HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2013 Pazartesi - 12:44

AK Partili Sait’ten Diyarbakır açılımı

Sivil toplu örgütü Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin (TkMM) İzmir ve Diyarbakır belediye başkanlarını 'barış' adına buluşturma çabası sürerken, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, 100 kişiyle 8 Mart’ta Diyarbakır’a gidecek. Sait, Dünya Kadınlar Günü’nde ağlayan anneleri dinleyecek.

AK Partili Sait’ten Diyarbakır açılımı

İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, 'İstanbul' çıkarması sonrası yeni bir 'açılım'ın startını verdi.

Milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerini örgütlü olduğu illerde buluşturan TkMM, 'İzmir’in barış istemeyen kent imajını silmek' için 1 Mart’ta İzmir’de, 2 Mart’ta da Diyarbakır’da buluşma önerisini, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile BDP’li Diyarbakır Belediye Bakanı Osman Baydemir’e iletti. Başkanlar, öneriye destek verdi. Ancak Kocaoğlu 2 Mart’ta yeni fuar alanının temelini atacağını, ziyareti ilerleyen günlerde gerçekleştireceğini açıkladı.
 
AK PARTİLİ SAİT 100 KİŞİYLE GİDİYOR
TkMM’nin bu barış ziyareti önerisi tartışılırken, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait 100 kişilik bir heyetle 8 Mart’ta Diyarbakır’a gideceğini açıkladı. Balkan göçmeni olan Sait, aynı zamanda Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin de başkanı. 20’si basın mensuplarından oluşan heyette Balkan göçmeni işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer alacak. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu tarafından ağırlanacak heyet, üç günlük ziyarette Mardin ve Van’a da gidecek.
 
BAYDEMİR İLE GÖRÜŞECEK
Rıfat Sait, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ticaret ve esnaf odalarının ziyaret edileceğini, amaçlarının halkın arasına karışıp evlere 'çat kapı' girmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Dünya Kadınlar Günü’nü, Diyarbakır’da kutlayacağız, bölgede ağlayan anaları dinleyeceğiz. Temamız 'hoşgörü ve dostluk' olacak. Halkların kardeşliğine dikkat çekeceğiz, önyargıları yıkacağız. Dicle Üniversitesi’ne Balkan halk oyunları ekibini götüreceğiz, zılgıtları dinleyeceğiz. Diyarbakır’da Balkan göçmenlerine ait bir köyü gezeceğiz. Bu ziyareti önce Başbakanımıza ilettim, destek verdi, hatta 'Benden de selam söyleyin' dedi."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 18 Şubat 2013 Pazartesi 23:56

benide götür sayın vekilim öğrenmek istiyorum maduru nasıl oynuyorlar kaçakçılığı nasıl yapıyorlar kaçak elektriği suyu nasıl kullanıyorlar vergi vermeden ceza nasıl alınmıyor bunları öğrenmek istiyorum ben gece 2 de diyarbakıra giremiyorum ama onlar hersaat izmire girebiliyorlar herşeye sahipler daha ne hakkı istiyorlar öğrenmek istiyorum başbakana küfür edipte nasıl ceza alınmıyor öğrenmek istiyorum saygılarımla vatandaş kürtler ne istediklerini bilmiyorlar amerika istiyor kürtler değil

Yorumu oyla      15      6  
Bilal-İzmirli 18 Şubat 2013 Pazartesi 23:08

AK Partili Sait’ten Diyarbakır açılımı TkMM, 'İzmir’in barış istemeyen kent imajını silmek' için....TAMAM İŞTE Vekilim çağırın bizi'de bir İzmirli olarak gidelim bakalım Barışı kim istiyor kim istemiyor ha İZMİRLİ deyipte başkalarını götürürseniz bilemem hadi bakalım davet bekliyorum VEKİLİM.şöyle bir dolaşırız Dicleyi Anbar çayını ofisi Mardin kapıyı bir görelim bakalım Ülkemin barışı kimlerin isteyip istemediğini.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      20      9  
BİZ İZMİRLİYİZ 18 Şubat 2013 Pazartesi 22:47

DİYARBAKIR BİZİM İLİMİZ SAİT BEYİ TBR EDİYORUZ..SYN BLD BŞK AZİZ BEY GİDEMEDİ ..SİZİ TEK GEÇİYORUM.. BİR CHP ÜYESİ OLARAK..

Yorumu oyla      17      27  
O KOLDUKTA SİZ OTURUN......... 18 Şubat 2013 Pazartesi 22:11

AĞZI OLAN KONUŞUR..AMA RIFAT.AMA FERDİ..AMA ..AZİZ.YA SİZLER VE SİZLERİ YAZAN VE SEVENLER DİYARBAKIR BİZİM İLİMİZ ..ORDA İNSANLAR VAR..GİTMEKTEN YORULMYIN..GİTMETSEK..TÖRERİN YNINDA OLURUZ.. RIFAT SAYİT BEYİ TBRK EDİYORUZ... HEP ÖNCÜLÜK..YAP..

Yorumu oyla      17      27  
vatandaş 18 Şubat 2013 Pazartesi 21:30

kimlik kişilik önemli değil.sayın sait bey davet etmiş..ne olursan..ol demiş ..gel..gel..artık..HOŞGÖRÜ DİLİMİZ OLMUŞ..VE OLACAK..BARIŞ İÇİN..SAİT BEYİ BİR KÜRT DÜŞÜNENİ OLARAK TEBRİK EDİYORUM.VALLAHİ BROVO..

Yorumu oyla      22      30  
izmirliler 18 Şubat 2013 Pazartesi 17:41

bu seferki geziye kordon iş adamları derneği ve başkanı ömür şanlı katılcakmı acaba herhalde en çok merak edilen bu olur???

Yorumu oyla      47      14  
M.Sinan Öztan 18 Şubat 2013 Pazartesi 13:26

İzmir B.Şehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu Diyarbakır.B.Şehir Beledye Başkanı Osman Baydemir'le sıcak ilişkiler kurup onu İzmir'e davet edince AKP'lilerde buna mukabll boş durmayıp D.Bakıra gitme kararı almışlar.Öncüsüde Rıfat Sait,şimdiye kadar neredeydiniz.

Yorumu oyla      23      42  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türeli'den Bakan Eker'e: Hayvancılığı bitirdiler
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
AK Parti Bayraklı Bekar'a emanet
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler’in genel merkez tarafından ...
‘Bilim’ Bakanı’ndan ‘Darwin’ çıkışı!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Darwin'in Evrim Teorisi tartışmalarını ...
 
Şengül'den Başkan'a cevap: Ben Kocaoğlu uzmanıyım
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Mustafa Sarıgül’e farklı bir bakış: Solun umudu...
Akşam Gazetesi yazarı Gürkan Hacır Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ...
Baykal’dan sert çıkış: Kaset işi başka bu iş başka
Deniz Baykal, yargıyı etkilemeye çalıştıkları iddiasıyla 23 şüphelinin ...
 
Vural İzmir'den yüklendi: İmralı'ya mahkum olmuş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'in Urla İlçesi'nde partililerle ...
CHP Konak muhtaç elleri tutuyor
CHP Konak İlçe Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Halkla İlişkiler Komisyonu ...
'Kılıçdaroğlu da bizim gibi zenci'
BDP'li Sırrı Sakık, anadilde savunma ile ilgili sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva