HABERLER>SEÇİM 2015
29 Mayıs 2015 Cuma - 09:47

AK Parti adayı Şeboy'dan İzmir için 3 hedef

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, Meclis’e gittiğinde İzmir’e güç katacak 3 proje için ter dökecek. Şeboy’un İzmir için olmazsa olmaz gördüğü projeler; Kentsel dönüşüm, metro ve Bostanlı- İnciraltı Köprüsü.

AK Parti adayı Şeboy dan İzmir için 3 hedef

İZMİR - İzmirlilerin yakından tanıdığı AK Parti adayı Şeboy, Torbalı ve Menderes’te vatandaşlarla buluştu. Gittiği yerlerde yoğun ilgiyle karşılanan Cemil Şeboy, İzmirlilerin ilçe ve mahallerde yaşadıkları sorunları not ediyor. Meclis’te göreve başlayacağı ilk günden itibaren İzmir için yoğun bir tempoyla çalışmaya başlayacağını belirten Şeboy, kentsel dönüşüm, metro ve Bostanlı-İnciraltı köprüsünün İzmir için şart olduğunu vurguladı.  Meclis’te ilk önce bu işleri bitirmek için çalışacağını söyleyen Şeboy, 3 projenin İzmir için çok önemli olduğunu belirtti.  İzmir’de yapılması gereken çok iş olduğuna dikkat çeken Şeboy, 65 kilometrelik metro İzmir’in olmazsa olmazı. İnciraltı’ndan Karşıyaka’ya yapılacak köprü hem iki yakayı birleştirecek hem de trafik sorununu rahatlatacak. Kentsel dönüşümün bir an önce başlaması lazım. Allah korusun İzmir’de büyük bir deprem olsa kentin yüzde 65’i yok olacak. Bunlar bizim acil olarak üzerinde duracağımız konular. Birçok projemiz var, sizlerin sorunları var o yüzden yüküm ağır biliyorum ama hep birlikte çözüm üreteceğiz. Ben sokaktan gelen biriyim. 15 yıllık Belediye Başkanlığımda her gün sokaklarda, hemşerilerimle birlikteydim. Milletvekili olduktan sonra da yine sizlerin yanında olacağım, yaşadığınız sıkıntıların çözüm yollarını birlikte bulacağız” dedi.

METRO İÇİN İŞBİRLİĞİ
İzmir’de trafik ve ulaşım sorunun vatandaşları büyük sıkıntıya soktuğunu belirten Cemil Şeboy, bu konuda alınacak önlemlerin projeleriyle birlikte hazır olduğunu belirtti. Şeboy, “İzmir’in 65 km. metro hattına ihtiyacı var. Bu olmazsa olmaz bir konu. İzmir daha önce planlanmadığı için daracık yollarda, otopark olmadan yaşamaya çalışıyoruz. Trafiğin kesinlikle yer altına inmesi lazım. Bütün dünyada bu böyle ancak bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi tek başına yapamaz çünkü metronun 1 kilometresi 50 milyon dolara mal oluyor. Biz bu konuda Belediye ile birlikte çalışmaya hazırız” dedi.



KÖPRÜ İÇİN REFERANDUM
İnciraltı köprüsünün önemine de dikkat çeken Şeboy, “İzmir’in iki yakası birbirine küs gibi yaşıyor çünkü ulaşımı zahmetli o bakımdan bu köprü aynı zamanda bir gönül köprüsü olacak. İzmir’in trafiğini hepimiz görüyoruz her geçen gün daha kötü bir hale geliyor. Köprünün projesi hazır. Gerdanlık gibi İzmir’i süsleyecek olan İnciraltı-Bostanlı köprüsüyle vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak” dedi.   İzmir’de yapılacak her projenin istemezükçü gruplar tarafından engellendiğini belirten Şeboy, “ Biz Bostanlı-İnciraltı köprüsünü hemşerilerimize soracağız. İzmir’in iki yakasına sandık kuracağız. Vatandaşlarımız istiyorsa 3-5 kişinin engellemeye çalışmasına bakmadan hemen işe başlayacağız. Çünkü İzmir’in kaybedecek vakti yok. Seçimden sonra benim ilk işim bu olacak” diye konuştu.

DÖNÜŞÜM İÇİN YASA TEKLİFİ
İzmir’de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Şeboy, Meclis’te bu konuda yasa teklifi vereceğini söyledi. Şeboy,  Bütün Türkiye’nin faydalanacağı tek maddelik yasayla hem sağlam ve güvenilir evler inşa edileceğini hem de sosyal ve yeşil alanların büyük oranda artacağını ifade etti. Şeboy, “Arsanın yüzde 30’una inşaat yapma izni vereceğiz ama binalar yukarı doğru çıkacak. Arsaların yüzde 70’inde ise yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, fitness salonları ve yüzme havuzları yapılmasını mecbur hale getireceğiz” dedi.
 

 
BBŞT'den dev gösteri: Nazım'ın başyapıtı sahnede
 
MHP adayı Savaşan'dan DERİTEKS işçisine destek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35 29 Mayıs 2015 Cuma 14:47

Metro konusunda çok haklısınız belediye tek başına yapmaya çalışınca çok uzuyor. Merkezi hükumet bu konuda işbirliği yaparsa İzmir halkınında gönlünü kazanır.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTB’de Kılıçdaroğlu günü: ‘Merkez Türkiye’yi anlattı, İzmir’e rota çizdi
İzmir Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Borsa söyleşileri programına ...
CHP’den de Gündoğdu’ya tele-davet var!
AK Parti mitingi öncesi İzmirlilere Başbakan Davutoğlu’nun sesiyle giden ...
Bakan Eroğlu serbest bölgede: İstikrar vurgusu
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugünkü İzmir mesaisini ...
 
MHP İl Başkanı Karataş’tan sert tepki: Bu hırsız kim?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir il başkanı Necat Karataş’tan isyan! ...
CHP adayı Sezer: Faşizme direnen Türkiye’yi yaratmak zorundayız
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer Gezi Direnişi’nin ...
AK Parti Adayı Turhan’dan muhalefete ‘dönence’ göndermesi
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili İbrahim Turhan, KESİAD buluşmasında ...
 
AK Parti İzmir’de animasyonlu sandık eğitimi
AK Parti İzmir'de 9 bin 963 sandıktaki görevlilerini 20 dakikalık animasyonla ...
MHP İzmir Adayı Koç’tan ithal çıkışı!
MHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç partilerin kontenjan ...
Balbay yollarda: Kamyoncuyu da dağdaki çobanı da…
CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva