HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2014 Perşembe - 08:16

AK Parti'den HSYK'ya büyük operasyon hazırlığı!

Erdoğan’ın “Daha ne kadar sessiz kalacaksın?” diyerek tepki gösterdiği Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), yargıda 3 bin kişiyi kapsayacak bir kararname çıkaracağı belirtildi.

AK Parti den HSYK ya büyük operasyon hazırlığı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yargıda beklediği “temizliğin” adli yargı yaz kararnamesiyle gerçekleştirileceği öğrenildi. Erdoğan’ın “Daha ne kadar sessiz kalacaksın?” diyerek tepki gösterdiği Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), yargıda 3 bin kişiyi kapsayacak bir kararname çıkaracağı belirtildi. Haziran ayı içinde açıklanması beklenen kararname ile özellikle özel yetkili mahkemelerin dosyalarının devredildiği ağır ceza mahkemelerindeki hâkimlerin büyük kısmının değiştirileceği konuşuluyor.
 
Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; 17 Aralık operasyonu ile gün yüzüne çıkan cemaat-hükümet savaşı sonrası yargıya hükmetmek isteyen AKP iktidarı, özel yetkili mahkemeleri kaldırmış, HSYK Yasası’nı değiştirmişti. Özellikle İstanbul merkezli cemaate yakın hâkim ve savcıların önemli kısmı dağıtılmıştı. Buna karşın hükümet, yargıda istediği sonuçları almakta halen çok zorlanıyor. Bu durum Başbakan Erdoğan’ın son söylemlerine de yansıdı. Son Adana tahliyeleri de bunun son örneği oldu. Erdoğan, bir konuşmasında hâkim ve savcılara, “Allah’a olan sevdanızı ortaya koyun, cesaretinizle bu paralel yapının temsilcilerini siz çökertin” diye seslenerek operasyon beklentisini göstermişti. Önceki günkü grup toplantısında ise Adana’daki polislerin tahliyesine tepki gösteren Erdoğan, “Paralel yapının yargıdaki uzantıları talimat almışçasına zanlıları serbest bırakıyor. Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek, adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz” demişti. Erdoğan, HSYK’ye ise “HSYK ne kadar sessiz kalacaksın?” mesajını vermişti.
 
3 BİN HÂKİM-SAVCIYA YOL GÖRÜNDÜ
Cumhuriyet’in aldığı bilgiye göre şu ana kadar nokta atışı kararname çıkaran HSYK, büyük kapsamlı atama kararını yaz başında yapacak. Her yıl binlerce hâkim ve savcının görev yerinin değiştirildiği “Yaz kararnamesi”, haziran ayının ikinci haftasında yayımlanacak. Kararname takvimi konusunda savcıları bilgilendiren HSYK, 9 Haziran’a kadar hâkim ve savcıların görev yeri değişikliği taleplerini alıyor. Kararname kapsamına dahil edilen veya edilmeyen savcı ile hâkimler SMS ve elektronik postayla bilgilendirilecek. HSYK’nin 13 Haziran’a kadar kararname çalışmalarını tamamlaması bekleniyor. 3 bin civarında hâkim ve savcıyı kapsayacak olan Yaz Kararnamesi, 13 Haziran’dan itibaren ilan edilecek.
 
İki üyesi 17 Aralık operasyonu sonrası değiştirilerek hükümet lehine dengenin oluşturulduğu HSYK 1. Dairesi’nin bu kararnamenin içine özellikle ağır ceza mahkemesi üyelerini koyacağı öğrenildi. Özel yetkili mahkemeler ile TMK mahkemelerinin dosyaları, genel yetkili ağır cezalara devredildiği için bu mahkemelerin önemi arttı. Bu nedenle bu mahkemelerdeki üyelerin sil baştan değiştirileceği, özellikle yeni başkanlar atanacağı belirtiliyor. Kararnamelerin başsavcıları da kapsayacağı ifade edildi. Birçok ilin başsavcısı ve başsavcı vekilini değiştirmeyi planlayan HSYK, ayrıca Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu gibi kritik birimlerdeki savcıları da değiştirecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 17 Nisan 2014 Perşembe 10:40

HAKİM,,SAVCI,,POLİS,,JANDARMA,BUNLARIN HEPSİ**DEVLETİ VE MİLLETİ**İÇİN YEMİN ETMİŞ İNSANLAR.İÇLERİNDE İDEOLOJİK,MENFEAT İÇİN YETKİSİNİ SUİSTİMAL EDENLER OLABİLİR,ANCAK %3 Ü GECMEZ,BUNLARI BULUNARAK GÖREVDEN ATILABİLİNİR..*YURTDIŞINA*GÖNDERMEDİKDEN SONRA **ONLAR BU ÜLKENİN EVLATLARI,BUNLARI BU İŞLEME TABİİ TUTMAK YALNIZCA ÜZER..SAYGILAR..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na saldırıdan polisin haberi var kuşkusu
Kemal Kılıçdaroğlu’nu Meclis’te yumruklayan Orhan Övet’in teyzesinin oğlu ...
MİT kanunu görüşmelerinde oy tartışması
Devlet istihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda ...
Sakık: Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum
TBMM Genel Kurulu saat 14.00’da açıldı. Gündem dışı konuşmaların ardından ...
 
AK zirvede Erdoğan’dan Köşk mesajı: Eğer…
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise toplantıda, Köşk için aday olup olmayacağı ...
Bakan Ala’dan ‘1 Mayıs’ açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili olarak, “Bizim ...
Vural’dan sert çıkış: Havuza düşen Karayılan'a sarılır!
MHP'li Oktay Vural, "PKK iddiası gazete manşetlerini sarıyor. Havuza düşen ...
 
AK Parti’nin yeni Grup Başkanvekili yol haritasını anlattı, Kocaoğlu’na salladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan yerel ...
Kocaoğlu’na ilk yanıt Günaydın’dan: Tek tek saydı!
Başkan Kocaoğlu’nun siyaset gündemine damga vuran parti içi özeleştiri ...
CHP’de 2.tebrik turu günü: Karşıyaka’da selfie, Bornova’da kritik mesajlar
Ali Engin başkanlığındaki CHP heyeti parti başkanları tebrik turuna devam ediyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva