HABERLER>GÜNCEL
6 Temmuz 2015 Pazartesi - 11:57

Acı gerçek: Kilosu 1.5 liralık asma yaprağı için…

Manisa'da meydana gelen trafik faciasıyla ilgili CHP Milletvekili Özgür Özel açıklama yaptı: 'Kilosu 1,5 TL'lik asma yaprağı için öldüler.'

Acı gerçek: Kilosu 1.5 liralık asma yaprağı için…

Salihli ilçesine bağlı Çökelek köyünden Gölmarmara ilçesine yaprak toplamak için giden tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet ile süt taşıyan bir kamyon, Haciveliler Mahallesi'nde çarpıştı. Katliam gibi kazada 13’ü kadın toplam 15 kişi yaşamını yitirdi. Kazada 2 kişi de yaralandı.

- MANİSA'DA KATLİAM GİBİ KAZA: 15 ÖLÜ...
 
- DAYANILMAZ ACI: YAN YANA 14 MEZAR...

“ŞOFÖR UYUMUŞ”

Öte yandan gazetecilere açıklama yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kamyon şoförünün uyumuş olabileceği yönünde bilgiler geldiğini belirterek, “Uykunun bastırdığı bir saatte uykusunu almamış bir şekilde trafiğe devam etmek nasıl izah edilir, anlam veremiyoruz. Bir köyümüzden 15 cenaze kalkacak, bu acının izahı mümkün değil. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin" dedi.

Manisa'da meydana gelen trafik faciasıyla ilgili CHP Milletvekili Özgür Özel açıklama yaptı: 'Kilosu 1,5 TL'lik asma yaprağı için öldüler.'

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Soma’da olduğu gibi; bir dayıbaşı var. Çekiyor kamyoneti köye. Kaç kadın binebilirse kamyonete 13- 14 kadın binmiş. Kilosu 1,5 TL’den asma yaprağı toplamaya gidiyorlar. Kadınlar 11’e kadar çalışacaklar 6 bilemediniz 7 kilo asma yaprağı toplayabilecek, 9 TL alacak. Bir ay boyunca çalışabilse ayda 300 TL’ye yakın para geçebilecek. Bir ortaçağ düzeni, bir ilkellik” diye konuştu.

- MANİSA'DA KATLİAM GİBİ KAZA: 15 İŞÇİ ÖLDÜ...
 
O YOLLA İLGİLİ KONUŞMUŞTU
Kazanın ardından Manisa’ya doğru yola çıkan Özgür Özel, Salihli İlçesi’ne bağlı Çökelek köyünden çoğu kadın 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı yolla ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nun 13 Şubat 2013 tarihli oturumundaki konuşmasını da hatırlattı. Özel’in kazanın yaşandığı yolla ilgili iddiaları şöyleydi:
 
3 BÜYÜK İLÇEYİ BİRLEŞTİRİYOR
Manisa’nın en büyük 3 ilçesinden 2’si olan Akhisar ve Salihli ilçelerini birbirine bağlayan ve güzel ve şirin ilçemiz Gölmarmara’dan geçen, bu ilçemizin de her iki büyük ilçemize ulaşımını sağlayan 59 kilometre uzunluğundaki yol, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 1998’de ihale edilmiş ancak bugüne kadar sadece 17 kilometrelik kesimi tamamlanmıştır. İktidarın her dönem seçilen milletvekilleri bir yıl içinde bu yolun bitirileceği sözünü vermesine rağmen, Salihli-Akhisar bölünmüş yolu henüz bitirilmemiştir.
 
İLÇELERİ CEZALANDIRMA İDDİASI
Bitirilmediği gibi, Balıkesir ve Kuzey Ege’yi Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan, pek çoğu yüksek tonajlı 10 bine yakın aracın bir günde geçtiği bu yoldaki çalışmalar durma noktasındadır. Salihli ve Gölmarmara belediyelerinin CHP’de olması AKP’nin aklınca bu iki ilçeyi cezalandırmaya yönelik davranışları, bundan etkilenen üçüncü ilçemiz olan Akhisar’da son seçimde aldığımız yüzde 40’lık oyu da dikkate alarak Akhisar Belediyesini de Cumhuriyet Halk Partisine kazandıracaktır, böyle davranmaya devam etsinler.”
 
ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile karşılıklı çarpışan kamyonetteki ölen tarım işçilerinin sürücü Seyde Aydın (52), karısı Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ummuhan Uysal (30), Nurdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmü Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Güldane Kılınç'ın ise Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.



KILIÇDAROĞLU'NDAN TWEET
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da twetter'den paylaştığı mesajında, "Kimse ekmeğini kazanma uğruna canından olmamalı. Manisa'daki korkunç kazada yaşamını yitiren 15 işçimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
 
CHP'Lİ BİÇER, KAZA YERİNE GİTTİ
CHP Manisa Milletvekili Dr. Yıldız Tur Biçer, 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili açıklama yaptı. Biçer, kazayı duyduktan kısa süre sonra olay yerine gittiğini anlatırken, kazanın süt tankeri şoförünün dikkatsizliği sonucu şerit ihlalinden kaynaklandığını söyledi. Biçer, şöyle konuştu:
 
"Yaralıları çevreye savrulmuş olarak gördüm. Daha sonra vefat eden işçilerin götürüldüğü Akhisar Devlet Hastanesi'ne giderek, vefat eden işçilerin aileleri ile görüştüm. Vefat edenlerin ölüm nedenleri hakkında bilgi aldım. Edindiğim bilgiye göre vefat eden 15 işçiden 14'nün kafa travması, 1 kişinin ise iç organlarının zarar görmesi neticesinde hayatını kaybettiğini öğrendim. Kaza neticesinde açık kamyonet üzerinde oturan işçiler yola savrulmuş. Bunun neticesinde ağır kafa travması yaşanmış."
 
DENETİMLERİN ÖNEMİNİ HATIRLATTI
Salihli'yi Gölmarmara'ya bağlayan yolun denetimsiz olduğuna dikkat çeken CHP'li vekil Biçer, "Bu yol trafiği yoğun olan bir yol. Özellikle bu yol üzerinde sigortasız çalıştırılan tarım işçileri ya traktörlerin römork kasalarında, ya da kaza yapan kamyonet gibi arkalarda bilinçsiz bir şekilde taşınıyor. Bu yolda gerekli denetimler yapılıp, önlemler alınsaydı bu kaza yaşanmazdı. Tarım işçileri her gün çalıştıkları yere giderken hayatlarını ortaya koyuyor" dedi.
 
SİGORTASIZ ÇALIŞIYORLARDI
Bu kazanın sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu da gündeme getirdiğini dile getiren Biçer, "Kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin hiçbirinin sigortası yoktu. Yani sigortasız olarak tarım sektöründe işçi çalıştırılıyor. Şimdi bu kaza basit bir trafik kazası olarak gündemde yer alacak. Ama eğer bu işçilerin sigortaları olsaydı bir iş kazası niteliği kazanacak ve durum buna göre değerlendirilecekti. Ayrıca işçilerin sigortası olsaydı, hayatını kaybeden işçilerimiz İşçi Sağlığı yönetmeliğine göre taşınacak ve şuan yaşıyor olacaklardı. Bu konuda artık gerekli önlemlerin alınması gerekir. Sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu en kısa sürede TBMM'ye taşıyacağım" diye konuştu.
 

 
Yargıtay Başkanı önerdi: Cumhurbaşkanı HSYK üzerinde…
 
Merkel’in yüzünü referandum mu çökertti?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Temmuz 2015 Pazartesi 14:30

Ben olsam, devlete de giderim. Denetim yapmadığı için, tazminat sorumluluğu var...diye.

Yorumu oyla      12      5  
6 Temmuz 2015 Pazartesi 14:29

İnsanın, asma yaprağının kilosu kadar değeri yok bu ülkede. Ne trafik denetimi var , ne de başka bir denetim mekanizması...Doldur tarım işçilerini kamyonete...

Yorumu oyla      12      5  
sabır 6 Temmuz 2015 Pazartesi 13:30

Kiminin anası, kiminin ablası, kiminin çocuğu. Yazık, Allah geride kalanlarına sabır versin.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıtay Başkanı önerdi: Cumhurbaşkanı HSYK üzerinde…
Yargıtay Başkanı Rüştü Cirit'in, HSYK'nın hesap verebilir bir yapıya geçmesi ...
Çeşme koylarında temizlik harekatı
Çeşme Kaymakamlığı koordinasyonunda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ...
Kavacıklı kadınlar otobüs istiyor!
İzmir’in Karabağlar İlçesi'ne bağlı eskiden köy olan Kavacık'ta kadınlar, ...
 
Kasiyerin başına tabanca dayadı!
Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’nde bir markete soygun amacıyla giren silahlı ...
İzmir'den Londra'ya uzanan büyük başarı öyküsü
Kariyerine İzmir Karşıyaka’daki öğrenci evinde başlayan mimar Burak Büyükdoğanay, ...
Şok eden Diyarbakır gerçeği: Bombacı terörden aranıyordu!
Diyarbakır mitingini kana bulayan Orhan Gönder hakkında 2014'te Adıyaman ...
 
Bakanlık’tan Valiliğe: Danıştay’ın kararını tanımayın!
Danıştay'ın 8 bin 400 müdürün göreve dönme kararını Milli Eğitim Bakanlığı ...
İzmir'de sahur sonrası korkutan deprem!
İzmir'de, merkez üssü Urla İlçesi olan Richter ölçeğine göre, 4.1 büyüklüğünde ...
İzmir'de Balkan dernekleri iftarda buluştu
İzmir’de bulunan Balkan-Rumeli dernekleri düzenlenen iftar programında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva