HABERLER>SEÇİM 2015
23 Mayıs 2015 Cumartesi - 10:52

AK Parti Adayı Turhan deneyimlerini gençlerle paylaştı

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ak Parti Milletvekili Adayı Doç. Dr. İbrahim Turhan İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘Gençlik, Girişimcilik ve İnovasyon’ adlı panele katıldı. Sürdürülebilir büyümenin esas alınması gerektiğini belirten Turhan, girişimcilik ve inovasyon alanında deneyimlerini gençlerle paylaştı.

AK Parti Adayı Turhan deneyimlerini gençlerle paylaştı

Dünyanın teknoloji alanında hızla ilerlediğini ve bilişim teknoloji ürünlerinin gençlerin bir araya gelip başlattıkları girişimlerle ortaya çıktığı belirten Turhan Türkiye’nin girişimcilik konusunda hiçbir eksiğinin olmadığını dile getirdi. Turhan, ‘Avrupa’da yapılan araştırma ve bulgular da bunu söylüyor. Girişimcilik anlamında yapılan anketlerde kendi işini kurmak isteyenlerin oranı Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin ortalaması yüzde 37, İskandnavya ülkelerinde yüzde 27 Türkiye’de ise bu rakam yüzde 82 bu rakamlar bizim için çok önemli. Bizim girişimcilik ile ilgili bir problemimiz yok. Biz Ahi kültüründen gelen bir toplumuz. Burada bir avantajımız var’ şeklinde konuştu.

VERİMLİLİK ARTIŞI ŞART
Girişimciliğinin tek başına yetmediğinin altını çizen Turhan, bunun inovasyon ile birleştirilmesinin gerektiğini dile getirdi. Bu anlamda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin önemli olduğunu belirten Turhan, ‘Bu faaliyetler çerçevesinde yenilik ve buluşlar ortaya çıkıyor. Bunun etkisi ve önemi bizim için değerli. Ekonomik büyüme için daha fazla emek, daha fazla sermaye ve verimlilik artışı şart. Geçmiş dönemlere baktığımızda daha fazla emek ve daha fazla sermaye ile büyüme sağlandı ama bunlarla büyümeyi bir yere kadar arttırabilirsiniz. Büyümeyi kalıcı ve sürdürülebilir kılmak ancak verimlilik artışı ile mümkündür. Verimliliği arttırmak için inovasyon, inovasyon için araştırma-geliştirme, araştırma geliştirme için de yatırım yapmak gerekir. Yatırım yapmak için ekonomik istikrar ve öngörülebilirlik şarttır. 1989-2002 döneminde Türkiye bu verimililikten mahrum kalmıştı, çünkü ülkede siyasi ve ekonomik istikrarsızlık mevcuttu. O dönemlerde hükümetlerin ortalama süresi bir yılın altındadır. Sürekli değişen hükümetler ve zayıf koalisyon hükümetleri siyasi istikrarsızlık ekonomik istikrarsızlığı getirdi. Yüzde 80 enflasyonla, yüzde 130 faizle sorarım size kim yatırım yapacak, kim ar-ge yapacak’ dedi.

TARAFLARI BULUŞTURDUK
Gençlere Borsa İstanbul’da kurdukları özel pazar modelini anlatan Turhan şunları söyledi: ‘Bir tarafa yatırımcıları aldık, bir tarafa girişimcileri aldık. Bunları birbirleri ile buluşturduk, bunları buluşturmak yetmez aradaki problemleri de çözmek gerekiyor. Bunun için İnovatik girişimcilik alanında en başarılı model olan Silikon Vadisinin en büyük destekcisi Kaliforniya Üniversitesi ile stratejik ortaklık imzaladık. Bu bize yüzde 82’lik girişimci, bütün dinamizmine sahip, zeki insanımızın aklına gelen parlak fikirlerinin başarılı projelere ve sürdürülebilir iş modeline dönüşmesi fırsatı veriyor. Parlak fikirleri olan girişimcileri Amerika’ya gönderiyoruz, orada hızlandırılmış eğitime tabi tutuluyorlar, ardından da bu işin pratikte nasıl işlediğini görmeleri için Silikon Vadisi’ne götürüyoruz. Aynı şekilde oradakileri de buraya getiriyoruz, bu çift yönlü etkileşim programı. Tüm aşamaların bitmesinden sonra bu fikirleri yatırımcıların karşısına çıkarıyoruz. Çözüm böyle olur, önümüzdeki dönemde Ak Parti hükümeti olarak bu modeli yaygınlaştırarak Türkiye ölçeğinde hayata geçireceğiz. Bu bağlamda 2023 hedeflerine ulaşıp, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi haline getireceğiz’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Milletvekili Balbay’dan Londra mesaisi
CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay, ...
AK Parti Adayı Şeboy: İzmir’e usta eli lazım
Belediye Başkanlığı döneminde Buca’ya organize sanayi bölgesi kazandıran ...
CHP İzmir’den bayrak harekatı!
CHP İzmir'de yerel seçimde kullandığı balkon bayraklamasına önümüzdeki ...
 
CHP İzmir’in Roman adayı 3 saat uykuyla sahada!
CHP'in İzmir 1. bölge 5. sıradan milletvekili adayı gösterdiği, seçilirse ...
AK Parti İzmir Adayı Nasır: Ben değil biz olalım!
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir’de ben yaptım ...
Bakan Eroğlu’ndan çalıştay mesajları: Turizmde büyük hedef
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanlığı tarafından ...
 
Bitlisliler’den CHP Adayı Murat Bakan’a sevgi seli
Karabağlar Bitlis İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BİSYAD) ...
Ege Sorumlusu Demir’le Oy ve Ötesi hakkında her şey!
Türkiye’nin seçim güvenliği için gönüllülerin bir araya geldiği Oy ve ...
İzmir adayı Cevizoğlu ile A’dan Z’ye 7 Haziran: Vatan yahut Silistre!
Vatan Partisi İzmir 2’inci Bölge 1’inci sıra Milletvekili Adayı Hulki ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva