HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2015 Cuma - 10:58

AK Partili Ulema’dan CHP’ye ‘TOKİ Çeşme’ tepkisi!

AK Parti İzmir Milletvekili, yerel idarenin açtığı dava sonucu projenin iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Ulema, “Hükümet İzmir'e üvey evlat muamelesi yapıyor diyen CHP'li yerel yöneticiler İzmir halkıyla dalga geçiyor” dedi.

AK Partili Ulema’dan CHP’ye ‘TOKİ Çeşme’ tepkisi!

İzmir’de tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye konut yapmasına olanak sağlayan 1/25000 ölçekli Çeşme Çevre Düzeni Planı'yla ilgili Çeşme Belediyesi'nin açtığı dava, karara bağlandı. 5'inci İdaresi Mahkemesi, işlemin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle temiz yolu açık olmak üzere iptal edilmesine karar verdi.

- TOKİ ÇEŞME’YE YARGI FRENİ…

İptal kararına AK Parti cephesinden sert tepki geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Hükümet İzmir'e üvey evlat muamelesi yapıyor diyen CHP'li yerel yöneticiler İzmir halkıyla dalga geçiyor” dedi.
 
İzmir'in dört bir yanından TOKİ projelerine talep geldiğini hatırlatan ve İzmir'de TOKİ projeleri için yapılmış çok sayıda başvuru bulunmasına rağmen yerel yönetimlerin modern ve estetik kentleşmeye karşı çıkmasının İzmir halkını cezalandırmak anlamına geldiğini kaydeden Ulema, TOKİ'nin Çeşme'ye konut yapmasına olanak sağlayan 1/25000 ölçekli Çeşme Çevre Düzeni Planı'yla ilgili Çeşme Belediyesi'nin açtığı davada mahkemenin “iptal” kararı vermesini talihsizlik olarak nitelendirdi.
 
TOKİ tarafından Türkiye'nin 81 ilinde sayısız projelere imza atıldığını hatırlatan Ulema, İzmir'de yapılması planlanan çalışmaların 'imar bütünlüğü, bilimsel nitelik, kamu yararı' gibi saçmalıklarla engellenmesini kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirtti ve ekledi: “TOKİ, Türkiye genelinde bugüne kadar 650 bin konut ve 6 bin 700 sosyal donatı inşa ederek vatandaşlarımızın daha rahat, daha modern mekanlara kavuşmasını sağlanmıştır. Biz de büyüyen, gelişen modern bir İzmir için 12 yılda 26 milyar liralık yatırım yaptık. Ancak CHP'li yöneticilerin kamu yatırımlarına engel olma noktasındaki politikası ve Çeşme örneği bir ibret vesikasıdır. Tüm engellemelere rağmen daha yaşanabilir bir İzmir için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.”

1.ETAP YAPILIYORDU
TOKİ tarafından Çeşme'de şantiye kurulan bölgede, son olarak 550 daireden oluşan 1'inci kısım konut için zemin düzenlemesi ve temel açılma çalışmaları yapılmıştı. Toplam 450 bin metrekare alanın yüzde 20 kadarına bina inşaatı yapılmasının planlandığı proje; park bahçe, sağlık tesisi, yol, kamusal ve sosyal alan, kreş, ilköğretim okulu, orta öğretim okulu, lise, cami, spor tesisleri, pazaryeri ve site içi otopark gibi ortak kullanım alanlarını da kapsıyordu. Ayrıca, proje kapsamında, 3+1 ve 2+1 tipinde, zemin + 3 kat olmak üzere toplam bin 584 konut yapılması planlanıyordu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seçmen 17 Nisan 2015 Cuma 15:51

Ya hiç mi kafa çalışmıyor sizde? İzmir'in dünya VIP truziminine aday Çeşmesine toki mi yapılır? Git dar gelirliye daha uygun locasyonda bir yere konut yap, yapma diyen mi var? Bu sizdeki neyin kafası,Allah hepinizi ıslah etsin,akıl fikir versin!

Yorumu oyla      16      5  
17 Nisan 2015 Cuma 13:26

Bu itiraz edenler toki 8 katlı binaları Didim gibi turizm merkezine dikerlerken neredeydi? Toki Çeşmeden bende ev istiyorum. Diksinler. İyi olur.

Yorumu oyla      15      14  
bülent ışık 17 Nisan 2015 Cuma 11:25

Üçyol-Buca metro hattı sizi bekliyor ? Projeyi iptal eden CHP'li yerel yöneticiler değil idare mahkemesi..Demek istiyor ki yasalara aykırıda olsa yargıya başvurma.

Yorumu oyla      24      8  
kvncozsy 17 Nisan 2015 Cuma 11:22

İlk olarak Kimse sana Toki yapma demiyor ama tutupta çeşmeye yapma diyor! Dar gelirli için konut yapacagını söylüyorsun! Bunu çeşmeye yapmak istiyorsun hem bölge mimarisini bozuyorsun. hemde hayatın izmirde en pahalı oldugu yere (özellikle yazları) Dar gelirli için konut yapmak istiyorsun! Hadi yaptın diyelim Orada oturan izmire çalışmaya gelecek ! İzmir çeşme arası 80km !Bana 80km lik servis sağlayacak firma bul ilk ben alırım o konutlardan.

Yorumu oyla      24      6  
Tarafsız 17 Nisan 2015 Cuma 11:19

Siz bu kafayla İzmirden oy alamazsınız Sn.Ulema

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VP İzmir'den AP'nin 'soykırım' kararına protesto
Vatan Partisi İzmir İl örgütü, Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiği “Ermeni ...
Başbakan'dan kitap kampanyasına destek
AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı tarafından 1 Nisan 2015 ...
'Dersim değil Tunceli derse CHP'yle birleşiriz'
Basına adaylarını tanıtan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, 'Altı Ok'a ...
 
CHP’de Mersin bilmecesi: 4.sıra kimin?
CHP'de Mersin'de boşalan kontenjan adayının kim olacağı bilmeceye dönüştü. ...
Bülent Arınç'tan 'israf ve vergi' çıkışı!
Bursa’da partisinin verdiği ahde vefa yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı ...
AP Başkanı'ndan Davutoğlu'na sürpriz telefon
AP Başkanı Schulz, Başbakan Davutoğlu'nu telefonla aradı. Davutoğlu'nun ...
 
Flaş! Avrupa Parlamentosu’na 3 partiden ortak tepki
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP, ...
İhsanoğlu ‘bozkurt’ işareti yaptı, neden MHP’yi seçtiğini anlattı
MHP'nin İstanbul Milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, milletvekilliği ...
Akdoğan: ‘Medya imamı’ diye adımız çıktı ama…
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Papa’dan sonra Avrupa Parlamentosu’nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva