HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
19 Ekim 2014 Pazar - 09:19

Adnan Saygun'dan sezona muhteşem açılış!

İzmir’de “sanatın kalbi” haline gelen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), sezonu 21 Ekim’de Grammy ödüllü ünlü piyanist Michel Camilo konseriyle açıyor. Yeni dönem takvimine ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı İbrahim Yazıcı, konser için İzmir’e gelecek ünlü isimlerin genç sanatçılarla workshop yapacağını ve birikimlerini onlarla paylaşacağını duyurdu.

Adnan Saygun dan sezona muhteşem açılış!

Açıldığı günden bu yana unutulmaz konserlere ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 2014-2015 sezonuna hızlı bir başlangıç yapıyor. Sezonun açılış konserine sürpriz bir isim imza atacak. Dünyaca ünlü, Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo, 21 Ekim 2014 Salı akşamı saat 20.00’de Büyük Salon’da sanat tutkunları için sahne alacak. Şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimindeki konserde, Camilo'ya Ege Sanat Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Yeni sezonda da ünlü sanatçı ve grupları ağırlayarak “sanatın kalbi” olmaya devam edecek AASSM’deki konser; sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s614094.jpg

BU KONSERLER KAÇMAZ
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin yeni dönem programına ilişkin bilgileri, geçtiğimiz Mayıs ayında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun daveti üzerine göreve başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat Danışmanı İbrahim Yazıcı verdi. Aynı zamanda Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin artistik direktörlüğünü üstlenen piyanist ve orkestra şefi Yazıcı, “İzmirli sanatseverlere elimizden geldiği kadar güzel etkinlikler sunmaya çalışıyor ve onları uluslararası alanda büyük isimlerle buluşturmayı umuyoruz” dedi. AASSM’de sanatseverleri çok güzel konserler ve etkinliklerin beklediğini söyleyen İbrahim Yazıcı, “Özellikle şunu vurgulamak lazım ki, AASSM İzmir’in gözbebeği olduğu gibi Türkiye’nin de bu anlamda dizayn edilmiş yegane konser salonu. Sezonun açılış konserine dünyaca ünlü piyanist Michel Camilo, kendi piyano konçertosunu, ardından G. Gershwin’in meşhur ‘Rhapsody in Blue’ eserini seslendirecek. İkinci yarıda da orkestra Antonin Dvorak’ın ‘Yeni Dünya’dan’ başlıklı senfoniyi seslendirecek” diye konuştu.
 
AASSM’nin 27 Ekim’de dünyaca ünlü trompet sanatçısı İbrahim Maalouf konserine evsahipliği yapacağını ifade eden Yazıcı, “3 Kasım’da ise bizim uluslararası virtüözlerimizden Emre Şen salonumuzda bir piyano resitali yapacak. 8 Kasım’da Çağatay Akyol ve Ankara Filarmoni Orkestrası’nın solistleri çok güzel bir dinleti yapacaklar. Üç konserden oluşan bir Barok festivali yapıyoruz. Dinleyicilerimizi bekliyoruz” dedi. 
 
 
SIRA DIŞI PROGRAMLAR
AASSM’nin sanat takvimine bu yıl sıra dışı konserlerin olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Örneğin 19 Kasım’da sıra dışı bir sanat olayı olacak. Modern müziklerin birbiriyle buluştuğu ‘Camerata İzmir Orkestrası’ çok önemli iki solisti burada ağırlayacak. Konserin ilk yarısında Selva Erdener, Luciano Berio’nun ‘Halk Şarkıları’nı seslendirecek, ikinci yarıda ise efsanevi tiyatro oyuncumuz Genco Erkal, Igor Stravinski’nin ünlü eseri  ‘Askerin Öyküsü’nü orkestramızla birlikte seslendirecek. Bunları yanı sıra dünyaca ünlü flütçümüz Bülent Evcil 8 Aralık’ta virtüöz eserlerden oluşan bir resital sergileyecek. Yine çok ünlü bir oda orkestrası olan ‘I Musici di Roma’ 10 Aralık’ta salonumuzda bir konser yapacak. 17 Aralık’ta ‘Taksim Trio’nun konseri var. Efsanevi çello sanatçısı Alexander Rudin, bu kez hem çellist hem orkestra şefi olarak 22 Aralık’ta izleyicilerimizle buluşacak. Bir başka güzel dinleti de 24 Aralık’taki Fazıl Say konseri. Bunlar, İzmirli hatta bence tüm Türk sanatseverlerin kaçırmayıp, sadece bu aktiviteleri izlemek için geleceği konserler diye düşünüyorum” dedi.

GENÇLERLE WORKSHOP
Bu yıl yapılacak etkinliklerin diğer yıllara göre bir farkı olduğunu kaydeden sanatçı, “Buraya getirdiğimiz özellikle uluslararası standarttaki solistlere rica ettik, pek çoğu bizi kırmadı. Burada, genç sanatçılarla workshoplar yapacaklar ve birikimlerini onlarla paylaşacaklar. Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirliği, eğitim alanında da kendisini gösterecek; Belediye’nin varlığıyla İzmir’e gelen artistler de büyük birikimlerini hem seyirciyle, hem de kendilerinden sonra gelecek kişilerle paylaşma imkanı bulacaklar” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Reklamcılar’dan 25.yıl sergisi
1989 yılında kurulan İzmir Reklamcılar Derneği (İRD) 25'inci yılında sektörün ...
Konak’ta tiyatro sezonu açıldı
Yeni dönemde kültür-sanat alanında daha nitelikli etkinliklere ev sahipliği ...
Karşıyaka sanata doyacak!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Festivali ...
 
Vizyonda merakla beklenen 9 yeni film
Bu hafta 9 yeni film vizyona giriyor.
Drakula'nın zindanına kamera
Drakula'nın kaldığı zindanlar kameralarla gözetlenecek. Tokat Kültür ve ...
Harry Potter hayranlarına müjde
ABD'li bir gazeteci, Harry Potter serisinin devamı niteliğinde 3 yeni film çekileceğini iddia etti.
 
Morrissey Türkiye'ye geliyor
Alternatif rock müziği gruplarından The Smiths'in vokalisti Morrissey, ...
Oscar sunucusu belli oldu
ABD'li ünlü aktör ve komedyen Neil Patrick Harris'in, 2015 Oscar töreninin ...
Büyükşehir'den 1 TL'ye Yaramaz Kedi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında minik tiyatroseverler için ‘Yaramaz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva