HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2014 Cuma - 13:03

3 Başkan'dan o öneriye yanıt: Gündoğdu mitinglere kapatılsın mı?

EGİAD’ın sunduğu Kordon raporunda Gündoğdu’nun mitinglere kapatılması önerisi de yer aldı. CHP İl Başkanı Engin, AK Parti İl Başkanı Delican ve MHP İl Başkanı Karataş prestij kaybı olarak temellendirilen öneriyi yorumladı.

3 Başkan dan o öneriye yanıt: Gündoğdu mitinglere kapatılsın mı?

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Kültürpark ile ilgili rapordan sonra Kordon Raporu'nu açıklayan Ege Genç İşadamları Derneği kamuoyunda tartışma konusu olacak bir öneri ortaya attı.

EGİAD prestij kaybıyla temellendirerek Gündoğdu Meydanı’nın mitinglere kapatılmasını önerdi.

EGİAD’TAN KORDON RAPORU: MİTİNGLERE KAPATILSIN!

Egedesonsöz’e raporu değerlendiren İl Başkanları öneriye farklı tepkiler verirken, CHP İzmir’in Patronu Ali Engin dikkatli olunduğunda mitingleri bir zararı olmadığını savunurken, MHP İl Başkanı Necat Karataş alternatif yer bulunması gerektiğini söyledi. Karataş’ın altını çizdiği alternatif alan önerisi ise AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan geldi. Delican ‘Konak Meydan Projesi’ni gündeme getirirken hayata geçmesi durumunda 2 milyon kişinin yer alabileceği bir miting alanı doğacığını savundu. ‘Ev sahibi’ Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’dan da öneriye destek geldi.



‘KİMSEYE ZARARI YOK’
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin:
EGİAD gibi saygın bir sivil toplum kuruluşunun böyle bir öneriyi yapması anlamlıdır. Tabi ki Kordon ile ilgili kararı öncelikli olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi verir. İzmir’de ulaşım, altyapı ve birçok alanda çalışan birim var. Her ay toplantı yapan, kentin konularını masaya yatıran Ekonomik Koordinasyon Kalkınma Kurulu da bu konuda görüş bildirebilir. Orada da teklif tartışmaya açılabilir. Ortak akıl ile bu işlerin olması gerekiyor. Ben, kendilerinin kent ile ilgili konularda önerilerini takdirle karşılıyorum. Tabi ki Kordon’un mitinge kapatılması ayrı bir konudur. Çünkü mitingler Avrupa’da da şehrin merkezinde yapılır. Orada kitleler tavırlarını ortaya koyar. Mitinglerin meydanlarda olması toplumu etkiler. Etkileşim ile mesajlar daha geniş çevrelere yayılır. Mitingin Kordon’da olmasının kimseye zararı yok. Kamu düzeni bozulmadığında, esnaf rahatsız olmadığında orada faaliyet olabilir. Biz de zaten mitinglerimizde buna dikkat ediyoruz. Kalabalıkları uzak yerlere, şehirden kopuk alanlara göndermek AKP zihniyetinin yaptığı bir şeydir. Biz bunu zaten doğru bulmuyoruz”


 
KONAK MEYDANI’NI ADRES GÖSTERDİ
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican: Birincisi bizim gündeme getirdiğimiz Konak Meydanı düzenleme talebi vardı. Valilik binası harici Büyükşehir ve SGK binalarının yıkılarak yolun yer altıma alınması yönünde… Bu önerimize dönemin CHP İl Başkanı Kemal Karataş ile İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de destek vermişti. Biz yine aynı noktadayız. Konak Meydanı büyük bir alana kavuşturulmalı ve mitingler oraya alınmalıdır. Yaklaşık 2 milyon kişinin aynı anda toplanabileceği bir alan oluşturulur. Gündoğdu’da miting yapılmaması görüşünü böyle desteklemiş olabiliriz. Siyasi partiler evet derse biz bu işte varız. Bu konu tabiî ki Büyükşehir Belediyesi’nin ukdesinde… Biz öneriye sıcak bakıyoruz. Ayrıca Konak Meydanı projesi hayata geçerse Atatürk’ün Selanik’te evinin benzeri de düzenlenen bu alana yapılsın. Atatürk’ü çok seven ve hemşerisi gören İzmirliler de suyun karşısındaki gerçek evi de böylelikle görmüş olur. İzmir turizmi açısından da faydalı bir çalışma yapılır.
 


‘ALTERNATİF KONMALI’
MHP İl Başkanı Necat Karataş: ‘Gündoğdu’da miting yapılmasın, çirkin görüntü ve prestij kaybı’ şeklinde bir görüş var, doğrudur… Ancak iki noktanın altını çizmek lazım… Öncelikle İzmir’in çok fazla alanı yok, ikincisi başka bir alan olsa MHP’nin kendi özelinde Kordon diye bir ısrarı yok… Biz İzmir’e zararı olmayacak, fayda olacak her yere gideriz. Alternatifler ortaya konmalı. Gündoğdu mitinglere kapatılacaksa yeni yerler, alternatif alanlar teklif edilmeli…


 
EV SAHİBİ DE SAVUNUYOR
Kordon İşadamları Derneği Başkanı ve AK Parti Konak Meclisi Grup Başkanvekili Ömür Şanlı: Dünyanın hiçbir şehrinde kentin göbeğinde mitingler yapılmıyor. Kordon bir turizm alanı… Turistler kente ilk adımını oraya atıyor. Miting günleri kaçan turistler gördük. Şehre bir katkısı değil zararı oluyor. Güvenlik nedeniyle bariyerler kuruluyor, bu nedenle esnafa bir faydası da olmuyor. Miting günleri trafik kilitleniyor,

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 23 Aralık 2014 Salı 11:57

Kordonun neresi turistik Allahaşkına. apartman altı birahaneleri ilemi turistik ???? İzmirde gece hayatı yok. Hele alsancak içinde 10 metre barlar sokağı gibi birşey yapmışlar gülünç olmuş. 2 adım atıyorsun bitiyor. Kemeraltı barlar sokağı gibi olmalıdır. Kordonun turistik bir özelliği yok.

Yorumu oyla      22      7  
Mustafa Y 19 Aralık 2014 Cuma 20:02

gündoğdu meydanı miting alanı olarak düşünülmemiş yapılmamıştır, şartlar ve toplanma nedeniyle kendiliğinden miting alanı olmuştur. bakınz izmirde konak meydanı ve yeşil alanı var ama kimse orda toplanmıyor, yani bu kendiliğinden oluşan bir durumdur, öğle oluncada gündoğdu miting alanı olmuştur.unutmayın ki cumhuriyet mitingiyle izmir ve gündoğdu dünyada haber olmuştur.fotoğrafları çıkmıştır. gezi olaylarında da öğle, yani hiç olmazsa demokratik hakların kullanıldığı, protesto kültürünü yansıtmıştır.bu da meydanın prestijini azaltmaz aksine yükseltir.

Yorumu oyla      26      5  
bybaro 19 Aralık 2014 Cuma 20:01

Kordon'un yerli- yabancı tüm "elit" turistlerinin göz zevkini bozduğumuz ve çevre kirliliği yarattığız için özür dileriz de; eylemcilerin çoğu alt gelir gurubuna mensup İzmirli'ler olup, Kordon'u sadece eylemlerde görüp yaşayan insanlardır..Felsefeniz gereği; güzel olan her şey,mutlaka paraya tahvil edilmeli ise...( anladınız siz onu)

Yorumu oyla      22      5  
ANKARA 19 Aralık 2014 Cuma 17:02

Susayım Dıyorum Ama Yıne Tetıklıyor Cumleler...Kent Gelışmekte Ve Nufus Artısı Sebebıyle Yeme Icme Seyahat Alanları Darlasmakta,Yenı Alanların Yaratılması Yenı Merkezlerın Olusması Gereklıdır. Kordon Merkezdır Dıye Bır Acıklama Olamaz,Her Yer Merkezdır,Bugun Kaynaklar Köyü de Bırer Merkez Alanıdır,Konak Ilcesı Icın Merkez Gundoğdu Kaynaklar Köyü de Buca Icın Merkez Alandır,Ulasma Imkanları da Aynıdır. Yenı Mıtıng Ve Gosterı Alanı Kaynaklar Olmalı Ve Kordon Kendı Kulturuyle Bas Basa Kalmalı... Saygılar Sunarım... Ben;Ankara...

Yorumu oyla      14      20  
1425 19 Aralık 2014 Cuma 16:48

iyi olur kafa dınlerız.

Yorumu oyla      14      15  
mehmet 19 Aralık 2014 Cuma 16:47

sermaye, en azından liberal politikalar gereği bireyin ekonomik, siyasal ve sosyal haklarını savunur. çünkü sermeye sahipleri avrupa'da olduğu gibi brujuva sınıfıdır(sınıf olabildiler mi? tartışılır tabi...) ve kent kültürünü yaratanlardır. mitingler meydanlarda yapılmasın demek aynı zamanda bir yurttaş olarak burada yasal eylem hakkını savunanları kriminalize ettiğini düşünüyorum. sermaye karı için kendi bireysel veya toplumsal özgürlüğünden bile vazgeçecek kadar her zaman çelişkileriyle var oldu ve ne yazıkki kapitalizm dokuz canlıdır!

Yorumu oyla      19      7  
bülent ışık 19 Aralık 2014 Cuma 16:01

Ömür Şanlı,dünyanın hiçbir yerinde mitingler şehir içinde yapılmıyor demiş.Ama kendileri Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılmak istenen şehir içinde ki stadların savunucularından.

Yorumu oyla      24      15  
yeter!! 19 Aralık 2014 Cuma 13:16

Orada oturanlar için felaket günler..Her yer polis,sivil polis,özel harekat..Kimseyi tedirgin etmeye gerek yok..İnciraltı var.Konak var.

Yorumu oyla      29      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka'da veda günü, Engin'den önemli mesajlar
Genel Merkez’in vekil adayı olacak yöneticiler için 25 Aralık’ı son istifa ...
Arınç’tan flaş 14 Aralık mesajı: Tutuksuz…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 14 Aralık operasyonuyla ilgili 'Tutuksuz ...
Flaş! CHP’de Şişli krizinde ilk istifa geldi
Şişli Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül'ün açıklama yaparak bu görevinde istifa etti.
 
Tansu Çiller’den adliyede 28 Şubat mesajı!
Eski Başbakan Tansu Çiller, 28 Şubat davasında "mağdur" sıfatıyla ifade ...
CHP’li Güven ‘Alsancak’ sorularına cevap alamadı!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Alsancak Stadı’na müsabakaya ...
Başdanışman Mahçupyan: Dumanlı terörist değildir
14 Aralık'ta düzenlenen cemaat operasyonunu CNN Türk'te yorumlayan Başbakan ...
 
CHP’nin pankartına ikinci polis müdahalesi!
CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına ikinci kez asılan '17-25 Aralık Haftası ...
'İç güvenlik paketi'ne komisyonda onay
TBMM İçişleri Alt Komisyonu, yaklaşık 2 haftalık çalışmasının ardından, ...
MHP'den İzmir'de yolsuzluk toplantısı: Haram zıkkım olsun
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının birinci yıldönümünde CHP’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva