HABERLER>GÜNCEL
23 Mayıs 2019 Perşembe - 15:21

40 ülkeden gelen geleceğin mucitleri İzmir’de buluştu

Bilim Kahramanları Derneği'nce düzenlenen First Lego League Open International Turkey turnuva organizasyonunun açılışı, 40 ülkeden 82 takımın katılımı ile Fuar İzmir’de gerçekleşti. Her takımın kendisine ve ülkesine özgü kostümlerle stantlarda projelerini tanıttığı etkinlik ile İzmir ilk defa bu alanda kıtalararası bir buluşmaya sahne oldu.

40 ülkeden gelen geleceğin mucitleri İzmir’de buluştu

15.First Lego League (FLL) Turnuvaları'nın uluslararası temsili olan Open International Champions organizasyonunun açılışı, Fuar İzmir’de yapıldı. Bilim Kahramanları Derneği'nce gerçekleştirilen 'Uzay Serüveni’ temalı organizasyona 40 ülkeden 82 takım katılıyor. Takımlar tasarladıkları robotlarla 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle kaynaşarak turnuvada yarışacak. Toplam 800 katılımcıyı ağırlayan organizasyonun açılışı törenle yapıldı. Açılışta takımlar ülkelerine özgü kıyafetler, yiyecekler ve bayraklarla süsledikleri stantlarında, ziyaretçilere ve diğer yarışmacılara projelerini tanıttı.

TÜRKİYE'DEN 7 TAKIM YARIŞACAK
Turnuvaya Türkiye’den 7 takım katılıyor. Cihat Kora Anadolu Lisesi ile Karşıyaka’dan özel bir okul takımı beraber İzmir’i temsil edecek. Bu yıl düzenlenen organizasyonda öğrenciler, astronotların uzayın keşfi görevleri sırasında karşılaştıkları fiziksel ve sosyal sorunlara çözüm bulan projeler üreterek, bu sorunlara yönelik proje hazırlama, özdeğerler, robot tasarım-programlama alanlarında yarışacak. Etkinliğin son günü 25 Mayıs'ta turnuvada kazanan takımların minik mucitleri ödüllerini alacak.

NASA'DAN CANLI BAĞLANTI
Törende NASA’da çalışmalarını sürdüren Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. 40 ülkeden gelen bilim kahramanlarıyla konuşmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: "Bu etkinliğin İzmir’de olmasından memnuniyet duyuyorum. Orada çok iyi vakit geçireceğinizi umuyorum. Sizden 10 bin kilometre ötedeyim. Uzay ve bilimle ilgili projeleriniz var biliyorum, çok başarılı olacaksınız. Gayet iyi yapıyorsunuz. Bu yılın konusu uzaydaki problemlerin çözümüydü. O kadar çok problem var ki işin başına geçene kadar farkında olmuyorsunuz. Problemleri nasıl çözeceğinizi ortaya çıkarmamız lazım. Problemler için birçok çözüm bulduğunuzu düşünüyorum. Son derece pahalı bir hobi ancak çok eğlenceli. Biz uzay çalışmalarında çok yeni gelişmiş teknolojiler kullanıyoruz. Üç gün bir yarış olacak, herkesin kendine göre başarılı olacağını düşünüyorum. Bu tür yarışlar sizler için çok faydalı. Uzay hakkında birçok şey öğreniyorsunuz, değişik insanlarla tanışıyorsunuz. Yepyeni bir ülke tanıdınız. Kendinizi eğitmiş olacaksınız. Aslında takım olarak çalışınca zorlukların üstesinden gelmek çok daha kolay oluyor. Fikirleriniz ileride çok işe yarayacak."

'VERİMLİ VE DÜŞÜNCELİ DÜNYA VATANDAŞLARI OLMALARINI İSTİYORUZ'
Kendisinin de bir çocuk doktoru olduğunu hatırlatan ve etkinliğin çocuklara katkısından söz eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suat Çağlayan da, "FLL, yetenekli çocuklara çok fazla fırsat sunuyor. Bu yarışmalar insanlara küçük bir mikro kozmos sağlıyor. Çocuklar da belli bir konu hakkında takımlarıyla araştırma yapıyorlar. Planlama, programlama öğreniyorlar. Son derece eğlenceli ortamda muhteşem takım ruhuyla çalışıyorlar" dedi. Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ise, “Ev sahibi olarak inanılmaz derece heyecan ve onur duyuyoruz. Birbirimizi tanıyıp deneyimlerimizi paylaşacağız. Evet, biz buraya dostlar edinmeye geldik. Hedefimiz çocukların gelişimine katkıda bulunmak. Verimli ve düşünceli dünya vatandaşları olmalarını istiyoruz. Bilim, teknoloji, mühendislik matematik ve fen çok önemlidir. Bu özel etkinlik sayesinde birçok çocuk bir araya geldi, Bilim çocukları bir araya getiriyor" dedi. (DHA)

 
'Türkiye'yi bilim insanları için cazibe merkezi yapacağız'
 
Didim'de deniz patlıcanı avına 24 bin lira ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncu İzmir'de dolandırıldı
Ünlü oyuncu İzmir'de dolandırıldı
AA muhabirinden 13 gün sonra acı haber
Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını ...
Emrah Serbes'in davasında flaş karar!
Yargıtay, trafik kazası sonucu üç kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah ...
 
Çiftlik Bank'ta özel yazışmalar ortaya çıktı
Çiftlik Bank vurgununun bir numaralı ismi, 'Tosun' lakaplı, firari sanık ...
20 günde 1,5 milyon liralık vurgun! 'Taşlı çete' yakalandı
İstanbul'da 20 gün içinde 9 işyerine girerek yaklaşık 1,5 milyon liralık ...
Aracına erik çekirdeği atan çocuğu döven kişi için istenen ceza belli oldu
İstanbul Tuzla'da aracına erik çekirdeği atan çocuğu döven kişiye 15 yıl ...
 
Buket polisin ölümü için aile en ağır cezayı istedi
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, uyuşturucu etkisinde kullandığı minibüsüyle kontrol ...
Şarkıcının yerine başkasının cenazesini verdiler
Adana'da trafik kazasında hayatını kaybeden şarkıcı Sevda Acar'ın yakınlarına ...
İzmirli Talha görmek için destek bekliyor
İzmir'de doğumsal katarakt nedeniyle görme engelli olarak dünyaya gelen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva