HABERLER>EKONOMİ
31 Ocak 2015 Cumartesi - 09:45

Ağaoğlu’ndan çarpıcı mesaj: 17 Aralık döneminde de…

Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding’in ‘Gezi’ sürecinde Maslak 1453 projesinden 200 milyon dolara 2 kule aldığını hatırlatan Ali Ağaoğlu, “Benim için zor geçen 17 Aralık döneminde de 80 milyon dolarla Yeniköy’deki otel projemize ortak oldular” dedi.

Ağaoğlu’ndan çarpıcı mesaj: 17 Aralık döneminde de…

Aağaoğlu Şirketler Grubu’nun Maslak 1453’te projesinden 2013 yılında 2 kule satın alan Abduljawad Holding, uluslararası rezidans işletmecisi The Ascott Limited ile anlaştı. Anlaşmanın imza töreninde konuşan Ali Ağaoğlu,  Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding’in Türkiye’ye ve şirketlerine olan güvenini her dönemde gösterdiğini söyledi. Abduljawad Holding’in Türkiye’de siyasi ve ekonomik gerilimin olduğu Gezi Parkı protestoları döneminde 200 milyon dolar ödeyerek Maslak 1453 projesinden 2 kule aldığını belirten Ağaoğlu, “ Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad ile kardeş olduk. Yaptıkları yatırım Türkiye’ye güveni gösteriyor. 17 Aralık olmamam gerektiği halde benim de içinde olduğum bir süreçti. Maddi ve manevi açıdan zor geçen bu dönemde  80 milyon dolar para gönderip Yeniköy’deki otel projemize ortak oldular. Ben olsam öyle bir dönemde bu parayı yollarken tereddüt ederdim” dedi.
 
100 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin bitim aşamasına geldiğini, Cadde 1453 için de yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmelere başladıklarını ifade etti. Projelerindeki yaklaşık 5 bin konutun 3’te 2’sini sattıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı,  “Ticari ünitelerin kiralamasına başlıyoruz. Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikamet edeceği bir proje olacak. Ofislerde 15 bin civarında çalışanın yanı sıra sitede çalışanlarla birlikte bu sayı 20 bini geçecek. Günlük ziyaretçi sayısının ise 70 bin civarında olması bekleniyor. Özetle bu projenin günlük nüfusu 100 bin civarında olacak” dedi. Rahvalı, Maslak 1453’te toplam değeri 700 milyon dolar olan 1250 konutu yabancılara sattıklarını kaydetti.
 
ARAPLARIN GÖZÜ TÜRKİYE’DE
Abduljawad Holding, 24 ülkede 89 merkezde yer alan uluslararası residence markası The Ascott Limited ile de anlaştı. Maslak 1453’ün tasarımı, konsepti, inşaat teknolojisiyle farklı bir proje olduğunu belirten Ağaoğlu “Ascott gibi sadece gayrimenkulden yıllık geliri 65 milyar dolar olan bir dünya devinin Türkiye’deki ilk yatırımının Ağaoğlu ile olması bizim için oldukça önemli” dedi. Abduljawad Holding Başkanı Ehsan Abduljawad ise, “3 yıl önce Ağaoğlu’nu ulaştık ve Maslak 1453’ün mükemmel bir fırsat olduğunu fark ettik. Türkiye’yi yakından izliyoruz ve yeni yatırımlara da açığız” dedi.

Maslak 1453’te 156 birimden oluşan kule için 10 yıl hizmet verecek The Ascott Limited’in CEO’su Tony Soh da,  “Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için çekici bir pazar, rezidanslar içinse önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.  Türkiye’nin istikrarlı bir siyasi ortam bulunuyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümet grevi erteledi, sendika rest çekti!
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu uygulamaya ...
Merkez Bankası sessizliğini bozdu
Merkez Bankası, doların art arda rekor kırması sonrasında faiz indirimi ...
Radyoaktif panikte dernekten kritik açıklama: Geminin tüm evrakları…
'Kuito' adlı geminin, radyoaktif atık yüklü olduğu gerekçesiyle tepki ...
 
Flaş! Bakanlar Kurulu ‘metal grevi’ni yasakladı!
Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçilerin dün başlattığı grev Bakanlar ...
Flaş! Doların uçuşu sürüyor: Yeni rekor
Dolar/TL, erken faiz indirimi beklentisiyle 2,43'ü görerek tarihi zirveye çıktı.
İzmir-Ankara hattına akil insanlar önerisi!
İzmir Valisi’ni Büyükşehir öncülüğünde faaliyet gösteren İzmir Ekonomik ...
 
İzmir’de bir ilk: Hayvan atıklarından elektrik üretecek!
Dünyanın en büyük finans yönetimi ve danışmanlık şirketi Merrill Lynch’in ...
SOCAR CEO’sundan Komşu’ya Robin Hood çıkışı!
Yunanistan’ı ‘Avrupa’nın şımarık çocuğu’ olarak niteleyen SOCAR CEO’su ...
Ege ihracatına ‘euro’ darbesi
Eurodaki hızlı düşüş Türkiye’nin ihracatına darbe vurdu. Ege İhracatçı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva