HABERLER>SAĞLIK
12 Nisan 2021 Pazartesi - 11:26

860 gramdı... 'Parmak bebek' Ali Doğan hayata tutundu

İzmir'de 860 gram olarak dünyaya gelen Ali Doğan bebek, 117 günü yoğun bakımda geçen 7 aylık tedavi sonucunda 4 kilo 600 gram ağırlığına ulaşarak, akranlarının kilosuna yaklaştı.

860 gramdı...  Parmak bebek  Ali Doğan hayata tutundu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Rümeysa Ünlütaş, yüksek tansiyon hastalığı nedeniyle bebeğini 17 Eylül'de, İzmir'de bulunan bir özel hastanede, 29 haftalık olarak dünyaya getirdi. Rümeysa-Bahadır Ünlütaş çifti bebeklerine, "Ali Doğan" ismini verdi.

Doktorlar yaptıkları kontrollerde erken doğuma bağlı olarak bebeğin akciğerlerinin gelişmediğini belirledi. Bebeği yenidoğan yoğun bakım servisinin bulunduğu İzmir Özel Can Hastanesine sevk etti.

Burada 117 gün kuvözde tedavi gören ve bu süreçte kasık fıtığı operasyonu da olan Ali Doğan bebeğin, uygulanan tedaviler sonucunda sağlıklı şekilde akciğerleri gelişti ve kilo almaya başladı.

Ali Doğan bebek, 2 kiloya ulaşmasının ardından 15 Ocak'ta taburcu edildi. Verilen ilaçlarla tedavisi evinde sürdürülen bebeğin son ağırlığı bu ay, 4 kilo 600 gram olarak ölçüldü.

"ALİ DOĞAN BİZİM İÇİN MUCİZE BİR BEBEK"
Hastanenin yenidoğan yoğun bakım birimi sorumlusu Uzman Doktor Devran Demir, bebeklerin normal olarak, 2 bin 500 kilogram ağırlığında dünyaya geldiğini belirtti.

Ali Doğan bebeğin kendilerine getirildiğinde akciğerlerinin gelişmemesi ve kilo azlığından dolayı hayati tehlikesinin bulunduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"İlk önce bebeğimizin yaşamsal bulgularını düzeltmek için ilaçlar verdik. Akciğerlerini geliştirici tedaviler uyguladık. Bebeğimizin vital bulgularını takip ettik. Uyguladığımız tedavilerde başarılı olduk. Yoğun bakımdaki tedavimiz sırasında bebeğimizin bir kere kalbi durdu. Hemen kalp masajı uygulayarak onu yaşama döndürdük. O bu kadar yaşadığı sağlık sorununa rağmen hayatta kalmayı başardı. Bazı durumlarda prematüre olarak dünyaya gelen bebeklerde uygulanan tedavilere rağmen akciğer ve beyinlerinde kalıcı hastalıklar olabiliyor ama Ali Doğan da böyle bir şey olmadı. Akciğerleri sağlıklı bir şekilde gelişti ve kilo aldı. Doğumunun üzerinden 7 ay geçti. O yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde 4 kilo 600'a ulaştı. O, bizim için mucize bir bebek."

Normal gelişimindeki bebeklerin 6,5-7 kilogram olan ağırlığına, Ali Doğan bebeğin de yaklaştığını dile getiren Demir, tedaviye devam edeceklerini ifade etti.

"BEBEĞİM HER KİLO ALDIĞINDA AYRICA SEVİNİYORUM"
Anne Rümeysa Ünlütaş, AA muhabirine, bebeğini ilk gördüğünde kilosunun azlığından dolayı kaybetme korkusu yaşadığını söyledi.

Bebeğinin yaşaması için çok dua ettiğini vurgulayan anne Ünlütaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bebeğim hastanedeyken cep telefonum her çaldığında 'Acaba hastaneden mi arıyorlar? Bebeğime bir şey mi oldu?' diye düşünüyordum. Korkuyla açıyordum. Doktorlarımız onun yaşaması için çok mücadele verdi. Bebeğim yoğun bakımdayken onu aylarca göremedim ve sarılamadım ama o yaşama sıkı sıkıya bağlandı. Onun sağlığına kavuşacağına hep inandım. Akciğerleri gelişti ve kilo almaya başladı. Artık bebeğim her kilo aldığında ayrıca seviniyorum. Her şeye tepki veriyor. Benimle konuşmak istiyor ve gülüyor. Onu kucağıma almak benim için tarif edilemez bir mutluluk. Bebeğim her kilo aldığında yeni kıyafetlerini ona büyük bir mutlulukla giydiriyorum."

Baba Bahadır Ünlütaş da ilk çocukları olan Ali Doğan'ın sağlığına kavuşmasını dört gözle beklediklerini belirterek, "Aylarca oğluma sarılmanın hayalini kurdum. O, verdiği mücadeleyle bizim mucizemiz oldu. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Bebeğimiz artık çok sağlıklı ve mutlu. Onunla zaman geçirirken çok mutluyum. Doktorumuz Devran Bey'e çok teşekkür ederim." diye konuştu. (AA)

 
Kovid hastalarına sıcak duş uyarısı
 
Buca’da sosyal yardımlarda Üzüm Kart dönemi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 12 Nisan 2021 Pazartesi 14:11

Simdi Bu Bebiş Sabırsız Olacak O Konuda :) Allah Nazardan Korusun... Amin...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kovid hastalarına sıcak duş uyarısı
Yoğun bakımda Kovid-19 hastalarının tedavisini üstlenen Uzm. Dr. Serpil ...
Randevuya gelinmeyince Biontech aşıları ziyan oldu
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Biontech aşısı için ...
Prof. Dr. Ceyhan: Tam kapanma olacağını sanmıyorum
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Tam kapanma nedir? Vaka sayılarındaki artışa ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Uzaydan kanatlı dinozorların mı gelmesini bekliyoruz?
Mehmet KARABEL yazdı... Uzaydan kanatlı dinozorların mı gelmesini bekliyoruz?
Bilim Kurulu toplanıyor: Yeni tedbirler masada
1 Mart'ta başlayan normalleşme adımları sonrası artan koronavirüs vakalarıyla ...
Sırası gelenlerin yüzde 25'i aşıdan kaçtı!
Bilim insanları, "Adı ne olursa olsun aşı olun" çağrısı yapıyor ama aşı ...
 
Çin etkinliği artırmak için aşıları karıştırmayı deneyecek
Her geçen gün sayıları artan virüs mutasyonları,, aşıların etkinliğini ...
Salgında günün bilançosu: 237 vefat, 50 bin 678 yeni vaka!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Nisan 2021 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
İzmir’de vakalar artışta: Aşıların bedeli 4 bin lira!
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gonca Aslan, çocuklarda ölümle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva