HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2017 Cuma - 09:35

24 Kasım'da İzmir raporu: Öğretmenlerin 'itibar' çığlığı...

İzmir’de 1200 öğretmen açığı olduğu ve öğretmelerin imzasız asılsız şikâyetler üzerine soruşturma geçirmekten yorulduklarını ifade eden Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Demir “Öğretmenlerin kaydedilen itibarı acilen kazandırılmalıdır” dedi.

24 Kasım da İzmir raporu: Öğretmenlerin  itibar  çığlığı...

EGEDESONSÖZ- İzmir’de 1200 öğretmen açığı olduğu ve öğretmelerin imzasız asılsız şikâyetler üzerine soruşturma geçirmekten yorulduklarını ifade eden Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Demir “Öğretmenlerin kaydedilen itibarı acilen kazandırılmalıdır” dedi.

İZMİR’de 1200 ÖĞRETMEN AÇIĞI
İzmir’de yaklaşık 1200 öğretmen açığı olduğunu ifade eden Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, atanamayan bazı öğretmen arkadaşlarının pide fırınında, berberlik gibi meslekler yapmak zorunda kaldığını söyledi.  Eyüp Demir “ İzmir’de 1200 öğretmen açığı var ama atanamayan arkadaşlarımız var ki her sabah atanma umuduyla uyanıyorlar. Şuanda maalesef mesleklerini yapamıyor. Kimi fırıncılık, marketçilik, berberlik, çok sayıda farklı meslek kollarında çalışarak hayatını kazanmak zorunda kalıyor. Bir yandan eğitim açığı var öte yandan atamaya bekleyen meslektaşlarımız… Bakanlıktan biran önce arkadaşlarımızın atanmalarını talep ediyoruz. ” dedi.

FIRINCILIK, BERBERLİK YAPAN ARKADAŞLARIMIZ VAR
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir “Bugün 24 Kasım Öğretmeler Günü ancak ne yazık ki arkadaşlarımız işini yapamıyor. Fırıncılık yapan, berberlik yapan arkadaşlarımız var. İzmir’de yaklaşık 10 bin öğretmen açığı var. Bakanlığın bir an önce bu açığı kapatmasını talep ediyoruz. Eğitim açık kaldıran bir alan değil. Eğitimde öğretmen kadrosunun açık olması sadece eğitimde değil ülkenin geleceğinde de açıkların kapanamaması demektir” dedi.

İTİBAR KAYBINA SON VERİLMELİ
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Demir, son zamanlarda özellikle artan imzasız, isimsiz, asılsız şikâyetlerle çok sayıda öğretmenin soruşturma geçirdiğini belirtti. Öğretmelerin itibar kaybına uğradığını ifade eden Demir “Bizim öncelikli sorunlarımızın başında öğretmenin kaybedilen itibarıdır. Öğretmelerimiz son zamanlarda çok sayıda isimsiz, imzasız yapılan şikâyetler nedeniyle soruşturma geçiriyor. Buna acilen son verilmeli. Türkiye 2023 hedefine ulaşmak için öğretmelerine kaybedilen itibarın kazandırılmasına ilişkin acilen çalışmalar başlatmalıdır. Bizler yılda bir kez hamasi nutuklarla günümüzün kutlanmasını değil; yıl içinde öğretmene değer verilmesine ilişkin çalışmalar yapılmasını istiyoruz” dedi.

YOKSULLUK SINIRIN ÜZERİNE ÇIKARILSIN
Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım ise öğretmelerin maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını, 24 Kasım Öğretmeler Günü nedeniyle öğretmelere bir maaş ikramiye verilmesini gibi taleplerinin olduğunu kaydetti.

AÇLIK SINIRI
Yıldırım, şunları söyledi: “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. Cumhuriyetin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüsü en üst sıralarda olan öğretmenler, AKP iktidarı döneminde açlık sınırına yakın bir ücrete mahkûm edilerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır” dedi.

Yıldırım açıklamasında şunlara yer verdi:

Dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1827 TL’dir. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7056 TL’dir. Bugün 15 yıl deneyimli bir öğretmenin aldığı net maaş 3040,23 TL’dir.  MEB tarafından devreye sokulan ve Eğitim-İş olarak dava konusu da yaptığımız, performans değerlendirme sistemi, öğretmenlik mesleğini değersizleştirmenin geldiği noktayı göstermektedir.  MEB’in amacının eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak olduğu herkesin malumu olmuştur. Eğitim-İş olarak, Bakanlığın eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretmek adına önerilerimizi sırlıyoruz.”

 
İzmir'de söz çocukta
 
Karabağlar kadına şiddet karşı yürüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşa müjde! Kuyruk derdi bitiyor!
E-devlet üzerinden yapılan işlemlerin geliştirilmesi adına atılan adımlara ...
Satanist cinayet sanılmıştı... Gerçek ortaya çıktı...
Ukrayna'da vahşice öldürülen Türk vatandaşı Dorukhan Sinan Ünal'ın annesi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Akıllı tahta değil, akıllı öğretmen
Mehmet KARABEL yazdı... Akıllı tahta değil, akıllı öğretmen
 
İzmir'de kanlı gece! Sokak ortasında infaz!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde parkta çıkan kavgada silahla vurulan bir kişi hayatını kaybetti.
İzmir'de şüpheli ölüm... Odaya girdi, şoku yaşadı!
 İzmir'in Karabağlar ilçesinde, uyuşturucu kullandığı öne sürülen bir kişi hayatını kaybetti.
İZBAN'da korkunç son! Ölüme atladı!
İzmir'in Menemen İlçesi'nde, İZBAN treninin önüne atladığı iddia edilen üniversite ...
 
Askerin yemek duası değişti
İçişleri Bakanlığı kışlalara genelge gönderdi. Bundan böyle askeriyedeki ...
NATO'dan skandalla ilgili yeni açıklama
Norveç’te düzenlenen Trident Javelin tatbikatında Atatürk’ün ‘düşman taraf’ ...
İzmir'deki kumpası 'kafasını oyalamak' için kurmuş!
İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva