HABERLER>DÜNYADAN
22 Ekim 2014 Çarşamba - 02:49

ABD'den açıklama: Türkiye önemli şeyler yapıyor

ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Harf, "Peşmergelerin Kobani’ye gitmesine izin vermesi, koalisyon güçlerini destekleme çabalarına önemli bir katkı. Türkiye önemli şeyler yapıyor" dedi.

ABD den açıklama: Türkiye önemli şeyler yapıyor

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, "Türkiye’nin IKBY Peşmergeleri'nin Kobani’ye gitmesine izin vermesi, koalisyonun oradaki güçleri destekleme çabalarına önemli bir katkı. Türkiye oldukça önemli şeyler yapıyor" dedi.
 
Harf'e, günlük basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Kobani eğer stratejikse bizim için stratejik. Amerika için stratejik değil" sözlerine ilişkin soru yöneltildi. Bunun üzerine Harf, Erdoğan’ın sözlerini görmediğini ama Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil Türk yetkililerle, IŞİD’le mücadelede genel anlamda ortak amaç ve stratejileri konusunda yakın temasta bulunduklarını kaydetti.
 
Harf, "Türk hükümetine Kobani yakınlarına takviye yapacağımızı söylediğimiz zaman, burasının IŞİD’in artan şekilde silah ve savaşçılarını, paralarını ve kaynaklarını aktardığı çok önemli bir yer olduğuna inandığımız için yaptık. Dolayısıyla, (Kobani’nin) önemli  olduğuna inanıyoruz, yoksa oradaki savaşçılara havadan silahlar bırakmazdık" diye konuştu.
 
"TÜRKİYE KOALİSYONUN DEĞERLİ BİR PARÇASI"
"Türkiye’nin Kobani’ye yardım etmediği" yönündeki eleştiri üzerine Harf, "Buna kesinlikle katılmıyorum. Türkiye’nin IKBY Peşmergeleri'nin Kobani’ye gitmesine izin vermesi, koalisyonun oradaki güçleri destekleme çabalarına önemli bir katkı. Dün atacaklarını belirttikleri bu adım, çok önemli bir adım. Burada, bu tür açıklamaları gözardı etmeye ve sadece yapmadıkları şeylere odaklanmaya yönelik bir ikircik var sanırım ama Türkiye oldukça önemli şeyler yapıyor" ifadesini kullandı.
 
Türkiye’nin stratejik müttefik ve koalisyonun değerli bir parçası olduğunu dile getiren Harf, Türkiye’nin Permergeler'in geçişine izin verme de dahil koalisyonda birçok adım attığını da tekrarladı.
 
Permergeler'in sınırı geçmesinin nasıl olacağına yönelik soru üzerine Harf, bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.
 
"VİDEONUN GERÇEKLİĞİNİ ARAŞTIRIYORUZ"
Harf, Pentagon'un Kobani’ye havadan yapılan takviyelerden IŞİD tarafına düşen bir tanesinin yok edildiğini açıklamasına rağmen, IŞİD’in bu yardım kutusunu ele geçirdiğine yönelik video yayınladığının sorulması üzerine, videoyu gördüklerini ama gerçek doğru olup olmadığını teyit edemeyeceğini bildirdi.
 
Internette birçok propaganda ve yanlış bilgiler bulunduğuna dikkati çeken Harf, "Bu video da o kategoriye girebilir. Şu anda konuyu araştırıyoruz" dedi.
 
Öte yandan Harf, Dışişleri Bakanlığı olarak Irak’a, olası 46 bin atım M1A1 Abrams tank cephanesi ve ilgili ekipman ve parça satışını onayladıklarını ve tahmini maliyetin 600 milyon dolar tuttuğunu açıkladı. Harf, bunun IŞİD ile mücadelede Irak hükümetini desteklemenin bir parçası olduğunu, bu satışın 30 günlük Kongre bildirimi dahilinde yapılacağını bildirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya’dan ABD'ye kimyasal silah suçlaması
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin 2004-2011 yıllarında Irak'ta çoğunluğu ...
İngiltere'de Twitter mesajına hapis cezası
İngiliz mahkemesi, Yahudi karşıtı mesaj yazan kişiyi 4 hafta hapis cezasına çarptırdı
Türkmen Köyü’ne IŞİD saldırısı: 2’si çocuk 10 ölü
IŞİD, Irak’ın Diyale iline bağlı Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe ...
 
Papa'nın Türkiye programı netleşti
Kasım sonunda Türkiye'yi ziyaret edecek olan Katoliklerin ruhani lideri ...
Şok: O yardımlar IŞİD’in eline mi geçti?
Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından gönderilen ve ABD uçakları tarafından ...
IŞİD'den bir kan donduran vahşet daha!
Irak'ta ve Suriye'de katliamlarına devam eden terör örgütü IŞİD bugün ...
 
Günde 22 saat uyuyor!
Nadir görülen KLS sendromuna sahip olan İngiliz kadın, günde ortalama ...
Şok: Engelli çocuğa İsrail kelepçesi!
İsrail askerleri, Batı Şeria'da yaşanan olaylar sırasında 11 yaşındaki ...
İsveç’te sır gibi denizaltı operasyonu
İsveç ordusunun başkent Stockholm yakınlarında yabancı bir denizaltı bulunduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva