HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2014 Perşembe - 14:27

AK Parti İzmir’de ‘kurucusunu’ disipline sevk etti!

AK Parti, İzmir’de seçim kazandığı Menderes’te, kurucu İlçe Başkanı olan Mustafa Bahar ile İl Genel Meclisi eski üyesi Ercan Erol’u “disiplinsiz davranışları” nedeniyle ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

AK Parti İzmir’de ‘kurucusunu’ disipline sevk etti!

AK Parti İzmir’de disiplin sürecini başlattı. Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru’nun ardından seçim kazandığı Menderes’in kurucu İlçe Başkanı olan Mustafa Bahar ile İl Genel Meclisi eski üyesi, Kanal 35 Televizyonu’nun Genel Müdürü Ercan Erol’la yollarını ayırmak istedi. Ayrıca yine Menderes Teşkilatı'ndan seçimlerde aday adayı olan ve daha sonra partiden istifa ederek CHP'den meclis üyesi dosyası alan Zerrin Ak ile yine partiden aday adayı olan Hasan Kabancı da ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.
 
Partiyi Menderes’te kuran, 2004 yılında istifa edip 2008 yılı kongresinde yeniden ilçe başkanı seçilen Bahar, yerel seçim öncesi Menderes Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden ayrıldı. Ancak Bahar aday gösterilmedi. Aday gösterilen Bülent Soylu seçimi kazanıp başkanlık koltuğuna otururken, Bahar, ihraç istemiyle disipline gönderildi. Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Bahar ile Erol’un disiplinsiz davranışları nedeniyle ihracının istendiğini söyledi.
 
Menderes eski İlçe Başkanı Mustafa Bahar, partiden atılsa bile gönül bağının kopmayacağını belirterek, seçim kazanılan bir yerde partililerin disipline verilmesinin öc alma ve bazı hesapları hayata geçirme kaygısından kaynaklandığını söyleyerek şöyle konuştu:  “Beni ihraç etsinler, önemli değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nerede ben oradayım. Kağıt üzerinden üyeliğimi silseler de gönül bağımı koparamazlar. Bu partiyi kurdum, yıllarca başkanlık yaptım, bir kişiyi disipline vermedim. Bana hakaret edenlere bile sahip çıktım ve bugün onlarla seçim kazandık. Benim için “CHP’ye çalıştı' diyorlar. Ekşi yemedim ki karnım ağrısın. Hiçbir CHP’li ile görüşmedim, yardım etmedim. İnsanları disipline göndermekle, ayrıştırmakla, ötekileştirmekle elinize ne geçecek? Seçim kazanılan bir yerde insanları disipline gönderiyorsanız buradan öc alma ve ileriye dönük hesaplarını kurma anlamı çıkıyor. İlginç ve komik bir yaklaşım. Hiçbir zaman İl Disiplin Kurulu’na gidip savunma yapma acizliğine düşmeyeceğim. 20 yıllık diş hekimiyim, benim kim olduğumu ne yaptığımı herkes bilir.”
 
Menderes İlçe Yönetim Kurulu’nun aldığı bu karar İl Yönetim Kurulu tarafından onaylanırsa iki partili İl Disiplin Kurulu’nda sevk edilecek.

AK Parti İzmir milletvekileri Ali Aşlık ve Mehmet Tekelioğlu’nun disiplin sürecinin işlememesi için devreye girdiği öğrenildi.

Disiplin süreciyle ilgili açıklama yapan Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, ''Bu arkadaşlar seçim sürecinde partinin aleyhine çalıştılar. Partiyi taşıyan değil partinin taşıdığı ve bir yerlere getirdiği isimler ile ilgili tüzük gereği gereken yapıldı. Bundan sonraki süreç İl Başkanlığı'nın bileceği iştir. Biz sistemin sağlıklı yürümesi ve kazanılan başarıyı devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kimse partinin üzerinde değildir'' (dha, haber merkezi)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DAR KAFALARIN DANSI 27 Nisan 2014 Pazar 16:56

Dar bölge Milletvekilliginde Menderesin vekili olmayı kafaya koyan zihniyet önce cami imamından ilçe başkanı yaptı bürokrattan belediye başkanı. şimdide ilçedeki önemli liderleri biçme hesabında. bu isimleri disiline vermekle itibarsızlaştırarak kendi muhtemel rakiplerini şimdiden yok etme girişimi bu. allah akıl fikir versin

Yorumu oyla      13      5  
Öz İzmirli 25 Nisan 2014 Cuma 11:05

bu arkadaşlar akpartinin yanında durmadılar bu arkadaşlar o ilçelerde Akparti kazanamaz diye çığlık adanlar

Yorumu oyla      11      7  
yalı 24 Nisan 2014 Perşembe 23:42

izmir de ak parti teşkilatları uzatmaları oynuyor.izmir i nasıl kaybettiğiniz şimdi belli olmaya başladi.kendi partilinizi dışlayıp ithal akp lilerle çalışırsanız sonuç başarısızlık.

Yorumu oyla      15      5  
Yavuz 24 Nisan 2014 Perşembe 21:35

Menderes Ilce baskani komikk Mustafa Bahar yillarin partilisi kargalar bile guler buna

Yorumu oyla      14      5  
MÜNECCİM DEĞİLİM AMA !... 24 Nisan 2014 Perşembe 20:07

Akp nin ilçelerde başlattığı emek verenlerin tasfiyesini,özellikle dar bölge seçim sisteminin gündemde olduğu şu dönemde manidar buluyorum.Mevcut vekiller bir sonraki dönemde kendilerine ciddi rakip olabilecek isimleri,ilçelerle yaptıkları görüşmelerle ve yönlendirmelerle bir şekilde ayakarını kaydırıyorlar...Sonrada bu ihraç kararını engellemeye çalışan iyi adam rolüyle ne şişi ne kebabı yakmadan yerlerini sağlamlaştırmanın yolundalar.Bizler bu filmi çok gördük be kardeşim.

Yorumu oyla      17      5  
Kendi Kuyruğu 24 Nisan 2014 Perşembe 14:57

Kendi kendisini yok etme sürecinin başı.

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 Mart seçiminin Çankaya mesajları
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. ...
Türkiye’den Ermeniler için bir hamle daha geliyor
Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 1915 olaylarında hayatlarını ...
Fişlemeye yargı freni: Çıray gündeme getirdi…
İzmir Milletvekili Çıray’ın dile getirdiği ‘hasta fişleme’ uygulamasına ...
 
AK Parti'den flaş '4 eski bakan' hamlesi
AK Parti, 17 Aralık soruşturmasında adı geçen 4 eski bakanla ilgili yeni ...
Çiçek’ten Köşk senaryolarına yanıt: Ramazan gelmeden…
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve olası adaylarla ...
‘Erdoğan’ın Twitter’a açtığı dava hatalı ve acemice!’
Eski AİHM Yargıcı ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen: Twitter’ın Türkiye’de ...
 
AK Partili Yılmaz’dan ‘manidar’ çıkışı: Görmek…
Ak Parti Çiğli Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, ...
Bakan Zeybekci’den ilginç Tweet: Yırtık donlu çocuk…
Denizlili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
CHP Köşk formülü arıyor: 'Sağ aday' mı olacak?
Hafta sonu il başkanlarını Ankara’da toplamaya hazırlanan CHP, Köşk seçimi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva