
 
"MAZLUMLARI BIRAKAMAYIZ"
Hükümetin, Malatya'ya 11 milyar lira tutarında hizmet yaptığını belirten Akdoğan, devletin sosyal yüzünün ortaya çıktığını ve bunun da çok önemli olduğunu belirtti.
 
Akdoğan, "2 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. CHP ise geri göndermeyi proje olarak vaat ediyor. Ne olacak peki? Sizin zihniyetiniz geçmişte işte o Türkmenleri de gönderdi. Bir sürü insan geri gönderildiği için katledildi. Biz, zalimlerin zulmü altında mazlumları bırakamayız. Bırakırsak o utançla yaşayamayız" dedi.
 
"TÜRKİYE MERKEZDİR"
Öte yandan Malatya 4. Anadolu Kitap Fuarı'nın açılışında da konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, son yıllarda Türkiye'nin her açıdan Avrupa'nın taşrası değil, merkezi olduğunu belirterek, "Ama maalesef onlar son dönemde taşra durumuna düşüyorlar. Özellikle siyasi açıdan. Ortadoğu'da hadise olur, Suriye'de yüz binlerce insan katledilir, onlar sesini çıkaramaz. Mısır'da darbe olur, darbeye darbe diyemezler. Gözlerinin önünde 700 insan denizde boğulur, yardım elini uzatamazlar. Yani siyaseten taşra durumuna düşmüş bir Avrupa Birliği'nden bugün söz edebiliriz" dedi.
 
Türkiye'de bazı konularda öne çıkan şehirler bulunduğunu ifade eden Akdoğan, siyasi merkez denince Ankara'nın, ekonomik merkez denince, İstanbul'un anıldığını, düşünce merkezi denince de anılan birkaç şehirden birini Malatya'nın oluşturduğunu kaydetti.
 
Yalçın Akdoğan, Malatya'da kitabevlerinin hep bir ekol, okul olarak değerlendirildiğini, her alanda faaliyet gösteren çok değerli düşünce adamları yetiştirildiğini vurgulayarak, "Yani 'cins kafalar' denir ya. Bunu tabi olumlu anlamda söylüyorum. Gerçekten çok orijinal fikirlere sahip, toplumu etkileyebilen, insanları peşinden sürükleyebilen, insanları duygusal olarak yakalayabilen, çok değerli insanlar olmuştur" dedi. (AA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Mayıs 2015 Salı 16:07

siz en iyisi hakimleri savcıları polisleri askerleri içeri attığınız gibi tüm parti yönetcilerinide içeri atıp kapatın patişahlığınızı ialm edin geçin.

Yorumu oyla      11      5  
5 Mayıs 2015 Salı 16:00

milli irade diyenlerin ne kadar samimi olduklarını bu şekilde öğrenmiş olduk :)

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 5 Mayıs 2015 Salı 15:48

yalçın sen ne ayaksın birader.. 8 haziranda nereye kaçacaksın bakalım...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! HDP YSK’ya gitti: Kritik Erdoğan hamlesi!
HDP, YSK'dan 'seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak ...
Abdullah Gül Pensilvanya tartışmasına noktayı koydu!
Bir gazetecinin, Fehmi Koru'nun bugünkü köşe yazısını hatırlatması üzerine ...
CHP adayı Talipoğlu’nun huzurevi ziyaretine Valilik seti!
Aydın’da CHP'nin 5'inci sıra milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu, Nazilli ...
 
Erdoğan’dan Avrupa’ya mülteci eleştirisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'deki mülteci faciaları üzerinden eleştirdiği ...
Sertel: Kamu görevlisi değilim, gazeteciyim
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Basın İlan Kurumu Genel Kurulu üyesi ...
Gül geri adım atmıyor: Davutoğlu’ya saatlerce…
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın ‘Kuran çıkışı’na sert yanıt
Kılıçdaroğlu, “Konuşmalara şeref ve namus kavramını anlatarak başlarsa ...
ABD Büyükelçisi’nden ‘sarışın’ için ilk yorum
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Gökçek'e tepki olarak yayınladığı ...
CHP İzmir’de şok: İlçe başkanı darp edildi
CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül partisinin afişlerini indirmeye çalışan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva