HABERLER>POLİTİKA
16 Eylül 2014 Salı - 09:42

AK Parti İzmir’de revizyon direnişi: Bir tek o başkan…

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ilçelerde revizyona giden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican çalışmaları sürdürürken birçok ilçede başkan ve yönetiminin istifası alındı. En ilginç gelişme ise Kiraz’da yaşandı. İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, “Kongre ile gelen kongre ile gider” dedi. Delican ekibi vasıtasıyla Yılmaz’ın altını boşaltarak yönetimin istifalarını aldı.

AK Parti İzmir’de revizyon direnişi: Bir tek o başkan…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir’de Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifasının alınmasından sonra genel merkez tarafından göreve atanan İl Başkanı Bülent Delican’ın başlattığı değişim harekatı sürüyor. Delican, yeni ekibi vasıtasıyla ilçelerde istifaları almaya devam ederken birçok yerde süreç tamamlandı. Bu zamana kadar Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Narlıdere gibi ilçelerde yönetim istifaları sundu.

İlçe kongrelerinin tarihleri açıklanmadan önce partide ilginç bir gelişme de yaşandı. Kentin en ücra köşesinde yer alan Kiraz’da teşkilat il başkanlığına direnme kararı aldı. İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz’ın “Kongre ile gelen kongre ile gider. İstifamızı vermiyoruz” dediği öğrenildi. İl Başkanlığından gelen “süreç devam ediyor, her yerde  istifalar alınıyor” açıklamasına tepki gösteren Yılmaz’ın kararının ardından yeni bir süreç başlatıldı.
 
ALTI BOŞALTILDI
Konunun İl Başkanı Bülent Delican’a haber verilmesinin ardından Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan, direnen Yılmaz’ın altını boşaltma kararı aldı. Yönetiminde bulunan tüm isimlerden istifaları istendi. Yılmaz ile birlikte ilk olarak istifa etmeme kararı alan birçok kişi daha sonra istifalarını sundu. Delican, yönetimin istifalarını henüz işleme koymadı.


 
İlçede yaşanan durum ile ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Yılmaz, “Biz kongre ile seçime gelenlerin aynı yöntemle gönderilmesini istiyoruz. Parti zaten ilçelerde kongreye gidecek. İstifaları toplayıp ardından yeniden seçim yapmak, seçim sonrası yeniden yönetimlerin oluşması zaman kaybı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak parti hastası 17 Eylül 2014 Çarşamba 11:19

ilçe başkanını ilçedegilde il seçecekse ne kongresinden bahs ediyonuz liste yapıp öyle gönderin ismini ne bırakacaksanız onuda siz seçin

Yorumu oyla      12      5  
ak parti sevdalısı 17 Eylül 2014 Çarşamba 11:14

Halen yedekleri açıklamayan bi başkanı bu izmire nasıl lider bi başkan olacagını düşünemiyorum küstürmek çok basit ve basiti uyguluyo ilçe başkanınıda bırakta kendi üyesi seçsin çalışacagı kadroyuda ilçe başkanı seçsin ve rahat çalışsın sayın il başkanı

Yorumu oyla      11      5  
yavuz 16 Eylül 2014 Salı 22:57

Ali Aşlık neder se o oluyor. Parti bitiyor. Bir de Türkiyenın en iyi şirketine atanan İzmirli bir yönetici var evlere şenlik.....

Yorumu oyla      15      5  
izmir cadısı 16 Eylül 2014 Salı 18:58

çiğli de parti bomboş

Yorumu oyla      15      6  
teşkilat 16 Eylül 2014 Salı 16:44

delican küskünler ordusu yaratıyor ilçe başkanları ile toplantı yapmamış ilçe teşkilatlarının görüşleri alınmamış nasıl karar veriyor.ilçelerde delege seçimi için üyeleri toplayabilecekmi kongrede yeterli delege gelecekmi bekleyip görelim ama delican istişareden uzak yönetiyor.ömrü uzun değil

Yorumu oyla      22      6  
İlla Ak parti 16 Eylül 2014 Salı 13:25

İktidar partisinin birçok ilçe teşkilatı 3 haftadır boş. Bölgelerde itibar kaybına sebep oluyor bu boşluk. Törenlerde temsil edilmediğimiz ilçeler var.

Yorumu oyla      20      6  
PARTİ TÜZÜĞÜ 16 Eylül 2014 Salı 11:21

Akparti Tüzüğünün,28 ve Devam eden maddeleri ile Siyasi Partiler Kanunun 20-21 Maddelerinde **İLÇE YÖNETİMLERİNİN**nasıl görevden alınacağı yazılı**KONGRE**İle gelmiş bir yönetimi,İstifa dilekcelerini alarak yenilemek **ETİK**Olarak uygun olmadığını herkes bilir,AKPARTİ İZMİR'DE Bu uygulamayı **KANUNU KILIFA UYDURARAK**Yapıyor,,Partide **KÜSKÜN FERT ve GRUPLAR**Meydane getiriyor,hele bunu Başka bir partiden gelen kişi gelerek YETKİLİ olup yapıyorsa Parti içinde çalkantı oluyor şu ata sözü söyleniyor*YERSİZ GELDİ YERLİ KAÇ**Dengeler nasıl tutulacak görülecek.Sevgiler..

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IŞİD'den petrol alma iddialarına sert yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddialarını sert bir dille yalanladı.
AK Parti Karşıyaka’da yeniden Sürekli dönemi
Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli yeniden ilçe başkanlığına atandı.
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç’tan flaş açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama ...
 
Futbol kulüplerine kıskaç emri Erdoğan’dan!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, futbol kulüplerinin mali açıdan sıkı biçimde ...
Twitter’da büyük kapışma: Kocaoğlu’nun danışmanı ile AK Partili vekilden sert sözler
İzmir’de okulların açıldığı ilk gün yaşanan trafik tartışması Twitter’a ...
CHP Buca’daki imza krizinde kilidi Ankara çözecek!
CHP Buca’da olağanüstü kongre için toplanan imzaları önce genel merkeze ...
 
İP İzmir'den Yunanistan'a 'soykırım' tepkisi
İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, sözde Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul ...
Nazlıaka: Gökçek yalan söylüyor!
Ankara'nın şebeke suyunu ilişkin tartışmada son konuşan CHP'li Nazlıaka ...
CHP ‘torbayı’ AYM'ye taşıdı
CHP Torba yasanın bazı hükümlerinin durdurulması için AYM’ye başvurdu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva