HABERLER>GÜNCEL
23 Eylül 2014 Salı - 08:34

49 Türk vatandaşının kimlerle takas edildiği ortaya çıktı!

49 konsolosluk mensubuna karşılık, Suriye’deki Tevhid Tugayı’nın elinde olan, öldürülen IŞİD komutanlarından Hacı Bekir’in eşi ve çocuklarının da arasında bulunduğu 50 kişinin IŞİD’e teslim edildiği ortaya çıktı.

49 Türk vatandaşının kimlerle takas edildiği ortaya çıktı!

ANKARA - 49 konsolosluk mensubuna karşılık, Suriye’deki Tevhid Tugayı’nın elinde olan, öldürülen IŞİD komutanlarından Hacı Bekir’in eşi ve çocuklarının da arasında bulunduğu 50 kişinin IŞİD’e teslim edildiği ortaya çıktı. IŞİD’in ‘Hacı Bekir’in emaneti’ olarak gördüğü ailesinin, ‘örgütün namusu’ olarak kabul edildiği belirtildi.
 
Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in haberine göre, Musul Başkonsolosluğu’nda 11 Haziran günü kaçırılan ve 101 gün tutulduktan sonra serbest bırakılan 46’sı Türk 49 rehinenin karşılığında IŞİD’e, ocak ayında Halep’te öldürülen komutanlarından Hacı Bekir’in eşi ve çocuklarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 IŞİD mensubunun verildiği ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 49 konsolosluk çalışanı için yapılan pazarlıklarda IŞİD tarafı, Ocak 2014’ten beri Suriye’deki Müslüman Kardeşler bağlantılı Tevhid Tugayı’nın (Liva El Tevhid) elinde olan Hacı Bekir’in eşi ile çocuklarının da aralarında bulunduğu bir grubun serbest bırakılmasını talep etti.
 
EŞZAMANLI TESLİMAT
Bazıları Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) ayrılan ve 7 ayrı grubu çatısı altında toplayan İslami Cephe’nin parçası olan Tehvid Tugayı’yla yapılan görüşmelerin ardından, Hacı Bekir’in eşi ve çocuklarıyla bazı IŞİD mensuplarının serbest bırakılması kabul edildi. Bunun üzerine Başkonsolosluk çalışanlarının Akçakale sınırında Türkiye’ye teslim edildiği dakikalarda, Suriye’de Halep yakınlarında Liva El Tevhid örgütü de yaklaşık 50 IŞİD mensubunu teslim etti. 19 Eylül günü saat 20.00’de Rakka’ya ulaşan Türk rehineler, Liva El Tevhid elindeki rehineleri IŞİD militanlarına teslim edinceye, yani 20 eylül sabah saat 05.00 oluncaya dek oyalandı.
 
IŞİD’İN ‘NAMUS BORCU’
Tam adı Semir Abdulhamed El Abidi El Deliymi olan, katıldığı örgütlerde ‘Hacı Semir’ adıyla da anılan Hacı Bekir, IŞİD kurulmadan önce başında bulunduğu ‘Tevhid ve Cihad’ yapılanmasıyla birlikte, Ebu Mus’ab Zerkavi liderliğindeki El Kaide’nin Irakkoluna katılmıştı. ABD tarafından Irak’ta tutuklanan ve bir süre Ebu Garib cezaevinde kalan Hacı Bekir, serbest kaldıktan sonra Suriye’ye göç etmişti. Suriye’nin Halep kentini kuşatan IŞİD birliklerine komutanlık eden Hacı Bekir, ocakta Tevhid Tugayları’yla girdikleri bir çatışmada ölmüştü. Çatışma sonrasında Tehvid Tugayı, Hacı Bekir’in eşi ile çocuklarıyla birlikte çok sayıda IŞİD üyesini esir almıştı. IŞİD’in, ‘Hacı Bekir’in emaneti’ olarak gördüğü ailesini, ‘örgütün namusu’ olarak kabul ettiği belirtildi.
 
CEZAEVİNDE EKSİK YOK
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Velev ki takas var” sözlerinin ardından Türkiye’deki bazı IŞİD mensuplarının serbest kaldığı iddia edilmişti. Ancak Hürriyet’in bu konudaki sorusuna Adalet Bakanlığı yetkilileri, “Adalet Bakanlığı bünyesindeki cezaevleri envanterinde herhangi bir eksilme yoktur” karşılığını verdiler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 23 Eylül 2014 Salı 09:12

EEEE DOĞRU, DEVLET YÖNETMEK BAKKAL YÖNETMEĞE BENZEMİYOR. ONLARI SALIVERMENİZ İÇİN, BİLEREK TE 49 REHİNE İŞİD'E VERİLMİŞ OLABİLİR. DEVLET SIRRI BU. HANİ KENDİ TÜRBEMİZİ BOBBALAYIP, SURİYE YE GİRECEKTİK. TAPELERİ ORTAYA ÇIKINCA BU HÜKÜMETTEN HER ŞEY BEKLENİR. NETİCE DE BAKKAL DÜKKANI DEĞİL, YALNIZ DOĞU VE GÜNEYDOĞÜ DA OKULLAR YAKILIRKEN TÜRKİYENİN GÜÇLÜ BİR DEVLET OLDUĞU AKILLARINA GELMİYOR. O ZAMAN BAKKAL DÜKKANI OLUYORUZ.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Toprak’tan yaralı Gazzeliler’e ziyaret
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gazze'den tedavi için İzmir'e getirilen getirilen ...
DİSK'ten büyük miting: Binlerce işçi 'taşerona hayır' dedi
Büyükşehir’de yaşanan ihale krizi sonrası eylemlerini sürdüren DİSK büyük ...
Greenpeace gemisi önünde santral isyanı
Foça Çevre ve Kültür Platformu üyeleri, Türkiye turu kapsamında İzmir'e ...
 
Riskli temsilciliklere bordo bereli koruma
Kritik bölgelerdeki diplomatik temsilciliklerimizi, polis değil bordo ...
Yine önce Fuat Avni açıkladı: Ankara’da flaş operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "bazı polislere usulsüz taltif verildiği" ...
Kredi kartıyla kurbanlık alanlara uyarı
İlahiyat Fakültesi dekanından, 'borcu faize düşürmeyin' uyarısı geldi. ...
 
Kesici delici alet taşıyanlara para cezası!
İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan çalışma kapsamında kesici alet taşıyanlara ...
İl ilde katliam gibi kazalar: 10 ölü
Önce Malatya ardından da Antalya'da ölümlü kazalar yaşandı: 10 ölü, çok sayıda yaralı.
İzmir Emniyeti şifreyi çözdü: Kaçak sigaraya geçit yok!
İzmir’de, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva