HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2015 Pazar - 11:22

AK Parti İzmir'de büyük gün: Teşkilat kimleri seçecek?

AK Parti İzmir’de genel seçim öncesi milletvekili adaylarının parti teşkilatlarının karşısına çıkacağı temayül yoklaması yapıldı. Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen temayülde adaylar listelerde yer almak için büyük çaba gösterirken Genel Merkez’den görevlendirilen isimler de çalışmalara katıldı. İl Başkanı Bülent Delican, “Bizim amacımız tarafsız ve adil bir şekilde süreci bitirmek” dedi.

AK Parti İzmir de büyük gün: Teşkilat kimleri seçecek?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde AK Parti’den aday adayı olan isimler temayül yoklamasıyla teşkilatın karşısına çıktı.

Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen temayüle AK Parti TBMM Grup Başkanvekilleri Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı,  İzmir Koordinatörü Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel,  Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir,  Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz,  Zonguldak Milletvekili Ercan Candan,  Kadın Kolları MYK Üyesi Esra Hüsrev,  Gençlik Kolları MYK Üyesi Sinem Sinangil ve İzmir İl Başkanı Bülent Delican katıldı.

FOTO GALERİ: AK PARTİ İZMİR'DE TEMAYÜL GÜNÜ



Teşkilatın kantarına 193 milletvekili aday adayından 185’i çıktı. Oy kullanma işlemi için 30 sandık ve 60 kabin kuruldu.

ADALET VURGUSU
Seçim mesaisi sırasında önemli mesajlar veren İzmir İl Başkanı Bülent Delican adalet vurgusu yaptı. Delican, “Çok güzel bir ortam var. Seçimleri yapacak ilçeleri bölge bölge ayırdık. Katılım da gayet iyi. İlçelerimizden oy kullanacaklar geliyorlar. Amacımız adaletli bir şekilde seçimi tamamlamaktır. Tarafsız kalarak partililerimiz istedikleri tercihleri yapacaklar. Sandık sonuçları burada açıklanmayacak. Ankara’ya götürülerek orada değerlendirme olacak” dedi.

DEMOKRATİK YARIŞ
Temayül komisyonu sorumlusu Amasya Milletvekili Naci Bostancı süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bostancı, “Temayül yoklamalarıyla amacımız teşkilatın çeşitli kademelerinde görev alan arkadaşlarımızın milletvekili adaylarına yönelik önerilerini almaktır. Kullanılan oyların aday adayı olan arkadaşlara ilişkin bir kanaat oluşacak. Hem bu temayül sonuçları, hem saha araştırmaları ve ilgili kişilerin geçmiş performansları gibi farklı veriler üzerinden farklı verileri yapmayı planlıyoruz. Temayül yoklamaları da önemli. Demokratik yarış olarak görüyoruz. Birinci ve iki bölgede bu yoklamaları alacağız. Genel merkezde temayül sonuçlarının değerlendirilmesi yapılacak” dedi.

ÖNEMLİ BİR VERİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Bostancı, temayülün milletvekili aday belirleme sürecinde ne kadar bağlayıcı olup olmayacağı konusunda ise, “Temayüle esas alarak bir sıralama söz konusu değil. Çünkü bu bir veridir. Mevcut teşkilat yöneticilerim ve delegelerimizin eğilimlerini ortaya koyan, bunun dışında başka verilere de başvurmak gerekir. Bizim için halkın eğilimleri, kimleri vekil olarak görmek istediği de önemlidir. Bu yüzden Türkiye'nin her yerinde saha araştırmaları yaptırıyoruz. Bir siyasi partinin çeşitli nitelikte yetenekleri olan kişileri ihtiyacı olur. Bürokratların ve akademik çevrelerden bu tür yoklamalardan çıkması pek mülkün olmaz. Tüm Türkiye'ye tanıyan siyaseti yürütecek kişileri seçmemiz lazım. Onlar temayülde öne çıkmayabilirler. Aynı şekilde teşkilatların burada ağırlığı olması. Üç temelde şekillenecek. Temayülü önemli bir veri olarak görüyoruz” diye konuştu.

PERFORMANS ÇOK ÖNEMLİ
Grup Başkanvekili Mahir Ünal da süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ünal, “İzmir'e dönük değil Türkiye'ye dönük kıstaslarımız var. Başlangıcı teşkilat temayül yoklaması. İkincisi bizim ilk derece, orta derece komisyonlarımız ve üst kurulumuz var. Biz orta derece komisyonlarımız çalışırken sahada bir kamuoyu araştırması yapacağız. Bu araştırmayla mevcut milletvekillerimizin beğenilirliği, bilinirliğini ölçeceğiz. İki "ilinizde kimi milletvekili görmek istersiniz" şekildeki ucu açık soruyla illerdeki kamuoyunu temayülünü aynı zamanda değerlendireceğiz. Komisyonlar için hem teşkilat temayül yoklaması hem kamuoyu araştırmaları bir kriter niteliğinde. Komisyonlarda adayların ortayla koyduğu performanslar da çok önemli. Nihayette bu komisyonların amacı aday adaylarının bakış açılarını, vizyonlarını, pratiklerini, siyasi perspektiflerini almak için bu komisyonlar çalışacaklar. Nihayetinde Başbakanın da içerisinde bulunduğu üst kurulda da nihai liste hazırlanıp 7 Nisan günü akşam 17:00'ye kadar YSK'ye teslim edilecek” dedi.

DENGELER ÖNEMLİDİR
Ünal, bürokrasiden çok sayıda kişinin aday adayı olması konusunda değerlendirme yaptı. Ünal, “Türkiye'yi temsil edecek olan milletvekillerimizi seçerken kimi zaman bürokrasiden ihtiyaç duyduğumuz kadar TBMM bünyesinde plan, bütçe gibi ihtisas komisyonlarında çalışacak teknik, bürokrasiden gelen isimlere ihtiyaç  duyuyoruz. Ama yerel siyaseti güçlü tutacak, teşkilatlarımızda görev yapmış milletvekillerine de ihtiyaç duyuyoruz. Diğer taraftan kendisini iş dünyasının içeresinde kaldıktan sonra artık topluma katkı sunmak isteyen, pratiği olan milletvekillerine de ihtiyaç duyuyoruz. Biz milletvekillerimizi belirlerken genel bir temsil havuzu oluşturarak bunu yapıyoruz. Yerel siyasette de ulusal siyasette de TBMM'de de çeşitli noktalarda partimizin ihtiyaçlarını karşılayacak milletvekillerini seçerken komisyon buna dikkat ediyor. İl dengeleri de çok önemli. Her ilin kendi içeresinde dengeleri var. Ankara'da genel merkez nezdinde onların temsil edilmesi ve her ile dönük verilmesi gereken bazı görevlendirmeler de var” diye konuştu.


Salonda ayrıca Kadın Kolları İl Başkanlığı kadına yönelik şiddet ile ilgili açıklamalarda bulundu. İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, “Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız” dedi. Salonda bulunan parti yöneticileri kurulan stantta imza attı.

LİSTELERE GİRMEK İÇİN KIYASIYA YARIŞ
Oy kullanan kişiler salonda kendilerine ayrılan özel bölümde listeye 13 kişi yazarken aday adayları da dışarıda kendilerini göstermek için kıyasıya yarıştı. Birçok aday adayı tanıtım kartı, broşür, ayaklı pano ile reklam yaparken bazıları çay ve kahve servisi yaptı, karanfil dağıttı. Oy kullanacak olan kişinin listesinde yer alacak 13 kişiden birisi olmak için büyük çaba gösterdi.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_03/2015_03_01/d08215b1c637678baa538fedf42d7429.jpg


OYLAR ÇUVALLANDI
AK Parti İzmir'de temayülün sona ermesi sonra ve 30 ilçenin sandığı açıldı zarflar sayıldı, oy kullananların imza sayıları ile karşılaştırıldı ve çuvallara konuldu. AK Parti Grup Başkanvekilleri Naci Bostancı ve Mahir Ünal sandıkları tek tek gezerek zarfları İl Başkanı Bülent Delican’la birlikte çuvallara attı. Oy kullananların sayısı konusunda açıklama yapılmazken katılımın yüksek olduğunu görüldü. Mühürlenen çuvallar Genel Merkez'e götürülecek, oy sayımı orada yapılacak. AK Parti temayül yoklamasının ardından aday adayları, kendilerini tanıttıkları stantlardan ayrıldı, ancak geride yerlere atılmış broşür ve pankartlar kaldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Parti kararına göre temayülde ana kademe il yönetimi, kadın ve gençlik kolları il yönetimleri, ana kademe ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları ilçe yönetimleri, Demokrasi ve Hakem Kurulu, Disiplin Kurulu ve bin 300 mahalle başkanı oy kullandı. Birinci bölge için 14, ikinci bölge için 16 sandığın kurulduğu salona aday adaylarının girişi yasaklandı. Aday adayları salon dışında propaganda yaparken içeri giriş çıkışlarda kontroller yapıldı. Seçimin  sonuçları İzmir'de açıklanmayacak, Ankara'ya gönderilecek ve değerlendirme Genel Merkez'de yapılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YILDIRIM 2 Mart 2015 Pazartesi 14:27

ATİLLA KAYA EN ÇOK ÇALIŞAN. EN ÇOK O ÇIKAR. EMEĞE SAYGI VE VEFA DA VAR İSE BU TEMAÜL YAPILDIĞINA DEĞER

Yorumu oyla      12      6  
meclis üyesi 2 Mart 2015 Pazartesi 11:53

1. Bölgede NECİP KALKAN açık ara önde kapatır. gerek salonda gerek dışarda herkesin dilinde NECİP KALKAN vardı. İNŞALLAH kesin listeler oluştugunda da NECİP BAŞKANI Seçilebilcek bir yere yazarlar da izmir halkı milletvekili nasıl olunur görür....

Yorumu oyla      12      10  
Genel merkez 2 Mart 2015 Pazartesi 10:49

Karadeniz lobisinden sıra gelmez.boşuna uğraşmayın

Yorumu oyla      14      7  
kemal yıldız 2 Mart 2015 Pazartesi 10:49

Atilla kaya birinci bölgede açık ara birinci oldu. çok çalıştı ve hakkını aldı. rahmi taştan ve kerem ali sürekli ikinci bölgede ilk iki sırayı paylaşabilir. görünen tablo bu.

Yorumu oyla      14      11  
2 Mart 2015 Pazartesi 10:45

1. Bölgede Atilla Kaya uzak ara birinci çıkar. Ben böyle bir sevgi görmedim, adam gerçekten ekmiş ve dün ektiğini biçti. 2. Bölgede de Rahmi Taştan aynı şekilde birinci çıkar. Yalnız bu isimlerin birinci çıkması başkalarına benzemez. Bu adamlar 2002'den beri partinin değişik kademelerinde çalışıyor. Atilla Kaya ilçe başkanlığı yaptı, belediye başkan adayı oldu, il yönetiminde çalıştı, il teşkilat başkanlığı yaptı. Rahmi Taştan il siyasi işler başkanı oldu, il teşkilat başkanlığı yaptı, her görevi başarıyla yerine getirdi. Bu iki ismin birinciliği onları listelerde seçilecek sıralarda görmemizi sağlar. Milletvekillikleri hayırlı olsun.

Yorumu oyla      14      11  
ADNAN 2 Mart 2015 Pazartesi 10:37

M.ATİLLA KAYA 1. BÖLGEDE AÇIK ARA BİRİNCİ ÇIKAR.

Yorumu oyla      15      12  
serap 2 Mart 2015 Pazartesi 10:36

atilla kaya açık ara birinci çıkar inşallah ankara bu sefer teşkilata sahip çıkar

Yorumu oyla      15      11  
AKP demokrasisi (O.T) 2 Mart 2015 Pazartesi 10:25

Gizli oy, gizli sayım.

Yorumu oyla      15      5  
izmirli 2 Mart 2015 Pazartesi 10:22

ne seçimi ya... oylar Ankarada sayılacakmış.. vuhuuu.... buna seçim diyorsanız ben de Obanayım... ha ha ha....

Yorumu oyla      18      5  
Teşkilat 2 Mart 2015 Pazartesi 09:28

Salonda gözlemci birisi olarak 1.bölge Atilla kaya açık ara ve 2. Bölge Rahmi taştan açık ara birinci oldular ikinci ve üçüncüler tartışmalı çünkü bu iki isim haricinde tüm ilçelerde yazılan isim yoktu. Geçen dönem ve önceki dönem birincileride bugün milletvekili olmadıklarına göre bugünde değişen birşey olmayacaktır.

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çıray: O cihazlar Beştepe için mi?
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kimyasal ...
Perinçek Esad'a gitti: İzmirli vekil de heyette
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar ...
Erdoğan ve eşi ihrama girip Umre yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği ...
 
Davutoğlu: Çözüm süreci artık milletin malıdır
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm Süreci artık milletin malıdır, çözüm ...
CHP'li Güven: 1 Nisan'dan itibaren kaos yaşanacak
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Torba Yasa ile getirilen ...
CHP İzmir tek yürek: Vekiller ve başkanlardan iddialı mesajlar
CHP İzmir İl Örgütü’nün geçtiğimiz hafta organize ettiği Birlik ve Beraberlik ...
 
Erdoğan: HDP iki maymunu oynuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleşen hükümet ile HDP görüşmesi hakkında, ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'silah bırakma' yorumu
Kılıçdaroğlu, Dolmabahçe toplantısından yapılan PKK’ya “silah bırak” çağrısını değerlendirdi.
Delican'dan 28 Şubat mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, '28 Şubat post modern darbenin' ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva