HABERLER>SEÇİM 2015
18 Nisan 2015 Cumartesi - 16:44

AK Parti İzmir adayları vitrine çıktı: 466 proje, MHP’ye gönderme!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’e 466 proje ile geldiğini söyledi. Eroğlu, “Kavga değil hizmet için çalışacağız” derken Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Notar da, “Kimsenin yaşam tarzına karışmadık” diye konuştu. Eski Bakan Binali Yıldırım ise MHP’ye yüklendi, helallik istedi.

AK Parti İzmir adayları vitrine çıktı: 466 proje, MHP’ye gönderme!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde İzmir’de milletvekilleri adaylarını belirleyen AK Parti yola çıktığı isimleri tanıttı. Kaya Termal Otel’de düzenlenen aday tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İl Başkanı Bülent Delican, milletvekilleri, yeni adaylar, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı.
 
- HAVALAANI MİTİNGİ: EROĞLU İLE YILDIRIM NE MESAJ VERDİ?...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar,  partinin kurulduğu günden buyana önemli yol kat ettiğini söyledi. Hotar, “Kimsenin yaşam tarzına karışmadık. Kimseye müdahale etmedik. Birlikte çalışacağız. Hep birlikte yeni Türkiye yolunda ilerleyeceğiz. Kurucu genel başkanımızın gösterdiği hedefleri çalışkan bir genel başkanımız sürdürüyor. Birlikte daha güçlü olacağız” dedi.



KAVGA İÇİN GELMEDİK
Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, sadece kendi bakanlığının 466 proje ile İzmir’e yatırım yapacağını söyledi. Eroğlu, “Türkiye’de 12 yılından bu yana büyük dönüşüm yaşandı. Hükümetimiz göreve geldiğinde hortumları İzmir baltası ile kesti. İzmir’e şimdiye kadar 28 milyar TL yatırım yapmışız. İzmir İzmir olalı böyle bir hizmet görmedi. Bizden önce Küçük Menderes Havzası’na bir çivi çakıldı mı? Biz, ovalara girdik, barajlar yaptık. İzmir’de sulanmadık toprak bırakmayacağız. Hükümetimizin İzmir’e önem verdiğinin göstergesi olarak başbakanlık ofisi açılacak. Biz İzmir’e kavga için değil hizmet için geldik. Ayrım yok. Güzel İzmir’e hizmet etmek bizim için ibadettir” dedi.


 
LAF DEĞİL İCRAAT!
Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir’e yönelik açıklayacağı projeler arasında Ege Bölgesi Kalkınma Projesi’nin de olduğunu söyledi. Ayrıntıları açıklamayan Eroğlu, “Biz, daha önce verilen 35 proje sözünün arkasındayız. Onları yapmak bizim boynumuzun borcudur. 466 projenin sözünü veriyoruz. Sadece bizim bakanlığımız olarak bunu yapacağız. Sözünün eri bir parti olarak laf değil hizmet üretiyoruz” diye konuştu.
 
DOST-MODERN DARBE
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da partinin kurulduğu günden beri çok zorlu süreçlerden geçtiğini söyledi. Yıldırım, “Adaylarımız İzmir’in her köşesinde mahalleleri, ilçeleri, sokakları dolaşmak için yollara düşecek. Onlar dolaşacak da biz yatacak mıyız? Biz de birlikte olacağız. Çünkü ‘durmak yok yola devam’ dedik. 7 Haziran yeni hedeflerin ve yeni ufukların başlayacağı bir tarihtir. AK Parti 2002’de yola çıkarken herkes ‘kim bunlar, acaba ne yapacaklar’ diyordu. Türkiye o dönem ekonomi dibe vurmuş, iflas etmiş yapıdaydı. Bir ses yükseldi Anadolu’dan ve milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ‘biz buradayız’ dedi. Millet bize inandı ve tek başına iktidar yaptı. Bugünlere gelişimiz hiç de kolay olmadı. Bir yandan Türkiye’nin bozulan ekonomisini düze çıkartırken bir yandan milletin bize verdiği emanete sahip çıktık. Darbecilere ve vesayetçilere için vermedik. Milletin gücünden daha büyük güç yoktu.  Şimdi demokrasi düşmanları yine sahneye çıktı. Bu sefer sanal ortamda (e-muhtıra) geldiler ama aynen postaladık. AK Parti üzerinde birçok kez oyun oynandı. Bu kez cübbeliler ortaya çıktı. İktidar hevesine düştüler. Milletin vermediği yetkiyi hukuku kullanarak yapmaya çalıştılar. Kapatma davasını açtılar. Bu millet her seferinde bu davaya sahip çıktı. En zor anda ve kötü durumda milletin bayrağını yere düşürmediniz.  Ardından milleti karıştırmaya çalıştılar. Gezi olayları öyle bir olaydır ki 3-5 ağacın kesilmesi gibi masum değildir. Aynı olaylar Brezilya’da da oldu. Sokağa çıkanlar ‘paraları çarçur etmeyin, yol köprü yapın’ diyordu. Ama bizim geziciler ‘köprüyü, havalimanını, yolları, eserleri yapmayın’ diye sokaklara çıktılar. Yine uslanmadılar bu kez 17-25 Aralık’ta tekrar piyasaya çıktılar. Bu seferki post-modern, sanal değil dost-modern bir darbeydi. Onu da püskürttük. Devlet içinde paralel yapılanmaya girenler derslerini aldılar” dedi.
 


ZOR GÜNLERDE BİRLİKTEYDİK
Yıldırım, adayların İzmir için önemine değindi. Yıldırım, “Herkes seçimde boyunun ölçüsünü alacak. İzmir ilklerin, efelerin şehri… İzmir demokrasinin şehridir. 7 Haziran’da öyle bir ses verecekler ki kadrolar daha iyi noktalara gelecek. Hep birlikte çalışacağız. Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlara, fitne oluşturmaya çalışanlara da en büyük cevabımız budur.  Türkiye 30 Mart’ta Türkiye’de ‘AK Parti’ dedi. İzmir’de zor günlerde birlikteydik. Zor günleri birlik ve beraberlikle başarıya dönüştürdük. Bir belediyemiz vardı şimdi yedi belediyemiz var. İzmir’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını herkes anladı.  İzmirlilerin gönlünü kazandık” diye konuştu.
 
MHP’YE GÖNDERME
Yıldırım, konuşmasında isim vermeden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı eleştirdi. Yıldırım, “Siyasi rakiplerimizden birisi diyormuş ki ‘İzmir’e Veysel Hoca’yı göndermişler ne oldu. Daha önce de Binali Yıldırım vardı silindi’…Hadi oradan. Bu partinin daha önceki seçimlerde dört milletvekili vardı. Onu öyle bir tırpanladık ki şimdi de iki milletvekili zor çıkartılar. Ne olursa olsun, isterseniz başka adamlarınızı getirin AK Parti bütün adımlarla gümbür gümbür geliyor” dedi.
 
HİZMET VURGUSU
Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan övgülerle bahsederken, “Veysel bey ve diğer arkadaşlar hep birlikte İzmir’de çok güzel bir kampanya yapacak. Partimizin 7 Haziran’da güzel sonucu alması için gerekli gayreti göstereceğiz. Veysel Bey nasıl bir seçim kampanyası yapılacağını ifade etti. Bizim için siyaset millete hizmet etmektir. Aynı şekilde kendisi de devam ediyor. 7 Haziran, yeni Türkiye’nin, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında 2023 hedeflerinin başlayacağı bir gündür. Aday olamayanlar üzülmesin. Bugün olamazsan yarın olursun. Aday olamayanların sorumluluğu daha fazladır. Bu süreçte birbirimize hakkımız geçmiştir” diye konuştu. 

Yıldırım, salondakilerden helallik istedi.


 
TÜRKİYE MOZAİĞİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican toplantıda yaptığı konuşmada adayların İzmir’i yansıttığını söyledi. Delican, “Yeni Türkiye’de İzmir’in gücünü göstermek için buradayız. AK Parti emeğin partisidir. Bu kadro bölmek değil birleştirmek için kenetlenmiş akılların birleştiği bir tablodur.  AK Parti sorunlara hakim, uzlaşmacı çözüm üreten bir partidir. Listelerimizde Türkiye ve İzmir mozaiği oluşturduk. Alanında uzman, her kesime hitap eden değerli isimler bir arada bulunuyor.  İnanıyorum ki İzmir halkı kendisini bulacak. Çocuklarının geleceği için, dokunabileceği, ulaşabileceği isimleri seçecek.   İzmir’de hizmet çıtası çok yükseldi. Biz diğer partilerin ideolojik tuzakları ile değil hizmet ile halkın karşısına çıkacağız. İzmir’e hizmet etmeye geldik. Hep birlikte büyük başarılara imza atacağız” dedi.
 
Konuşmaların ardından salonda adaylar tek tek tanıtıldı. Adaylar sahnede kısa bir konuşma yaptıktan sonra bir araya gelirken birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 19 Nisan 2015 Pazar 16:00

Sayın Binali Yıldırıma helallik mi benden yok kusura bakmasın...

Yorumu oyla      12      7  
merkez 19 Nisan 2015 Pazar 11:15

Sayın Eroğlu birazda chp ye proje verin adamlar birbirinin ayağını kaydırmaktan proje yapamıyor!

Yorumu oyla      13      8  
muhalif 19 Nisan 2015 Pazar 07:42

kardeşim siz bizi aptal mı sanıyorsunuz? iktidar oluşunuzdan beri 13 yıl geçmiş .izmire yatırım yapmak şimdi mi aklınıza geldi? tam partiniz düşüşe geçmişken.izmirliye masal anlatmayın, biraz zor oy alırsınız artık izmirden.

Yorumu oyla      13      7  
Asım 19 Nisan 2015 Pazar 04:25

HANİ DERLER YA < ATMA RECEP DİN KARDEŞİYİZ > 466 PROJE !!!!!!!

Yorumu oyla      14      7  
Cevdet Türk 18 Nisan 2015 Cumartesi 22:12

35 Proje?

Yorumu oyla      17      7  
İzmirli Vatandaş 18 Nisan 2015 Cumartesi 21:14

Sayın Veyseloğlu,siz 5 yıl önce (yaklaşık 2010 yılında) 12.12.20012 tarihinde Gediz nehirini kirleten tüm şehirlerin arıtma tesisi sorunlarını çözeceğinize dair söz vermiştiniz. Maalesef bugün tarih itibari ile verilen sözler yerine gelmedi.GEDİZ ve İZMİR körfezi kirlilik konusunda çözüm bekliyor.Önce GEDİZ'i kurtaralım sonrada 466 proje hedefinizi gündeme getiriniz.

Yorumu oyla      20      7  
18 Nisan 2015 Cumartesi 17:35

35 proje bitti, sıra 466 projede ... bi' 28 milyarlık yatırım daha geliyor :)) İzmir çok değişecek. Belediye bir yandan, hükümet bir yandan her gün yeni bir proje :))

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de havaalanı mitingi: Eroğlu ve Yıldırım’dan önemli mesajlar
Tanıtım toplantısı için kente gelen Bakan Veysel Eroğlu ve diğer adaylara ...
MHP İzmir ilk SİM’i Torbalı’ya açtı
Torbalı’da bir Seçim İletişim Merkezi açan MHP İzmir il teşkilatı bölgede ...
MHP’li Koç: Forvetler sahada
Türkiye Kupası’nda aldığı başarılı sonuçlarla adını tüm ülkeye duyuran ...
 
AK Parti adayı Sürekli: Türkiye sağlıkta öncü olacak
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, "Hedefimiz ülkemizi ...
CHP adayı Rodoplu’dan Kemalpaşa turu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Dr. Ülkümen ...
Flaş! CHP İzmir’de YSK şoku: O ismin adaylığı iptal
YSK, CHP İzmir 2.Bölge 6.sıra adayı Atilla Sertel için yapılan itirazları ...
 
İzmir’de SP-BBP ittifakı tatlı başladı
7 Haziran seçimlerine ittifak listesiyle girecek olan Saadet Partisi ile ...
MHP İzmir’in kadın adayı kadın günlerine misafir oluyor
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç, 'Siyasette Kadın Günleri' ...
HDP İzmir’in ‘sanatçı adayı’ kadın devrimini anlattı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1'inci bölge 3'üncü sıra milletvekili ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva