HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2019 Pazar - 09:27

50 yıllık birikim Travel Turkey İzmir’de görücüye çıktı

13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 1971 yılından bu yana Türkiye’yi gezerek hemen hemen her bölgenin fotoğrafını çeken Turizm Fotoğrafçısı Halil Tuncer’in sergisi büyük ilgi gördü. Tuncer, “İlk sergimi 1972’de İsveç’te gerçekleştirdim. Avrupa’yı dolaştım, fotoğraflarımı hediye ettim. Çekmeye devam ediyorum, ömrüm yettiğince fotoğraf çekeceğim. Yaşım 80 oldu…” ifadelerini kullandı.

50 yıllık birikim Travel Turkey İzmir’de görücüye çıktı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı; dünya turizminin buluşma noktası oldu. 5 - 7 Aralık tarihlerinde gerçekleşen, sektör profesyonellerini ağırlayan 13. Travel Turkey İzmir; Fuar İzmir Gaziemir’de gerçekleşti. Acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, Uluslararası Destinasyonlar, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, alternatif turizm ve seyahat teknolojileri ile turizm medya kuruluşları, valilikler, belediyeler, ticaret odaları ile kamu kurumlarının yanı sıra özel bölümler de yer aldı. Türkiye’nin hemen hemen her noktasını gezerek bir milyonu aşkın fotoğraf çeken Turizm Fotoğrafçısı Halil Tuncer, kendisine özel olarak oluşturulan alanda fotoğraflarını sergiledi. Hem yerli hem de yabancı konuklar, fotoğrafları uzun uzun inceleyerek Türkiye’nin güzelliklerini görme fırsatı yakaladı.



İlk sergimi 1972’de açtım
Turizm Fotoğrafçısı Halil Tuncer, “1971 yılında Türkiye’yi dolaşmaya başladım. Liseye geldiğimde önüm açıldı, turizme daldım. Gezilerle birlikte Türkiye’nin her noktasını görme imkanım oldu. İlk sergimi 1972’de İsveç’te gerçekleştirdim. Avrupa’yı dolaştım, fotoğraflarımı hediye ettim. O zaman fotoğrafını çektiğim çocuklar bile 40 yaşına geldi. Amerika’da, Almanya’da, Mısır’da ve daha birçok yerde sergi açtım. Yeni çalışmalarım da var hala. Türkiye’yi yabancılara tanıtmam lazım. Bu fuarda bana yer verildi, Etiyopya’dan ziyaretime geldiler ve fuar katılımcısı yabancı konuklar da geldi. Onlara tanıtıyorum, Türkiye’yi tanıtmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.          

Bir milyonu aşkın fotoğraf
80 yaşında olmasına rağmen fotoğraf çekmeye devam ettiğini belirten Tuncer, “Türkiye’nin 81 ilini gezdim. Bunun yanında bir gittiğin yere bir daha gitmen gerekiyor. Fotoğraflar zamanla çıkıyor. Aynı gün çektiğiniz fotoğraflar, 2 – 3 saatte hazırlanan şeyler bir işe yaramıyor. Körüklü bir makine almıştım taksitle. 30 senelik makinem duruyor, 7 – 8 tane daha makine eskittim. Bir milyondan fazla fotoğraf çekmişimdir, hatta daha bile fazla. Bunun içinden seçiyorsun ve o şekilde ortaya çıkıyor. Çekmeye devam ediyorum, ömrüm yettiğince fotoğraf çekeceğim. Yaşım 80 oldu…” şeklinde konuştu.



Göbeklitepe’yi Norveç’e taşıdım
Bundan sonra fotoğraf çekmek istediği bölgenin Karadeniz olduğunu söyleyen Tuncer, “Göbeklitepe’ye de gittim, Norveç’e Oslo’ya da götürdüm fotoğrafları. Çektiğim her fotoğraf bir anı. İnsanları kucaklayacaksın, kucaklamadan olmaz. Seveceksin ve sevdireceksin. ‘Evin barkın yok, hala taşlarla uğraşıyorsun’ diyorlar bana. Ben o dönemde onları yapan insanları düşünebiliyorum, Milattan Öncesi… Bu benim ülkemde, göstermek lazım. Ben sergilerimle yurt dışına gittiğimde fotoğraflarımla ülkemizi tanıtıyorum. Bundan sonraki hedefim Karadeniz. O coğrafyanın fotoğraflarını çekeceğim. Her poz bir anı” dedi.    

 
Travel Turkey’de Dikili Belediyesi rüzgarı
 
Alternatif Turizm’le Travel Turkey İzmir’e yeni bir soluk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Travel Turkey’de Dikili Belediyesi rüzgarı
13. Travel Turkey Fuarı’nda yer alan Dikili Belediyesi standı katılımcılardan ...
İzmir'de 'iyilik' günü: Kordon'da temizlik var
Çoğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gönüllü ekip, farkındalık ...
Balçova’da her çocuğun bir ağacı olacak
Yaz aylarında Balçova Eğitim Mahallesi’nde yanan ormanlık alan Balçova ...
 
Kahvenin orijini Travel Turkey İzmir’de
Dünya turizminin İzmir’deki buluşması Travel Turkey İzmir Fuarı, ticaretin ...
Ekolojik Yaşam Alanı için tasarımlar yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi oliVelo Ekolojik Ortak Yaşam Alanı için tasarım ...
Büyükşehir düğmeye bastı: Kırsaldaki üreticiye hangi destekler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı ve sonrasındaki dönemde Ağustos ...
 
“Emanet” Ödemiş’te seyirci ile buluştu
Ödemiş Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Emanet; bir ...
Karşıyaka'da yürekleri ısıtan açılış
Karşıyaka Belediyesi, kentin en gözde sosyal tesislerinden Taypark’ı yeni ...
Kadın cinayetleri Gaziemir Belediyesi'ni harekete geçirdi
Kadın cinayetleri, Gaziemir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Ülkede giderek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva