HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mart 2014 Pazartesi - 14:35

AK Partili Ulema'dan 17 Aralık ve Twitter çıkışı

Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin verdiği kararları tanımayan bazı sosyal medya organlarına yönelik tebdir amaçlı engelleme kararları CHP'nin başını çektiği bir kesim tarafından "AK Parti internet ile kavgalı" şeklinde eleştiriliyor. Ancak gerçekler muhalefetin, Gezi eylemcilerinin ve ‘17 Aralık’çıların yansıttığı gibi değil. AK Parti'nin internet ve bilgisayar teknolojileri ile ilgili karnesi gelişmiş dünya ülkelerine bile parmak ısırtacak cinsten.

AK Partili Ulema dan 17 Aralık ve Twitter çıkışı

İZMİR - Türkiye'nin özellikle bilim, teknoloji ve internet alanındaki atılımlarını anlayabilmek için 2002 öncesi ve sonrasını kıyaslamak gerekiyor. Konu ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "AK Parti internet ile kavgalı" şeklindeki iddiaları kökten çürütecek şu değerlendirmelerde bulundu: Biz internet ile değil, Twitter ile değil, milli güvenliğimizi tehdit eden, vatandaşlarımızın kişisel haklarına saldıran ve mahremiyete saygı duymayanlarla kavgalıyız" dedi.
AK PARTİ'NİN İNTERNET KARNESİ DUDAK UÇUKLATIYOR
Partisi'nin İzmir'deki yerel seçim çalışmalarına destek veren Ulema, özellikle yasaklar ve internet konusundaki eleştiriler hakkında seçmeni bilgilendiriyor. 2002 öncesinde geniş bant internet kullanan abone sayısının 20 bin civarında olduğunu hatırlatan Ulema, bugün bu rakamın 34 milyon aboneye yaklaştığını ifade ederek, AK Parti iktidarları döneminde bu alanda yapılan reform niteliğindeki çalışmaları şöyle özetledi:
2002’de iktidara geldiğimizde geniş bant internet abone sayısı 20 bindi. Bugün bu sayı, partimizin yatırımları sayesinde 34 milyona ulaştı. 
160 bini aşkın öğrenci AK Parti’nin icraatları sayesinde internet üzerinden eğitim alıyor. 
Okullara 1 milyondan fazla bilgisayar gönderdik. 
Okullara geniş bant internet hizmeti götürmeyi görev addeden bir partiyiz. Bu imkana sahip okul sayısı önümüzdeki aylarda 50 bine ulaşacak. 
Partimizin vizyonu sayesinde, 2013 sonu itibarıyla 228 bin kilometreye yaklaşan fiberoptik ağı, 66 bin kilometrelik karayolu ağını 4'e katladık. 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) 2013 yılı dördüncü çeyrek raporuna göre; Türkiye'de internet abone sayısı 32,6 milyona, mobil internet kullananların sayısı 24,1 milyona ulaşmış durumdadır. İnternet ağıyla baştan sona donatılan bir Türkiye’yi AK Parti inşa etti. 
Partimizin vizyonu sayesinde eğitimde tablet bilgisayar çağına girdik. Şubat ayında, daha önce dağıtılan 63 bin tablet bilgisayara ek olarak, 81 vilayette 100 bin tablet bilgisayarı daha öğrencilere teslim ettik. Hedefimiz en kısa süre içinde yarım milyondan fazla öğrenci ve öğretmene (675 bin) tablet bilgisayar teslim ederek eğitim ve interneti, eğitim ve teknolojiyi her anlamda buluşturmaktır. Eğitim teknolojilerine yatırımlarımız, 5 bin ders videosu ile 3 bin ses kaydının oluşturulmasıyla güçlendirildi. 54 bin ders malzemesi hazırlanırken, 100 bin öğretmenimiz FATİH Projesi eğitimi aldı. 10 milyon 600 bin table bilgisayar için de çalışmalarımız devam ediyor. 
Meslek liseleri hariç tüm liselerdeki sınıflara 85 bin etkileşimli tahta yerleştirildi. 18 ay içinde 350 bin etkileşimli tahta sınıflarımızda öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Meslek liseleri ve diğer okullar içinde sözleşmeleri imzaladık. 
10 bin 200 okulun internet erişim altyapısını ADSL ve Uydu Teknolojileri ile sagladık. Köyde ve kentte ögretime açık bütün okullarda internetle tanışmayan öğrencimiz kalmadı.
Yurtlarda ücretsiz internet dönemi başlattık. 81 ilimizdeki 373 yurdumuzda “Yurdum Evim, Ücretsiz internetim” ismiyle kesintisiz, güvenli, yüksek hızda ve ücretsiz internet projesini hayata geçirdik.
Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet için e-devlet politikalarına yoğunlaştık. 124 ayrı kurum 900’e yakın hizmeti e-devlet üzerinden sağlıyor ve bugün 15 milyondan fazla vatandaşımız bu hizmetlerden faydalanıyor.

ULEMA'DAN CAN ALICI SORU
Ulema, bu verileri sıraladıktan sonra şu soruyu sordu: Bu yatırımları yapan, internetin gelişimi için bu adımları atan AK Parti mi internet ile kavgalı?
" Yeni Türkiye’yi inşa eden AK Parti’nin, yeni bir dünyanın kapısını açan internete karşı olması, bundan rahatsız olması düşünelemez." diyen Ulema, twitter'ın tedbir amaçlı kısıtlanmasının nedenlerini ve Twitter gibi sosyal medya organlarının Türkiye ile olan ilişkileri hakkında da şu bilgileri verdi: 

"Twitter, maalesef uzunca bir zamandır, üç ayrı noktada rahatsız edici gelişmelere ev sahipliği yapmaktadır. Devletin ve milletin güvenliğine, milli çıkarlarımıza ve milli itibarımıza sistematik bir şekilde saldıranlara karşı, hukuk çerçevesinde, yaptırım uygulamakta gecikmekte, yasal yollarla iletilen taleplerin gereğini yerine getirmemektedir. Kişisel hakların ihlali karşısında hızlı ve etkin müdahaleler yapılmamaktadır. Mahremiyet haklarına saygı gösterilmemesi ve organize bir şekilde sistematik karalama kampanyası yürütenlerin herhangi bir müeyyide ile karşılaşmaması bir diğer sorundur. Bu noktada sadece Ocak-2014’ten bu yana yüzlerce şikayet twitter’a yasal yollardan iletilmiş ama somut ve olumlu bir cevap alınamamıştır. Benzeri durumlarda ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerden giden taleplere hızlı bir biçimde cevap veren twitter, söz konusu Türkiye olunca, ayrımcı ve ön yargılı bir tavır içine girmiştir." 

TWİTTER PARALEL YAPIYI DA KAYIRDI
"Mahkeme kararlarına saygı gösterilmemekte, tam tersine hiçbir kuralın geçerli olmadığı bir kaosun hakim olması adeta teşvik edilmektedir. Bu süreçte paralel yapıyı ilgilendiren örneklere/taleplere, twitter hızlı bir biçimde cevap vermekte ama diğer şikayetler konusunda duyarsız bir tutum içine girmiştir. Twitter, netice itibariyle kar amaçlı bir şirkettir. Buna rağmen aşırı derecede politize olma eğilimi öne çıkarak, kutuplaştırmaya yol açan bir tavırla hareket etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarını her anlamda korumakla mükelleftir. Erişim kararı, twitter’ın duyarsızlığına karşı tepkinin oluşturduğu bir sonuçtur. Mahkeme kararlarına saygı duyulması ve vatandaşlarımızın hukuk çerçevesinde dile getirdiği somut şikayet ve taleplerin karşılanması, twitter’a erişimin önündeki kısıtlamaları da kaldıracaktır. Twitter’ın, “gerçek hayatta suç olan, sanal dünyada da suçtur” ilkesine daha aktif bir biçimde uymasını bekliyoruz. Mahkemelerin aldığı kararlara saygı gösterilerek, gereken adımlar atılsaydı, twitter’ın tamamına erişimin engellenmeyeceğini herkes gayet iyi bilmektedir." 

TWİTTER SANAL, MAĞDURİYETLER GERÇEK
"Twitter sanal, mağduriyetler gerçektir. Sanal bir ortamda hakaret edilmesi, milli çıkarlarımızın riske atılması ve kişisel hakların ihlali, vatandaşlarımızın canını acıtacak kadar gerçektir. Hiçbir özgürlük, aklına esenin canının istediği hakareti ve tehdidi dile getirmesine mazeret olamaz."

ABD, İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA'YA BAŞKA TÜRKİYE'YE BAŞKA
"Hükümetimizin ve Partimizin tepkisini çok sert bulanlar şu gerçeği görmelidir : Pervasız bir biçimde, hiçbir kural, hukuk, edep adap tanımadan, ortalama bir kamu etiğinden yoksun bir şekilde saldıranlara sessiz mi kalacağız? Milli çıkarlarımızı hedef gösterenlere, dezenformasyon yapanlara sessiz mi kalacağız? Twitter’ı bir iletişim platformu olarak görüyoruz. Sanal meydan okumalarla, gerçek mağduriyetler yaratmanın platformu haline dönüşmesi, ticari bir marka olarak Twitter’a da zarar vermektdir. Başta ABD olmak üzere, İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerin taleplerine hızlıca cevap verilip, gereken adımlar atılırken, Türkiye’nin ve vatandaşlarının taleplerine kulak verilmemesi kabul edilemez."

BU İDDİALARIN HEPSİ YANLIŞTIR
"Başbakanımız, Türkiye’nin haklı tepkisini dile getirirken, manidar bir biçimde, Gezi kalkışmasından hatırladığımız karalama kampanyalarının devamı olan propagandalar devreye sokulmuştur. Türkiye sansürcü gibi gösterilmek istenmiştir. Haklı tepkimizi anlamak ve gereğini yerine getirmek yerine, kara propaganda zincirleri tekrar devreye sokulmuştur. Bunlara karşı bizler AK Parti olarak durmaya; Türkiye’nin çıkarlarını ve vatandaşlarının taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sansür iddiaları da, internete savaş açıldığı iddiasi da yanlıştır. Bilinçli bir biçimde hedef saptırılmakta ve netice itibariyle ticari bir şirket olan twitter’a karşı sansürü savunuyormuşuz gibi bir hava estirilmektedir. Biz sansürü savunmuyoruz, hukuk kuralları çerçevesinde işleyen bir sosyal medya talep ediyoruz. Tüm mesele bundan ibarettir." 

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da 'plastik poşete hayır' kampanyası
Bergama Belediyesi doğayı korumak için “Plastik Poşete Hayır” sloganıyla ...
Çiğli'de ödül ve açılış gecesi
Kanser tedavisi gören 7 yaşındaki İpek’in adını taşıyan ve 5 ay süren ...
Başkan Sındır'a 5 yıl teşekkürü
Bornova Belediye Başkanı Prof Dr. Kamil Okyay Sındır'a çeşitli sivil toplum ...
 
Karşıyaka Opera’da 'Bach’tan Dede Efendi’ye' müzik ziyafeti
Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, İstanbul’da ve çeşitli ...
Azeriler baharı Tartan'la karşıladı
Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği ve İzmir’de yaşayan Azerbaycanlı ...
BELGEM öğrencileri YGS öncesi stres attı
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde üniversiteye hazırlık hazırlık ...
 
İzmir Eczacılar Odası’ndan Batur’a teşekkür
SGK bilgilendirme toplantılarının sonuncusunu Narlıdere Atatürk Kültür ...
Sümerbank düellosunda flaş gelişme: Vali bu kez...
Mecliste 7 kez görüşülerek İzmir Valiliğine gönderilen Sümerbank arazisinin ...
Karşıyaka’nın gururu göndere çekildi: İlk Engelli Dostu Bayrak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kurulan Engelsiz İzmir Komisyonu’ndan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva