HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2021 Salı - 18:54

6 bin kişiyi ilgilendiren süreç başladı... Sendika: Yüzde 50 zam bekliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediye şirketlerinde çalışan ortalama 6 bin personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci için Tüm Bel-Sen'den Büyükşehir'e taslak teslim edildi. Teslim edilen taslak sonrası süreci ve beklenen zam oranı hakkında açıklamalarda bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Buse Engin, "Biz en az gerçek enflasyon oranında artış istiyoruz. TÜİK'in açıkladığı rakamlar bile bize yetecek seviyede değil. Bu yüzden bizler yüzde 50 oranında bir artış bekliyoruz. Gerçek enflasyon ülkemizde şu an bu seviyelerde" ifadelerini kullandı.

6 bin kişiyi ilgilendiren süreç başladı... Sendika: Yüzde 50 zam bekliyoruz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri bünyesinde yer alan yaklaşık 6 bin personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci için geri sayım başladı.

Binlerce çalışanı ilgilendiren süreç için Tüm Bel-Sen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teklif taslağını iletti. Taslakta beklenen zam oranından verilmesi gereken yan haklara kadar birçok konuda taleplerde bulundu.

Henüz sendika ile Büyükşehir arasında görüşme gerçekleşmezken, sendikanın talepleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Buse Engin, istedikleri zam oranının kendilerini yoksulluk sınırından bile kurtaramayacağını belirtti.

BİZİM İSTEKLERİMİZ YAT KAT ALDIRACAK İSTEKLER DEĞİL
Pandemi süreci ile birlikte belediye çalışanlarının üzerindeki iş yükünün arttığını ve birçok kalemde yapılan zamların çalışanları olumsuz etkilediğini belirten Engin açıklamasında "Henüz bir görüşme yapmadık ancak taslağımız İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Bizim sunduğumuz taslak sonrası belediyedeki ilgili makamlar bunları inceliyorlar, bütçe ile ilgili bir ayarlama ve taleplerimizi değerlendirme konusunda çalışmalarını yürütüyorlar. TİS sürecinin başlamasını bekliyoruz. Yıllardır AKP hükümetinin yaptığı zamanlardan dolayı neredeyse memur zammı erimiş durumda. Marketteki pahalılığı saymıyorum bile. Şu an yoksulluk sınırının altında maaşlar. Bu yüzden bizim iyileştirme talebimiz tam da bu noktada yoksulluk sınırının altında kalan ücretlerinin iyileştirilmesi konusunda. Hazırlamış olduğumuz taslaklarda da yapmış olduğumuz işe göre primler, ufak tazminatlar… Pandemide de belediye çalışanları büyük bir yük aldı. Bundan dolayı komik dediğimiz rakamlar ile aslında biraz morallerin artırılmasını istiyoruz hepsi bu. Bizim isteklerimiz yat kat aldıracak istekler değil, pazara veya markete gittiğinde biraz daha rahat ettirecek teklifler. Ülkemizdeki ekonomik şartlar sonuç olarak ortada, ancak maaşlarımıza aldığımız zam düşük seviyelerde kaldı. Yani aslında aldığımız maaş gittiğimiz pazar, market alışverişlerinde bile düşük kaldı" dedi.

TÜİK'İN AÇIKLADIĞI ENFLASYON RAKAMLARI BİLE BİZE YETECEK SEVİYEDE DEĞİL
Sözlerine enflasyon oranında zam istediklerini belirterek devam eden Engin, " TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları bile bize yetecek seviyede değil. Bu yüzden bizler yüzde 50 oranında bir artış bekliyoruz. Gerçek enflasyon ülkemizde şu an bu seviyelerde çünkü. Biz mevcut haklarımızın yanında sadece ekonomik artışlar talep etmiyoruz sonuç olarak. Bizim hazırladığımız ve sunduğumuz taslakta belirttiğimiz her madde bizlerin olmazsa olmazdır. Ancak tabii ki bizler şeffaf ve katılımcı demokrasiyi yaşatmak amacıyla görüşmelerin ardından bunları üyelerimiz ile paylaşacağız ve iş yerlerinde sandıklar kurup kabul edip etmemek yönünde işçilere soracağız" dedi.

YOKSULLUK SINIRIN ÜSTÜNE BİLE TAŞIMAYACAK
İstenilen yüzde 50'lik zamların kendilerini yoksulluk sınırından kurtarmayacağını söyleyen Buse Engin, "Belediyede çalışan kişilerin maaş ortalaması 6 bini geçmiyor yani idari kadrolar 5 bin 500 ila 6 bin TL arasında değişiyor. Teknik kadrolarda sadece bin TL gibi bir fark mevcut ancak zaten kadrolarda teknik bölümler fazla olmadığı için ortalama olarak 6 bin TL'yi bile bulmayan bir rakamlar var mevcut. 8 bin 200 TL şu an yoksulluk sınırı, bizim belirttiğimiz bu talepler aslında bizi yoksulluk sınırın üstüne bile taşımayacak" dedi.

TİS SÜRECİNDE BİLE ÖNDE GİDİYOR
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının 2019 yılından itibaren yapılmadığının altını da çizen Engin, " 2019 yılı toplu sözleşmesinde Tunç Soyer başkanımızın bu sınavın yapılacağı yönünde maddeyi TİS ile birlikte imzaladı. Ancak bu sınav bir türlü açılmadı. 2020 yılında da idare hizmetler sınavında müdürlük ve şeflik sınavlarının açılmadığı kurumda motivasyon sıkıntı yaşanıyor. Emekçiler yıllardır çalıştığı işyerinin kariyerlerinde kendilerini yükseltme hakkına sahip olmalıdırlar. Bu konu şu anda TİS sürecinde bile önde gidiyor. Bu yüzden liyakatin sağlanması için bu tür sınavların açılması gerekiyor" dedi.

 
Zayıflama hapı kullanıyordu: Evinde ölü bulundu!
 
Gara'da 8 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekçi 24 Şubat 2021 Çarşamba 12:40

Hayırdır ya 56 bin TL maaş Büyükşehir çalışanlarına fazla mı? Ne bu yorumlar. Bu kötü yorumu yapanlar kaç para maaş alıyor! Aldığı para ile nasıl geçiniyorlar... Alıştırmışlar resmen Açın arkadaş gözünüzü at gözlüğünü çıkartın. Hiç olmazsa alana da saygı duyun. Çekememezlik size hiçbirşey kazandırmaz

Yorumu oyla      3      3  
Yoksul 24 Şubat 2021 Çarşamba 11:07

O yuzde 50 zam istegi 2 yıllık zam istegi sözleşme 2 yılda bir oluyor ayrica vermediler henüz Asgari ucrete yuzde 21 zam yapildi 2 yillik yuzde 42 oluyor verenden verilenden değil vermeyenlerden dert yanın

Yorumu oyla      3      3  
izmir 24 Şubat 2021 Çarşamba 09:33

yuhh. devlet memuru kaç lira alıyor,asgari ücretli kaç lira alıyor biliyormusunuz? 6 bin -8 bin nedir? üstelik yaptığınız işler de belli. kimse kimseyi kandırmasın. atomu parçalamıyorsunuz... bu hasaba göre yıllık bütçe yaptığınız da ne rakam çıkıyor bi hesaplayın. belediyeler batar.

Yorumu oyla      4      5  
kadir 24 Şubat 2021 Çarşamba 07:51

Pes. Sendikacılık bu mu?

Yorumu oyla      5      3  
Gerçek Gündem 24 Şubat 2021 Çarşamba 06:28

6000 TL yi de küçümsek ne bileyim....

Yorumu oyla      5      6  
KSKLİ 24 Şubat 2021 Çarşamba 02:33

8000 TL olsa Karı Koca belediyede çalışıyorsa 16.000 Havyar yemekten gut olurlar. Kanatsız uçmamak lazım. Vatandaş vergileri ile ödüyor o paraları.

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de yerel sanatçılara destek
Çiğli Belediyesi, pandemi şartlarından dolayı uzun süredir sanatlarını ...
Konak'ta kahveci esnafına can suyu
Konak Belediyesi Meclisinde ilçedeki kahveci esnafına verilmesi kararlaştırılan ...
Soyer'den Dikili'ye çıkarma: Dikili yaz sezonuna sorunsuz girecek
Bakırçay Havzası turu kapsamında Dikili’de bulunan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Gaziemir’in festival alanı yeni yüzüne kavuştu
Gaziemir Belediyesi; festival, konser ve milli bayram kutlamaları gibi ...
Bayraklı'da sel yaraları sarılıyor
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Ali ...
Başkan Soyer açıkladı: Bisiklet yolları kesintisiz birbirine bağlanacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in STK Buluşmaları kapsamında ...
 
Menderes’te haşere ile mücadele
Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla ...
Bucalılara Ney nefesi
Buca Belediyesi’nin, Mevlevi düşünceyi yaşatmak için Tıngırtepe Mevlana ...
Bornova can dostlarının yanında
Bornova Belediyesi dondurucu soğuklarda can dostlarını unutmuyor. Hayvan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva