HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Temmuz 2020 Perşembe - 12:25

40 kilometrelik bisiklet yolu daha: İzmir pedallayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi normalleşme süreciyle artan trafik yoğunluğuna karşı bisiklet yolu çalışmalarını hızlandırdı. Vasıf Çınar, Şehit Nevres ve Plevne bulvarlarında çalışmalarını tamamlayan ekipler, yaz sonuna kadar Karşıyaka, Bayraklı, Konak ve Balçova ilçelerinde 40 kilometrelik yeni bisiklet yolunu bitirecek. 40 istasyon, 550 bisiklet ve 70 Tandem bisikletten oluşan bisiklet filosuna Eylül başına kadar 100 bisiklet, 120 park yeri ve 10 istasyon daha eklenecek.

40 kilometrelik bisiklet yolu daha: İzmir pedallayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi normalleşme sürecinde toplu ulaşım kullanımının azalması nedeniyle artan trafik yoğunluğuna karşı bisiklet yolu projelerini hızlandırdı. Ayrılmış bisiklet yolları, daha hızlı uygulamaya alınabilecek paylaşımlı bisiklet yolları ve bisiklet şeritleri projelerine başlayan Büyükşehir Belediyesi, Vasıf Çınar, Şehit Nevres ve Plevne bulvarlarındaki çalışmalarını tamamladı. Bisikletli ulaşım olanaklarını artırarak trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen çalışma kapsamında Karşıyaka, Bayraklı, Konak, Balçova’da 40 kilometre uzunluğunda yeni bisiklet yolu oluşturuluyor.

BİSİM’e 10 istasyon daha
BİSİM Bisiklet Paylaşım Sistemi ağı 10 istasyonla genişleyecek. 40 istasyon, 550 bisiklet ile 70 Tandem bisikletten oluşan bisiklet filosuna Eylül ayı başına kadar 100 bisiklet, 120 park yeri ve 10 istasyon daha eklenecek. Bisiklet kullanıcılarının yolculuklarını daha güvenli ve konforlu hale getirmek için kent genelinde 35 noktaya bisiklet tamir kiosku, 50 noktaya bisiklet pompası ve 400 noktaya bisiklet ayak dayama aparatları konacak.

Yeni bisiklet yolları nerelerde yapılıyor?
Karşıyaka’da Girne, Gün Sazak, Aziz Nesin Bulvarları ile Mavişehir 2040/3, 2040/4, 6523, 6522 sokaklar,Konak’ta Gazi, Talatpaşa ile Cumhuriyet bulvarları,Yeşildere paralelinde yer alan 2251, 5402, 1038 sokaklar ile Yeşildere Caddesi yan yolu, Gaziler Caddesi, Bornova yönünde Liman Caddesi ile Ankara Caddesi yan yolu, Bayraklı’da Manas Bulvarı, Sakarya, Hardaraliyev ve Mustafa Kemal caddeleri, Bornova’da Gediz caddesi, Balçova İnciraltı Caddesi, Yıldız Sokak, Yenikale Sokak ve Gürler Caddesi’ndeki çalışmalar yaz sonunda tamamlanacak.

Bisiklet yolları kent içinde yaygınlaşıyor
Bu çalışmalar kapsamında 14.4 kilometre uzunluğunda bisiklet şeridi, 4.4 kilometre uzunluğunda ayrılmış bisiklet yolu ile 21.1 kilometre uzunluğunda paylaşımlı bisiklet yolu oluşturulacak. Yeni bisiklet yollarının oluşturulması ile birlikte sadece sahil şeridinde değil bisiklet kent içinde de daha rahat ve güvenli bir ulaşım aracı olacak. Yeşildere Caddesi’ndeki uygulamalar ile Buca ile Konak, Balçova’daki uygulamalar ile Üçkuyular ile Sahilevleri, Vasıf Çınar, Şehit Nevres ve Plevne bulvarlarındaki uygulamalar ile Kordon-Kültürpark, Liman Caddesi, Sakarya Caddesi, Mustafa Kemal Caddesi, Gediz Caddesi’ndeki düzenlemeler ile Konak ile Küçükpark, Mavişehir bölgesindeki projeler ile bisiklet kullanıcıları için Mavişehir İzban İstasyonu ile Bostanlı arasındaki bağlantı sağlanmış olacak.

 
Burçlar değişti mi? NASA'dan açıklama
 
Türk halkı kazandığını konut ve kiraya harcadı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Türkay 23 Haziran 2021 Çarşamba 14:30

körfezin etrafına 40km bisiklet yolu projesi 2013 yılında başladı ama hala tamamlayamadılar.. ayıp!

Yorumu oyla      2      3  
Kskli 18 Temmuz 2020 Cumartesi 09:34

Izmir gibi körfez kenarina kurulmuş sinirli düz arazi parçasına sahip 4 milyonluk şehirde kisitli karayolu ulaşım imkanlarini bisiklet yoluna tahsis etmek Izmiri tatil kasabasi sanmaktir. Tramvay ile zaten trafik felc olmuş durumda. Izmir ticaret sanayi kenti yöneticiler bunu unutmamali.

Yorumu oyla      2      3  
Nihat çrtinkol 17 Temmuz 2020 Cuma 07:50

Ya burada vatandaşların boş işler lafını duyunca cehalet ne kadar kötü bir şey. Ya arkadaş, dünya fosil fosil yakıt tan kurtulmanın peşinde, hangi dünya medeni dünya, sosyal, insancıl, adaletli, ve hukuk devleti geleceğini düşünen dünya. Bmw,Mercedes, opel, ne kadar marka varsa elektrikli sistemler, elektrikli bisikletler üzerimde çalışıyor, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Norveç, Litvanya, İtalya, Fransa, birleşik krallık, Kanada, yeni zelanda, avustralya, Avusturya, İsviçre, gibi 1.sınıf ülkeler bisiklet diyor, Mustafa Kemal Atatürk, ün kurduğu canım ülke, yolları genişlet diyor, kafa, mermer kafa. Sözün bittiği, tuzun koktuğu yerdeyiz. Yazık ki yazık. Sanatın, bilimin olmadığı, sporun para olduğu yerde ne olabilir ki? Yazık ülkeme, bu insanlar ne zaman bilinçlenecekler? Bravo başkan. Keşke her yer İzmir Bi olsa.

Yorumu oyla      3      3  
kalın kafa 16 Temmuz 2020 Perşembe 23:02

okullar ünüversiteler kapalı trafik temmuzda bile korkunç. Alsancak tramvay ve bisiklet yolları nedeniyle trafik kilit. Ekimde pandemi olmasa bile hayat duracak. Baskan çözüm değil sorun yaratıyor.

Yorumu oyla      2      4  
Trafik çilesi 16 Temmuz 2020 Perşembe 19:50

Saatte 3 tane bisiklet geçecek diye yolları daralttılar. 10 dakikalık yolu 1 saatte gider olduk. Herkes isyanda. İsteseler daha hızlı oy kaybedemezler.

Yorumu oyla      5      7  
REHA PARLAR 16 Temmuz 2020 Perşembe 14:55

KARABAĞLAR YEŞILLIK CADDESINE DE BİSIKLET YOLU YAPILSIN.

Yorumu oyla      4      3  
birisi 16 Temmuz 2020 Perşembe 14:18

boş işler... araçlara yol yapamayınca çözümü bisiklet yolunda aramak gafletden başka bişey değildir. haa birde beceriksizliktir.

Yorumu oyla      5      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta örnek kampanya: Askıda kurban
Salgın döneminde başlattığı veresiye defterlerini kapatalım kampanyasıyla ...
Başkan Engin’den muhtarlara ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçede bulunan 11 mahalle muhtarını ...
Çeşme’de Maskematik dönemi başladı
Çeşme Belediyesi Koronavirüs salgını nedeniyle maske erişimini kolaylaştırmak ...
 
Bergama 15 Temmuz’da tek yumruk oldu
15 Temmuz’u tüm gün Anma Programları ile geçiren Bergama 7’den 70’e tüm ...
Bayındır’da 15 Temmuz anma programı yapıldı
Bayındır’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Kani ...
Güzelbahçe’den barolara tam destek
Barolarla avukatların protestosuna ve muhalefetin itirazına rağmen ‘Çoklu ...
 
Bornova’da yollar yenileniyor
Bornova Belediyesi’nin ilçedeki yolları yenilemek için başlattığı kapsamlı ...
Buca’nın kurban pazarları denetlendi
Buca Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarlarında ...
Bergama’da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bergama’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva