HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2014 Pazar - 14:24

AK Parti İzmir'de iki dinde barış duası

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi ve Buca Protestan Kilisesi Pastör'ü Ertan Çevik, İzmir Müftü Yardımcısı Muharrem Gül ve AK Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliamı kınamak ve dünyaya duyurmak amacıyla AK Parti İzmir il Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonunda savaşın durması için iki dinin temsilcileri ortak dua etti.

AK Parti İzmir de iki dinde barış duası

İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, din, dil, ırk ayrımı yapmadan bölgede birçok toplumun bir arada yaşatmış ecdadın torunları olduklarını dile getirdi. Delican, bu topraklarda hep birlikte kardeşçe bir arada yaşadıklarını anlatırken, şöyle dedi: "İsrail bu bölgede dünya savaşı çıkarabilecek kadar örgütlenmiş bir devlet kurdu. İsrail halkı belki suçlanacak bir halk değildir. Ama o siyonist yönetim kadın çocuk demeden birçok insanı katlediyor. Ateşkes şartlarını bozup yeniden bomba yağdırmaya başladı. 2005 yılında Kofi Annan, 'Balkanlar ve Ortadoğu, Osmalı'nın adaletini arıyor' demişti. Biz bu ecdadın yeni nesilleri olarak bunu içimize sindiremiyoruz. İspanya'dan, Rusya'dan kovulan yahudiler yıllarca bizlerle kardeşçe yaşadı. Ramazan günü yapılan bu katliamlar hiçbir dine ahlaka sığmaz."

Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi ve Buca Protestan Kilisesi Pastör'ü Ertan Çevik de, bu bayramın barış ve huzur içinde tüm İslam, Hıristiyan ve Yahudi dünyasının barış içinde huzur içine geçirebilmesini arzu ettiklerini söyledi. Çevik, şöyle konuştu: "Gazze'deki Filistinli ailellerin evlerine, çocukların annelerin babaların ve yürüyemeyen hastaların üzerine bombaların yağmasın. Türkiye'de yaşayan Hıristiyan azınlıklar olarak, bu savaş bizim için çok üzücü bir durumdur. Filistin'deki Müslüman, Hıristiyan bu savaşta mağdur olan tüm kardeşlerimizin, aynı acılarını Türkiye'de çekmekteyiz. Onların acıları bizim acılarımızdır. Onların üzüntüleri burada yaşayan Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman tüm vatanların ortak acısıdır. Biz de bu protestolara katılıyor ve destekliyoruz. Bu savaşın bir an önce son bulmasını ve insanların özgürlük içinde barış içinde yaşamışını diliyorum. İbrahim babadan olan araplar ve İsrailliler kardeştir. Bu kardeşliği hatırlamalarını tavsiye diyoruz onlara. Kutsal kitaplarda Allah şunu buyuruyor, 'benim yarattığım kulun canını alamazsın, öç benimdir' diyor Allah. Hıristiyanlar olarak bizim duyurumuz budur. Bu katliamı durdurun insanlar ölmesin ve anneler ağlamasın."
 
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, müftü yardımcısı, baptist kilisesinin Türkiye temsilcisiyle Gazze'de akan kanı dünyaya duyurmak için bir arada olduklarını söyledi. Sait, şöyle konuştu: "Osmanlı'dan, Selçuklular'dan bu yan hangi dil hangi din olursa olsun herkese kapılarımızı açtık. Yahudilere Anadolu kapılarını açtık, Suriye'den gelen bir milyonu aşan insana kucak açıyoruz. Türkiye hiçbir ayrım yapmadan onları kabul ediyor ve koruma altına alıyor. Balkanlardan gelenlere de Türkiye kucak açmıştı. İzmir'de, Türkiye'nin değişik yerlerinde yahudiller yaşıyor, ticaret yapıyor. Bir kısım yahudilerin de saldırıları kınadığını görüyoruz. BM'nin başta ABD, Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerinin ilgisiz kaldığını görüyoruz, bu bizi üzüyor. Bayram arefesinde, Filistinli kardeşlerimiz aynı bayramı yaşamıyor. En azından bayram sürecinde kanın durmasını istiyoruz."
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_07/2014_07_27/24a06d24fead3e1023af0932127255c9.jpg
Konuşmaların ardından, İzmir Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, savaşın durması ve kanın akmaması için dua okudu.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Temmuz 2014 Pazar 16:39

din din din.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan 'hat-trick' yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nun açılışını ...
İhsanoğlu Antalya'da konuştu: Adalete güven sarsılırsa...
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmalarını sürdürdüğü ...
AK Parti İzmir iki bayrama birden hazırlanıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 2 Ağustos Cumartesi günü Başbakan ve Cumhurbaşkanı ...
 
Kocaoğlu'ndan Yıldırım'a çok sert Konak Tüneli çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Tüneli eylemleri ...
Erdoğan'dan o polise yanıt: Al Kuran-ı yanına içeride...
BaşbakanTayyip Erdoğan, emniyete yönelik düzenlenen paralel operasyonda ...
Arınç'a çok sert misilleme: Sen uyuşturucu...
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bodrum'da bira içmesini eleştiren ...
 
Şükür destek için adliyede: Br yavuz çıkıp...
İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında ...
Erdoğan'dan İsrail'e çok sert sözler: Terör devleti...
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör devleti İsrail, ...
CHP İzmir bayramlaştı: Zafer çığlığı atacağız!
CHP İzmir Ramazan Bayramı’nı İzmir Sanat’ta kutladı. Bayramlaşma töreninde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva