HABERLER>SEÇİM 2015
7 Mart 2015 Cumartesi - 01:46

40 yıllık CHP’li Demir kendini örgüte teslim etti

CHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı inşaat mühendisi Fahrettin Demir önseçimde kendini partililerine teslim ettiğini söyledi. Aday adaylık süreci ve çalışmaları hakkında konuşan Demir, “Neden aday oldum? Bu ülkenin daha özgür, demokratik, yaşanılır olmasını istediğim için aday oldum. İnsanların insanca yaşayacağı bir ülke olmasını istediğim için aday oldum” diye konuştu. Demir ayrıca, 7 Haziran seçimlerinde İzmir’in CHP’yi tercih edeceğini belirtti.

40 yıllık CHP’li Demir kendini örgüte teslim etti

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de önemli isimler bir bir adaylıklarını açıklarken 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olan yaklaşık 40 yıllık partili inşaat mühendisi Fahrettin Demir Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Neden aday olduğu hakkında bilgi veren Demir, gerçekleşecek ön seçimde partililerine güvendiğini belirtti. Demir ömrünü sola adadığını söylerken aday olmak için solu seçmediğinin vurgusunu da yaptı.


 
Konuşmasına başlarken kendini kısaca tanıtan Demir, “1953 Bingöl doğumlu ilk, orta, lise eğitimini Bingöl’de tamamladım. Ege Üniversitesinden inşaat mühendisi olarak mezun oldum. Dönemimiz gençlik mücadelesinin yoğun olduğu bir dönemdi. Devrimci İzmir Yüksek Öğrenim Derneği kurucularındanım. Demokratik özerk üniversite mücadelesinde aktif rol aldım. O dönemki gençlik hareketinin önderlerindenim. Kendi mesleğimle ilgili ise serbest çalıştım” diye konuştu. 
 
PARTİLİLERİME GÜVENİYORUM
Siyasi geçmişine ilişkin de konuşan Demir, yapılacak ön seçimde kendini partililere teslim ettiğini söyledi. Demir, “SHP İl Yönetim Kurulu üyeliği, SHP Bingöl İl Başkanlığı yaptım. CHP yeniden kurulurken Bingöl’ün kurucu il başkanı oldum. Tekrar çok sevdiğim İzmir’e dönmeye karar verdim. 1999 seçimlerinde CHP’den milletvekili adaylığı için müracaat ettim. Ön seçim yapıldı. Yapılan ön seçim sonucunda listeye girdim fakat partimiz baraj altında kaldı. Tekrar 2007 milletvekili adayı oldum. Bizim olduğumuz sıraya kadar milletvekili çıkaramadığımız için seçilemedim. Tekrar partimiz bir ön seçim kararı verdiği için uzun yıllardır mücadele ettiğim parti içerisindeki arkadaşlara, delegelere kendimi teslim ediyorum. Onlara güveniyorum. Bu ön seçimde partililerimin desteğiyle hak edeceğim yere gelebileceğimi düşünüyorum. Partiye bir hareket getirdi. Uzun yıllardır yapılmıyordu. Merkez atamaları olunca gelen milletvekili aday adayı arkadaşlarımızın partililerle ilişkileri olmadığı için bir türlü uyum sağlanamıyordu. Zaman zaman sorun yaşanıyordu. İnsanlar partide hep kendi tanıdıkları arkadaşların parti içinde yarıştıkları ve sonuç ne olursa olsun oradan çıkarak bir yere gelmelerini bekliyordu. Tabi ki kontenjanların 1 ya da 2’de kalması daha uygun olurdu. Ama benim tercihim tamamen bir ön seçim olması. Eğer biz 90 yıllık bir partiysek bu parti örgütü her zaman her mertebeye gelebilecek en alt kademeden bilim adamına kadar siyaset yapan arkadaşlar içinden politika üretecek arkadaşlar olduğuna ve partinin bunu değerlendireceğine inanıyorum. Dışarıdan CHP’ye emeği geçmemiş insanları partiye getirerek oy artışının olmadığı gözlemlendi. Defalarca şahit olduk. A takımları kuruldu. A takımları bu partiyi iktidara getiremedi. Bu partiyi iktidara getirecek olan bu partililerdir. Eğer bir bilim adamı gerekiyorsa ki bizim partilerde yetenekli arkadaşlarımız çok vardır. Bir hükümette bakanlık için bir uzman getirilecekse dışarıdan da alınabilirdi. Emeği geçmeyen insanların bu mirası çabuk harcayacaklarına inanıyorum. Miras yerine konmak hoş değildir. Ben demokrasiye inanmış bir insanım. Partimiz neye karar verirse en iyisi olacağına inanıyorum” dedi.
 
ÖMRÜMÜ SOLA ADADIM
Ömrünü sola adadığını ifade eden Demir, “Böyle de devam edeceğim. Çizgim bellidir. Aileden politikacıyız. Soldan geliyorum. Geçmişte Deniz Gezmiş’lerin, Mahir Çayan’ların, İbarahim Kaypakkaya’ların mücadelelerini örnek alarak ve onları kendime birer önder olarak kabul edip mücadelemi sürdürdüm onları da saygıyla anıyorum. O nedenle benim sol dışında hiçbir yerde olmam mümkün değildir” diye konuştu.
 
İZMİR’DE İMARLA İLGİLİ BÜYÜK SORUNLAR VAR
İzmir’in temel sorunlarının belli olduğunu ve iktidarın İzmir’e gözle görülür bir şey yapmadığını söyleyen Demir, “ Uzun yıllardır baktığımızda İzmir kendisine ayrılan bütçeye bakıldığında ödediği vergiyle yapılan hizmetler kıyaslandığına çok az hizmet geldiği belli. İzmir ötekileştirilmeye çalışılıyor. İzmir sosyal demokrat insanların yoğun olduğu kendi yaşam biçimlerine müdahale edilmesini istemediğinden mevcut iktidarla ister istemez sorun yaşanıyor. Ve cezalandırıyor. Gözle görülür bir şey yapamadı. İzmir bizim iktidarımıza hak ettiğini alacaktır. İzmir’in genel anlamda imarla ilgili büyük sorunları var. Belediyelerimiz büyük çaba harcıyorlar ama Ankara’dan gerekli müdahaleler yapılıyor. CHP iktidarında İzmir daha modern ve yaşanılır bir şehir olacaktır. Bunları CHP’li siyasetçi olarak söylemiyorum. Bir yurttaş olarak bunları görüyorum” dedi.


 
NEDEN ADAY OLDUM?
Aday olma sebeplerini de sıralayan Demir, “Neden aday oldum? Bu ülkenin daha özgür, demokratik, yaşanılır olmasını istediğim için aday oldum. İnsanların insanca yaşayacağı bir ülke olmasını istediğim için aday oldum. Soruyoruz sokakta emekli, memur, öğrenci halinden memnun mu? Hayır. Kadın hakları korunuyor mu? Hayır. Yılmamak ve mücadele etmek için aday oldum.  Politika şöyle bir şey; politikayı meslek olarak görmüyorum. Bir ideal uğruna yapınca güzel oluyor. Eğer benim savunduğum idealleri benden daha iyi savunan ve bunun için mücadele edenler olunca seve seve yerimizi bırakırız. Bugün Türkiye’nin durumu bellidir. Ortadoğu’daki durumu bellidir. Biz hep bağımsızlığı savunarak geldik. Emperyalizme karşıydık. Bu düşüncelerimiz hep devam edecek” diye konuştu.

İZMİR CHP’Yİ TERCİH EDECEK
Parti hedeflerini iktidar olmak olarak belirten Demir, “Bizim iktidar olmamız gerekiyor. Hedefimiz o. Şu oranda oy alırız almayız değil. Tek başımıza iktidar olacak oyu almamız gerekiyor” dedi. 

Demir İzmir fotoğrafını da, “Biz İzmir’de daha güçlü çıkacağız. Çünkü İzmir gittikçe hem hizmet açısından hem mevcut hükümetin İzmirlilere bakışı açısından çok şey değişmedi. O nedenle İzmirlinin CHP’yi tercih edeceğine inanıyorum. Küskünler kırgınlar olabilir. Onların da geçmişte bu partiye emeği oldu. Biz bir aileyiz. Kendimizle barışır ve çalışmaya devam ederiz. Partimize dönük bir çalışma yürütüyoruz. Aday adayıyız. Bu süreçten sonra halka dönük bir çalışmamız olacaktır. Partimizin hazırladığı projeleri seçilsek de seçilmeksek de halka anlatacağız. Herkes kendisi adaymış gibi çalışacak. İzmir’de çok şeyi başaracağız. Türkiye’ye etkileyecek ve örnek olacaktır. Ben aday olmak için solu seçmedim. O dönemin şartlarında gençlik örgütünün lideri olmak kolay değildi. Hep mücadele edeceğiz” sözleriyle yorumladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
servet akbaş 1 Nisan 2015 Çarşamba 22:26

CHP ye böyle düzgün temiz siyasetçi bulursa elbette iktidara koşar Hayırlı ve uğurlu olsun saygılarımla

Yorumu oyla      11      5  
Aysun 11 Mart 2015 Çarşamba 18:20

Hayırlı olacağına inancım sonsuz.

Yorumu oyla      11      5  
Nazım 9 Mart 2015 Pazartesi 21:57

Hayırlı oğurlu olsun şimdiden başarılar dilerim

Yorumu oyla      11      5  
helin demir 9 Mart 2015 Pazartesi 21:11

Hayirli olsun

Yorumu oyla      11      5  
ayhan demir 9 Mart 2015 Pazartesi 20:52

Hayirli ugurlu olsun izmir örgütü seninle beraber

Yorumu oyla      11      5  
Nazım 9 Mart 2015 Pazartesi 18:02

hayırlı oğurlu olsun şimdiden başarılar dilerim

Yorumu oyla      11      5  
Ayşe deniz 9 Mart 2015 Pazartesi 17:31

1.bölge adayı olarak destekliyoruz.Başarılar dileriz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP listesinde Işık sürprizi
Milletvekili seçimleri öncesinde CHP’de aday adaylığı başvurusu yapan ...
AK Parti’de kritik tarih belli oldu: İzmir adayları görüşme odasına
AK Parti’de genel seçim öncesi İzmir’den milletvekili aday adayı olmak ...
Karamustafoğlu ‘önseçim’ vurgusuyla yola çıktı: Kendini örgüte…
CHP İzmir 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olan Konak İlçe eski ...
 
CHP'li Turgay Bozoğlu yine İzmir'den yola çıktı
CHP İzmir 1’inci Bölge’den aday adayı Turgay Bozoğlu 2011 genel seçimlerinin ...
Denizli sandığına İzmirli ‘Ayşe Bacı’ damgası!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda üç il başkanı ile birlikte çalışan eski ...
CHP aday adayı Birlik’ten 'direnişe selam': Altın biziz!
CHP İzmir 2. Bölge Aday Adayı Mehmet Birlik HAVZA-PLAT öncülüğünde düzenlenen ...
 
CHP İzmir’de ‘T’ listesi: Önseçimde kim/hangi numara olacak?
Genel Merkez’de çekilen kura sonrası aday adayları sandıkta T harfinden ...
CHP Aday Adayı Mercan Buca’yı dinledi!
İzmir 1.Bölge’den aday adayı olan çevreci-aktivist avukat Şehrazat Mercan ...
Moroğlu’dan 3 ilçeye ziyaret: Ekonomik krizi CHP çözecek
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, vatandaşın cebine 5 lira koyan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva