HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2013 Perşembe - 13:53

AK Parti Bayraklı ‘düştü’: Peki şimdi ne olacak?

Seyitler Yönetimi’nin MKYK kararı görevden alınmasının ardından yaşanacak süreç merak konusu… Hangi formüller gündemde, kimlerin adı geçiyor?

AK Parti Bayraklı ‘düştü’: Peki şimdi ne olacak?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İlçe Başkanı Erdal Seyitler’in istifa etmeyen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte toplu halde parti MKYK kararı ile görevden alınmasının yankıları sürerken yerine atanacak isimler konusunda tartışmalar şimdiden başladı. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Ankara’ya bazı arkadaşları çağırıp birine görevi tebliğ edeceğiz” derken süreç içinde işlerin yürütülmesi için İl Başkanlığı tarafından geçici ilçe başkanı atanacak. Daha sonra Ankara’daki görüşmelerde kesinleşen başkan yönetimi ile görevine başlayacak.
AK Parti’nin en sorunlu ve tartışmalı olduğu teşkilatların başında gelen Bayraklı’da çıkan sorunlara genel merkezin müdahale etmesinin ardından yeni sürece girildi. Dün gerçekleştirilen parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler ve istifa etmeyen yönetim kurulu üyeleri görevinden alınmıştı. Seyitler ve ekibinin tavrına göre üç yıl siyaset yasağı getirilebileceği ifade edilirken boşalan koltuk için adaylar çalışmalarına başladı. Ankara’dan vize alarak Bayraklı Teşkilatı’nın başına geçmek isteyen talipliler kulis faaliyetlerini yürütüyor.
 
GEÇİCİ İSİM GÖREVLENDİRİLECEK
Ankara’da kalarak MKYK kararının ayrıntılarını öğrenmeye çalışan, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’den süreci nasıl götüreceği konusunda taktikler alması beklenen İl Başkanı Ömer Cihat Akay geri dönünce süreç resmen başlayacak. Buna göre Seyitler’in ardından yeni başkan resmen görev alana kadar geçici bir isim ilçedeki çalışmaları yürütecek. İlçe başkanlığının boş kalmaması, gelen giden kişilerle ilgilenilmesi ve çalışmaların koordineli şekilde yürütülmesi için çalışacak isim daha sonra eski görevine dönecek. İl Başkanlığı’nın yönetim kurulundan bir ismi görevlendirmesi beklenirken gerçek atamanın Mart Ayı başında gerçekleştirilmesi bekleniyor.
 
KİMLER VAR?
İlçe Başkanı Seyitler’in ardından 400 bin nüfuslu Bayraklı’da koltuğa oturmak isteyen kişiler arasında birçok kişi yer alıyor. Seyitler’in yerine daha önce gündeme gelen ‘abi formülü’ güncelliğini koruyor. İl Yönetim Kurulu Üyesi Refik Uzun’un ilçeye ‘abi’ sıfatıyla görevlendirebileceği konuşuluyor. İlçe Başkanlığı yarışında en iddialı isimlerin başında Abdullah Mertoğlu geliyor. Karşıyaka Siyasi ve Hukuk İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcığı görevini yürüten Mertoğlu’nun Bayraklı’da tabanı bulunuyor. Bayraklı’da kurucu teşkilat başkanlığı görevinde de bulunan Mertoğlu daha önce İstanbul Milletvekili Erol Kaya’ya özgeçmişinin bulunduğu dosyayı teslim etmişti. Kaya’nın Mertoğlu ile birlikte dosyasını aldığı bir diğer isim ise Tanfer Kemerli. Karşıyaka Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Harita Mühendisi Kemerli’nin daha önce ‘istemiyorum’ ifadeleri olmasına rağmen ismi yine gündeme gelen kişilerin başında bulunuyor.

Genel Merkez’in il ve ilçe ziyaretlerinde mülakata aldığı isimler arasında bulunan diğer isim ise Mesut Demirkaya. İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da güvendiği isimlerden biri olan Demirkaya’nın adı ilçe başkanlığı için konuşuluyor. Bayraklı’da siyaset yapan bir dönem Erdal Seyitler’i destekleyen daha sonra desteğini çeken İl Yönetim Kurulu Üyesi İzzettin Mizan da gündemde bulunan isimlerin başında yer alıyor. Öte yandan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yakınlığı ile bilinen Müezzinoğlu’nun partide bölge koordinatörlüğü yaptığı dönemde Ankara’ya çağırdığı isimlerden biri olan Konak Belediye Meclis Üyesi Erkan Özkan da konuşulan isimler arasında yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KİMLER VAR? 15 Şubat 2013 Cuma 11:12

NE KOMİK YA, BAYRAKLIDA TABANI VAR DİYE YAZILAN KİŞİ KENDİ MAHALLESİNDE DELEGE SEÇİMİNİ KAZANAMADI..NERDE TABAN?? ADAMLAR KARŞIYAKADA SİYASET YAPIYOR AMA GÖZLERİ BAYRAKLIDA, NEDEN ÇÜNKÜ KARŞIYAKADA RANT HESABI YOK AMA BAYRAKLIDA ÇOOOK. BENİM ÖNERİM DAHA ÖNCE BAYRAKLIDA HİÇ SİYASET YAPMAMIŞ KİŞİLERDEN OLUŞAN BİR YÖNETİM KURULSUN, BAYRAKLIYA VE AK PARTİYE HİZMETTEN BAŞKA KİMSENİN BİR HESABI OLMASIN...

Yorumu oyla      46      6  
ahmet celayı 15 Şubat 2013 Cuma 09:06

il bşk da rahat çalışabileceği bir isim şaibesiz ERKAN ÖKAN dır hayırlara vesile olsun

Yorumu oyla      13      6  
Suna Eroğlu 15 Şubat 2013 Cuma 08:03

Kongre ile seçilen görevden alındı biri atama ile gelecek yaşasın ne ala ne ala. Tam demokrasi bu olmalı.

Yorumu oyla      13      7  
beyler 14 Şubat 2013 Perşembe 22:57

hepsi boş daldandala konanlarla değil şaibesiz insan lazım bir orada bir burada olan kişilerden başka kimse yokmu allah aşkına bayraklıda

Yorumu oyla      46      8  
Mahmut Alkatyalı 14 Şubat 2013 Perşembe 22:56

Milli görüşe tahammül yok hakikisine tabi çakması çok. İzmirde bir tane demokrat vardı, kongreye delegenin gücüne inanan onuda yediler başbakanda sanıyorki izmirde işler iyiye gidiyor bir gereçeği öğrenecek ama ozamanda işişten geçmiş olacak. Chpnin canı sağolsun.

Yorumu oyla      17      7  
benten 14 Şubat 2013 Perşembe 22:13

valaha üzüldüm erdal başkanı bu şekilde harcamaları yazık keşke boyle olmasaydı unutmayın tepeden atamalar merkeze bağlı olur yani hiç bir zorluğa elini uzatmazlar oyüzden gelen dende bişe y beklemesin kise

Yorumu oyla      17      6  
BAYRAKLI'LI 14 Şubat 2013 Perşembe 20:25

Bayraklı ilçesi keşke bu durumlara gelmeseydi iyidi ama adı ilçe başkanlığı için geçen erkan özkan ilçe başkanlığı değilde belediye başkanlığına yakışır ve tercübesi birikimiyle bayraklıya faydalı olacak kişi

Yorumu oyla      16      10  
AHMET DERYALI 14 Şubat 2013 Perşembe 18:48

BU KADAR TEŞKİLAT ÖRSELENMİŞKEN. BU KADAR GEREKSİZLEŞTİRİLMİŞ İKEN TEPEDEN ATAMA OLMAZ. ANCAK TÜM TEŞKİLATIN EWET DİYECEĞİ BİR İSİM TOPARLAR...

Yorumu oyla      15      8  
14 Şubat 2013 Perşembe 17:12

BAYRAKLININ 4 YILI İŞTE BÖYLE GEÇTİ KAVGA İLE HALBUKİ MİLLET HİZMET BEKLİYOR. HAK ETTİK BUNU.

Yorumu oyla      18      7  
ak partili 14 Şubat 2013 Perşembe 16:16

bayraklıya MERT bir başkan gerek ABDULLAH MERTOĞLU

Yorumu oyla      15      55  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP’den İmralı ziyareti için 3 isim
BDP, İmralı'ya ikinci ziyareti gerçekleştirecek heyet için 3 ismi Adalet ...
Bektaş Gül'e beklenen destek geldi
Bir önceki kongrede 10 oy farkla Bektaş Gül’ü destekleyen ancak, istifalarla ...
Oğuz Oyan'dan Başbakan'a 'türban' sorusu!
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan Başbakan’a ‘Türban’ kanunu olarak bilinen ...
 
AK Kadınlar ‘sevgi kahramanları’nı kutladı
AK Parti İzmir Menderes İlçe Kadın Kolları yarım asrı bir yastıkta dolu ...
AK Parti Karabağlar’dan Denizli çıkarması
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen gezide ...
Meclis’ten İzmir’in karakollarına kırık not!
İnsan Hakları Komisyonu, İzmir'deki bazı karakollarla ilgili raporunu ...
 
‘Telekulak Üyesi’ Vekil’i de dinlemişler!
Meclis Telekulak Komisyonu üyesi CHP’li Tacidar Seyhan’ın da dinlendiği ortaya çıktı.
Kılıçdaroğlu Baykal'ın konuşması için ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın önceki gün kapalı ...
Baykal’ın 'tarihi' konuşmasına CHP İzmir bakışı
CHP Eski Lideri, 3 yıl sonra kürsüden partililere seslendi ve adeta bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva