HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2016 Cumartesi - 13:35

41 dernekten İzmir projelerine destek çatısı!

41 sivil toplum örgütü kentin çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekebilmek ve projelerin hayata geçirilebilmesi için yeni bir oluşum kurdu. İlk toplantının gündem maddesi Karşıyaka-İnciraltı Körfez geçiş projesi olarak belirlendi.

41 dernekten İzmir projelerine destek çatısı!

İzmir’de 41 Sivil toplum örgütünden kentin çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekebilmek ve projelerin hayata geçirilebilmesi için yeni bir oluşum kuruldu. İlk toplantının gündem maddesi Karşıyaka-İnciraltı Körfez geçiş projesi olarak belirlendi. Konunun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım nezninde de temasa geçileceği konusunda fikir birliğine varıldı.

Buca'daki ilk toplantının ev sahipliğini Balkan İşadamları Derneği üstlendi. Konu ile ilgili sunumu İsmail Karaduman ile Azad Fazla yaptı. Balkan İşadamları Derneği Başkanı İsmail Karaduman önümüzdeki günlerde bu organizasyonun 2. bölgede de Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla yapılacağını ifade etti. Toplantının konuğu ise AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan oldu.

Toplantıya konuk Milletvekili olarak katılan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da yaptığı konuşmada,  "Biz İzmir'de olanları Ankara'nın bakış açısıyla harmanlayarak değerlendiriyoruz dedi. Kalkan " Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 için yapacağı çalışmaların anlatıldığı toplantıya katıldım. toplantıdan önce Ankara'nın eski hali ve yeni halinin gösterildiği sinevizyonda Melih Gökçek'i gerçekten takdir ettim. Şimdi biz de bugün burada İzmir sevgisi için bir araya gelerek fikirlerimizi sunmak istiyoruz. Melih gökçek 21 senedir Ankara'yı yöneterek nerelere getirdi ama İzmir'e bakıyoruz 17 senedir CHP'nin yönettiği İzmir'in eski hali de yeni hali de aynı. Ben bunları söyledim diye beni İzmir düşmanı ilan ettiler. Ben bunları İzmir sevgimden, memleket sevgimden söylüyorum. Ben İzmir'de doğdum büyüdüm ve İzmir'e hizmet etmeyenleri her zaman İzmir'li hemşerilerime şikayet etmeye devam edeceğim" dedi.

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Dernek Başkanı İşadamı (BATÜDER) Akın Kazançoğlu, "Yaşadığımız kente sahip çıkmamız gerektiğini tarihi ve turizm değerleri yüksek kent duyarlılığına katkı yapmak amacı ile küçük ve büyük ölçekli projelerin mutlak suretle hayata geçirilmesi gerektiğinin siyasi bir tercih olamayacağını yurttaşlık görevi olacağını" belirtti. Kazançoğlu "İzmir ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. Bu kente yapılacak yatırımlar ekonomik olarak kentin katma değerini yükselteceğini gibi kentte yaşayanların yaşam standartlarını da yükseltecek. Körfez geçiş projesi İzmir'e vizyon kazandıracak" diye konuştu.

Katılımcılar arasında yer alan Yaşam Atölyesi Engelli Spor Kulübü adına eğitimci iş kadını Eren Aylin Aydın'da yaptığı konuşmada, "41 derneğin başlatmış olduğu bu oluşum iskandinav ülkelerinde Sivil Toplum Kuruluşlarının hayata geçirdiği bir hareket tarzıdır. Maalesef ülkemizde bu gelenek yoktur. Ancak her zamanki gibi ilklerin kenti olan İzmir'de bu geleneği başlatmış bulunuyoruz. Bu demokratik farkındalığımızı dünün mirasına sahip çıkarak geleceğe yeni bir miras olarak taşıma duyarlılığının bir ifadesidir. Biz dernekler şehrin ortak paydaşlarındanız. Amacımız toplumsal tartışmaları kısır döngülerden birkaç kişi veya birkaç kurum ekseninden kurtarıp çoğulculuğu sağlamaktır.İzmir halkının duyarlılığını en üst noktada katılımcılıkla sağlamaktır. Bu amaç ile Ulaştırma Bakanlığının İzmir için düşündüğü körfez geçiş projesi siyasal ihtiraslarımıza ve kıskançlıklarımıza kurban edilemez. Hep birlikte bu kampanyayı desteklemeli ve seyirci kalmamalıyız" dedi.

Ahlatlılar Dernek Başkanı Sıddık Azap, "Yaşadığımız kent için yapılacak projelere sahip çıkmak sorumlu yurttaşlık görevimizdir. Körfez geçiş projesinin hayata geçirilmesini destekliyoruz" diye konuştu. Çevre aktivistlerinden Erhan Şen ise Körfez geçiş köprüsünü çevre kirliliğini engelleyici bir hizmet olarak gördüğünü ifade etti.

İzmir'in yaşanabilir bir kent olabilmesi için parti gözetmeksizin olumlu projeleri destekleyeceklerini beyan eden dernek başkanları önümüzdeki günlerde katılımcı derneklerin sayısının artması gerektiğini ifade ettiler.

Yeni oluşumun yürütme kurulu şu isimlerden oluştu.

İsmail KARADUMAN - İşadamı -Balkan İşadamları Derneği

Mustafa ÇAĞLAR - İşadamı - Bitlisliler Derneği

Eren Aylin AYDIN-Eğitimci- Yaşam Atölyesi Engeliler Kulübü

Selçuk KAYMAZ - İşadamı- Elazığlılar Derneği

Ahmet MÜFTÜOĞLU -İşadamı- İzmir Sancak Rumeli Derneği

Murat POLAT -İşadamı- Ersoy Badi Spor Kulübü

Levent BENDEŞ - İnşaat Müh. İTO Meclis Üyesi

Abdulvahap KARAKUŞ - Avukat - Hukuki Araştırmalar Derneği

Ufuk AKSOY - İşadamı- Kütahyalılar Derneği

 
Menemen’de atık tesisi isyanı: Çiftçi istemiyor!
 
İzmir’deki termik santral keşifinde ‘Başbakan fotoğraflı’ dergi krizi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin 7 Şubat 2016 Pazar 09:47

İzmir bir kaç kişinin ekseninin mahkumu olamaz. O kişiler hasarlı zihniyet mensubu olanlardır. İzmir tek başına tğ Ürkiyeyi doyurur.nasıl'mı "denizden gelen nimetler" ve tarım,izmir ege'nin baş kenti. Sakın hiç kimse basite almasın izmir'i çok medeniyetlere ev sahibliği yaptı izmir tarihi devirler'de tarih öncesi devirler'de kısacası gecmişini bilmeyen geleceğini tayin edemez.sevgilerimle tüm izmirli hemşehrili olanlara.

Yorumu oyla      11      5  
cengız cansız 6 Şubat 2016 Cumartesi 21:59

necıp kalkan allah aşkına melıh gökçeğın yaptığı işleri izmir e bulaştırma yıne şov peşındesın hanı nerde sanayıı tıc ve esnaf odaları sendıkalar bırak abuk sabuk işleri iktıdar milletvekilısın izmir ödediği vergının karşılığı alıyormu onunla ilgilen

Yorumu oyla      11      5  
6 Şubat 2016 Cumartesi 15:49

Ada çevre sorununu yaratacaktır diyenlerin elinde bir rapor mu var ? Varsa paylaşın da biz de okuyalım.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 6 Şubat 2016 Cumartesi 13:46

körfeze adacık kondurarak oluşturulacak körfez geçiş projesi uzun vadede izmirde çevre sorunu yaratacaktır. bu proje yerine körfez, denizin 20 m. altından tünelle geçilmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakırçay çıkarması: Yüksel ve Kocaoğlu ne mesaj verdi?
İl Başkanı Yüksel kuzeydeki 4 ilçe örgütüne konuk oluyor. İZBAN Torbalı ...
CHP'de Nazlıaka için kader günü!
CHP Parti Meclisi, Aylin Nazlıaka'nın, 'tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle' ...
Çıray’dan hükümete sağlık salvosu!
CHP İzmir Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından Dr. Aytun ...
 
Köy malları tartışması tam gaz: Özen'den Badem’e kontra!
Ödemiş’teki köy mallarının belediye tarafından satışa çıkarılmasıyla başlayan ...
Erdoğan'dan Rusya'ya sert yanıt!
Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'yi, Suriye'ye karşı askerî bir hareket hazırlığında ...
Cumhuriyet’ten Balbay açıklaması: Bedel ödeyip…
Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay yaptığı açıklamada, “Balbay’ın ...
 
Kılıçdaroğlu: E günaydın Davutoğlu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını ...
Yüksel’den örgüt mesaisi: Önce tur, sonra büyük zirve!
CHP İl Başkanı Cumartesi günü kuzeydeki 4 ilçenin örgütlerine konuk olacak. ...
Ve MHP'de muhalifler dava açtı!
MHP'li muhaliflerin avukatları, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva