HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2020 Pazar - 17:08

30 Ağustos'a özel efe kostümlü garson

İzmir'in Çeşme ilçesindeki bir restoranda personel, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle efe kostümü giyerek, servis yaptı ve zeybek oynadı. Öte yandan tüm gün, milli marşların çalındığı restoranda, personel, Türk bayrağı baskılı tişörtler giyerken, müşterilerine bayram ruhunu ve coşkusunu yaşattı.

30 Ağustos a özel efe kostümlü garson

İzmir'in turizm cenneti ilçesi Çeşme'deki bir restoranda, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle tüm personel, Türk bayrağı baskılı tişörtler giyerek, servis yaparken, her masaya Türk bayrakları bırakıldı. Tüm gün, milli marşların çalındığı işletmede, 100 parçalık Atatürk sergisi açıldı. En çok beğeni toplayan ise bir personelin efe kostümü giyerek servis yapması ve zeybek oynaması oldu.

'BU ULUSAL BİLİNCİ HERKESE AŞILAMAK İÇİN YAPTIK'
Bu hazırlıklarla diğer işletmelere örnek olmayı amaçladıklarını söyleyen işletme sahibi Selim Akbaykal, "30 Ağustos bizler için çok değerli çünkü bu zafer sayesinde ülkemizden düşmanları kovduk. Bu ulusal bilinci herkese aşılamak için işletmemizde bir takım çalışmalar yaptık. Tüm personele Atatürk ve Türk bayrakları tişörtler giydirdik. Her masaya Türk bayrakları bıraktık, 100 parçalık Atatürk sergisi açtık. Televizyonda sürekli ulusal marşlar çalıyoruz. Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz. Çok güzel tepkiler aldık çünkü bu önemli bir bayram. Restoranımıza gelenler böyle bir ortamla karşılaşmanın onlar için sürpriz olduğunu söylüyor. Çeşme ulusal konularda duyarlılığı olan bir ilçemiz, bu nedenle pek çok esnaf hazırlık yapıyor. Ancak biz çok iyi hazırlandık ve bu konuda da rekabete hazırız. Örnek olmayı kendimize misyon edindik" dedi.

SICAK HAVAYA ALDIRIŞ ETMEDİ
Efe kostümüyle zeybek oynayan ve müşterilere servis yapan Mutlu Coşar, "Her yıl geleneksel olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı birlikte kutluyoruz. Aydınlı olduğum için hevesliyim ve bu zeybek kostümünü giyiyorum. Bugün zeybek oynadım ve herkesten çok güzel tepkiler aldım. Sıcak havaya rağmen bu kostümün içinde zorlanmıyorum çünkü severek giyiyorum. Kökenlerimiz de böyle. Dedelerimiz bu kostümlerle dağlarda gezerlermiş. Aynı şekilde biz de giyiyoruz, alışkınız" dedi.

'ÇOK GURURLANDIRICI'
Hazırlıkların her yıl yapıldığını söyleyen restoran personelinden Gürkan Yavaş, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığımız için sevinçliyiz. Müşterilerimiz de bu durumdan çok memnun. Genelde bizleri, bu duyguları hatırlattığımız için tebrik ediyorlar" diye konuştu.
İstanbul'dan tatil için Çeşme'ye gelen vatandaşlardan Hayriye Toptaş, "Yapılan hazırlıkları çok beğendim. Bugün, çok özel bir gün ve buradaki herkesin bizlere bir şeyler katmak için bu şekilde giyinmesi çok gururlandırıcı ve çok duygulandırıcı. Unutmamamız gereken şeyler bunlar. Çok memnun kaldık ve çok beğendik. İstanbul'da da bazı mekanlarda böyle uygulamalar var. Görüyoruz ve çok duygulanıyoruz" diye konuştu.
Müşterilerden Elize Aslan "Bence böyle bir ruhu yaşatmış olmaları çok güzel. Umarım bütün işletmeler böyle duyarlı olur" dedi.
Almanya'dan Türkiye'ye tatil için gelen ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Türkiye'de geçirmekten mutluluk duyduğunu söyleyen vatandaşlardan Oktay Işık ise, "Almanya'da bu tarz şeylerle karşılaşmıyoruz. Bu yüzden bize çok değişik ve güzel geldi" diye konuştu. (DHA)

 
Husumetli ailelerin kavgasında şişeler havada uçtu
 
Yeni ders yılı uzaktan eğitimle yarın başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Husumetli ailelerin kavgasında şişeler havada uçtu
İzmir'in Konak ilçesinde, aralarında husumet olduğu öğrenilen iki aile ...
Yolun ortasında dev obruk oluştu
Konya'nın Karapınar ilçesinde, bir gün önce trafiğe kapatılan yolda 15 ...
Yeni eğitim-öğretim yılı, yarın 'uzaktan' başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığınca, yeni eğitim öğretim dönemi TRT EBA, EBA ve ...
 
Atina'dan Meis'e asker sevkiyatı
On iki adalardan biri olan Meis Adası'na tarifeli feribotla Yunan askerlerinin ...
TSK uluslararası haklarımızı korumakta kararlıdır!
Milli Savunma Bakanı Akar, "TSK vatanımızı, milletimizi, milli, manevi ...
İzmir'de genç kızın ölümüyle ilgili kan donduran ayrıntı!
Bornova ilçesinde, cesedi moloz döküm alanında bulunan ve dün toprağa ...
 
Giresun'daki sel felaketinde can kaybı 10'a yükseldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’daki selde hayatını kaybedenlerin ...
Cumhuriyet Meydanı'nda 'Zafer' töreni
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla İzmir'de tören düzenlendi.
'Doğu Akdeniz'de şantaj diline boyun eğmeyeceğiz!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva