HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2015 Perşembe - 16:15

Açılış düellosu tam gaz! Demirtaş: Elinizde oklavayla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 'açılış' polemiğini devam ettiren HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bu kez Hatay'dan seslendi: Özellikle yufka açan kadınlar, oklava elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir. AKP propagandası yaptığı anda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Derdi size yardım etmek değil, onun derdi başkaysa siz de elinizdeki oklavayla siz de 7 Haziran'da ona gereken cevabı verin artık.

Açılış düellosu tam gaz! Demirtaş: Elinizde oklavayla...

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim mitingleri kapsamında bu kez Hataylılara seslendi. Demirtaş’ın konuşmasında özetle şunları söyledi:
 
Bizim derdimiz Türkiye üzerindeki bu korku karamsarlık karabulutları dağıtmaktır. Türkiye’de korkmayan geleceğe dair kaygılanmayan kimse kalmadı kimse. Yıldırarak teslim almaya çalışıyorlar. İşçi de böyle, asgari ücretlisi de böyle, esnafı da böyle, işverene gidin işveren de öyle. Ne ırkçılık yapacağız ne mezhepçilik. Bizim temel ilkelerimiz büyük insanlık başlığı altında buluşturduğumuz temel insan haklarıdır. Bizi başka hiçbir kimlikte tekleştiremezler. Buluşacaksak insanlık başlığı altında buluşabiliriz. Hepimiz Türk olamayız, Kürt olamayız, Alevi-Sunni olamayız. İnsanız hepimiz, bizi buluşturacak kimlik insan kimliğimizdir.
 
AKP bütün bu değerleri aşındırdı. Mezhepçi politikalarla, kimlik tüccarlığıyla Türkiye’ye ileri demokrasi safsatasını yutturmaya çalıştı. Şimdi maskeleri düştü artık. Sizlerin ortaya koyduğu bu inanılması zor performans onların sonunu bu çirkin kibirli iktidarlarının sonunu getirdi artık. İnşallah göreceksiniz, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği, bir sonuçla ortaya çıkacağız. Ve artık Türkiye’de yeni bir demokratik halk iktidarının temellerini atmış olacağız.
 
UCUZ PAZARLIKLARIN İÇİNDE OLMADIK
Kirli uzlaşmaların, kapalı kapılar ardındaki ucuz pazarlıkların içinde olmadık. Direne direne geldik, direne direne kazandık. Bundan sonra da başka bir türlü yürümeyecek HDP. Bizler 7 Haziran’a da bu ruhla hazırlandık. Çünkü bu ülkenin bütün emekçileri çalışanları alın teriyle omuzunda bütün yükünü taşıyanları, artık sizlerin bizlerin ülkeyi yönetme zamanı geldi dedik, el ele verdik.
 
SARAYIN PENCERELERİ ZANGIR ZANGIR TİTRİYOR
Ayrı ayrı mahallelerde direnmek de değerlidir, ama sonuç alıcı değil. HDP bütün direniş mahallelerini barikatlarını bir araya getirdi. Şimdi Türkiye’nin bütün direnenleri gümbür gümbür yürüyor. Saray’ın pencereleri zangır zangır titriyor artık. İşçilerin emekçilerin ayak sesiyle, çapulcuların direnişiyle haykırışıuyla, Kürtlerin Türklerin zılgıtlarıyla sarayın pencereleri zangır zangır titriyor.
 
ERDOĞAN İTİRAF EDİYOR
Dün dedim ki AKP politikası yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmaz dedim, bugün kabul etti. O kadar mazlum o kadar mağdur. Yeter ki beni çağırın yufya açmaya da gelirim diyor. AKP propagandası yapayım da ne olursa olsun. Derdi millet değil, yufka da değil. AKP’nin adaylarını bile ben belirledim diyor, itiraf ediyor.
 
Özellikle yufka açan kadınlar, oklova elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir. AKP propagandası yaptığı anda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Derdi size yardım etmek değil, onun derdi başkaysa siz de elinizdeki oklavayla siz de 7 Haziran’da ona gereken cevabı verin artık.
 
KADINLARI KULUÇKA MAKİNESİ GİBİ GÖRÜYORLAR
Sizi sadece üç çocuk yapmaktan sorumlu kuluçka makinası gibi gördüler. Ama direndiniz, kaubl etmediniz. Özgür kadını yaratana kadar direneceğiz dediniz. İşte HDP özgür kadının partisidir. Siyasi temsilcisidir. 7 Haziran’da en çok da siz kazanacaksınız. En çok da kadınlardan korkuyorlar. Kadınlar onların iktidarının sonunu getirecek. Kadınlara rüşvet dağıtmaya korkutmaya çalıştılar, tehdit ettiler ama başaramadılar. Artık ülkenin kadınları özgür kimliğiyle alanlardalar. Ve iktidarda olacaklar göreceksiniz. Bu ülkenin kadın başbakanı olacak o da HDP’li olacak. Buna yürekten inanarak söylüyorum.
 
KADINLAR ÖNCÜLÜK EDERSE BARAJ TARUMAR OLUR
Kadınlar sizler eğer seçim kampanyasına öncülük yapmaya devam ederseniz, biz asla şüphe duymuyoruz. Kenan Evren’in de Erdoğan’ın da barajını tarumar edecek. Bütün kadın arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kadın özgürlük mücadelesini yürüten bütün kadınlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca üniversite öğrencileri, bir yanda üniversitedeki derslerle, demokrasi mücadelesiyle bir yandan da seçim kampanyasıyla yürüttükleri çaba gerçekten takdire şayandır. Üniversite öğrencileri de sandık başında görev alırlarsa, sandığa sahip çıkarlarsa, onlar da bütün bu emeğin ziyan olmasını çalınmasını önlemiş olurlar. Onlara da çok
 
TARİHSEL BİR DÖNEM
 
“BÜT’leri bıraktık sana geldik” diyen arkadaşlar evet size sesleniyorum. Biliyorum hepinizin yoğunluğu işi gücü çok fazla ama tarihsel bir dönem. Bir daha böyle bir fırsatı yakalamak zor olabilir.
Suriyeli kardeşlerimiz bizden korkmasın. IŞİD korkabilir, HDP’nin iktidarında onların suyunu keseceğiz. Onların sonunu da getirecek. Onları o topraktan defedecek her türlü girişimi biz HDP iktidarında yapacağız.
 
BARBARLIK ORDUSUNUN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ
IŞİD, Nusra ve Kaide gibi tecavüz ve barbarlık ordusunun kökünü kurutacağız. Burada halklarımıza zulüm yapan bu cihadçı çetelere izin vermeyeceğiz. Ne kadar gücümüz varsa ortadoğu’dan karadan da havadan da gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz. Hepimiz tehlikedeyiz, Türkiye de tehlikede Hatay antep tehlikededir. Yüüznü ne zaman buraya dönecekler bilmiyoruz. AKP bu kadar eleğe çevirmişken Türkiye’nin sınırlarını geçip Türkiye’ye karşı büyük bir cihad saldırısı başlatabilirler. AKP IŞİD’i barbarlık tecavüz terör örgütü olarak görmeyebilir. Dikkat edin HDP’ye terör örgütü diyebiliyorlar, BekrinElvan’a terörist diyebiliyorlar ama IŞİD’e terörist diyemiyorlar. IŞİD’den söz ederken incitmemek üzerine cümleler kuruyorlar. İşte bu anlayış değişmezse Hatay’da iç barışı sağlayamayız.

 
Devlet hastanesinde yangın paniği
 
Sahil Güvenlik 192 kaçağı kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bir popstar çıkarmışlar, hayırlı olsun!
İsim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Cumhurbaşkanı ...
Sarnıç'ta yine kriz: AK Parti ve CHP cephesi ne diyor?
Gaziemir Sarnıç’ta yaşanan 2/B krizinin ardından taraflardan açıklama ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘AK Parti’yle koalisyon’ sorusuna net yanıt
HDP'nin kendilerinden değil AK Parti tabanından oy alacağını söyleyen ...
 
Erdoğan’dan Demirtaş’a ‘yufka’ yanıtı, HDP’ye yaylım ateşi!
Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ...
Erdoğan'ı sahaya indiren iki önemli gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin seçim kampanyasına el atmasının altından ...
Arınç: Birinci sözümüz başkanlık değil!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin ...
 
Baltalimanı'nda iş adamlarıyla sürpriz zirve!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, işadamı Ali Kibar'ın İstanbul Baltalimanı'ndaki ...
Davutoğlu: Kürtlerin baraj sorunu yok
Batman mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu'nun hedefinde HDP vardı: ...
Manisa'da pankart krizi: MHP astı polis indirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akhisar İlçe Teşkilatı tarafından bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva