HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2014 Perşembe - 09:43

‘Ak saray’ düellosu: Çıray’la Ulema yine karşı karşıya

CHP İzmir Milletvekili Başbakan Davutoğlu’na verdiği önergeye sert çıkan AK Parti İzmir Milletvekili’ne yanıt verdi. Çıray'ın açıklamasına da aynı sertlikte bir kontra daha geldi.

‘Ak saray’ düellosu: Çıray’la Ulema yine karşı karşıya

İzmir siyasetinde ‘Ak Saray’ tartışması tam gaz devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması üzere verdiği önergede Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası ile ilgili sorularına yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’dan gelmişti.

Çıray, “Kaçak Saray için toplamda beş milyar (3,5 milyar lira daha) lira harcanması öngörülüyor ve güvenlik koordinasyonu ve plânlamasının -hakkında atıp tuttuğunuz-  İsrailli bir şirketin üstlendiği doğru mu?” diye sormuş, Ulema ise “CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası ile ilgili basına yansıyan beyanatları CHP’nin nasıl bir hezeyan içerisinde olduğunun açık göstergesi olmuştur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan için ‘Totaliter ve Çağdışı’ ifadelerini kullanan CHP’li Aytun Çıray’ın önce aynaya sonra da CHP’nin millete adeta kan kusturan tarihine baksın” çıkışını yapmıştı.

Çıray yazılı bir açıklama yaparak Ulema’nın sözlerine sert bir yanıt verdi. ‘Ele tutuşturulan zavallı bir cevap’ ifadesini kullanan İzmir Milletvekili şunları kaydetti:
Nesrin Ulema’nın eline AKP Genel Merkezinden tutuşturdukları anlaşılan zavallı cevap AKP iktidarının algı yönetiminde artık çuvallamaya başladığının göstergesidir.

Ulema, dünya tarihini en büyük yolsuzluk zincirinin anıtsal ifadesi olan haram ve kaçak saray hakkındaki haklı eleştirilerimizi gölgelemek için bir dizi gülünç gerekçeyi sıralıyor. Önce iftira atarak “CHP’nin halka kan kusturan tarihi”nden söz ediyor, sonra o ortak tarihimizin dehası olan Atatürk’ün Çankaya’sı ile “kaç-Ak Saray”ı karşılaştırıyor. AKP’yi cilâları dökülmeye başlayan sözde başarılarıyla savunuyor. Bugünün hesabını veremeyenlerin, kendi resmi tarihlerini yazmak adına bizden şanlı tarihimizin hesabını sormaları hadleri değildir.

İnsanımız artık bu sözde başarıların astarının yüzünden ne kadar pahalıya patladığını, kendisinin acımasızca istismar edildiğini, yetim hakkının yendiğini maalesef acı bir şekilde görüyor ve görmeye de devam edecek. Türk milleti, iç ve dış politikada saplandığımız bataklığın çok ağır maddi-manevi maliyetini ödeme gerçeğiyle yüzleştiğinde ise Ulema gibilerini “Atatürk’ün Gençliğe Seslenişi”ndeki uygun sıfatlarla damgalayacak.
“Cumhuriyet tarihimizin en büyük maden faciasında ve Gezi Direnişi’nde kaybettiğimiz çocuklarımızın ahları, onların mazlum yakınlarının çığlıkları Ulema gibilerinin üzerine çökecek”
Türk Milleti bu haram “kaç-Ak Saray”ı yaşayıp yaşayabileceği en acı tecrübenin en somut ibretlik belgesi olarak kolektif hafızasına kaydettiği zaman, Ulema gibilerinin nasıl bir utancın içinde debelendiklerine şahit olacağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük maden faciasında ve Gezi Direnişi’nde kaybettiğimiz çocuklarımızın ahları, onların mazlum yakınlarının çığlıkları Ulema gibilerinin üzerine çökecek.
Ulema gibileri bize artık ipliği pazara çıkmış ucuz algı yönetimi taktikleriyle büyük resmi, yani hayranlıkla bahsettiği liderinin dünyada kendisiyle dalga geçilen, milletimiz için büyük yüke dönüşmüş bir karikatür figüre dönüştüğü gerçeğini kamufle edemezler.
Tarihin gerçeğe yürüyüşü durdurulamaz. Zorbalık belki bir süre daha tavan yapacak. Ulema gibileri bundan cesaret alarak her şeyi çarpıtmaya devam edecekler. Fakat bu kirli iletişimi besleyen şartlar hiç beklemedikleri şekilde aniden son bulacak. Bakalım o zaman tarihin en büyük soygunun utanç verici anıtsal kirli yapısı bu  kadar cesur bir yüzsüzlükle savunulabilecek mi?



ULEMA’DAN YİNE SERT YANIT
Bu açıklamanın ardından Ulema’nın yanıtı da gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili de yazılı bir açıklama yaparak “Gezi ve Kobani olaylarında, legal illegal marjinal örgütlerin, marjinal siyasi partilerin kuyruğunu takılarak gençleri meydanlara çağıran, sokakların savaş alanına dönmesine neden olan, kamu mallarının yağmalanmasına, ülkenin milyarlarca dolar zarara uğramasına göz yuman ve bu olaylarda hayatını kaybedenler üzerinden siyasi menfaat hayalleri kuran CHP ve Milletvekili Aytun Çıray’ın bugün ne yüzle konuştuğunu kamuoyu merak ediyor” ifadelerini kullandı.


Dün AK Parti iktidarlarını millete hizmet götürmemekle eleştiren ve bu konudaki cehaletini kamuoyuna yüksek perdeden bağırarak ifşa eden CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün yine kendisine yakışır dil ve üslupla şahsıma ve partime yönelik ağır ithamlarda bulunmuştur.
 
Kaderin cilvesine bakın ki AK Parti iktidarını ve AK Parti Hareketinin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yolsuzluk yapmakla suçlayan, girdiği bütün seçimlerde aldığı hezimetin acısından sağa sola saldıran CHP, bugün kendi kurduğu tuzağa düşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol yapılarından biri olmaya aday Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binasını diline dolayarak AK Parti iktidarını ve Sayın Erdoğan’ı açıkça hedef alan CHP çok değil 2 yıl öncesine bir bakarsa Anayasa Mahkemesi kararıyla yolsuzluğu ve usulsüzlüğü tescillenen bir parti olduğunu görür.
 
Nitekim CHP’li Aytun Çıray AK Parti’yi, kaset siyasetiyle ayakta durmaya çalışan, bugün söylediğini bir gün sonra inkar edebilecek kadar ‘çarkçı’ bir zihniyetle yönetilen CHP ile karıştırıyorlar. Millete komplolar tarihinden ibaret olan CHP’nin geçmişini unutturma gayreti; siyaseti sadece birilerinin dikiş tutmaz iddiaları üzerinden yürüttüğü hep boş çıkıyor. Kendi içindeki farklı seslere bile tahammülü olmayan, en küçük bir muhalefette milletvekillerine, partililerine kapıyı gösteren CHP’nin AK Parti’ye söyleyebileceği tek sözü olamaz.
 
Gezi ve Kobani olaylarında, legal illegal marjinal örgütlerin, marjinal siyasi partilerin kuyruğunu takılarak gençleri meydanlara çağıran, sokakların savaş alanına dönmesine neden olan, kamu mallarının yağmalanmasına, ülkenin milyarlarca dolar zarara uğramasına göz yuman ve bu olaylarda hayatını kaybedenler üzerinden siyasi menfaat hayalleri kuran CHP ve Milletvekili Aytun Çıray’ın bugün ne yüzle konuştuğunu kamuoyu merak ediyor.
 
CHP’li Çıray’a şunu sormak gerek: Arkasına saklandığınız ve her dönemde paravan olarak kullandığınız Atatürk ve onun muasır medeniyet hedefleri için ne yaptınız?
 
Bugün AK Parti’yi ve AK Parti hareketinin liderini asılsız iddialarla karalamaya çalışan ve Aytun Çıray’ın da üyesi ve milletvekili olduğu CHP’nin Cumhuriyet tarihi boyunca Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde açıkça ifade ettiği ihanet şebekeleri ile kol kolla olduğunun en büyük göstergesi “17 Aralık Süreci” olmuştur. AK Parti’yi devirmek uğruna, dün düşmanım dediklerinin kuyruğuna takılarak siyaset yapan CHP’nin Atatürk’ün arkasına saklanarak siyaset yapma dönemi sona ermiştir.
 
Aytun Çıray ve partisi CHP’nin içine düştüğü hezeyanı “Buğday ambarı” rüyası olarak görüyor ve aziz milletimizin bu safsatalara asla prim vermeyeceğini çok iyi biliyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ufuk 20 Kasım 2014 Perşembe 21:29

Bir şatafatlı saraya bak bir de ölen madencinin babasının ayağındaki yırtık ayakkabıya bak.Fakir fukara ,garip guraba edebiyatıyla geldiler şatafata ve lükse doymadılar.

Yorumu oyla      14      7  
Işık Dikicigil 20 Kasım 2014 Perşembe 18:27

DÜNYA BASINI DALGA GEÇTİ, TV PROGRAMLARINA KONU OLDU. ULEMA DAHA NEYİ SAVUNUYOR..

Yorumu oyla      17      8  
Buğday Ambarı 20 Kasım 2014 Perşembe 16:22

Hahahaha çok güldüm, hem şu alta yazılan yorumlara hem de bu buğday ambarı meselesine. Cuk diye oturmuş. CHP ne zaman sıkışsa Atatürk diyor ama Atatürk'ü adam gibi anlamış bir tek CHP'li göremedim bugüne kadar.

Yorumu oyla      14      15  
TC misafir 20 Kasım 2014 Perşembe 13:18

Zamanın başbakanının demeciyle başbakanlığa tahsisi düşünülüyordu ama muhterem cumhurbaşkanlığına terfi edince anlaşılan 1000 odayı kimseye yar etmek istemedi. Yorumlara baktığımda hepsinde olumsuz oylar gördüm ama o yorumlara karşıt olan olumsuz oy veren görüşün tek yorumu yok. Olumsuz oy vermeye çekinmiyorsunuz da 1,5 milyarın gösterişe harcanmasını savunmaya neden çekiniyorsunuz?

Yorumu oyla      19      8  
ercan 20 Kasım 2014 Perşembe 11:47

Hizmet binasıymış. Zannedesiniz ki konak vergi dairesi.Utnçlarından saray diyemiyorlar.Vallaha hiç bu kadar gülmemiştim.

Yorumu oyla      23      9  
İzmirli 20 Kasım 2014 Perşembe 10:53

Ya bu sarayın isminin ak olduğuna kim karar verdi? Bununla ilgili algı operasyonu yapılıyor. Ne ak'ı arkadaş? Heryeri kapkaranlık bunların. Kaçak saray bu! Mahkeme ile yıkım kararı var. Sıradan vatandaşa gelince yıkıyorsunuz da bu kaçak binayı niye yıkmıyorsunuz? Hakimler savcılar gereğini yapınız. Yıkın !!!!

Yorumu oyla      21      9  
doğru 20 Kasım 2014 Perşembe 10:16

Sayın Çırayı kutluyorum... Bir halk deyimi var.Bunlar hem kel hem fodul.

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eroğlu: Ailem devlet ihalesi almıyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 20 yıl önce aile olarak devletten ...
Davutoğlu: Bağdat dönüşü gelişme olabilir
Çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, "Bağdat ...
Bakan tutuklu IŞİD militanı sayısını açıkladı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, rakamı yeni öğrendiğini ve tutukluların hangi ...
 
Danışmandan şok detay: Referansını kendi yazdı!
Meclis Soruşturma Komisyonu, 17 Aralık’a takipsizlik kararı veren İstanbul ...
CHP'li Özel’den Soma raporuna eleştiri
CHP Manisa Milletvekili ve Soma Komisyonu Üyesi Özgür Özel, Soma Komisyonu'nun ...
Üniversiteliye yeni af Meclis’ten çıktı
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) kurulmasına ilişkin yasa, ...
 
CHP’li Koç’tan Dersim açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Dersim olaylarına ...
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk resepsiyon öğretmenlere
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk resepsiyonu, ...
Meclis’te yeni bir parti daha
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında bulunduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva