HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2015 Cuma - 14:02

AK Parti İzmir’de Balkan zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?

İzmir’e önceki gün gelen Balkan Akraba Toplulukları , Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun zirvesinin ardından programlarına AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda devam etti . AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın birlik mesajı verdiği toplantıda Balkan temsilcileri, 1 Kasım’da sandıktan istikrar beklediklerini söyledi.

AK Parti İzmir’de Balkan zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı, önceki gece Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık İzmir Ofisi’nde ağırladığı Balkan Akraba Topluluklarımıza mensup milletvekillerini konuk etti.  AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile bir araya gelen heyet, birlik mesajları verdi.

İl Başkanlığı’nda düzenlenen organizasyona, İl Başkanı Delican’ın yanı sıra  AK Parti İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, Eski milletvekili Rıfat Sait, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı  Gözde Keskin, Gençlik Koları Başkanı Nureddin Taşçı, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekili Müfera Şinik, Fikrim Damka, Bulgaristan Milletvekili Şaban Ali Durmuş, Batı Trakya’dan Eski Milletvekili Ahmet Hacı Osman, Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin, Romanya Milletvekili Ahmet Varol ile Arnavutluk temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi İZmir Valisi Mustafa Toprak Rıfat Sait’in telefonu ile toplantıya katıldı. Vali Toprak yaptığı görüşmede Balkan temsilcilerine hoş geldiniz mesajı verdi.




Balkan temsilcileri yaptıkları açıklamalarda Türkiye  ile ilişkilerin önemine değinirken, 1 Kasım seçimlerinden istikar beklediklerini söyledi.

BENLİĞİMİZİ KAYBETMEDİK
Toplantıda konuşan Delican Balkan temsilcilerine seslendi. Konuşmasında Balkan Türkleri ve Türkiye arasındaki ilişkiye değinen Delican,”Bizim Avrupa’daki köklerimizsiniz. Hepinize ayrıca teşekkür ediyoruz. Dün Balkan Savaşlarının başladığı tarihte bir araya geldik.  Çok acılar çektik ama benliğimizi kaybetmedik. AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi olarak düşündüğümüz için 1 Kasım sürecinde var gücümüzle çalışıyoruz. Birlik beraberliğimiz ve kardeşliğimiz bu günlerde daha da anlamlı oluyor. İzmir’de Balkan kökenli toplumda söz sahibi olmuş, kültürel birikimi yüksek, aydın birçok kesim var. Biz hepsiyle gurur duyuyoruz. Sizlerin bize verdiği destek bizim için çok önemli” dedi.



BİZ NE KADAR GÜÇLÜYSEK SİZ DE O KADAR GÜÇLÜSÜNÜZ
Delican, “Türkiye ne kadar güçlüyse Balkanlar’da siz de o kadar güçlüsünüz. Bugün Türklerin dünyada haklarını savunan çok büyük bir liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Bir ateş çemberi olan ülkemizde her şeye rağmen huzurumuz yerinde. Ülkemizde terör olayları var ama asla taviz vermeyeceğiz.  Bizlerin sizlerle olan kardeşliği sürmeye devam edecek. İnşallah Türkiye’den yatırımcılarımız Balkanlar’da yatırımlarını arttıracaklar. Aramızdaki kardeşlik ticari ilişkilerde de geliştirecektir.  Sadece sınırlarla bütünlük olmuyor. Biz millet olarak sınır dışında o bağları kurmuş durumdayız. Biz bu gönül bağımızla güçlüyüz. Bağların bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz millet olarak hiçbir zaman hak yemedik. Biz hiçbir zaman kadın çocuk öldürmedik. Bizim atalarımız savaşırken bile gururluydu” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN’DAN BRÜKSEL’E BİZİ DE ALIN TALEBİ
Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin yaptığı konuşmada, “Türk kardeşlerimizle beraber Başbakan’ın davetine katılma şerefi bahşedildi bize. 8 Ekim Balkan Savaşlarının başladığı gündür. Biz de bu sebeple buraya geldik.  Biz Türkiye ile gelişen hızlı gelişmenin devam etmesini istiyoruz. Son 15 yıl içerisinde yaptığı hamlelerle dünya ekonomisinde çok iyi bir yere gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti modern ve ekonomik açıdan son derece hızlı ilerleyen bir ülkedir. Ve bu istikrarın devam etmesi gerekiyor. Türkiye istenmeyen sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ülke bütünlüğünün korunması çok önemli. İnşallah bu seçimlerde de istikrarın devam etmesini istiyoruz. Balkanlardaki Türklerin kaderi Türkiye’nin gelişimiyle bire bir bağlantılıdır. Brüksel’de Muhafazakar Parti Birliği’nde AK Parti 3. Sıraya yükselmiştir. Brüksel’deki bu partiler birliği çok önemli bir kurumdur. Biz AK Parti Genel Başkanı’ndan partimizin  Brüksel’deki birliğe alınmasını istedik” ifadelerini kullandı.  
 
 

 
Buca’da ‘pırlanta’ gibi açılış, Kılıçdaroğlu’ndan ‘hazırız’ mesajı!
 
Çanta çaldığı iddia edilen avukat önceki suçundan tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ekim 2015 Cuma 14:36

Ak parti listelerinde göçmen aday yok,isandıkta görüşmek üzere

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel’den MHP’li esnafa CHP rozeti
Seçim çalışmaları kapsamında esnafla sık sık bir araya gelen Cumhuriyet ...
Dışişleri Bakanlığından flaş açıklama: NATO’dan asker…
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, NATO'dan asker talebinin olmadığını söyledi.
AK Partili Dağ’a durmak yok!
Gündüz çok sayıda program yapan Dağ, geceleri de gece mesaisi yapan taksi ...
 
Demirtaş’tan ‘Ateşkes var mı?’ sorusuna yanıt
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Süreç buzdolabında değil mi? ...
AK Parti adayı Sürekli: Savunma sanayimiz şaha kalktı
Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, İzmirli sanayici ...
AK Parti adayı Kaya: Sen, ben yok, Türkiye var
Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
 
İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: 5 ilçe, 1 açılış, sayısız mesaj!
CHP Lideri dün geldiği kentte 7 Haziran genel seçimleri öncesinde olduğu ...
HDP İzmir’de Doğan sahaya indi!
Genel seçimlerine hazırlanan HDP'nin İzmir milletvekili adaylarından Müslüm ...
MHP’de büyük mitinge ‘yalan’ afişli çağrı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 Ekim Pazar günü saat 14.00'te İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva