HABERLER>GÜNCEL
30 Temmuz 2019 Salı - 11:06

30 milyonu çaldı, kuru ekmekle hayatta kaldı

Adana'da çalıştığı firmadan para transferi sırasında 30 milyon lira değerinde euro alarak kayıplara karışan güvenlik müdürü yakalandı. 33 gündür firari olan zanlının saklandığı barakada kuru ekmek yiyerek hayatta kaldığı belirlendi.

30 milyonu çaldı, kuru ekmekle hayatta kaldı

Adana'da çalıştığı lojistik ve güvenlik hizmeti veren firmanın para transferi sırasında 4 milyon 795 bin euro'yu (yaklaşık 30 milyon lira) çalıp kaçan güvenlik müdürü Burak Ekinci (29) gizlendiği barakada yakalandı.

Olay, 25 Haziran'da Yüreğir ilçesi Karataş Caddesi'nde meydana geldi. Banka ve iş insanlarına ait dolar ve euro transferi yapan lojistik ve güvenlik hizmeti firmasının güvenlik müdürü Burak Ekinci, ekibiyle, 9 milyon euro'nun transferini yapmak için harekete geçti.

9 çuvaldan içinde 4 milyon 795 bin euro bulunan 2 çuvalı zırhlı araca yükleyen Ekinci, personele, "Bu paralarda eksik var gibi. Siz gidin diğer çuvalları getirin, ben bunları kontrol edeyim" dedi. Yukarı çıkan görevliler, geri indiklerinde Burak Ekinci'yi göremedi. Bir süre bekleyen personel, paraların çalındığını anlayınca polisi aradı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, güvenlik kameralarını inceledi. Polis, Burak Ekinci'nin paraları alıp, lüks otomobille kaçtığını saptadı. Plakası alınan otomobil, terk edilmiş halde bulundu.

8 SUÇ ORTAĞI YAKALANDI
Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından kurulan özel ekip, soygunu planladıkları belirlenen Atilla Can Ö, Mehmet G, Ahmet K, Engin K, Tuncay B. ve Abdulsamet B'yi operasyonla yakaladı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Atilla Can Ö, Mehmet G. ve Ahmet K. tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan Gökhan B. ve kardeşi Sercan B. de dün gizlendikleri evde yakalandı. Sorguları tamamlanan 2 kardeşten Sercan B., tutuklandı. Gökhan B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soygunla ilgili tutuklu sayısı 4'e yükseldi.

KORKUDAN DIŞARA ÇIKAMAMIŞ
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürü ise, 33 gündür firari olan Burak Ekinci'yi yakalamak için hırsızlık, gasp, cinayet ve yankesicilik konularında uzman polislerden özel ekip kurdu. Ekinci'nin gizlenebileceği yerleri didik didik arayan özel ekip, şüpheliyi Sarıçam İlçesi Gültepe Mahallesi'nde saklandığı evde yakaladı.

Ekinci sorgusunda, paranın 4 milyon 645 bin eurosunu işbirliği yaptığı Mehmet G. ve Hasan B'ye verdiğini iddia etti. Kalan paradan da 20 bin euro akrabası Jale E'ye , 22 bin euro Berkay E'ye, 34 bin euro mahalleden arkadaşı Serdal K'ye, 22 bin euro Tolga Y'ye ve 5 bin euro da gizlendiği evin sahibi Hasan Y.'ye verdiğini öne sürdü. Ekinci para verdiğini kişilere, "Bu parayı size veriyorum. Eğer ben yakalanırsam avukat ve cezaevindeki özel ihtiyaçlarım için sizden geri isteyeceğim" dediğini kaydetti.

Ayrıca, Çukurova İlçesi Menekşe Mahallesi'nde bulunan bir barakada saklandığını, parası olmasına rağmen korkup dışarı çıkamadığını, burada kuru ekmek yediğini anlattı.

İKİ FİRARİ ARANIYOR
İşbirlikçilerinin kendisine 150 bin euro verdiğini ve bir daha aramadığını iddia eden Ekinci, pişman olduğunu söyledi. Emniyetteki sorguları tamamlanan Burak Ekinci ile Jale E.,  Berkay E. Serdal K. Tolga Y. Hasan Y. ve Ayhan Ö. adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin aldıkları paraların bir kısmı bulundu. Paralara el konulurken, soygunla ilgili firari Mehmet G. ve Hasan B. halen aranıyor. (DHA)

 
Kadifekale üretici pazarına yoğun ilgi
 
Pençe Harekatı'nda PKK'ya bir darbe daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de feci kaza: İşletmeci Üretmenoğlu can verdi
İzmir'in Selçuk ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü Ali Rıza Üretmenoğlu (58) yaşamını yitirdi.
KESK toplu sözleşme öncesi taleplerini açıkladı
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memurları ilgilendiren ...
1071 akademisyenden AYM kararına karşı bildiri
Anayasa Mahkemesi'nin, 'Barış Bildirisi' akademisyenlerine yönelik hak ...
 
İzmir'de feci iş kazası: Hayata tutunamadı...
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, kaynak makinesiyle varil keserken yaşanan ...
Ödemiş'te silahlı kavga: 1 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı.
Mehmet KARABEL yazdı... Sosyal Medya’nın gazabı!
Mehmet KARABEL yazdı... Sosyal Medya’nın gazabı!
 
İzmir'de düğmeye basıldı: Çok sayıda gözaltı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ...
Akar'dan ABD'ye 'Güvenli Bölge' mesajı
Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile telefonda görüştü.
İstanbul'da ele geçirildi: Tam 1.2 ton pangolin pulu!
İstanbul Havalimanı'nda nesli tükenmekte olan hayvanlardan pangoline ait ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva