HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2014 Salı - 10:37

AK Parti’den Pekdaş’a salvo: 100 gün tiyatrosu!

Aynı zamanda Konak Belediye Meclis Üyesi de olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın açıkladığı 100 günlük hizmet bilançosunu değerlendirdi.

AK Parti’den Pekdaş’a salvo: 100 gün tiyatrosu!

Konak Belediyesi’nin AK Partili meclis üyeleri; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, ortak bir açıklama yaparak Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın açıkladığı 100 günlük hizmet bilançosu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 Nisan’da mazbatasını alarak koltuğa oturduğunu ve aradan geçen 100 günü aşkın sürede sadece mazeret ve istismar siyaseti yaptığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Sayın Başkan 100 günlük hizmet bilançosunu açıklamış. Bilançoya baktık, hizmet namına bir şey göremedik. Gördüğümüz tek şey, mazeret ve istismar siyaseti. Sayın Başkan CHP’nin kent yönetme kültürüne iyi adapte olmuş görünüyor. Sürekli mazeret üretme, hükümeti suçlama ve hükümetin yaptığı yatırımların istismarını yapma ekseninde dönüp duruyor. Konak’ın kuru lafa, hamasi nutuklara ve istismara değil, hizmete ihtiyacı var. 100 günü aşkın sürede ortaya konulan bir vizyon ve hizmet etme iradesi yok. Konak’ın ve Konaklıların beklentisinden çok uzak bir yönetim anlayışı ile çalışan Sayın Pekdaş’ın karnesi zayıflarla dolu” şeklinde konuştu.


 
DAMLACIK’TA VATANDAŞLAR YANILTILIYOR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın Damlacık semtinde, Duatepe Mahallesi ve Güzelyalı bölgesinde marjinal gruplarla birlikte forumlar düzenlediğini hatırlatan Bilal Doğan, buralarda vatandaşların duygularının istismar edilerek hizmete karşı bir defans uygulanmaya çalışıldığını ifade etti. Vatandaşların yanıltıldığını üzülerek gözlemlediklerini belirten Doğan, “Damlacık semtinin kamulaştırma yapılarak rant alanı olacağı ifade ediliyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Söz konusu kamulaştırma tamamen teknik gerekçeler nedeniyle yapılmaktadır. Bunun tamamen vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma maksatlı olduğunu Sayın Pekdaş ve ekibi de bilmektedir. Bu alanda 62 adet konutta kamulaştırma çalışması yapılmaktadır. Kamulaştırma işlemleri Bakanlar Kurulu’nun ‘Acele Kamulaştırma Kararına’ istinaden yapılmaktadır. Kamulaştırılacak alan, tescilli binalar hariç, yıkım işlemlerinden sonra yeşil alan olarak teşkil edilecektir. Buranın rant alanı olacağını iddia etmek tamamen bir safsatadan ibarettir. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken yatırımlar ve bunlara bağlı olarak gerçekleşmesi gereken trafik düzenlemeleri bir türlü yapılamadığı için, Cumhuriyet tarihinin en başarılı ve en yatırımcı bakanı Sayın Binali Yıldırım elini taşın altına koymuştur. Sayın Binali Yıldırım, İzmirlilerin yaşadığı trafik çilesinin bitmesi adına kent için tarihi bir öneme sahip olan Konak Tünelleri projesini başlatmıştır. Güneş balçıkla sıvanmaz, İzmir’de herkes neyin ne olduğunu biliyor. Konak Tünelleri İzmir için büyük önem taşımaktadır, trafiğe büyük rahatlamalar getirecektir. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu büyük yatırım, bu önemli projenin engellenmesi adına yapılan çalışmaları hayretle ve ibretle izliyoruz” dedi.
 
TAHLİYELER GEÇİCİ
Duatepe, Çimentepe, Zafertepe ve Kocatepe mahallerinde vatandaşlardan evlerini terk etmelerinin istenmiş olduğu yönündeki iddiaları da değerlendiren Bilal Doğan, “Sayın Sema Pekdaş’ın da çok iyi bildiği gibi, tünel güzergâhı üzerinde bulunan mahalleler; 2.Kadriye, 19 Mayıs, Hasan Özdemir, 1.Kadriye, Duatepe, Selçuk ve Namık Kemal mahalleleridir. Tünel çalışmaları nedeniyle yüzeyde oluşan deformasyonlar ve bazı konutların teknik yeterliliğe sahip olmamaları da göz önünde tutulduğunda, duvarlarında çatlamalara neden olmuştur. Konutlarda oturan vatandaşların can ve mal güvenlikleri için ilgili kamu kurumları tarafından yapılan taşınma ve kira yardımları ile beraber geçici olarak yapılan tahliyeler tamamen tedbir amaçlı ve vatandaşlarımızın korkularını gidermek amacı taşımaktadır. Söz konusu mahallelerden tünel üstü ile konutlar arasındaki örtü kalınlığının az olduğu Namık Kemal Mahallesi hariç diğer mahallelerde herhangi bir kamulaştırma çalışması planlanmamıştır. Hasar oluşan konutların yapısal onarımları yapılarak vatandaşlarımızın konutlarına tekrardan geri dönüşleri sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
 
TÜNELİN İNŞAATI MEVZUATA UYGUN
Tünel inşaatının kaçak olduğu, ÇED Raporu alınmadan ve herhangi bir zemin etüdü yapılmadan yapım çalışmalarına başlanıldığı yönündeki iddialara da açıklık getiren Bilal Doğan, “Büyükşehir Belediyesi’nin de görüşleri alınarak projelendirilen Konak-Yeşildere bağlantı yolu ve Konak Tünelleri yatay ve düşey güzergâhı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 22.09.2011 tarihinde onaylanmıştır. Projenin İkiztepe-Konak-Doğanlar projesi kapsamında olmasından dolayı ilgili mevzuat gereği 16.08.2011 tarihinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, ÇED’den muaf olduğuna dair onay alınmış ve söz konusu güzergâh 13.08.2012 tarihinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından da uygun görülerek onaylanmıştır. Tünel güzergâhının birden fazla sit alanı içermesi ve birçok kamu kuruluşunun görüşüne başvurulması da gerekmiş olup, ilgili imar planları 23.01.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Yapım çalışmalarına başlanmadan önce tünelin Yeşildere ve Konak ağızları ile 1.674 metrelik tünel güzergâhı üzerinde derinlikleri 120 metreye ulaşan toplam uzunluğu 71 adet jeolojik zemin sondaj kuyusu açılmış, sondaj kuyularından alınan numuneler (karot) laboratuvarda değerlendirilerek jeolojik raporlar oluşturulmuştur. Sadece Konak Tünelleri projesi için görevlendirilmiş olan proje firması ve diğer alt yükleniciler bu raporları dikkate alarak Tünel Jeolojik Geoteknik Etüd Raporu’nu hazırlamıştır. Tünel uygulama projeleri bu raporlar dikkate alınarak hazırlanmış ve akabinde Karayolları Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından incelenerek onaylanmıştır. Tünel konusunda çalışan tüm teknik elemanlarca bilineceği üzere, jeolojik ve geoteknik çalışmalar yapılmadan tünel kazısına başlamak mümkün değildir. Çünkü yapılan etüt ve raporlar neticesinde zemin sınıflaması ve buna bağlı olarak destekleme ve koruma tipleri belirlenmekte ve tünel kazıları devam ettirilmektedir. Bir mühendislik yapısı olan tünel için yapılan jeolojik, geoteknik etütlerin dışında özellikle Konak tarafındaki tünel girişinde doğal ve kültürel kalıntıların araştırılması için bile sondaj, geo-radar gibi araştırma yapılmış olmasının bilinmesinde fayda vardır. Görüldüğü gibi, ortaya atılan iddiaların hiçbir dayanağı yoktur ve tamamen kafa karıştırmaya, yapılan hizmetin gölgelenmesi amacını taşımaya yöneliktir. Tünelin inşaatında gerekli tüm yasal izinlerin alındığını, tüm prosedürlerin yerine getirildiğini, mevzuata tamamen uygun davranıldığını Sayın Sema Pekdaş çok iyi biliyor. Ancak bunu çok iyi bilmesine rağmen İzmirlilere gerçekleri söylemiyor. Bu büyük yatırımı engelleme adına, hükümete karşı vatandaşları kışkırtma amacı güdüyor. Bunun hiç etik olmadığını belirtmek durumundayım” sözlerini sarf etti.
 
PEKDAŞ GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR
Damlacık’ta, Duatepe Mahallesi ve Güzelyalı’da Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen forumların bir tiyatrodan ibaret olduğunu belirten Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ise Başkan Sema Pekdaş’ı gerçekleri konuşmaya davet etti. Başkan Pekdaş’ın vatandaşların gözlerinin içine baka baka gerçekleri çarpıttığını ifade eden Şanlı, “Sayın Başkan bir tiyatro sergiliyor. Hepimiz bu tiyatroyu ibretle izliyoruz. Gerçekler ortada, neyin ne olduğunu herkes biliyor. Konak Tünelleri Projesi, İzmir tarihinin en önemli yatırımlarından birisidir. Bu yatırımı engellemek için yapmadıkları oyun, söylemedikleri yalan kalmadı. Kimse vatandaşları kandırmasın. Kimse vatandaşların duygularını istismar etmeye çalışmasın. Konak Tünelleri inşaatı neticesinde hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir, bunu açık ve net olarak ifade etmek istiyoruz. Konak’ın ve Konaklıların hakkını sonuna kadar savunacağımızdan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Başkan Pekdaş’ı olmayan bir mağduriyet üzerinden duygu istismarı yaparak ortalığı karıştırmak yerine asli görevlerini ifa etmeye çağırıyoruz. Konak’ta çöp yığınları görmek istemiyoruz. Belediyenin kapısının şifresini kırarak tribünlere oynayan Sayın Başkan, Çınarlı Rekreasyon Alanı’nın kapısına neden kilit vurdu, bunu bir açıklasın. 100 günde tüm enerjisini ilçenin gelişmesine harcadığını iddia ediyor, ortada somut olarak yapılan ne var görmek istiyoruz” dedi.


 
KONAK ORTAK AKILLA YÖNETİLMİYOR
Başkan Sema Pekdaş’ın Konak’ı ortak akılla yönetmediğini ve başına buyruk bir anlayışla çalıştığını da ifade eden Ömür Şanlı, “Kentlerin sorunları, kenti yönetenlerin öncülüğünde ortak akıl ile çözülebilir. Kentleri yönetmenin en ideal yolu, ortak akıl geliştirmekten geçiyor. Kentle ilgili düşünen, dertlenen, sorunların çözümü için öneri geliştiren herkese ihtiyaç var. AK Partili Belediye Meclis Üyeleri olarak üzülerek belirtiyoruz ki, Sayın Başkan birlikte çalışma iradesini hiçbir zaman göstermemiştir. Ben yaptım oldu anlayışıyla Konak hiçbir yere varamaz. Bugüne kadar kendisinden olumlu bir yaklaşım göremedik. Kendisine tavsiyemiz, Konak’ı ortak akılla yönetme yönünde irade göstermesidir. Bizler sorumlu muhalefet anlayışımız gereği, her zaman doğruya doğru yanlışa ise yanlış diyeceğiz. Konak’ın ve Konaklıların menfaatine olan her iyi işe destek vermeyi bir görev addediyoruz. Hedefimiz, daha yaşanılabilir bir Konak. Bu konuda çalışmaya devam edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alsancaklı 23 Temmuz 2014 Çarşamba 10:26

Konaktaki sokak köpeklerinin sokakta yaşam hakkı olduğunu söyleyen ziyaretçiye sesleniyorum. Benim 5 yaşında çocuğuma fuarda 3 sokak köpeği saldırdı, benim çocuğumun yaşam hakkı yok mu. Çok seviyorsanız alın evinizde bakın. Sokakta başıboş hayvan olmaz, daha kaç kişinin yaralanıp ölmesi lazım.

Yorumu oyla      14      7  
Deniz35 23 Temmuz 2014 Çarşamba 08:45

Sayın Şanlı, bir önceki secimde CHP tarafından istediğiniz adaylık onaylansaydı şimdi nasıl konuşurdunuz, dürüst olun. Ama izlediğiniz yolda dürüstlük, onurluluk olmadığı için sizdende bunu beklemek hata olur

Yorumu oyla      14      8  
ziyaretçi 23 Temmuz 2014 Çarşamba 05:55

burda sokak köpeklerinden dertli olan yorumculara sesleniyorum.onlarda canlı ve yaşam hakları var.bu kadar bencil olmayın.

Yorumu oyla      14      10  
Çakma Sol Duruş Bu. 22 Temmuz 2014 Salı 22:52

Ortak akıl falan yalan. Cumartesi bina açtırıp gökdelen müteahhitine ruhsat verdiren çakma sol duruş F tipi sermayenin hizmetindedir.

Yorumu oyla      14      7  
Konaklı 22 Temmuz 2014 Salı 16:45

Sema başkan iş üretemeyince damlacığa sığındı hatayda da evlerde çatlaklar oldu esnaf orda da iflas etti oraya niye gitmiyorsunuz oradakiler halktan değilmi

Yorumu oyla      30      13  
Hakan 22 Temmuz 2014 Salı 14:58

Sema hanım muhalefet partisi başkanı yada milletvekili gibi davranıyor. Sn. Sema hanım siz belediye başkanısınız birinci görevinizi belediyecilik, ben Konaklı olarak bu yönde çabalarınızı bekliyorum. Konak sorunları belli ulaşım, temizlik, aydınlatmalar, yeşil alan, pazar yerleri, sokak köpeklerinin saldırıları vsvs bunlara el atınız.

Yorumu oyla      32      18  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 22 Temmuz 2014 Salı 14:18

BEN GELMEDİM İŞ İÇİN BEN GELDİM İDEOLOJİ İÇİN. VER İZMİRİM VAH İZMİRİM.HİZMET HAKGETİRE.BRAVO SN.DOĞANA VE ŞANLI YA MUHALEFET İSE MUHALEFET TAKİP İSE TAKİP KUTLUYORUM

Yorumu oyla      31      20  
SOL DURUŞ 22 Temmuz 2014 Salı 14:11

KONAKLI BAŞKANINDAN MEMNUN. 100 GÜNDE KONAK HALKI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR. EVİNE BEDAVA İNTERNET GELMEYEN ARKADAŞ YOKSULUN KURSAĞINDAN İNMEYEN EKMEK PARASINI GECEKONDU TÜNEL ÜZERİNDEN KİMLER YİYOR SEN ONU DÜŞÜN. TÜNELİ YAPANIN ADI SANI BELLİ DEĞİL. DAMLACIK HALKI EVİNDEN OLUYOR. 400 TL KİRA BEDELİ VERİP 600 TLLİK EVİNDEN BAŞKA BİR YERDE OTURTMAYA ÇALIŞIYORLAR. DENİZ MANZARALI EVLERİ SİT ALANI YAPIP KAMUYA AZ EDECEKLER. DAHA SONRA NE OLACAK BİLİYOR MUSUNUZ? URLA DAKİ VİLLALAR ORADA OLACAKLAR VE SEN ORAYA YATAN TARİHE EL SALLAYACAKSIN. BİLİNÇLİ OLUN BİRAZ.

Yorumu oyla      28      34  
22 Temmuz 2014 Salı 13:36

kimsenin elinde sihirli değnek yok..

Yorumu oyla      24      25  
ercan 22 Temmuz 2014 Salı 13:00

Damlacık halkı yanıltılıyor diyor. Daha geçenlerde cnn türk te damlacıkta ki çatlayan binaları gösterdiler. Boşalttırılan binaları gösterdiler. Bende diyiyorum ki sen izmir halkını niye yanıltmaua çalışıyorsun Biraz vicdan bile kalmamış.Ortak akıldan bahsetmiş.Çeşmye 4 katlı toki evlerini dikmek istemek mi Alaçatıyı diyanete teslim etmek mi ortak aklıl. Siz önce ortak aklın ne oldunu ögrenin sonra başkasına bu konuda ahkam kesersiniz.

Yorumu oyla      30      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te Delican’la Ordulular günü
Menderes’te yaşayan Ordulular, artık geleneksel hale gelen iftar davetinde ...
İhsanoğlu: TRT’nin yayını tarihte kara lekedir!
İhsanoğlu katıldığı yayında, "TRT bu tarafgirliğe devam ederse tarihin ...
‘Torba Yasa’da belediye çalışanlarına büyük şok!
Yüz binlerce belediye çalışanının görev yeri bir gecede değişebilecek.
 
Dışişleri'den kritik 'İsrail' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, 2010'un mayıs ayında gerçekleştirilen Mavi Marmara ...
Erdoğan: İhsanoğlu ismini duyunca şaşırdım
Ülke gündemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan rakibi için ...
Flaş! Türkiye Gazze için 3 gün yas ilan etti
Arınç, Bakanlar Kurulu'nda Gazze'de hayatını kaybeden Filistinliler için ...
 
CHP’li Vekil’den iddia: Sabuncubeli’nde şaibe var!
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, temeli 2011 yılında atılan, İzmir ...
AK Parti Karşıyaka’da gönül sofraları tam gaz
AK Parti Karşıyaka Teşkilatı, Ramazan ayını kurulan gönül sofralarıyla ...
İhsanoğlu ile gazeteci arasında ‘ekmek’ tartışması
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu gazetecilerle buluştu. Basın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva