HABERLER>SPOR
12 Ocak 2020 Pazar - 11:13

3 ilçede kongre mesaisi tamam! Narlıdere, Aliağa ve Ödemiş'te kim kazandı?

CHP İzmir İl Örgütü, gün içinde Aliağa, Narlıdere ve Ödemiş’te sandık başına gitti. Aliağa'da Oğuzhan seçimi galip bitirdi. Ödemiş'te mevcut başkan tek aday olarak girdiği kongrede yine seçildi.Narlıdere'de de 164 oy alan Durgun 100 oyda kalan Çağlar'ı sandıkta mağlup etti ve yeni başkan oldu.

3 ilçede kongre mesaisi tamam! Narlıdere, Aliağa ve Ödemiş te kim kazandı?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimini işletiyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından start alan ilçe kongrelerinde İzmir’de sona doğru geliniyor. Gün içinde Aliağa, Narlıdere ve Ödemiş’te sandıklar kuruldu. Delege bu 3 ilçede iradesini ortaya koydu ve örgütler yeni başkanlarına kavuştu. 

Ödemiş'te Hamdi Halis tek aday oldu ve seçimi tamamladı. Aliağa'da Oğuzhan ipi göğüsledi. Narlıdere'de ise 164 oy alan Durgun 100 oy alan Çağlar'ı geride bıraktı ve başkan oldu. 

NARLIDERE

Narlıdere’de görevde olan İlçe Başkanı Şahin Fırat ‘yokum’ dedi. Fırat’ın adaylığa soyunmadığı kongrede yönetimin içinden çıkan iki ismin yarışı yaşandı. İlçe Sekreteri Serkan Çağlar ve İlçe Yöneticisi Mesut Durgun delegeden oy istedi. 164 oy alan Durgun 100 oy alan Çağlar'ı sandıkta bmağlup etti.  

GÜL’DEN FLAŞ ÇIKIŞ: NALBANTOĞLU DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYOR, DESTEĞİM YÜCEL’E!
Kongreye İl Eğitim Sekreteri Binali Gül’ün konuşması damga vurdu.  Gül, “Rıfat Nalbantoğlu bugün İzmir’i dizayn etmeye çalışıyor. O yüzden İl başkanlığında doğal delege olarak Deniz Yücel’i destekliyorum” dedi.

BU KONGRELER YENİLENME, GÜÇLENME KONGRELERİDİR
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Ednan Arslan, “Doğduğum, büyüğüm Narlıdere'de olmaktan her zaman gurur duydum. Narlıdere hep kıskanılan bir örgüt olmuştur. Diğer ilçelerdeki başkanlarımızın affına sığınıyorum ancak biz seçim olduğunda hep şunu konuşurduk; 'Bu seçimin İzmir genelinde birincisi Narlıdere olur da ikincisi kim olur' diye konuşurduk.Narlıdere bu konuda başımızı hiç öne eğmedi. 31 Mart'ta da bu ilçe rekor kırdı. Belediye başkan adayımız ve şimdiki belediye başkanımız ile ilçe örgütümüz el ele verdik, yüzde 80 gibi bir rekora imza attık. Bu, birçok örgüte ilham veren bir başarı. Bu başarıda katkısı olan emeği olan iki tane pırıl pırıl arkadaşımız yarışacak. Kazanan CHP olacaktır.Bu kongreler yenilenme güçlenme kongreleridir. Buradan güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. İki adayımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA BİN SELAM OLSUN!
Arslan, “31 Mart’ta büyük bir özveriyle Millet İttifakı’nı inşa eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bin selam olsun! Onu bu yolda yalnız bırakmayacağımızı herkes bilsin. CHP'li olmak kolay değil. CHP olduğunuzda çocuklarınız devlet dairelerinde iş bulamayabilir, hukuksuzlukla çok kolay şekilde karşı karşıya kalabilirsiniz. Bugünkü rejim her şeyi bir adamın iki dudağı arasında sığdırmıştır. Biz demokrasiyi hayata geçirme mücadelesi içerisindeyiz. Demokrasi, bedel ödemeden kazanılamaz. Bu bedeli ödeyecek olanlar bizleriz. İlk seçimde tek adam rejimini alaşağı edeceğiz” dedi.

ADIM KADAR EMİNİM İLK SEÇİMDE İKTİDARIZ!
31 Mart’ta iptal edilen 24 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun AK Partili Binali Yıldırım’a 824 bin oy fark atmasını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “824 bin tokat var onların yüzünde! Ama bu sadece Ekrem İmamoğlu’nun kişisel başarısı değil. Bu, insanların yan yana geldiği zaman nasıl bir güç oluşturduğunu gösteriyor. Bu başarı; baskı içerisinde seçim yaptıran yapıya karşı mücadele eden örgütler, halk, birliktelik! İşte o, zaferi getirdi. Önümüzdeki ilk seçimde adım soyadım gibi eminim, ilk seçimde iktidar olacağız” ifadelerini kullandı. 

BAYIR: AYAĞIMIZA SIKMA KONUSUNDA BİZDEN BAŞARILISI YOK!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır konuşmasında çarpıcı mesajlar verdi. Bayır, “Enteresandır, ayağımıza sıkma konusunda bizden daha başarılı siyasi parti yok. Mahalle delegelerinde, ilçe kongrelerinde, il kongrelerinde ayağımıza sıkıyoruz. Asıl gerçek şudur: Yıllardır iktidar olamayan CHP'ye emek vermiş ak saçlı insanlar, evlatlarına iş bulamadığı için ailelerinin içinde kavga eder duruma gelmiş. 17 yıldır ülkeyi yöneten, Cumhuriyet değerlerini bir bir elden çıkaranlar, geçtiğimiz günlerde en çok oy aldığımız Karşıyaka'da kabul edilemez işler yaptılar. Karşıyaka'da geçen hafta 800 kişi bir okulda tarikat toplantısı yaptılar. Duvarda asılı olan koca Atatürk posterinin üstünü kapattılar. Bunu İzmir'de yaptılar. Laiklik elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor. Biz hala sen mi delege olacaksın, ben mi kavgası yapıyoruz. İktidar olamadıktan sonra delege olsan neye yarar? İlçe delegeliği bakın, bugün oy kullanılmasından sonra bitiyor. Başından beri delege sistemine karşı çıktım. Bu sistem bizi ayrıştırıyor. Tüm üyelerle seçim yapmak lazım. Bununla ilgili projelerimizi de sunduk. İktidara o kadar yakınız ki elimi uzatsam elma ağacından elma koparacak kadar yakınız. İktidar olmak çin iki önemli unsur var: Türkiye'deki nüfusun yüzde 64'ü CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor. Yerelde iktidarız. Şimdi belediye başkanlarımıza büyük iş düşüyor. Halka dokunacaklar ve topluma sosyal demokrat belediyeciliği tanıtacaklar. Biz ne yapacağız? Çocuğunu işe almadı diye ateş mi püsküreceğiz? Partinize, belediye başkanınıza, ilçe başkanınıza sahip çıkacaksınız” açıklamasını yaptı.

NARLIDERE’DE YILLARCA MUHALEFET ADAYINA MÜSAADE EDİLMEDİ!
Narlıdere ilçe kongrelerinde yıllarca muhalefet adayı çıkmasına müsaade edilmediğini belirten Bayır, "Katıldığım kongrelerin birçoğunda Narlıdere'de tek adaylı yarışlar yapıldı, ikinci bir muhalefet adayına asla müsaade edilmedi. Yani, önce çuvaldızı kendimize batıracağız. İnşallah il kongresinde de iki adayımız belki de üç adayımız olacak. Tek adaylı kongreler CHP'ye yakışmıyor. Birileri tarafından dizayn edilmiş gibi oluyor adaya da haksızlık oluyor. İki adaylı bu yarışta kongre sonrasında kazanan CHP olacak. Hangi aday kazanırsa kazansın belediye başkanı ile çalışmak zorunda. Çalışmama gibi bir lüksü yok. Belediye başkanı örgütünü kucaklayacak, ilçe başkanı da belediye başkanını kucaklayacak. Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor ama onun kazanmaması bir şeyi değiştirmemeli. Diğeri kazanırsa ötekine daha fazla sahip çıkmalı. Gelin hep birlikte bu ak saçlılara, 'İki yıl daha sıkın dişinizi bu parti iktidar olacak' diyebilelim. Yolumuz açık olsun, inşallah iktidarda buluşacağız" diye konuştu.

MOROĞLU’NDAN ELEŞTİRİLER!
Kongrede mevcut düzene eleştirilerde bulunan CHP İzmir eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Gördüğüm kadarıyla kongre delegeleri 280 kişi salonda yok. Kongre delegelerin en önemli görevi ne olduğunu dinleyip ona göre karar vermektir. Rica ediyorum ne kadar kongre delegesi varsa salonda olmalarını istiyorum. Kendi görevleri için. Bu süreçte kongre siyasetine hiç karışmadım. Belediye başkanıyla, ilçe başkanıyla karşı karşıya gelmedim. İsteyen olursa tecrübelerimi anlattım. Bu kongrede herkesin bir öz eleştiri yapması gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin sorumlulukları var. Neden böyle söylüyorum. Bir aydır Narlıdere’de yaşananlar yüzünden.  Kongre yapmıyoruz, arkadaşlar. Bir kısmımızın istediğini, bir kısmımızın da istemediği adayı seçeceğiz. Kongrelerde en çok karşı karşıya geldiğimiz durum, kongre üyelerinin aldığı karara CHP örgütü uymak zorundadır. Burada sağa sola söyleneceğimize alın kararı ön seçim olsun. Foça’da yıllardır ön seçim yapılıyor. Bir önerge verin 30 imzalı 40 imzalı. Alın kararı! Bunu yapamaz mısınız? Delege demek, aday atanacağı zaman parti binası önünde bu adayı istemiyoruz demek, atama gerçekleştikten sonra adayı bağrımıza basmakla olmaz öyle kararlar kongrelerde alınacak. Örgütün en üst karar mercileri, kongreler ve kurultaylardır. Ne karar alırsanız herkes uymak zorundadır. Peki biz neye göre ilçe başkanı seçeceğiz arkadaşlar. Birazdan dinleyeceğiz, ona göre seçeriz. Umarım ona göre seçeriz.  Yeni bir örgütlenme tarzı beklerken eskide yaptıklarımız yapamaz hale gelmişiz. Neye göre seçeceğinizi siz de biliyorsunuz. Bizim mahallenin adayı, Mustafa Moroğlu’nun adayı, belediye başkanının adayı, meclis üyelerinin destekleyeceği aday olsun diye seçeceğiz. Yoksa yazılıp yazılmadığına göre, hatta yazılmadıysa karşı listeye oy veren bir düzenle başkan seçeceğiz. Narlıdere’de siyasetinden bir öz eleştiri yapmak lazımdı. Sorumluluğum gereği bunu söylemek zorundayım.  Bir işçi  “listeyi bana getirin diyen arkadaşlarım var” diyor. Buna yapan da yapılmasına izin veren de bu kongreye zarar veriyor. Böyle birleşemeyiz arkadaşlar. Eşit yarışmalıyız. Politikalarımız yarışacak. Narlıdere ilçe örgütünü nasıl yöneteceğimiz yarışacak ve ona göre karar vereceğim. Bir söz yeter, sayın başkan. “Ben Narlıdere Belediye Başkanı olarak tarafsızım. Hiçbir ilçe adayıma destek vermiyorum. Hangi ilçe adayı seçilirse beraberce meclis üyelerimle, mahalle meclislerimle, kongre üyelerimle hepsiyle Narlıdere’de yeni bir siyaset anlayışını beraber oluşturacağız. Bugüne kadar yaptıklarımızı kapatacağız yeni bir sayfa açacağız” bunu başarabiliriz” dedi.

UZLAŞIYORSANIZ ONUN ADI DA DEMOKRASİDİR!
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat şunları söyledi: “2015’te ilçe başkanı seçildiğimden bugüne parti içerisinde hep ilkeli hareket etmeye çalıştım, parti ahlakına disiplinine önem verdim, temsiliyet açısından tek bir kusur yaratmamaya çalıştım. Partiyi borçlandırmadım, tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Bu başarı ancak fedakarlık ettiğinizde geliyor. İlk geldiğimizde birçok yakıştırmalar yaptılar ama CHP Narlıdere ilçe örgütü kimseden tek kelime talimat, icazet almadı, dayandığı tek yer parti tüzük ve yönetmelikler, tek söz sahibi ilçe yönetim kurulu ve siz değerli üyelersiniz. İktidara gidiyoruz. İktidara giderken ittifakları muhafaza ederek başarılı olacağız. Öncelikle kendi içimizde uzlaşı içerisinde yaşmamız lazım. Şu yaşanan süreçte keşke 1 aday çıkmış olsaydı, 2 aday demokrasi diyorlar ama uzlaşıyorsanız onun adı da demokrasidir. İlçe başkanlığım süresince bir Allah’ın kuluna ‘buraya gelemezsin’ demedim, herkese kapıyı açık tuttum. Siyasette husumet hiç iyi bir şey değil. Herkese kucağımızı açtık kimseyi ötekileştirmedik, bunun meyvesini de aldık.”

İÇE DÖNÜK SİYASETTEN KAÇINALIM
Fırat şöyle devam etti; “Türkiye’nin neresinde olursa olsun belediyeler başarılı olmalı, ilçe örgütleri de belediye başkanlarına destek olmalı.Belediye başkanımız göreve geldiğinden beri güzel çalışmalara imza attı, başarılarının da devamını diliyorum. Sevgi hoşgörü dilini çoğaltıp büyütelim, alanda algı yönetiminden kaçınalım, müsaade etmemeye çalışalım. Ne olursa olsun yol arkadaşlarınızla rövanşist hareket etmememiz gerekir. Birlik ve beraberliği güçlendirecek söz ve eylemleri çoğaltmamız lazım. İçe dönük siyasetten kaçınalım. İçe dönük siyaset enerjimizi tüketir, birbirimizi bitirir. Bizim AKP faşizmiyle savaşmamız gerekiyor.”

ÖZÜR DİLEDİ, HAKKINI HELAL ETTİ!
Fırat konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Hakkım geçmişse gönülden helal ediyorum, birini kırdıysam üzdüysem özür diliyorum. İki adaya da başarılar diliyorum.”

Narlıdere'de listeler belli olurken Belediye Başkanı Ali Engin'e iki aday da yer verdi. İşte listeler: 

ALİAĞA

Aliağa’da vekaleten görevi yürüten İlhan Aktaş aday olmadı. İlçe kongresi Özlem Şan Oğuzhan ve Saim Yurdakul'un rekabetine sahne oldu. İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede Oğuzhan 137, Yurdakul ise 94 oy aldı. İlçede yeni başkan Oğuzhan oldu. 

SINDIR’DAN AK PARTİLİ SÜREKLİ’YE: 31 MART ÖNCESİNDE REKLAM YAPTINIZ…
Sındır kongrede yaptığı konuşmada, “CHP kongrelerini sadece örgüt kadrolarımızın belirlendiği seçimler olarak göremeyiz. CHP kongreleri Memleket meselelerinin görüşüldüğü, tartışıldığı; çözüm önerilerinin ortaya konduğu toplantılardır. Bugün buradan ne sonuç çıkarsa çıksın kırgınlıklara küskünlüklere yer vermeden başta Aliağa ilçemiz olmak üzere, ilimizde ve tüm Türkiye'de partimizi iktidara taşıyacak politikaları ortaya koyuyoruz” dedi.

Aliağa'da yapımı planlanan Meslek Hastalıkları Hastanesi üzerinden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye seslenen Sındır, “Aliağa'da yapılan AKP'nin son danışma kurulu toplantısında İl Başkanı Sayın Kerem Ali Sürekli Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin de yapılacağını ifade etmiş. Bir işin temeli atılıyorsa ihalesinin yapılmış olması gerekmez mi? İhale yapılmadan temel nasıl atılır? 19 Mart 2019 günü temeli atılan meslek hastalıkları hastanesine bugüne kadar bir çivi bile çakılmadı. Hastaneye bir ihtiyaç var ise yapılmasına itirazımız olamaz tabii ki ancak ortada bu hastaneyi yapacak şirket yok, ihale yok, imar yok, bir tek gösteriş var. Burada yapılan iş tamamen aldatmaca, yalan, dolan, düzmece ve usulsüzlüklerle dolu bir iş. Görev ihmali, kamu kaynaklarının israf edilmesi, kamu zararı yaratılması ve daha nice usulsüzlük ararsanız var. Sayın Sürekli 31 Mart seçimleri öncesinde kamunun kurumlarını da alet ederek bir reklam yaptınız. Aliağa'da yapılan işin şehir hastaneleri soygun düzeninden hiçbir farkı yok. Hastane için tahsis edilen arazinin şu an da zeytinli tarla vasfında. Aliağa'ya yapmak istediğiniz Meslek Hastalıkları Hastanesi bahane bu işin rantı sizin için şahane. Seçim arifesinde yaptığınız bu işlerin hesabını Aliağa halkı elbet soracak. Yapılması planlanan hastanenin bölgedeki imar rantının bir parçası olup olmadığının peşini bırakmayacağız. Aklımızla alay edemezsiniz burada toprak tesviye edilip düzeltip üstüne yüzeysel bir beton dökmüşler. Hastane temeli dedikleri bu betonun üstüne ancak olsa olsa bir baraka konulabilir. TBMM’de yazılı soru önergesi verdiğim ancak yanıtını hal alamadığım bu rant projesinin peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

ÖDEMİŞ

Ödemiş’te mevcut İlçe Başkanı Hamdi Halis devam etme kararı aldı. Kongrede karşısına kimse çıkmadı. Tek adaylı bir kongre yaşandı. İşte Halis'in listesi: 

 
Twitter'da 1000 kişiye 54'er bin lira dağıtacak
 
Amanoslar'da 'Kapan' operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ufuk Sarıca: Ligi yukarılarda bitireceğiz
Teksüt Bandırma'yı 91-82 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü ...
Kaf-Kaf, Bandırma'yı rahat geçti!
ING Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında Pınar Karşıyaka, Teksüt Bandırma'yı 91-82 mağlup etti.
Altay'da rota Eray
TFF 1. Lig takımlarından Altay, Akhisarspor'da gözden çıkarılan ön libero ...
 
Menemenspor Özkan ve Akanbi'yle imzalayacak
TFF 1'inci Lig'de ikinci devre hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Ekol ...
Manisasporlu genç Mehmet'e dev talipler
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta maddi imkansızlıklar ve transfer yasağıyla ...
Altınordu'da yeniler göz doldurdu
TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da, yeni transferler Antalya kampında ...
 
Göztepeli Napoleoni: Taraftar karşısında büyülendim
Göztepe'nin İtalyan oyuncusu Stefano Napoleoni, "Herkesin çok iyi bildiği ...
Yasin Öztekin'in yeni adresi belli oldu
Lider Demir Grup Sivasspor, ligin ilk yarısında Göztepe formasını giyen ...
Altay'dan Doğa atağı
TFF 1'inci Lig ekibi Altay, ara transfer döneminde ilk takviyeyi sol beke ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva