HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2015 Cumartesi - 00:27

AK Parti kongresine Davutoğlu'nun İzmir sürprizi damga vurdu

Halkapınar Spor Salonu’nda Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen il kongresi büyük coşkuya sahne oldu. Salonda partililere seslenen Davutoğlu önümüzdeki günlerde İzmir'e başbakanlık ofisi açılacağını duyurdu.

AK Parti kongresine Davutoğlu nun İzmir sürprizi damga vurdu

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Beşinci Olağan İl Kongresi Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Teşkilat Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen kongrede en büyük sınavını Haziran ayında gerçekleşecek genel seçimlerde verecek il yönetimini seçecek.

- FOTO GALERİ: KARE KARE KONGRE...
 
- ''KILIÇDAROĞLU MUHTAR OLABİLİR Mİ?''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İl Kongresi’ne katılmak için özel uçak ile saat 11.11'de İzmir'e geldi. Davutoğlu'nu, Adnan Menderes Havalimanı'nda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve diğer ilgililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da İzmir'e geldi.

DİVAN BAŞKANI SOYLU
Kongre divan başkanlığı seçimiyle başladı. Başkanlığına Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu seçilirken divan üyeliklerine ise, Ege Bölgesi Koordinatörü Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, İzmir Koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İzmir İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan, Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen seçildi.

SALONA ‘NEŞET ERTAŞ’LA SESLENDİ
Divan Başkanı Süleyman Soylu, konuşmasına ömrünün son günlerini İzmir’de geçiren sanatçı Neşet Ertaş’ın İzmir’i anlatan “Sana geldim” şiirinin sözleri ile başladı. Soylu, “Bu salonda İzmir’in demokrasi ruhunu, bütünleşme ruhunu ve 7 Haziran’da sandıkları patlatma azmini sayın başbakanımız ile paylaşmanızı istiyorum. Güzel İzmir, bereketi ile güzel İzmir… Biz sadece kongre yapmıyoruz. Yönetim seçmiyoruz. Biz yeni özgür, zengin Türkiye yeminini hep beraber gerçekleştiriyoruz” dedi.



Başbakan Davutoğlu saat 12 sularında salona geldi. Davutoğlu’nun girişiyle birlikte Halkapınar’daki coşku tavan yaptı. Salon dışında mehter takımıyla karşılanan Başbakan, partililere karanfil atarak yürüdü, AK Parti’ye gönül verenler de Davutoğlu’na gül attı. Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.



CHP’Lİ YEREL YÖNETİMLERİ ELEŞTİRDİ
Kongrede konuşma yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yerel yönetimlerin İzmir’in önünde yıllardır engel olduğunu söyledi. CHP’yi eleştiren Delican, “Halkıyla sivil toplum gücüyle sağduyunun hakim olduğu İzmir’deyiz. Soran sorgulayan memleket sevdalısı insanların yaşadığı, bayrağına vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan şehirdeyiz. Yerel yönetimlerin yıllardır hizmetsiz bıraktığı İzmir’deyiz. Bize korku imparatorluğu yakıştırması yapıp kenti korkunun kalesine çevrilen İzmir’in hizmete kavuşmasına az kaldı. Yerel seçimleri geride bırakalı 1 yıl oldu. Yaklaşık 1 milyon İzmirli seçmen ‘AK Parti’  dedi. Bu paralel yapının kumpasına rağmendir. Projeden bir haber kent kalkınmasının esamisi okunmayan siyasal kalkınmalara rağmendir. Halkımız İzmir’de pek çok ilçede seçimi CHP ile AK Parti arasında bıçak sırtında bıraktı. CHP’ye son bir fırsat veriyorum uyarısında bulundu. Emanetler zamanı geldiğinde hizmetin adresi AK Parti’ye emanet edilecektir. Altı ilçe belediyemizin çalışmaları zaman zaman köstekleniyor. İzmir’de ‘yatırımları AK Parti tarafından engelleniyor’ diyenler kentin önüne set çekmektedir. İzmirli bunu görmeyecek midir? Tabi ki görüyor. Altı belediyemiz de canla başla çalışıyor. İzmirli hemşerilerimizin akıl gözü açıktır. Çalışanla çalışmayanı, bölenle birleştireni ayıracak kadar sağduyuludur. İzmir zamanı geldiğinde ‘artık hizmet zamanı’ diyebilen bir kenttir. Ekonomisi AK Parti iktidarında büyümeye başlayan İzmir için çalışıyoruz. Kente birçok yatırımlar yaptık. Bizler hep çözümün parçası olduk. Köklü çözüm için adres tekdir ve o da AK Parti’dir. İzmir tarımdan, turizme kadar birçok potansiyelini yerel iktidar yüzünden hayata geçirememiştir. Bundan olduğu gibi bundan sonra da kentin gelişmesi için çalışacağız. Biz genel seçimde üzerimize düşeni yapacağız. CHP ile aramızdaki farkı kapatacağız. İzmir’in, İstanbul’dan sonra ikinci kent olması için gayret ediyoruz. İzmir’i şaha kaldırmaya adayız. Bunu CHP’li yerel yönetimlere rağmen başaracağız. Göreve, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde geldik. STK’lar, meslek kuruluşları ve diğer yapılarla bir araya geldik. Ortak akıl ile hareket ettik” dedi.



ÖNCÜ BİRLİKLER İŞ BAŞINDA
Salonda katılanlara hitap eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da, “İzmir ilklerin şehridir. İzmir işgale ilk kurşunu sıkan şehirdir. İzmir Türkiye’nin iktisat politikalarının belirlendiği, kongrenin toplandığı şehrin adıdır. Beraber yaşamanın, hoşgörünün olduğu şehirdir. İzmir büyük Atatürk ve onun annesinin şehridir. İzmir’de 2011 yılında milletvekili adayı arkadaşlarımızla yola çıktığımızda ‘İzmir beceriksiz, basiretsiz yönetimler elinde kalmaya mahkum değildir’ dedik. Türkiye’nin batıya açılan bu şehri hak ettiği hizmetlerde buluşturulacaktır. O dönem 35 İzmir 35 projeyi açıkladık. Bugün dört tanesi bitti. Tam 17 tanesi devam ediyor. Geriye kalan 18 tanesinin ise hazırlıkları sürüyor. Bundan böyle görevi devralan arkadaşım Lütfü Elvan da hizmetleri sürdürecektir. İzmir bütün bunları hak ediyor. 17-25 Aralık kumpası ile birlikte verdiğimiz mücadelede oylarımızı yüzde 58 arttırdık. Paralel, onun tarafları ve cümlesi bir araya geldi ama yapabildikleri bu kadar oldu. İstanbul’un da öncü belediyeleri vardı. Üç belediye ile başladık. Ama 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan göreve geldi. Şimdi İzmir de aynı şekilde yürüyor. Öncü birliklerimiz iş başında. Belediyelerimiz AK Parti hizmet belediyeciliğinin örnekleri ile süreci yürütüyorlar.  AK Parti kökleri mazide bir partidir. Partinin tek hedefi vardır. Birlik ve beraberlik içinde yürümeye hazır mısınız? Bütün sözlerimizi yerine getirdik. Anayasa değişikliği vaat ettik. Bu sözümüzden de vazgeçmiş değiliz. Ayrıca çözüm süreci de başarıyla sonuca ulaşacaktır” diye konuştu.

İZMİR'E OFİS SÜRPRİZİ
Kongre salonunda AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve Cumhurbaşkanı Danışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ardından konuşan AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu çarpıcı mesajlar verirken önümüzdeki günlerde İzmir’de başbakanlık ofisi açılacağını duyurdu.

- İŞTE DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI... TIKLAYINIZ...



KONGREDEN NOTLAR
Salon, 10 bin Türk bayrağı 10 bin parti bayrağı, 5 bin turuncu beyaz balonlarla süslendi. Davutoğlu, turkuaz renkli dar platformdan partililere karanfil dağıtarak yürüyüp salona girdi. Partililer de ona tribünden gül yaprakları attı.

Salona üzerinde "Biriz beraberiz birlikte yeni Türkiye’yiz", "Yeni Türkiye yolculuğu devam ediyor" yazılı pankartlar asıldı.

Kongre salonunda, İzmir Flarmoni Orkestrası mini bir konser verdi. Kongre için Davutoğlu'nun ziyaretine özel derlenen şarkı ile İzmir'in Kavakları Türküsü çalındı. Türküye Davutoğlu ve eşi katılanlarla birlikte eşlik etti.



BAKANLAR DA KATILDI
Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Öznur Çalık, Sema Ramazanaoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Grup Başkanvekili Belma Satır, İzmir milletvekilleri, parti yetkilileri ve yurt dışından gelen bakan ve milletvekilleri de katıldı.

Kongreye her gelenin adına fidan dikilerek, Buca’da sigara izmaritinden çıkan yangında kül olan orman, 28 bin fidanla yeniden yeşertilecek.

Kongreye katılanlara tavuklu pilav, ayran, şerbet, lokma ve kumanya ikram edildi. Kongrede partililer, mehter takımının şarkılarıyla coştu. İstanbullu bir grup, modern dans gösterisi sundu.

İŞADAMLARIYLA YEMEK
Davutoğlu, kongrede konuştuktan sonra helikopterle Manisa’ya gidecek, Manisa Atatürk Spor Salonu’nda kongreye katılacak, konuşma yapacak ardından İzmir’e dönüp Kaya Termal Otel’de Ege İhracatçı Birlikleri’nin ödül törenine ve İzmir Valiliği’nin onuruna verdiği iş dünyası, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği akşam yemeğine katılacak. Başbakan, pazar günü Afyon ve Denizli il kongrelerine katılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARLEMENTERLER KULUBU 1 Şubat 2015 Pazar 10:30

BUNUN MAKSAD;ESKİ BAKANLAR,MİLLETVEKİLLERİ,PARTİNİN ABİ DEDİKLERİ İŞ ADAMLARININ BİRARAYA GELİP,İZMİR'DEKİ KULIS OFİSİ,CÜNKÜ BAZI TEPKİLERDEN HERYERE GİDİP, GELEMİYORLAR.ANKARADAKİ PARLEMENTERLER KULUBUNUN AYNISI OLACAK **SECİLMİŞ,İL,İLÇE,BELEDİYE BAŞKANLARI,ENCÜMEN ÜYELERİ**BURANIN KOMİSYON KARARINA BAĞLANACAK DİYER BİR TABİRLE**POLİT BÜRO**HAYIRLISI OLSUN..

Yorumu oyla      12      5  
reco baba 31 Ocak 2015 Cumartesi 20:47

ac ac bize ofis cok lazim,en buyuk ihtiyacimiz ofis,oval olsun,beyaz olsun soyle gorkemli olsun ki adini da akofis koyun,yemede yaninda yat,kapiya malkocoglu guvenlik,sekreterler osmanli kiyafetli olsun,kagit yerine ceylan derisi ,yazismalari hattatlar yapsin...felan falan

Yorumu oyla      14      5  
m.y. 31 Ocak 2015 Cumartesi 19:54

beklenen projeler yerine çıka çıka "başbakanlık ofisi" çıktı ,belediyenin projeleri bile daha iyi......

Yorumu oyla      17      5  
Elektrik faturası mağduru Recep 31 Ocak 2015 Cumartesi 19:46

Halka kumpas kurarak halkın ceplerini boşaltanların ellerini öperiz.

Yorumu oyla      16      5  
Mehmet Gülgör 31 Ocak 2015 Cumartesi 19:11

İzmirli senden kardeşimde olsa o kolu keseriz lafının arkasında durmanı istiyor.Gerisi gereksiz laf.

Yorumu oyla      17      5  
AHMET 31 Ocak 2015 Cumartesi 18:44

HANİ SÜPRİZLER OLACAKTI YOK KÖRFEZ GECİŞİ YOK BAŞKA YATIRIMLAR HALA BUNLARDAN MEDET BEKLEYENLER VAR BUNLAR YAĞMURLU HAVADA BİR DAMLA SU VERMEZLER İZMİR E BUNLARA İNANANLARDA ARTIK HALA İNANMAYA DEVAM EDİP SAVUNACAKLARSA BENİM ONLARA DİYECEĞİM ŞEY ALLAH AKIL FİKİR VE BEYİN VERSİN

Yorumu oyla      21      5  
bülent ışık 31 Ocak 2015 Cumartesi 17:33

7 Haziran'da sandıkları patlatacaklarmış.Sandıkları bilmem ama biraz önce pazardan geldim fiyatlar patlamış.Siz devam edin gıda fiyatlarındaki yıllık artışın en az yüzde 40 olduğu yerde enflasyonu yüzde 8.1 açıklamaya.

Yorumu oyla      25      7  
Mustafa Y 31 Ocak 2015 Cumartesi 17:18

akp. yine izmirde 2. parti olacak,

Yorumu oyla      27      7  
İzmirli Vatandaş 31 Ocak 2015 Cumartesi 16:12

Sayın Başbakan,İzmir insanı araştıran,eleştiren,soran,sorgulayan, düşünen,üreten,okuyan aydın insanlardan oluşmaktadır.İzmir'i farklı kılanda budur.Bundan dolayı İzmirliler ofis açmanız yerine , söz verilen 35 projenin gerçekleşmesini istiyorlar.

Yorumu oyla      27      7  
gereksiz 31 Ocak 2015 Cumartesi 15:47

İzmir valiliği var ya AKP'nin şubesi gibi çalışan. Daha ne gerek var şubeye.. Koyarsın valiliğin bir odasına bir sekreterlik tamam işte. İşleri de vali bey takip ediyor nasıl olsa..

Yorumu oyla      36      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li aday adayı Kolay’dan ‘halkın evi’nde tam gaz mesai
CHP’nin 1.Bölge’den genç aday adayı Serdar Kolay büyük seçim ofisinde ...
Tahtacılardan CHP’ye tam destek: Biri Atatürk’e…
Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Dernekleri Genel Başkanı ...
CHP’den kritik cemevi adımı: Belediyeler…
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'li ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Aydın’da akademisyen zirvesi: İzmir’e ne zaman gelecek?
CHP Lideri ilkini İzmir’de gerçekleştirdiği akademisyen zirvesi için bu ...
Flaş! Erdoğan’ın başdanışmanı istifa etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Aydın Ünal, haziranda ...
CHP'li Türeli'den internet özgürlüğü çıkışı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
 
DSP’den İzmir’de konferanslı propaganda
AK güvercinler İzmir'de konferanslar yoluyla mahallelere giriyor. Hedefleri ...
AK Parti’de meclis üyelerine MYK freni!
AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın partinin Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) ...
Bakan'dan önemli açıklamalar: Gülen'in okulları ne olacak?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurtdışındaki cemaat okullarıyla ilgili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva