HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2012 Perşembe - 17:20

AK Parti Gediz’e sırt çevirdi: Komisyona ret!

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in başını çektiği İzmir milletvekillerinin de destek verdiği TBMM’ye sunulan “Gediz Nehri için araştırma komisyonu kurulsun” önerisi AK Partili milletvekillerinden destek görmedi. Milletvekili Ören, “İzmir Körfezi boşuna temizleniyor. Böyle anlayış olmaz. İktidarın amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” dedi.

AK Parti Gediz’e sırt çevirdi: Komisyona ret!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Körfezi’nde yıllardır yaşanan kirlilik ve kötü kokunun en büyük gerekçesi olan Gediz Nehri’nin taşıdığı kötü malzemelerle mücadele devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de başlattığı çalışmalar ve TCDD ile ortaklaşa alınan tarama gemisinin yapacağı işler gündemdeyken CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in girişimleri başarısız kaldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Körfez kirliliği ve Gediz Nehri hakkında konuşma yapan Ören, ‘Araştırma Komisyonu Kurulsun’ önerisi getirdi. Mecliste, Gediz Nehri’nin kirliliğine sebep olan nedenlerin ortaya çıkartılmasını isteyen Ören, Kütahya sınırlarından doğan ve Körfez’e dökülen nehir boyunca kirliliğe neden olan belediye, sanayi tesisi ve evsel atıkların tespitinin yapılması gerektiğini belirtti. Ören’in araştırma komisyonu ile ilgili önerisi AK Parti grubundan destek görmedi. Oylamaya sunulan öneri AK Parti’nin olumsuz sebebiyle oy çokluğu ile ret edildi.
 


İSYAN ETTİ
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam’ın da altına imza attığı önergenin mecliste ret edilmesine Ören sert tepki gösterdi. Ören, “Yıllardır İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için çalışma yapıyorlar. Ben daha önce de önerge verdim. Ama ciddiye almadılar. Ret gerekçesi olarak da hiçbir şey söylemiyorlar. Amaçları CHP’nin çözümün bir parçası olmamalarını istemeleridir. Böyle bir mantık ve anlayış olmaz. Siz, İzmir’de ne kadar körfezi temizlerseniz temizleyin Gediz Nehri’ne gelen atıklar kontrol edilmedikçe bunu sürdürebilir hale getiremezsiniz. AKP’nin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” dedi.

 
SİZ VERİN BİZ DESTEKLEYELİM
Önerinin kendileri tarafından verilmesinin AK Partililer tarafından hazmedilemediğini belirten Ören, AK Parti’nin Gediz’in temizliği ile ilgili alacağı karara ve vereceği önergelere destek olacaklarını söyledi. Ören, “Gediz Nehri’ni Manisa’nın Kula, Salihli, Turgutlu ve İzmir’in Kemalpaşa ilçeleri başta olmak üzere birçok yer kirletiyor. Burada belediyelere çok büyük iş düşüyor. Bu durumu nasıl görmezden gelirler anlamıyorum. Manisa’nın Ahmetli Belediyesi geçtiğimiz dönem 10 bin kişilik arıtma tesisi yaptı. Belediye başkanı CHP’li olduğu için parayı yerin altına yani görünmeyen yere yatırdı. Maalesef seçimi de kaybetti. Turgutlu’nun AKP’li belediye başkanı ‘ben salak mıyım, niye parke, asfalt ve dış görsel yatırımlar varken ölü yatırım yapayım?’ diyor. İsteyen herkes ile Turgutlu’ya gider Gediz Nehri’ni kirleten açıktan akan atıkları gösteririm” diye konuştu.
 
KÖRFEZ’DE YÜZMEK HAYAL
Körfez temizliği için milyonlarca liralık yatırım yapıldığını anlatan Ören, nehri kirleten yerlere arıtmalar yapılmadığı sürece bunun önüne geçilemeyeceğini ifade etti. Ören, “Bu araştırma komisyonu kurulsaydı. Belki biz yeni çıkacak olan bir kanun ve düzenleme ile daha farklı çalışmalar yapacaktık. Belki arıtma yapmayan sanayi tesislerine ‘arıtmayı faaliyete geçirmediğiniz sürece elektriği dört katı fiyat ödeyeceksiniz’ diyecektik. Ya da ilçelere ‘sen arıtma yapma devlet alarak biz yapalım. İller Bankası gelirinden de bunu taksitle keselim’ diyecektik. Daha birçok çalışma ve uygulama yöntemi olabilirdi ama biz bu noktaya bile gelemedik. İzmir, Manisa, Kütahya ve Uşak’ın valilerinin bir araya gelmesi, toplantı yapmasıyla hiçbir şey olmaz. Zaten Manisa’nın valisi geçen gün ‘Nehirdeki kirlilik için hiçbir şey yapılmamış’ dedi. Demek ki bunca yıldır yapılan uğraş boşunaymış. Bunu engelleyenlerin halk tarafından çok iyi gözlenmesi gerekir. Böyle giderse Körfez’de yüzmek gerçekten hayal olabilir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li gençlerin başkanı İzmir'de iddialı konuştu
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Barbaros Dinçer ve ekibi Manisa ziyaretinden ...
Düzenleme tamam: Kürtajda zaman sınırı değişmedi
AK Parti'nin kürtaj düzenlemesi şekillendi. Üç bakanlığın ortak hazırladığı ...
Balbay'dan mektup: Özgürlükte ilk önce İzmir'e sarılacağım
CHP İzmir’in yeni İl Başkanı Ali Engin Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ...
 
İlk kez açıkladı: Oslo görüşmelerinde yer almadık
BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Murat Karayılan’ın "Oslo görüşmelerinde BDP’liler ...
CHP İzmir’de ‘ilçelere göre’ görev dağılımı
Engin başkanlığında toplanan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, her yönetim ...
Siyasal gündemi sarsacak anket: Bu Pazar seçim olsa…
Türkiye’nin önemli araştırma şirketlerinden SONAR’ın Haziran ayında 3 ...
 
Geri adım yok: Kürtaj Bakanlar Kurulu yolunda…
Kürtaja yasak konusunda, AK Parti Grup Başkanvekili Canikli'nin 'Meclis'in ...
Bakan Dinçer, CHP'li Çam'ın diyanet sorusunu cevapladı
CHP İzmir milletvekili Musa Çam'ın Diyanet'ten Milli Eğitim Bakanlığı'na ...
Çıray’dan Erdoğan’a: Akan kandan içiniz rahat mı?
Hakkari’de bölücü örgüt tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınayan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva