HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2020 Salı - 09:13

520 kilometre uzaktan depremzedelerin acılarını paylaştılar

MARDİN'deki Midyat Kayalıpınar İlk ve Ortaokulu öğrencileri İzmir'deki depremzedelerin acılarını onlara mektup yazarak paylaştı. Duygu dolu satırlarıyla kalpleri fetheden minik öğrenciler, harçlıklarından artırarak topladıkları bin 255 lirayı da ihtiyacı olan depremzedelere bağışladı.

520 kilometre uzaktan depremzedelerin acılarını paylaştılar

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen yıkıcı depremin ardından yurdun dört bir yanından deprem bölgesine yardım ve destekler yağdı. Gıda, giyim ve maddi destek verenlerin sayısı hızla artarken, İzmir'e bin 520 kilometre uzaklıktaki Mardin'in Midyat ilçesinden gelen destek, depremzedelerin yüreğini ısıttı. Midyat Kayalıpınar İlk ve Ortaokulu öğrencileri, duygularını kaleme alarak, afeti yaşayan vatandaşlara destek verdi. Türkiye Kızılay Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat aracılığıyla mektupların ve bin 255 liralık bağışın deprem bölgesine ulaştırıldığını anlatan Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, öğrencilerin hassasiyetinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

"ÇOK DUYGULANDIK"
Mektupları teslim aldıklarında çok duygulandıklarını anlatan Baykalmış, "Deprem dolayısıyla ülkemizin çok farklı yerlerinden acılarımıza ortak olan insanlarımızın bize emanetleriyle süreci sevk ve idare etmeye çalıştık. Mardin Midyat'ta okuyan ilk ve orta öğrenim öğrencilerinin bize yazdığı mektuplar elimize ulaştı. İzmir'deki deprem felaketini televizyondan öğrendikten sonra bu çocuklarımız, Mardin Midyat şubemizin de desteğiyle aralarında para toplamışlar. Bize ulaştıklarında çok duygulandık" dedi.
Deprem nedeniyle İzmir'de yaşayan 116 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Baykalmış, yakınlarını kaybedenlerin yanı sıra çok sayıda kişinin de evlerinden olduğunu dile getirdi. Depremin olduğu günden bu yana bölgeden ve ülkenin çok farklı yerlerinden mektuplar aldıklarını belirten Baykalmış şunları söyledi:
"Evlatlarımızın göstermiş olduğu hassasiyet bizi ayrıca mutlu etti. Mardinli öğrencilerimiz de hem destek mektuplarıyla İzmirli kardeşlerimizin acılarını paylaştılar hem de kendi aralarında topladıkları bin 255 liralık yardımı Türk Kızılayı'na emanet ettiler. Özellikle paylaşmaya çok ihtiyaç duyulduğu bu dönemde yarının büyükleri olacak küçüklerimizin de Kızılay'a destek vermesi, mektuplarında bu hassasiyetleri paylaşmaları bizleri mutlu etti."

"BAZILARI RESİMLER ÇİZMİŞ"
Mektuplardan birinde İzmir'de akrabaları olduğunu aktaran bir öğrencinin hislerini kaleme aldığını anlatan Kerem Baykalmış, deprem nedeniyle yakınlarının başına bir şey gelmesinden endişe ettiğini dile getirdi. Baykalmış, "Uzakta oldukları için İzmir'deki akrabalarına ulaşmakta imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade etmiş. Öğretmenlerinin de yönlendirmesiyle aralarında topladıkları paraların Türk Kızılayı vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacağına inandığını belirtmiş. Bu mektupları sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla duyuruyoruz. Türk Kızılayı'nın, bu büyük çınarın paylaşmak duygusunu basın aracılığıyla da aktarıyoruz" dedi.
Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, Mardinli öğrencilerin kağıtlara resimler çizerek de duygularını yansıttığını söyleyerek şöyle devam etti:
"Mektupların birinde, 'Acınız acımızdır' ifadesinin yanında resimler çizilmiş. Kendi fotoğrafını koyup, kalp çizmişler. Türkiye'nin birçok yerinden gelen mektuplardan biri Gönül Ada'ya ait. Bizim acımızı ellerinin arasına kalbini alarak paylaşmış. Bunlar bizi çok mutlu ediyor. Yunus Bilen kardeşimiz, 'Sevgili İzmir halkı size geçmiş olsun. Türkiye'nin başı sağ olsun, yaralılarımıza acil şifalar dilerim' diyerek, duasını paylaşmış. Beytullah Demiray da 'Tüm kardeşlerimize geçmiş olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun' demiş, 'inşallah tez zamanda hep birlikte buralarda vakit geçireceğiz' demiş. Mektuplardan birinde ise 'Geçmiş olsun İzmir. Allah rahatlık versin. Sizleri kendimizden çok seviyoruz. Bu deprem bizim de başımıza gelebilirdi. Bilin ki sizlerin yanındayız. Az daha sabredin. Gelecekte güzel haberler alacaksınız inşallah' ifadeleri yer alıyor." (DHA)

 
Kekik yağı satışları arttı, uzmanlar vatandaşı uyardı
 
Adana'da şafak vakti 'torbacı' operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Doktor-hemşire ‘döve döve’ bu hale geldik!
Mehmet KARABEL yazdı... Doktor-hemşire ‘döve döve’ bu hale geldik!
Korona geçirene 3 ay temaslı takibi yok
"Temaslı takibi, salgın yönetimi, evde hasta izlemi ve filyasyon" rehberini ...
Belediye başkanın evine silahlı saldırı!
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çiçekpınar Belediye Başkanı Memiş ...
 
İzmir'de feci kaza: Polis memuru hayatını kaybetti
İzmir'in Gaziemir ilçesinde kullandığı cip ile park halindeki kamyona ...
İzmir'de yeni virüs tedbirleri: Sahillerde oturmak yasaklandı!
İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun yeni aldığı karara göre, sahil bantları, ...
Kaçak göçmenleri taşıyan araç devrildi: 17 yaralı
Ağrı'da, içinde 25 kaçak göçmenin bulunduğu tahmin edilen minibüsün şarampole ...
 
Havayolu şirketinden yolculara 'aşı zorunluluğu' kararı
Qantas havayolu şirketi, uluslararası yolculara Covid-19 aşısı zorunluluğu ...
İzmir'de market sahibi silahla vurularak öldürüldü
İzmir'in Bayındır ilçesinde tartıştığı kişi tarafından tabancayla vurulan ...
Komuta merkezi 'izinsiz' operasyonu kabul etti!
İrini Operasyonu Komuta Merkezi, Akdeniz'de Türk gemisine dün yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva