HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2013 Pazar - 14:10

AKM'yi inşallah yıkacağız Taksim'e cami de yapacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rumeli Dernekleri toplantısında konuştu: AKM'yi inşallah yıkacağız, Taksim'e cami de yapacağız

AKM yi inşallah yıkacağız Taksim e cami de yapacağız

İSTANBUL - İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Açıkçası bugün sadece kamu yatırımı açmıyor, tarihe yön verecek bir hazineyi Türkiye’ye kazandırıyoruz. Osmanlı imparatorluğunda iki hazine vardı. Bunlardan ilki devlet gelirlerinin elde tutulduğu hazineydi, ikincisi ise hazine-i evrak denilen belgelerin muhafaza edildiği hazineydi.

"ARŞİVİNİ İNKAR EDEN TARİHİNİ İNKAR EDER"
Cihan devleti Osmanlı tarihi belgeyi çok önemsemiş ona hazine nazarıyla bakmış, hem belgeleri çok iyi tutmuş ve hem çok iyi saklamıştır. Arşiv bir milletin hazinesi olduğu kadar aynı zamanda hafızasıdır. Geçmişi geleceğe taşıyan bir hafızadır. Arşiv kök demektir. Öz demektir. Geçmişi hatırlatan ve onun üzerine geleceği inşa eden kaynak demektir. Arşivini inkar eden tarihini inkar etmiştir. Arşivine sırt dönen inanın ecdadına da sırt dönmüştür.
 
Maalesef geçmişte bizde bu arşivi yani kökü korumak konusunda gerçekten çok büyük ihmaller yapıldı. Arşiv belgelerimiz adeta değersiz kağıt hükmünde görüldü. Kese kağıdı için pazarlarda satıldı. Bugün bile nereden çıktı bu kağıthane’deki bu yeni bina, işte bu binayı her an su basar gibi bir çok olumsuz kampanyaların içine girenler oldu. Bu ecdada saygısızlıktır diyenler oldu. Bu yaklaşım tarzları çok yanlış.

İşte günlerdir Taksim Meydanı’nda 12 tane ağacın güya koruyuculuğunu yaptıklarını iddia edenlerin yaklaşımındaki sakatlık neyse bu konulardaki tarzda aynı anlamdadır. Biz ki şu ana kadar 3 milyara yakın fidan ve ağaç dikmiş bir iktidarız. Bakın 3 milyon demiyorum 3 milyar diyorum ve 160 civarında milli park inşa eden bir iktidarız.

Böyle 5 dönüm, 10 dönüm değil hektarlarca. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde oralardaki 10 yaş üzerindeki çınar ağaçları bunların hepsi yerel iktidarımızın diktiği ağaçlardır. Bunları yapan bir iktidar çevre düşmanı, ağaç düşmanı olabilir mi?

Biz Taksim meydanının yayalaştırma projesini yapıyoruz yapacağız. Orası bitecek. İki, 1780 yılında üçüncü selim döneminde orada yapılmış olan topçu kışlası CHP zihniyeti daha sonra yıkarak stada çevirmiştir. Orada da aslına nasıl sahip çıkıyorsak biz de orada tarihi kışlayı yapacağız. Afedersiniz çok açık net.

"BİRKAÇ ÇAPULCUNUN HALKIMIZI TAHRİK ETMESİNE SEYİRCİ KALMAYIZ"
Biz birkaç tane çapulcunun, o insana gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız. Çünkü bu millet bize reyini verirken tarihimize sahip çık diye verdi. Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? Bunlar tünellere tüp geçitlere de karşı çıktılar. Bunların cibilliyetinde bir taş taş üstüne koymak yok.

Efendim Erdoğan diktatör. Ben bu milletin efendisi değilim. Diktatörlük kanımda yok, ben bu milletin hizmetkarıyım. Eğer diktatör arayanlar varsa kendi geçmişlerine baksınlar. Arayanlar varsa işte taksim meydanında ankara’da şurada burada. Esnafın camını çerçevesini indirenler ne adına indiriyor? Bunun hukukla bir alakası var mı? Demokrasiyle bir alakası var mı? Hak mücadelesiyle bir alakası var mı? Kim ödeyecek şimdi onların paralarını? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada. Yine kalkacağız oranın camını çerçevesini bu hükümet yapacak. Bu terör estirenlere destek çıkan CHP zihniyetidir. Bunların meşrebinde bu var. Biz şimdi Taksim’de üç projeyi iç içe yapıyoruz. Orada çevre var, orada tarih var kültür var.

"TAKSİM'E CAMİ DE YAPACAĞIZ"
AKM inşallah yıkılacak. Muhteşem bir opera olarak kültür merkezi olarak onu da yapacağız. Oradan bir ses verdi. Evet cami de yapacağız. Ben bunun iznini gidip de CHP genel başkanından alacak değilim, birkaç çapulcudan alacak değilim. Bize oy verenler bunun yetkisini verdi zaten. Birileri çıkıyor. Sayın başbakan bunlar çok tahrik edici oluyor diyor. Benim tahrik etmek gibi bir derdim yok. İki kere iki dört eder, yazın da dört kışın da dört. Bunun adı hakikattir gerçektir. Hakikatleri gerçekleri ters yüz etmeye kimsenin gücü yetmez. Biz onlar adına koşuyoruz. Bu neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sert set 31 Temmuz 2013 Çarşamba 01:16

sıkıysa yık

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 2 Haziran 2013 Pazar 20:09

Reel Yorum isimli arkadaşa sonuna kadar katılıyorum, kandırılmış yorumcular başlığıyla bu durumu eleştirenleri "zavallı" olarak adlandıran muhtereme de acıyorum çünkü İçişleri Bakanının yaptığı açıklamada 67 ilde 235 gösteri yapılmış , buradan sana soruyorum sokaklarda milyonlar var hadi İzmir kandırılmış geriye kalan 66 ilde yaşayanlar da mı kandırılmış? Cumhurbaşkanının memleketi olan Kayseride ve hatta başbakanın memleketi Rizede bile protestolar yapıldı senin dünyadan haberin yok!

Yorumu oyla      18      6  
altımdaki yorumcu 2 Haziran 2013 Pazar 19:05

tarhana bulgura giden bi zavallıyı aşağıda gördüm.

Yorumu oyla      17      6  
AŞAGIDAKİ KANDIRILMIŞ YORUMCULAR... 2 Haziran 2013 Pazar 18:50

ACINACAK HALİNİZ VAR. BİR YANDA 76 MİLYON BÜYÜK TÜRK MİLLETİ.Diger yanda kandırılmış zavalılar. Uyanın artık bu çarpık ideoloji bBezirganlarının kurbanı lmayın... BU HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI Çömezlerinin oyuncagı olmayın...BUNLARIN KENDİLERİNE HAYIRLARI YOKKİ SİZE OLSUN...

Yorumu oyla      14      15  
2 Haziran 2013 Pazar 17:05

BU AVM DEN KAÇ MİLYON DOLARLAR GÖTÜRECEKSİNİZ.MİLLETİ UYANDIRDINIZ ALKOLÜ YASAKLADINIZ MİLLET UYANDI HAYRANLA UYUTURUM DEDİNİZ MİLLET HAYRAN İÇMEDİ YANDI CANIM KETEN ELVA.

Yorumu oyla      21      8  
behcoo 2 Haziran 2013 Pazar 16:39

ya halkını bu kadar delirten,bu kadar inatlaşan bir başbakan görmedim ben ya!!!..Ne yapmaya çalışıyor?..iç savaş mı?..Suriye mi olsun burası?

Yorumu oyla      20      7  
TC. Öz Vatandaş. 2 Haziran 2013 Pazar 16:03

Sn. Başbakan niçin bu kadar hırçınsınız, niçin halkınıza kin ve nefretle bakıyorsunuz ki. Sizin her düşünceniz ve yaptığınız doğru da bir tek size direnenlerin düşünceleri'mi yanlış. Lütfen balkon konuşmanızı unutmayın 'Bize OY versin vermesin ben 75 milyon Türk'ün Başbakanıyım' demiştiniz, ne oldu'da sözünüzden dönüp sadece Cemaatin başbakanı gibi davranıyorsunuz. Olmuyor sn. başbakan olmuyor, hala kışkırtıcı bir şekilde beyanlarda bulunuyorsunuz. Başbakan bölücü değil toparlayıcı olur.

Yorumu oyla      22      6  
TC DEMOKRAT 2 Haziran 2013 Pazar 15:51

Devlet Bahçeliye de Yazıklar Olsun Diyorum.Ne Zaman akp Sıkışsa Hemen Yardımına Koşuyor.Dün Verdiği Beyanata Bakınız.mhp Kesinlikle TAKSİM deki Olayları Desteklemiyormuş,Kendilerinden de Katılım Olmamış.YAZIKLAR OLSUN SANA BAHÇELİ .Sebahattin ÖNKİBAR Demekki Yerden Göğe Kadar Haklıymış.

Yorumu oyla      21      6  
Ali Osman 2 Haziran 2013 Pazar 15:51

İnanamadım.Bu üslüplar Başbakanımıza ait olamaz.Hayır olamaz...İnanmıyoruuummm...

Yorumu oyla      19      6  
PAPUCU YARM GEL İZMİRE GÖRELİM.... 2 Haziran 2013 Pazar 15:44

Biz sinek ilacı arabası peşinden koşarak büyümüş milletiz biber Gazi ne ki" Eger polis İzmir'de biber gazı ve plastik mermi kullanacaksa mayo giyip gelsin... Çünkü bizde hainleri denize dökmek ATA sporudur...

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekilden Başbakan'a 'Gezi' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Taksim Gezi Parkı için yapılan ...
Güler: Taksim’e müdahale etmeyeceğiz
İçişleri Bakanı Güler, Gezi Parkı protestolarında ülke genelinde 939 gözaltı, ...
Bakanlıktan aşırı güce yasal işlem
İçişleri Bakanlığı, orantısız güç kullandığı belirlenen personel hakkında ...
 
Gül'den ilk açıklama: Polis ölçülü davranmalı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi olaylarıyla ilgili "Güvenlik güçlerimiz, ...
Şahin’den İzmir’de ‘Gezi’ çıkışı: Amaç darbe zemini!
AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ...
CHP mitingi bıraktı, Taksim’e yürüyor!
CHP, Gezi Parkı projesine yönelik protestolara destek vermek için Kadıköy'de ...
 
Ve Erdoğan konuştu: Gaz kullanımında yanlışlık var
Başbakan Erdoğan, Taksim’de iki gündür aralıksız süren olayların ardında ...
‘Gezi’yle ilgili hükümet cephesinde 2 flaş açıklama
Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili iki önemli açıklama geldi.
CHP İzmir tek yürek: Yaz boyu köy çıkarması
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva