HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
28 Nisan 2017 Cuma - 15:49

9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması başlıyor

Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur, 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışmasının tanıtımı için Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması başlıyor

9. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışması tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her yıl düzenledikleri Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışmasının bu yıl ise 9.ncusunu düzenleyeceklerini ifade etti. Batur “Aşık Mahzuni’yi 17 Mayıs 2002 yılında kaybetmiştik. Aşık Mahzuni hayatı boyunca besteleri ile sazıyla sözüyle her zaman ezilen halkın yanında olmuştur. Ülkemizin çok sıkıntılı süreçlerden geçtiği bu dönemde Aşık Mahzuni’yi, onun fikirlerini, değerlerini hiçbir zaman unutturmayacağız ve unutturmaya çalışanların karşısında olacağız. Her yıl olduğu gibi bu yılda tek amacımız Aşık Mahzuni şerifin adını yaşatmak ve yeni ozanlar kazandırmak. Aşık Mahzuni felsefesini ve duruşunu gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu yılki Aşık Mahzuni anma etkinliklerimize 17 Mayıs Çarşamba günü saat: 18.00’da Narlıdere’de Aşık Mahsuni Şerif adına açtığımız parkta konuklarımız, beste yarışmamıza katılan yarışmacılar, Alevi Bektaşi derneklerimiz e vatandaşlarımız ile birlikte düzenlediğimiz anma programı ile başlayacağız. Aynı gün saat:20.30 itibari ile 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması’nın final gecesini düzenleyeceğiz. Bu sene Sayın Sabahat Akkirazı sevenleri ve dinlemek isteyenleri yarışmamızı izlemeye bekliyoruz çünkü kendisi hem konser vermek hem de jüri üyesi olarak bizimle birlikte olacak. Çağımızın Pir Sultan Abdalı olan Mahzuni Şerifi bir kez daha saygıyla anmak için herkesi Narlıdere’ye bekliyoruz” dedi.

Barış’tan, kardeşlik Ozanı

Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan yaptığı konuşmada Narlıdere Belediye Başkanına teşekkür ederek “ Ülkenin içinde bulunduğu bu süreçte Mahzuni ve Mahzuni düşüncesi çok önemli. Bu ülkede barış’tan, kardeşlikten ve hoşgörüden bahseden ve mücadele eden Mahzuni gibi bir ozana her gün daha da fazla ihtiyaç duyulduğunu hissediyoruz. Aşık Mahzuniyi Narlıdere’de yaşatmak için büyük çaba gösteren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Aşık Mahzuni ruhuyla

9. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışması jüri başkanı ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen basın toplantısında yarışmanın detayları ve katılım koşulları ile ilgili bilgiler verdi. Pekşen “  Mahzuni Şerif adını her yıl anmak ve adına beste yarışması düzenlenmesini yalnızca Narlıdere Belediyesi gerçekleştiriyor. Belediye Başkanımızı can-ı yürekten kutluyorum. Bu çok önemli bir yarışma çünkü yarışmaya katılacak olan beste sahipleri Aşık Mahzuni ruhuyla, hayata bakış açısı ve felsefesi ile saz olup, söz olup insanlara ulaşıyorlar. Aşık Mahzuni ve onun değerleri yaşamaya devam ediyor. Tüm katılımcılılara şimdiden başarıla diliyorum” dedi.

17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde finali gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılmak isteyenlerin Narlıdere Belediyesine eserleri ile birlikte başvurması gerekiyor.  Katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgi isteyenler  www.narlidere-bld.gov.tr 

İnternet adresinden veya 232 alan kodlu 238 87 44 numaralı telefonlardan gerekli bilgileri alabilirler. 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışması için son başvuru tarihi 08 Mayıs 2017 Pazartesi saat: 17.30. Bu tarihe kadar katılımcıların eserlerini Narlıdere Belediyesine ulaştırmaları gerekiyor. Narlıdere Belediyesi posta adresi Mithatpaşa Caddesi No:447 Narlıdere /İzmir

Ödüller

9. Aşık Mahzuni Beste Yarışması ödülleri ise şöyle belirlendi.

1.ncilik ödülü 5.000 TL, 2.ncilik ödülü 3.000 TL, 3.ncülük ödülü 1.500TL.

Mansiyon dalında 2 kategoride ödül verilecek. Bunlardan Mansiyon bağlama 1.000 TL, Mansiyon ses dalında ise ödül 1.000 TL olacak. Ayrıca finale kalan beş esere 400 TL para ödülü verilecek.

Katılım Koşulları

Yarışmaya katılacak eserler, kaset, cd, dvd formatlarında görüntülü veya sadece sesin kaydedildiği demo halinde, Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne elden imza karşılığında veya iadeli taahhütlü posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir.

Eserler kapalı zarf içinde adı,  soyadı, rumuz, adres, ev-iş cep telefon numaraları ve mail adresleri açık şekilde yazılarak teslim edilecektir. Her sanatçı istediği kadar eserle başvurabilir. Eserin çalıntı çıkması halinde sorumluluk, eseri gönderen kişiye aittir. Daha önce bu ve herhangi bir yarışmaya katılanlar, yeni eserler ile de katılabilirler. Ön eleme veya finale kalan eser icracılarına herhangi bir yol ve konaklama masrafı ödemesi yapılmayacaktır.

 
Formula 1'e rüşvet soruşturması
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik Rusya ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merakla beklenen 10 yeni film vizyonda
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 10 film vizyona girdi.
İzmir İşçi Bayramı'nı Moğollar ile kutlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı muhteşem bir konserle kutlayacak.
Alsancak GT Art Sanat Galerisi'ne Paris'ten misafir
Paris'de Carrousel du Louvre da ki Uluslararası Güzel Sanatlar sergisine ...
 
İzmirli çoban-heykeltraş granite hayat veriyor
İzmir'in Bergama İlçesi Çamavlu Mahallesi'nde, granit taşları yontarak ...
İzmir Mayıs ayında müziğe doyacak
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Mayıs ayındaki Babil Şarkıları, Dünya ...
Buca'da işçi filmleri şöleni: Dolu dolu program
12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl 1 Mayıs’ta ‘cesaret’ teması ...
 
Migros satranç turnuvasına İzmirli öğrencilerden yoğun ilgi
Geleceğe yatırım olarak gördüğü eğitim, kültür-sanat, spor, çevre ve sağlık ...
Denizci çocuklar ödüllerini aldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ...
Cannes Film Festivali jürisi belli oldu
İspanyol yönetmen Pedro Almadovar'ın başkanlığını yapacağı 70. Cannes ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva