HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
9 Kasım 2012 Cuma - 13:42

6 yeni film vizyonda…

Yılın en önemli filmlerinden The Master, Tim Burton'ın son filmi 'Frankenweenie', William Friedkin imzalı 'Katil Joe' ve Bob Marley'in yaşamını anlatan 'Marley' haftanın öne çıkan filmleri...

6 yeni film vizyonda…

İSTANBUL - Bu hafta bilimkurgu, komedi, dram, animasyon ve biyografi türünde 6 yeni film vizyona girdi.
 
THE MASTER
Senaryosu ve yönetmenliği, Kan Dökülecek filmiyle büyük ses getiren Oscar aday olan Paul Thomas Anderson''a ait olan filmin başrollerini Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix ve Amy Adams paylaşıyor.
 
1950''li yıllarda geçen film, "Master" adıyla bilinen karizmatik bir entelektüel ile onun sağ kolu olan başıboş genç bir adamın ilişkisini ve yaşadıklarını konu alıyor. O yıllarda Master''ın din temelli faaliyetleri Amerika çapında yayılmaya ve gitgide popüler olmaya başlamıştır.
 
MARLEY
Müziği ve sevgi mesajlarıyla ''ikonlaşan'' efsane reggae sanatçısı Bob Marley'in yaşamı, Kevin MacDonald tarafından ''Marley'' filmiyle beyazperdeye aktarıldı.
 
Belgesel filmde, 1981 yılında vefat eden Bob Marley'in müziğinin yanı sıra sosyal ve politik mesajlarla nasıl bir dünya ikonu haline geldiği ve bugüne kadar çok az sayıda müzisyenin bu başarıyı elde ettiği anlatılıyor.
 
Bob Marley'in anısına ithaf edilen belgesel film, sanatçının ailesinin desteğiyle çekildi.
 
FRANKENWEENIE
Stop-motion animasyonların babası Tim Burton'ın 1984'te çektiği 29 dakikalık kısa filmi Frankenweenie''nin 2011 teknolojisi ile yeniden uyarlaması olan bu yapım, bir oğlan çocuğu ile onun köpeğinin sevimli hikayesini sinema perdesine taşıyor.
 
Victor, sevgili köpeği Sparky’yi aniden kaybedince, en iyi dostunu tekrar yaşama döndürmek için bilimden yardım alır ve başarır! Ama yarattığı Sparky orjinalinden birazcık farklıdır. Victor köpeğini evde saklamaya çalışırken Sparky gün yüzüne çıkınca, Victor’ın öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve kasabalılar, elde edilen bu “yeni hayat” fırsatının çok korkunç olabileceğini öğrenir.
 
KATİL JOE
Tracy Letts'in senaryosunu yazdığı ''Katil Joe'' filminin yönetmenliğini William Friedkin üstlendi.
 
Dram ve gerilim severleri salonlara çekmeyi hedefleyen filmin oyuncuları arasında Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Gina Gershon, Juno Temple, Thomas Haden Church yer alıyor.
 
 
Chris Smith’in elinde satmak için bulundurduğu uyuşturucu annesi tarafından çalınınca, en kısa zamanda 6.000 dolar bulmak zorundadır, aksi takdirde öldürülecektir. Chris ve babası Ansel birlikte plân yaparlar. Chris’in annesi hayat boyu sigortalıdır ve bu parayla borç kapatılabilecektir ancak bunun için annenin ölmesi gerekmektedir.
 
SESSİZ TEPE: KARABASAN
Michael J. Bassett'in yönettiği ''Sessiz Tepe: Karabasan'' filmi, bilim-kurgu ve gerilim severleri salonlara çekmeyi hedefliyor.
 
Sean Bean, Radha Mitchell, Malcolm McDowell, Deborah Kara Unger, Kit Harington, Martin Donovan'ın rol aldığı 3 boyutlu filmde, babası ile kaçak hayatı yaşayan Heather Mason'un 18. yaş gününde gördüğü ''şeytani'' rüyaların ardından babasının ortadan kaybolmasıyla yaşadıkları konu ediliyor.
 
Heather Mason ve babası hep karşılarına çıkan tehlikeli güçlerden kaçarak yaşıyorlardır. Heather hiçbir zaman kaçak yaşama sebeplerini ve karşılaştıkları tehlikeleri anlamamıştır. On sekizinci doğum gününde gördüğü korkunç rüyalar ve babasının ortadan kaybolması sonucu, aslında sandığı insan olmadığını öğrenir. Bu gerçek onu sonsuza dek hapsetmek isteyen, dehşet dolu bir dünyaya sürükler. Bu karabasan dolu dünyadan kaçabilecek midir?
 
MÜKEMMEL PLAN
Komedi-dram türündeki ''Mükemmel Plan'' filmini, Jennifer Westfeldt yazıp yönetti.
 
Megan Fox, Jon Hamm, Edward Burns, Kristen Wiig, Adam Scott, Maya Rudolph'un izleyici karşısına çıktığı filmde, Manhattan'da aynı apartmanda oturan ve uzun süredir arkadaş olan Jason ve Julie'nin etrafında gelişen olaylar anlatılıyor.
 
Jason ve Julie çok uzun yıllardır iki iyi dosttur ve arkadaş grubunda bekar-çocuksuz kalan son çifttir. Evliliğin ve çocuk yetiştirmenin ilişkilerine zarar vermesinden korkan ikili evlenmeden bir bebek yaparak aynı evin içinde arkadaş olarak yaşamaya devam ederler ve bu arada da başkalarıyla tanışıp yeni ilişkiler de kurarlar. Herkes ''bunu yapamazsınız''derken, onlar başarmış gibi görünseler de içten içe birbirlerini kıskanmaya da devam ederler...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakanoyar 9 Kasım 2012 Cuma 15:24

hafta sonu sinemalardayız desenize....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marilyn Monroe'nun fotoğrafları sahiplerini arıyor
Efsanevi yıldız Marilyn Monroe'nun fotoğrafları Polonya'da düzenlenen ...
Ayşe Kulin İzmirliler için kitabını okudu
‘Yazarlar İzmir için Okuyor’un kasım konuğu Ayşe Kulin, İzmirli okuyucularıyla buluştu.
Güzelya'da Eskişehir esintisi
Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi sergi mevsimini Eskişehirli ressamların eserleriyle açtı.
 
Narlıdere’de ‘Baş Belası’ var!
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi, Tiyatro Esen’in sahneye ...
Cumhuriyetin Karşıyaka’sı dillerde ve tuvallerde…
Karşıyaka Belediyesi’nin Karşıyaka Karşıyaka Dergisi işbirliğiyle düzenlediği ...
Teos’ta ‘tarihi’ buluşma: 2 bin 500 yıl sonra aynı yerde
Tarihte ilk kez Oyuncular Birliği'nin kurulduğu Teos'ta 2 bin 500 yıl ...
 
Karşıyaka ‘alaturka’yla şenlenecek
Dört sanatçıdan oluşan “Alaturka & La Luna” Grubu, 06 Kasım 2012 Salı ...
Vizyonda 4 yeni film: Gözler Bond’ta
Sinemalarda bu hafta 4 yeni film gösterime giriyor. Vizyonun yıldızı son ‘Bond’ filmi Skyfall…
İstanbul Modern Google’a girdi!
İstanbul Modern Sanat Müzesi, dünyanın önemli müzelerini ve kültür-sanat ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva