HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2015 Cuma - 13:43

AK Parti’de başvuru listesine detaylı bakış: İzmir’den sadece 2 isim!

Erken seçim öncesi birçok isim adaylık için yeni başvuru yapmazken listeye yeni isimler eklendi. Sadece 2 isim dosyasını İzmir’de teslim etti.

AK Parti’de başvuru listesine detaylı bakış: İzmir’den sadece 2 isim!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Erken seçim öncesinde İzmir’den milletvekili adayı olmak için yola çıkan isimler tercihlerini yaparken AK Parti listesindeki isimler de netleşmeye başladı. İzmir listesinde kadın ve engelli aday adayı başvuruları dikkat çekti. Birçok isim adaylık için başvuru yapmazken yeni isimler eklendi.

- İZMİR'DE ADAYLIK RAPORU: KİMLER BAŞVURU YAPTI?...


 
SADECE İKİ İSİM İZMİR’DEN BAŞVURU YAPTI
7 Haziran’da seçilerek İzmir’den Ankara’ya giden milletvekillerinden sadece iki isim İzmir’den başvuru yaptı. Başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İbrahim Turhan, Hüseyin Kocabıyık, Hamza Dağ, Nesrin Ulema Ankara’dan başvuru yaptı. Sadece Kerem Ali Sürekli ve Cemil Şeboy İzmir’e dosya teslim eden isimler oldu. Eski Milletvekilleri Aydın Şengül, Ali Aşlık, Rıfat Sait ve İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay da dosyayı Ankara’ya verdi. 5.sıradan aday gösterilen Ozan Ceyhun da bu kez ikametgahının olduğu İstanbul'u ilk, İzmir'i ikinci sıraya yazdı. Ceyhun başvurusunu da İstanbul'da yaptı.


 
SARI SÜRPRİZİ
Listede, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan isimlerde başvuru yaparken bazıları da bu kez aday adaylığı düşünmedi. 7 Haziran’da aday olmayan Bayraklı Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı bu kez başvuru yaptı. Partinin Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Yorulmaz, Güzelbahçe Adayı Cengiz Sandıklı, Karabağlar Adayı Necip Kalkan adaylık için yola çıktı. Önceki seçimde milletvekilliği için dosya alan Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Tanfer Kemerli, Bergama Adayı Hasan Şahin, Bornova Adayı İlhan Kaya, Konak Adayı eski Milletvekili İlknur Denizli, Gaziemir Adayı Kerem Fahri Baykalmış da dosya almadı.


 
KARARI GENEL MERKEZE BIRAKTILAR
Partinin önceki seçimlerde aday listesine yazdığı bazı isimler seçilemeyince bu kez tercih yapmadı. Birinci Bölgeden aday olan altıncı sıra adayı Necip Nasır, Cemal Bekle, Bediha Türkyılmaz, Talip Uzun, Ömer Sertbaş ve ikinci bölge adayı Esra Aladağ ile Müjde Çelik tercih yapmadı.  Avrupa Parlamentosu’nda uzun yıllar görev yapan eski Milletvekili Ozan Ceyhun ile İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Egepol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır’ın da kararı genel merkeze bıraktığı ifade edildi.  Geçen seçimde adaylık sıralamaları ile ilgili değerlendirmeler yapılan iki isim milletvekili olma talebini yetkili makamlara iletti fakat bu kez dosya almadı.


 
ROMAN ADAYA MKYK ÖNERİSİ
Önceki seçimde AK Parti ve CHP arasında oy savaşının yaşandığı Roman vatandaşlar üzerinden çeşitli hamleler gerçekleştirilmişti. CHP, şu anda TBMM’de İzmir’i temsil eden Özcan Purcu’yu seçilecek yere koyunca AK Parti’ye oy verenler “Biz de temsil hakkı istiyoruz” diyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü. Davutoğlu’nun kararının ardından Konak Belediyesi Meclis Üyesi Metin Özçeri Başbakanlık danışmanlığı görevine getirilmişti. Partinin,  birinci bölge 7. Sıradan listeye koyduğu Cemal Bekle bu kez genel merkeze ön sıralardan yer istediği talebini iletti. Genel merkezin Bekle’ye seçilecek yerden milletvekilliği adaylığı yerine MKYK üyeliği önerisinde bulunduğu dile getirildi.



TEŞKİLAT KÖKENLİLER DE ZORLUYOR
Listede, 7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan parti temayül yoklamasında birinci çıkan iki isimden birisi olan eski Teşkilat Başkanı Atilla Kaya yine adaylık talebinde bulundu. Partinin birinci bölge sekizinci sıradan aday yaptığı Kaya bu kez ön sıralardan yer beklerken,  bazı isimlerin aday olmasına rağmen yeniden başvuru yapmaması ise yeni isimlerin önünü açarken eskilerin de şansını artırıyor. Öte yandan İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yönetiminde yer alan Kaya dışında Eczacı Fevzi Bayram, İl Başkanı Bülent Delican’ın atama yönetiminden Rahmi Genç ve Abdurrahman Çabuk da adaylık başvurusu yaptı.



 
KADIN VE ENGELLİ ADAY PATLAMASI
Başvuru listesinde bu kez partinin adaylık için başvuru ücreti almadığı engelliler yoğun talepte bulundu. Çok sayıda kişi engelli kontenjanından tercih yaptı. Daha önce dosyasını İzmir’den teslim eden Milli Sporcu Tolga Murat Balıkçı da engelli kontenjanından Mersin’e başvuru yaptı. Mersin üzerinden İzmir’i talep etti. Listede kadınların sayısı da dikkat çekti. Ankara ile birlikte 20’ye yakın kadının İzmir’den adaylık için dosya aldığı belirtildi.
 
FARKLI İSİMLER
Adaylık listesinde, hükümet cemaat tartışmalarından sonra Fethullah Gülen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan ve o dönem yapılan polis operasyonunda mağdur edildiğin ifade eden eski Hastane Müdürü Muhammet Gömük de dosya aldı. AK Parti’den adaylık için yola çıkan Gömük'ün Gülen cemaatine yönelik sert sözleri dikkat çekmişti. Kemük’ün başvurusu üzerine soruşturma savcısı İzmir’den Gülen hakkında inceleme başlatmıştı.
 
Partinin 7 Haziran’da istifa etmeyin uyarısına rağmen görevlerini bırakan isimler arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Tercan da adaylık dosyasını aldı. Bu kez başvuru yapan Ege Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Tercan yine şansını denedi. Başvuru listesinde,  Mardinliler Derneği Başkanı Rasim Kahraman gibi isimler de yer aldı.
 

 
İzmir’in tarihi kalesinden barış tınıları yükselecek
 
Karşıyaka tribünlerinin anıları literatüre girdi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menemenli 6 Eylül 2015 Pazar 14:55

İsmail sarı gibi halkta karşılığı olan,diğer partilerdende oy getirebilecek sevilen sayılan adaylarla seçimlere gidilmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
izmrli 5 Eylül 2015 Cumartesi 17:29

Cemil şeboy gibi adayları bulursa ak parti izmir de başarılı olur

Yorumu oyla      13      5  
Vedat Karakaya 5 Eylül 2015 Cumartesi 00:50

teşkilatın içinden gelen TEŞKILAT EMEKÇİLERİNİ İlistelerde görmek istiyoruz .KİBİRLİ eski vekilleride listelerde görmek istemiyoruz .TEŞKİLATTA VEDE IZMIRDE KARŞILIĞI OLMIYAN ADAYLARLA GİRİLİCEK BIR SEÇIMDE SONUÇ DEĞIŞMEZ

Yorumu oyla      13      5  
Başkanlı 4 Eylül 2015 Cuma 19:55

rıfat sait olursa oy moy yok akp ye

Yorumu oyla      15      7  
Kazım Erdallı 4 Eylül 2015 Cuma 17:48

Atilla Kaya'nın bu sefer ilk 4'te olması lazım. 1. Bölge teşkilat temayülünde ve STK temayülünde birinci çıkmış ama 8'inci sıraya konmuştu. Oysa 2. Bölge'nin temayül birincisi Kerem Ali Sürekli ise 4'üncü sıradan seçilerek TBMM'ye gitmişti. Hak yerini bulmalı ve Atilla Kaya ilk 4'e konulmalı. Teşkilat evladına sahip çıksın.

Yorumu oyla      14      8  
AK TEŞKİLAT 4 Eylül 2015 Cuma 17:07

TEŞKİLATIN ÇALIŞKAN MÜCAHİTLERİNİ İLK 4'DE MUTLAKA GÖRMEK İSTİYORUZ. BU KEZ AYNI HATALAR YAPILMASIN LÜTFEN!EMEK VERMEMİŞ HAKETMEYEN İNSANLARI ANKARAYA TAŞIMAK İSTEMİYORUZ.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım adaylık için neden il belirtmedi?
AK Parti’de üç dönem kuralının kalkması nedeniyle adaylık başvurusunda ...
Davutoğlu: Aylan'ın ölümü hepimiz için uyarı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, B20 konferansında yaptığı konuşmada, 3 yaşındaki ...
HDP'den PKK hamlesi: Ya ateşkes ilanı…
HDP yöneticileri, PKK'yle temas kurarak örgütün ateşkes ilan etmesini; ...
 
Çıray kürsüye o fotoğrafla çıktı, ortalık karıştı!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asker cenazesinde, ...
AK Partili Doğan'dan sert fuar çıkışı!
Bu yıl 84.kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı ilk haftayı geride ...
AK Partili gençlerden ilginç protesto
Ak Parti Trabzon Gençlik Kolları, cansız bedeni Bodrum sahiline vuran ...
 
Flaş! Suriye-Irak tezkeresi Meclis'ten geçti
Irak ve Suriye'ye sınırötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkiyi ...
AK Parti İzmir'de adaylık raporu: Kimler başvuru yaptı?
Erken seçim kararı alınmasının ardından aday listeleri netleşirken AK ...
Bağımsız vekil Özkes AKP'ye destek verdi
7 Haziran'da CHP listelerinden milletvekili seçildikten kısa bir süre ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva