HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2015 Cumartesi - 14:20

AK Parti'de memur adaylar ne yapacak: Yıldırım dönüyor mu?

Genel seçimde AK Parti’nin aday gösterdiği memur isimlerin büyük bölümü yeniden adaylık düşünürken bazı isimler ise tereddüt yaşıyor. Öte yandan üç dönem kuralının dolması nedeniyle yeniden adaylık yolu açılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın ise ismi İzmir için konuşuluyor.

AK Parti de memur adaylar ne yapacak: Yıldırım dönüyor mu?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Erken seçim kararı alınmasının ardından partilerin aday belirleme çalışmaları hızlanırken Yüksek Seçim Kurulu’nun memurların istifası için tarihi 31 Ağustos olarak belirlemesi gözleri önceki aday listelerine çevirdi. Birçok ismin yeniden istifa hazırlığı yaptığı öğrenilirken bazıları ise genel merkez ile temas kurup döndüğü memuriyeti bırakmayacak.

Parti İzmir’de birinci bölge memurluktan istifa eden Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Talip Uzun, Gürbüz Akbulut’u aday listesine koyarken ikinci bölgeden ise Dr. Mehmet Bayındır, Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Dr. Esra Aladağ listede yer aldı.  Seçim sonuçlarına göre seçilemeyen isimlerin tamamı memurluğa dönerken son iki gün çalışmalarını hızlandırdı. 31 Ağustos Pazartesi mesai bitimine kadar istifa etmesi gereken isimler görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

DEĞERLENDİRME YAPIYORUM
Seçimde partinin Alevi vatandaşlara yönelik çalışmalar kapsamında aday gösterdiği isimler arasında yer alan Tunceli Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ yeniden istifa kararını kesin olarak vermediğini söyledi. Şu anda net bir şeyin olmadığını belirten Boztuğ, “Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya zor günlerden geçiyor. Türkiye’de Türk-Kürt ve Alevi vatandaşlarımızın birlik beraberlik içinde yaşamaya ihtiyacı var. Benim partime hizmet etmem için siyasete girmem gerekmiyor. Akademik, bilimsel çalışmalar yaparak da katkı koyabilirim. Şu anda Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışıyorum. Buraya da yerleştim. Kesin kararımı da vermedim” dedi.

YARIM BIRAKMADIM
Partinin seçimlerde ikinci bölge altıncı sıradan aday gösterdiği Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Bayındır görevinden istifa edeceğini açıkladı. Bayındır, aday olduktan sonra biten sürecin sonrasında görevine döndüğünü dile getirirken, “Hiçbir zaman yarım iş yapmadım. Başladığım işi de bitirmek istiyorum. Partim ile görüşüp kararı vereceğim. Ailemin de desteği büyük. Yeniden istifa etmeyi düşünüyorum. Tekrar göreve talibim. Partim altıncı sıradan beni aday gösterdiğinde ‘beşinci sıra olmalı’ dedim. Çünkü herkes bu konuda fikir bildirdi. Ben 100 kişiden oy alıyorsam bunun yüzde 70’i AK Parti dışındaki insanlardan. O yüzden bu seçimde sıralama geride olduğu için partim dışından pek oy alamadım. Bu kez bu durumun da değişeceğini
 
düşünüyorum” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa eden ve aday yapılan Dr. Bediha Türkyılmaz görevine İl Halk Sağlığı Müdürü olarak döndü. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştükten sonra koltuğa oturan Türkyılmaz’ın da kafasının karışık olduğu belirtiliyor. Kısa zaman aralıklarla görev değişikliği yaşayan ve gidip gelen Türkyılmaz’ın kesin istifa kararı almadığı ifade ediliyor. Bakanlık ile görüşmeyi tamamladıktan sonra görevi bırakması beklenen Türkyılmaz ise henüz net kararı vermedi. Partinin memur adaylarından olan Talip Uzun, Esra Aladağ ve Gürbüz Akbulut da yeniden şanslarını deneyecek.

YILDIRIM İSMİ GÜNDEMDE
Partide konuşulan bir diğer önemli konu ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylığı… Üç dönem kuralının kalkmasının ardından yeniden adaylık yolu açılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yıldırım’ın tekrar İzmir’den listeye girebileceği ifade ediliyor. 2014 yerel seçiminde partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği isim olan Yıldırım’ın çalışmalarıyla oy oranı yüzde 37’ye kadar çıkmıştı. Henüz bir kararının bulunmadığını belirten Yıldırım, “Süreç daha yeni olduğu için konuşmak ve değerlendirme yapmak erken” diye konuştu.
 

 
HDP'li bakanlardan şok karar: İkisi de...
 
Polis nişanlısını ensesinden vuran polis yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
teşkilat 30 Ağustos 2015 Pazar 17:50

Bilal doğan kesinlikle olmamalı....

Yorumu oyla      12      5  
Ak Seçmen 30 Ağustos 2015 Pazar 12:55

Memurdan siyasetçi olmaz. Kamu ve sivil yaşam her bakımdan(davranış,düşünüş ve yaşayış) birbirinden farklıdır. Memur ve Bürokrat halka hitap edemiyor, dilinden anlamıyor.

Yorumu oyla      11      5  
Özbucali 30 Ağustos 2015 Pazar 12:15

Memur aday teskilat olarak istemiyiruz.hepsi yerinde kalsin. Görevlerini yapsinlar

Yorumu oyla      11      5  
ayse arslan 30 Ağustos 2015 Pazar 10:27

Akparti nin izmirde en büyük kozlarinin sayın binali yıldırım ve opr dr mehmet bayındır olduğunu düşünüyorum..... Seçmen in destegi seçimlerdede kanitlanmisti zaten sadece stratejik hatalar etkili oldu....eger dengeler sağlanır ve hatalar duzeltilirse daha farkli sonuç çıkacağı aşikar..... Zaman kısa ama hedef büyük Oyuzden akpartinin bu dönem listelerde hata yapma lüksu yok..... binali beyde doktor bey de ilk sıralarda olmak durumunda

Yorumu oyla      11      5  
Partili 29 Ağustos 2015 Cumartesi 19:32

Listeler tekrar gôzden geçirilmeli güney doğudan bilal doğanmutlak deyerlendirilmeli

Yorumu oyla      11      7  
Enes YALÇIN 29 Ağustos 2015 Cumartesi 14:57

Şanslarını denesinler iyi olur.Bir 5000 tl daha verirler.Partiye katkıları olur.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'li bakanlardan şok karar: İkisi de...
Seçim Hükümeti'ndeki HDP'li 2 bakan devir teslim töreni yapmayacak. AB ...
Serter, Başkan Uyar'ı haklı buldu: Kalkıp gelse...
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in Balıklıova mahallesi sakinlerinin ...
CHP’li Sındır Giresun ve Ordu ziyaretlerini tamamladı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Merkezi tarafından ...
 
CHP İzmir'de üçüncü işgal günü: Yatak alanlar var!
Urla Balıklıova Mahalle sakinleri CHP İzmir İl Başkanlığı'nı üç gündür ...
Erdoğan AK Saray'da bin 800 kişi ağırlayacak
Gelen şehit haberleri 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını değiştirdi. ...
Çarşamba müdür Perşembe müsteşar Cuma bakan!
Türk siyaset tarihinde ilk kez Geçici Seçim Hükümeti kuruldu. Başbakan ...
 
Tuğrul Türkeş: MHP benim babamın partisi
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP'nin babasının partisi olduğunu ...
Bahçeli Twitter'dan bombaladı: Bak Sayın Davutoğlu...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni kabineyi ...
Başbakan Davutoğlu Geçici Bakanlar Kurulu'nu açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nun sunduğu Geçici Bakanlar Kurulu'nu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva