HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2012 Perşembe - 15:47

AK Parti Narlıdere'den Batur'a sert çıkış

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar, Belediye Başkanı Abdül Batur’un ruhsatsız işyerlerine göz yumduğunu iddia etti.

AK Parti Narlıdere den Batur a sert çıkış

EGEDESONSÖZ -  Narlıdere’de AK Parti İlçe Başkanlığı ile Belediye Başkanlığı arasında uzun süredir devam eden imar tartışması yeniden alevlendi. Daha önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamayligil’in yemekli toplantıya katıldığı yerin kaçak olduğunu ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar, belediyenin kira aldığı ruhsatsız yerleri yıkmadığını söyledi.

Acar, yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere İzmir’in güzel ilçesi Narlıdere’de son günlerde imar izni olmayan işyerleri ile ilgili Narlıdere Belediyesinin yıkım kararları gündeme gelmişti. Narlıdere Belediyesi ruhsatsız olan işyerleri ile ilgili yaptığı denetimlerde birçok işyerine imara aykırı uygulamaları sebebiyle ceza yazmış, sahil evleri deniz kenarındaki işyerlerini ise aldığı yıkım kararı ile yıkmıştı. Ama belediye başkanı aynı hassasiyeti yine imara aykırı olarak inşa edilen Demokrasi Meydanı alanı içerisinde yer alan Tansaş’a belediyece kiraya verilen şu an ruhsatsız olmasına rağmen faaliyetine devam etmesi ve bu işletme ile ilgili hiçbir girişimde bulunulmaması acaba ne anlama gelmektedir? Ruhsat sadece vatandaşın açmış olduğu işyerlerine mi gereklidir, yoksa tüm açık işyerleri ruhsat almak zorunda mıdır? Bunun cevabını tabiî ki hepimiz bilmekteyiz.Çünkü yasa ve yönetmelikler sadece vatandaşların uyması zorunlu olan kurallar değil ayrıca tüm kurum ve kuruluşlar da uymak zorundadır.Bu işyerlerine belediyece kira alındığı için mi göz yumulmaktadır? “dedi.

BELEDİYENİN TESİSLERİ DE KAÇAK
Belediyenin işletmiş olduğu kendi düğün salonlarının da imar uygulaması dışında tutulduğunu ifade eden Acar “Buralardan alınan paralar tüm yasalar göz ardı edilerek belediyeye gelir olarak kaydedilmektedir. Pir Sultan Abdal Parkı içerisindeki belediye şirketinin adını taşıyan Narbel Düğün Salonu bu şekilde çalışmaktadır. Kendiside mimar olan Narlıdere’yi kentsel dönüşümlerle ihya edeceğini söyleyen belediye başkanı acaba bu yerlerin bile imar durumunu 14 yıldır düzeltememişken Narlıdere’de bu dönüşümü kaç yılda sağlayabileceğini düşünmektedir? Bu dönüşümlerde vatandaşa farklı kendi çevresine farklı uygulamalar yapacak mıdır? İşine geldiği yerden ruhsat sorup işine gelmediği yerde hiçbir kural, kanun, yasa tanımayacak mıdır? En iyi belediyeciliği biz biliriz diyen CHP’li belediyelerin anlayışı da yaptıkları da işte budur. Kendi kapılarının önünü dahi süpüremezken, kendi Büyükşehir Belediye Başkanları tarafından İzmir’i çöp ve pislik içinde bıraktıkları ve temizlemeleri gerektiği söylenirken vatandaşımız çaresizlikten ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Buradan devletimizin yetkili kurumlarına sesleniyorum. Bu belediyenin yapmış olduğu haksız uygulamaları ve çifte standardı ,yasa tanımaz uygulamaları mercek altına alıp niçin böyle yapılmış olabileceğini incelesinler. Bizler bu duruma elbette ki seyirci kalamayız. Halkın sağlığı için, adalet için, kalkınma için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Narlıdere’yi ve tüm İzmir’i ak belediyecilik buluşturarak halkımızın tüm sorunlarını çözüp modern yaşanabilir ve herkesin mutlu olduğu bir İzmir yaratacağız” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis komisyonunda ‘ırkçı’ kavgası
Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nda BDP Milletvekili Hasip Kaplan ile AK ...
Gül’den ‘Erdoğan’la üslup farkı’ üzerine: Ne söylesek…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'la farklı üsluplara sahip ...
CHP’li Kadınlardan İzmir’e 7 ayda 7 bölge modeli
Türkiye’de uygulanan 7 ayda 7 bölge modelinin, 7 ayda ilçe, mahalle ve ...
 
Tamaylıgil İzmir’de konuştu: Tarih tekerrür etmesin!
Konak Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversite iş birliğinde gerçekleştirilen ...
İP: İzmir ulaşımı, deniz feneri sanıklarına eslim edilemez
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. H. Tugay ...
Ulaşım zammı soluğu mahkemede aldı: DP’den dava!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilen ulaşım zammı tarifesinin ...
 
AK Parti 'Atatürk ve Laiklik'i o yeminden çıkarıyor
AK Parti’nin başkanlık modelini önerdiği yeni anayasa çalışmasında, yemin ...
Asıl tehlike ‘AK Parti içindeki’ AK Parti!
İktidar Partisi İzmir’de ‘zafer’ kazanmayı gerçekten istiyor mu? İstiyorsa ...
CHP’li Susam zeytinyağı için ‘Kamu Spotu’ istedi
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva