HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2017 Çarşamba - 11:50

5 günde rekor sayı! İzmir 'can' oldu...

Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun öncülüğünde başlatılan ve 1000 bağışçıya ulaşmayı hedefleyen kampanya, İzmir farkıyla hedefe ulaştı. Tekelioğlu, İzmir'de belediyelerin desteğiyle 5 gün içinde hedefledikleri 1000 rakamına ulaştıklarını söyledi.

5 günde rekor sayı! İzmir  can  oldu...

İzmir'in belediye başkanları, organ bağışı konusunda da elbirliği yaptı, "Yeni Hayat" kampanyasındaki 1000 bağışçı hedefine İzmir'de ulaşıldı. Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu öncülüğünde Türkiye genelinde düzenlenen kampanyaya başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanı bağışçı olarak katıldı. 2013 yılındaki bir kampanyada organlarını bağışlayan Başkan Kocaoğlu, bu kez bağışçı formunu yenileyerek "Yeni Hayat" kampanyasının da "1000. bağışçısı" oldu.

Kampanyanın hedefe ulaşması nedeniyle düzenlenen basın toplantısına, kampanyaya destek veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar , Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Çiğli Belediye Başkanı Yardımcısı Vezir Aslan'ın yanı sıra, organ nakli olan eski devlet bakanlarından Yaşar Okuyan ile sanatçı Ege de katıldı.

CESARET, UMUT VE MEDENİYETİN BAŞKENTİ
Organ bağışı bekleyen insanların trajedisini, babasının rahatsızlığı nedeniyle bir ay boyunca refakatçi olarak kaldığı hastanede öğrendiğini dile getiren Tuluhan Tekelioğlu, şunları kaydetti: "Bu süreçte çocuğunun bir yudum su bile içmesi yasak olduğu için musluklarına kilit vuran anneler gördüm. Organ yetmezliği işte böyle bir şey.. 2014 yılında Yeni Hayat belgeselini çektik. Kahramanız 3,5 yaşındaki Hasan Hüseyin Karakuş'tu. Yeni Hayat birçok insana dokundu. Ardından kampanyamızı başlattık. Ancak 3 yılda sadece 567 organ bağışçısı bulabildik. Geçtiğimiz Cuma günü buraya geldim. İzmir'i sona bırakmıştım. Çünkü İzmir cesaretin başkenti. İzmir medeniyetin başkenti. İzmir umudun başkenti. Bu kentte değerli belediye başkanlarımız kalplerini, gönüllerini ortaya koydular. Her defasında bir sürprizle karşılaştım. Örneğin hafta sonu Göztepe maçında çok güzel bir pankartla karşılaştım. Böylece kalan 433 kişiye İzmir'de ulaştık. 1000 hedefini İzmir'de yakaladık. Sayın Aziz Başkanıma da duyarlılığı nedeniyle çok teşekkür ederim."

HEDEF 5 BİN OLMALI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "bir candan bir cana nefes verme" olarak tanımladığı organ bağışının önemini hatırlattı. 3 yılda 567 organ bağışı alınan kampanyada, İzmir'de sadece 5 gün içinde 433 bağışla toplamda 1000'e ulaşılmasının gurur verici olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, İzmir olarak bu işin çıtasını daha da yükseltmeleri gerektiğini vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, kısa vadede 3 bin, uzun vadede ise 5  bin rakamının hedeflenmesi gerektiğini belirterek, "Tüm Türkiye'de organ bağışı konusunda bir farkındalık yaratalım. Bağışlarımızı çoğaltalım. Tuluhan Hanım'a böyle ulvi bir çaba içinde olduğu için tüm organ bekleyen insanlar adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu ve toplantıya katılan belediye başkanları, toplantının ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve 1000 hedefine ulaşılması nedeniyle Konak Belediyesi tarafından döktürülen lokmayı vatandaşlara dağıttı.  

 
Bursa'da fabrikada patlama: 5 ölü
 
İYİ Parti'de ilk istifa haberi geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulu Önder Foça'da Oratoryo ile anılacak
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. Yılında Foça’da ...
İzmir'de yürekleri ısıtan dayanışma: Gardırop otobüs
İzmir'de yürekleri ısıtan dayanışma: Gardırop otobüs
Karşıyaka'da 'yeniden' hayata tutunanların hikayesi anlatıldı
Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu, organ nakli olduktan ...
 
Bornova'da 5 yıldızlı tesis: Geleceğin yıldızları yetişecek
Bornova Belediyesi, çocukların ve gençlerin daha iyi koşullarda spor yapabilmeleri ...
Tarık Akan Gençliği Altın Kedi ile buluştu
Altın Kedi Filmleri Tarık Akan Gençlik Merkezi salonlarında vizyona girdi.
Konak Belediyesi'nden örnek dayanışma
Konak Belediyesi kardeş belediye olan Kütahya’nın Şaphaye ilçesine ‘çok ...
 
İzmir, 10 Kasım'da Ata için buluşuyor... Dev bayrak açılacak
İzmirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79. ...
Narlıdere'de imar tartışması: AK Parti'den tepki!
İzmir'in Narlıdere ilçesi Çatalkaya Mahallesi'nde bulunan 5 buçuk dönümlük ...
Başkan Uğurlu vatandaşlarla buluştu
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva