HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2012 Cumartesi - 14:29

Akay: Erdoğan'ı 50 bin kişi karşılayacak!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Adaylık konusunda son sözü Genel Merkez’in söyleyeceğini belirten Akay, mevkidaşı Tacettin Bayır’ın adaylık konusundaki hicvine ise “O kendi işine baksın. İl Kongremizi 50 bin kişi ile yapacağız” yanıtını verdi.

Akay: Erdoğan ı 50 bin kişi karşılayacak!

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - İlçe kongrelerinin ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlıklarına gönderilen, seçmen sayısının en az yüzde 10'u kadar üye yapmaları yönündeki talimat İzmir’den de karşılık buldu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın ‘Yüzde 10 değil yüzde 15 üyelik istiyorum’ talimatına uyan ilçe teşkilatları çalışmalarını tamamladı. 30 ilçe arasında yüzde 15 barajını aşan AK Parti Güzelbahçe İlçe Teşkilatı ödüllendirildi. İl Başkanı Akay Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin’e dizüstü bilgisayar hediye etti. Kahvaltılı teşkilat toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Akay, İl Kongresi öncesi adaylık tartışmalarına da ışık tuttu. Akay, adaylık konusundaki son sözü genel merkezin söyleyeceğini belirtirken, bu konu üzerinden kendisine göndermede bulunan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a da sert çıktı. Akay, Bayır’ı çocukça davranmakla suçladı ve ‘Kendi işine baksın’ yanıtını verdi.

ADAYLIK İÇİN SON SÖZÜ ANKARA SÖYLEYECEK
Güzelbahçe Medcezir Restoran’da düzenlenen toplantıya Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yanı sıra İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, Güzelbahçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Dizüstü bilgisayarı İlçe Başkanı Kerim Çetin’e takdim eden Akay gündemdeki konuları değerlendirdi. Akay ‘İl Başkanlığı konusunda Genel Merkez’den destek aldınız mı’ şeklindeki soruya “Genel Merkez tarafından il kongresi öncesi adaylığımın onaylandığı yönündeki görüşler gerçeği yansıtmamaktadır. Teşkilat Başkanımız Ekrem Erdem, daha önce 12 Mayıs olarak ilan ettiğimiz İl Kongresi’ni 9 Haziran’da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile görkemli bir şekilde yapacağımızı söyledi. Ben de o gün il yöneticilerine ve ilçe başkanlarımıza, kongrenin 9 Haziran’da yapılacağı ile ilgili mesaj attım. Benim il ve ilçe teşkilatlarına yönelik attığım mesajın içeriği sadece il kongresinin tarihine yönelik bir ifadeydi. Basında çıkan bazı yazılar tek aday olarak Genel Merkez’den onay aldığım ve tüm ilçe başkanlarına bununla ilgili mesaj attığım izlenimi yarattı. bu ifadeler tamamen yanlıştır. Doğruyu yansıtmayan ifadeler olduğu gibi benim tarafımdan böyle bir açıklama yapılmamıştır. Bu tarz haberlerin yer alması üzücüdür. Genel Merkezden onay aldığımız ifadesi tamamen yanlıştır” dedi.

“BAYIR KENDİ İŞİNE BAKSIN”
AK Parti İl Başkanı Akay, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın “Akay’ın görevine devam etmesini isterim. Genel seçimlerdeki başarımızda O’nun payı büyüktür” şeklindeki sözlerine de sert cevap verdi. AK Partili Akay “Ben bu açıklamayı ciddiye almadım. Çok ciddiye alınacak bir ifade değil. Sayın Bayır da kongreye gidecek. Kendisinin seçilip seçilemeyeceğinin belli olmadığı bir ortamda bırakın kendi partisini, bize laf söylemesi bana çocukça geldi. Siyaset seviye işidir. Siyaset karşılıklı anlayış işidir. Böyle bir açıklamayı ciddiye almadım. Bu açıklamaya güldüm- geçtim. Arkadaş önce kendi işine baksın, sonra bizim partimizin il başkanı arayışına laf etsin. Ben teşkilatımızın desteğini, ilçelerimizin desteğini ve Genel Merkez’imizin desteğinin alarak İl Başkanı olmak istiyorum. Benim için önemli olan Teşkilatlarım, uç beylerim, Genel Merkezim ve Milletvekillerimizin desteğidir. Biz bir takım oyunu oynuyoruz. Bu hafta da il kongresi adaylığı için gereken açıklama yapılacaktır. İl Kongresini, Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda yapacağız. İl Kongresi’ne katılımcı sayımızı 25 bin kişi olarak belirlemiştik. Bu sayıyı 50 bin kişiye çıkartarak İzmir’de coşkulu bir il kongresi gerçekleştirme kararı aldık” diye konuştu.

“HEDEF BELEDİYELERİ KAZANMAK”
Akay sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçelere seçmen sayısının yüzde 15’i kadar üye kaydı yapma talimatı verdik. Güzelbahçe ve Kiraz bu barajı aştı. Yüzde 15 bizim için yeterli değil. Yüzde 20 üye sayısına ulaşmak bizim en büyük arzumuz. Görev yaptığım 16 ayda çok güzel işler başardık. İlçe başkanlarını ‘uç beyi’ olarak gördüm. Osmanlı’nın uç beyleri nasıl gayretle savaşıyorsa ilçe başkanlarımız da öyledir. Yapabileceğimiz en güzel şey yerel seçimlerde belediyeleri kazanmaktır”

AK PARTİ SOKAKLARA İNECEK
“Mahalle mahalle yönetimler yaratacağız ve ana kademeden arkadaşlarımızla sandık yönetimleri oluşturacağız. Bir sandıkta 250 kişi varsa, o sandık sorumluları o sandıklardaki oyu artırmak için çalışacağız. Oy vermeyenlere ulaşacağız. Hücresel çalışma yaparak oy oranımızı artıracağımıza inanıyorum. Hedefimiz, 30 ilçenin 20’den fazlasını ve Büyükşehir’i kazanarak başarı elde etmektir. Hepimizin hedefleri vardır ama parti disiplini içinde olmalıyız. Küskünlüklere meydan vermeden bu çalışmaları yapmalıyız. Yaptığımız işi halka hizmet ve hakka hizmet olarak düşünmeliyiz. Böylece hem bereket alırız hem de başarı kazanırız. Bu makamlar bizlere emanet olarak verilmiştir. Güzel şeyler ile anılmak hepimizin hedefidir. Bundan sonraki hedefimiz yüzde 20 üye sayısıdır”

SAİT:GÜZELBAHÇE’Yİ İSTİYORUZ
İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise Güzelbahçe İlçe Teşkilatını çalışmalarından ötürü tebrik ettiğini belirterek “Kerim başkanımız ile geçmişten gelen bir bağımız var. Çok sevdiğim huyu ise gerçekten çalışması koşturmasıdır. En fazla üyeyi yaptığı için kendisine tebrik ediyoruz. Çalışmanın sonucunda azimle böyle başarıların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Yerel seçimlerden sonra güzel sonuçlar almak istiyoruz. Örnek almalıyız. Önce üye sayılarını artırmalı sonrada İzmir’in kalbine AK Parti’ye sokmak lazım. Yerel seçimlerde çok çalıştıktan sonra Güzelbahçe belediyesini almamız kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çekin ise “30 ilçe içinde üye kaydında birinciliğimiz tescillendi. Teşkilatımıza bir hediye alındı. Laptop armağan edildi. Çalışmalarda arkamızda olduğunuz için teşkilatıma, vekillerimize teşekkür ederim. İlk seçimlerde Güzelbahçe belediyesinin kazanılma sözünü veriyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MERCEKLE ARAMAK 27 Nisan 2012 Cuma 20:24

AKPARTİYE NE KADAR ÜYE YAPARSAN YAP, MAHALLE DELEGE SECİMLERİNDE HİÇ BİRİNİ LİSTEDE BULAMAZSIN,BİLGİSAYAR MARİFETİYLE ADRESİ BELLİ OLMAYAN LİSTEYE VEYA DEĞİŞİK MAHALLELERE ATILIR HİÇ BİRİDE OY KULLANAMAZ,, DENEMESİ BEDAVA BİRİLERİ TAKİP ETSİN,SONRA BU DEMEÇLER VERİRİLİR, OY KULLANAN ÜYELERE BAK...SAYIN BAŞKAN...SAYGILAR..

Yorumu oyla      11      5  
ak genc 22 Nisan 2012 Pazar 10:19

sayın akay ne oldu dune kadar ankaranın adayıydın hava atıyordun ekrem baskanın konusmasında sonra sesın cıkmadı hayırdır senden buyuk allah var cok havalandın cok amacın buyuksehır herkes bılıyor cok acele ettın ılcelerı pısı pısıne harcadın sayende partıyı sevenler hep dısarda kurucular ınsallah o gun adaylıgın acıklanmıcak

Yorumu oyla      22      6  
kamil 22 Nisan 2012 Pazar 08:04

bu 50 bini ilçesi darmadığın görüntü veren bayraklı ilemi yoksa hava gazı ile çalışan kendini büyükşehir belediyesi için çalışan çok şişirme kerem alinin ilçesi karşıyaka ilemi yoksa çiğlide ne kadın ne gençlik ne teşkilat kalmamış bir ilçemi dolduracak veyahutta menemende ilçeye akşamları yarım saat uğrayan diğer zamanını iş takipçiliği yapan arif kuranlamı toplayacan sayın akay bu uydurmlarla 2014 hesabını yapamazsınız evet belki sizin kaybedecek bişeyiniz yok ama bizim var sizi aday göstermck

Yorumu oyla      18      7  
Şakir Turan 21 Nisan 2012 Cumartesi 21:51

50.000 Kişi + Şakir Turan = 50.001 Kişi karşılıyoruz...

Yorumu oyla      14      14  
Vatandaş 21 Nisan 2012 Cumartesi 19:39

Kömürcü, Bulgurcu, Makarnacı, kısacası beleş beslediklerinizi getirirseniz toplarsınız o sayıyı. Nasıl bir zihniyete sahipsiniz anlamak mümkün değil. Yani il kongrenizi 2 bin kişi ile yaparsanız günahamı girersiniz be adam. Siz resmen şov yapma peşinde koşuyorsunuz. Hadi hayırlısı bakalım getirin 50 bin kişiyi belki boyunuz falanda uzar.

Yorumu oyla      22      11  
ferhat çiğli 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:11

ömer cihat akay bey sizin gidici olduğunu söğlüyorlar aslına bakarsanız çok doğru karar vermişler çiğliye atadığınız yönetim nasıl çalışıyor görün ilçe binası şirket binası gibi daha 7 ay oldu mahalle temsilcilerini oluşturamadılar oluşturdukları yerlerde hep funda hanımın mahlle temsilcileri alın görün ilçeyi ne hale geldi taban güvenmiyor yönetime sizde bence gidin hoşçakalın

Yorumu oyla      27      9  
Ersen Şen 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:10

Tamamen şov yapıyorsun Başkan,birşey yapmak arzun ve isteğin var ise faydalı birşey yap, partinin oyunu arttır ya da en azının partinin oyunun kendiliğinden artmasını engelleme. Başbakan'ı 50 bin değil 5 kişi karşılasın ama partinin oy oranını %5 arttır. Faydasız ve sadece göz boyama ile yıllardır AK Parti'ye İzmir'de hiçbir faydan yok. Başbakan'a iyilik yapmak istiyorsan daha şimdiden "aday değilim" açıklaması yap da hem parti rahatlasın hem de sen kendi itibarını kurtar

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova’da nefesler tutuldu
CHP Bornova ilçe kongresi öncesi nefesler tutuldu. Enver Dündar ve Okan ...
Tutuklu vekiller yeterli sağlık hizmeti alamıyor
17. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nda, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Balbay'a ...
Kılıçdaroğlu aklındaki cumhurbaşkanını tarif etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aklındaki Cumhurbaşkanı adayını ...
 
Alabay'dan Sürekli'ye sert yanıt
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği “Birlik ve Beraberlik ...
CHP Buca’da saflar netleşti
İlçe Kongresi’ne kilitlenen CHP Buca’da saflar netleşti. Süreci müdahil ...
Moroğlu ve Güler'den Balbay'a imzalı destek
CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir ...
 
PKK'ya karşı ortak önkoşul: Silah bırak!
Ankara zirvesinin ardından Erdoğan ve Barzani'den PKK'nın silah bırakmasının ...
Hamza Dağ Ankara'da Ege'yi yaşadı
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, EGEM Platformunun başkent Ankara’da ...
İki Bakan'ın hesabı Özel İdare'den...
Bakanlar Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ın İzmir gezilerinin faturası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva