HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2014 Cuma - 15:05

AK Parti’de 2 ilçede ikinci liste krizi

Kongre süreci devam eden AK Parti’de ilçelerdeki seçimler büyük oranda tamamlanırken sona gelinen süreçte kriz çıktı. Genel merkezin ‘tek aday’ kararına rağmen Buca ve Selçuk’ta alternatif listeler hazırlandı. Gaziemir’de ise uzun süredir aktif çalışan muhalefet genel merkezin kararına uyacağını açıkladı.

AK Parti’de 2 ilçede ikinci liste krizi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde ilçe kongrelerini tamamlamak üzere yola çıkan AK Parti 30 ilçenin büyük bölümünde süreci tamamladı. Partide Bornova ile birlikte başlayan ikinci liste krizi diğer ilçelere de sıçradı. Hafta sonu kongresi yapılacak olan Buca ve Selçuk’ta genel merkezin aday olarak açıkladığı isimlerin karşısına yeni isimler çıktı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katılacağı kongreler öncesinde il yönetimi acil önlem aldı.
 
KİMLER ADAY?
Partide sorun yaşanan en büyük yer Buca ilçesi oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in de ev sahibi olarak destek verdiği mevcut İlçe Başkanı Neşat Arslan ile devam etme kararı parti ikinci adayı ikna edemedi. Buca’da yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday adayı olan Dr. Cafer Büyükalmus ‘ben de varım’ dedi.



Büyükalmus, Arslan’ın karşısına rakip çıktı. Egedesonsöz’e konuşan Büyükalmus, “Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bir sorunumuz yok. Buca’da çok özel ve farklı bir durum yaşanıyor. Biz burada ilçe yönetiminin süreci yürütemediğini düşünüyoruz. Genel merkez de pek istemese de mevcut isimde karar kıldı. Partimizin parçalı, bölünmüş olmadığını göstermek için yola çıktık. Biz daha iyi bir süreç olsun diye çabalıyoruz. Kongrede adaylıktan çekilmem söz konusu değil” dedi.
 
KARARIMDAN DÖNMEYECEĞİM
Partinin Pazar günü kongre yapacağı Selçuk’ta ise mevcut İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’in karşısına Bayram Bozdemir çıktı. Bozdemir’i ikna etme çabaları da sonuçsuz kaldı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın “siyaset benim dışımda” diyerek tavır koyduğu süreçte Yeşilçimen’in karşısına çıkan Bozdemir, birçok ismin desteğini aldı.



Bozdemir yaptığı açıklamada, “Partimizin oyları düşüyor. Şu anda bile belediye meclisinde yeterli sayımız yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarımız yüzde 30’a kadar düştü. Biz bu yönetimi başarılı bulmuyoruz. Kesinlikle adayım ve kararımdan dönmeyeceğim” dedi. Bozdemir geri çekilmesini ise bir şarta bağladı. Bozdemir, “Ben de ilçe başkanı da bu yarıştan çekilirse, üçüncü bir aday çıkarsa ‘tamam’ derim. Aksi halde Yeşilçimen’in karşısında adayım” diye konuştu.
 
JET MÜDAHALE
Parti son kongrelerin yapıldığı İzmir’de sorunun daha da derinleşmemesi için acil önlem aldı. İl Başkanı Bülent Delican ve Koordinatör Milletvekili Mehmet Yüksel, iki ilçede toplantı yaptı. Toplantıda alternatif liste hazırlayanlarla görüşen iki isim genel merkezin kararını ifade etti. Yüksel ve Delican, “Kongrede aday olmanızda bir sıkıntı yok. Olabilirsiniz ama genel merkezin tek liste kararı var. Seçilseniz bile görevden alınırsınız” ifadelerini kullandı.
 
GAZİEMİR’DE KRİZ AŞILDI
Partinin kısa süreli sorunlarla gündeme gelen ilçesi Gaziemir’de mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’a karşı çıkan isimler uzun süre toplantılar yaptı. Muhalifler bir ara Coşkun Doğru’ya teklif götürürken ardından Mali Müşavir Hüsnü Demir üzerinde karar kıldı. Demir ekibin kendi arasında yaptığı görüşmeden çıkan sonucu açıkladı. Demir, “Ben partimizin tek liste ile seçime gidilmesi yönündeki kararını doğru bulmuyorum. Çok aday olsaydı daha katılımcı ve renkli bir ortam olurdu. Fakat yaptığımız görüşmelerde birlik ve beraberliğimizi korumak için kongreye katılacağız. Kongrede seçimi kazanma ihtimalimiz yüksek olmasına rağmen aday olmayacağım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vekile 27 Aralık 2014 Cumartesi 00:14

Vekil sen rüya görüyorsun herhalde balkanları bölen kim bulgaristan seçimlerini karıştıran kim o aday olsun oy moy yok ak partiye bölücü vekil istemiyoruz

Yorumu oyla      13      5  
dikilili 26 Aralık 2014 Cuma 21:36

Dikilide yapılan hata partiye çok şey kaybet tir di demokrasi Nerede O zaman delege seçimi yapmayın bırakın genel merkez başkan ata sın 22 oy almış bir başkan ve yönetim hayırlı olsun.durduk yola devam etmiyoruz

Yorumu oyla      13      5  
Vekil 26 Aralık 2014 Cuma 20:55

İzmirde AkPartili milletvekilleri içinde en çalışkanlarından biridir Sayın Rifat SAİT.Parti adına çekinmeden doğrudan muhalefet yapan bir vekilimiz.Keşke tüm vekilleronun gibi olsa..

Yorumu oyla      14      9  
ÖZ İZMİRLİ 26 Aralık 2014 Cuma 20:17

TEK LİSTE GİDİLECEK İSE NEDEN DELEGE SEÇİLİYOR. BÜROKRAT ATANMIYOR BAŞKAN SEÇİLİYOR.

Yorumu oyla      17      6  
özbucalı.. 26 Aralık 2014 Cuma 19:27

mualıflerin ayagına giden bir il baskanını ve kordinator kendileri karıstırdı izmiri simdi çözemiyorlar izmir ak parti için buyul kayıp....

Yorumu oyla      14      5  
bayraklı 26 Aralık 2014 Cuma 17:50

bizler neye karşıyız biliyormusunuz ilçelerde seçimi kaybeddirenlere onun için genel seçimdede korkarım sandıklara adam bulamıyacaklar biz diyoruz ki toplayıcı bir abi gerekiyor çooook önemli 2015 herkes otursun düşünsün

Yorumu oyla      16      6  
izmirli 26 Aralık 2014 Cuma 16:35

bucalı sen rıfat saite karşısın bizise izmir vekillerin hepsine karşyız eğe buları sıraya koymak gerekirse en sona rfat saiti koyarım hiçdyilse teşkilatlara tel kulak veren o

Yorumu oyla      21      9  
Bucalı 26 Aralık 2014 Cuma 16:09

Biz partiye değil rıfat saite karşıyız

Yorumu oyla      17      9  
PARTİLİ 26 Aralık 2014 Cuma 15:35

partiyi izmirde bitirdiniz sanki bankaya müdür atıyorsunuz bırakın yarış olsun kazanana hiç kimse ses çıkarmaz kayıp edende onun arkasnda olur ne bu tehditle insanları partiden soyutuyorsunuz birde listelere bak t eşkilatla hiç alakası olmayan kişileri koyuyorlar bunlarn içinde reröre bulaşmıştan dutun eski kominislere varana kadar var zamanı geldikce buları deşifre edeceyiz birde bunlara tamahülde soracaklar millet vekili kim olsun vereceyi isimleri tahmin ediyorum yazık bu partiye biz bu parti için çok bedel ödedik zamanı gelince yine öderiz gendimizi feda etme bahasna bundan kimsenin şüpesi olmasn

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Öcalan iddiaları’na hükümetten yanıt: Bizim ne…
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın ...
MHP'li Vural'dan çok tartışılacak 'AK Saray' iddiası!
TİB binasındaki dinleme verilerinin gömülmesi önerisine sert çıkan MHP'li ...
Binali Yıldırım kongreler ve stat için geliyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım hafta sonu İzmir’e geliyor. ...
 
Çiğli siyasetinde ‘fair-play’ rüzgarı!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ak Parti ilçe başkanlığına seçilen ...
MHP’li Tanrıkulu: Bu meşale ülkeyi aydınlatacak!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
Çıray Başbakan’a sordu: O TIR’larla IŞİD’e…
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO), El ...
 
AK Parti Grubu’ndan Kocaoğlu’na: Köstek olma…
AK Parti Büyükşehir Meclis Üyeleri ortak bir bildiri yaparak Başkan Kocaoğlu’na ...
CHP'li Yüksel'den yat limanı çıkışı: 18 proje vardı...
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi için ...
CHP İzmir’de kadın rüzgarı: Kimler yönetime geldi?
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylığı için istifa eden İl Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva